*Nettavisen* Sportspill.

United er bunnsolide hjemme

Wayne Rooney scoret seiersmålet hjemme mot CSKA Moskva i Champions League onsdag. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Manchester United har kun sluppet inn et mål hjemme på Old Trafford. Lørdag blir laget en av våre sikre på en herlig Tippekupong.

07.11.15 08:06

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Blackburn leverer varene igjen
Oddstips 2: Hull vil tilbake på første forsøk
Oddstips 3: Celta Vigo er ingen bløff
Oddssingle: Warnock får svar direkte
TV-fotball/streaming: Sjekk helgens oversikt
V75 Jarlsberg lørdag: Vidunderlig V75-omgang i vente
V5 Jarlsberg:
Support Justice er for god

Seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship er menyen på lørdagens meget herlig tippekupong.

1. Stoke - Chelsea
Seiersløs på de fem første seriekampene for Stoke, så ti poeng på de fire neste, men nå står laget med ett poeng på de to siste. Det har ikke vært lett å bli klok på Stoke hittil denne sesongen, som ligger på en skuffende 14. plass hittil med 13 poeng. Geoff Cameron er tilbake etter skadeproblemer, det er også Phil Bardsley etter karantene.

Betydelig mer skuffende seriestart for Chelsea som har tapt tre av de fire siste og utrolig nok ligger helt nede på 15. plass med 11 poeng. Seks av de elleve første er tapt, men i midtuken ble det en opptur med 2-1 seier over Dynamo Kiev i Champions League. Pedro var tilbake i midtuken, og Branislav Ivanovic er også tilbake i trening. Jose Mourinho er dog henvist til tribunen.

Lagene møttes i Ligacupen på samme bane for halvannen uke siden. Da endte det 1-1 etter ordinær tid. 1-2-1 på de fire siste tilsvarende og dette ser vidåpent ut. HUB.

2. Leicester - Watford
Jamie Vardy og Leicester fornekter seg ikke og laget har reist seg igjen etter smellen hjemme mot Arsenal femte sist (tap 2-5 hjemme) og står med ti poeng på de fire siste og ligger på en sensasjonell 3. plass etter de 11 første serierundene. Solide 3-1-1 hjemme. Manager Claudio Raniero kan velge fra en skadefri tropp.

Nyopprykkede Watford har også levert klart godkjent og ligger på 11. plass med 16 poeng. Den sterke 2-0 seieren borte over Stoke nest sist, ble fulgt opp med 2-0 seier hjemme mot West Ham sist helg, og Ighalo er en konstant trussel på topp. Sterke 2-2-1 på bortebane hittil. Jose Manuel Jurado og Joel Ekstrand er de eneste spillerne på skadelisten for Watford.

Hjemmelaget scorer hyppig (23 mål er nest mest i Premier League) og bortelaget har kapasitet. Likevel tror vi klart mest på hjemmelaget her. H.

3. Manchester United - West Bromwich
Etter tre strake 0-0 kamper scoret United endelig mål igjen hjemme mot CSKA Moskva i Champions League onsdag og vant meget fortjent 1-0. Wayne Rooney scoret seiersmålet og var endelig tilbake på scoringslisten igjen. 3-2-0 hjemme på Old Trafford hittil og solide 7-1 i målforskjell. Matteo Darmian soner karantene, ellers er det kun usikkerhet rundt Antonio Valencia.

West Bromwich tok ledelsen 1-0 hjemme mot Leicester sist helg, men normalt defensivt sterke WBA måtte tåle tre baklengsmål og endte opp med 2-3 tap. Har sett forbedret ut på slutten, men er ikke noe stort lag, selv om laget står med 3-1-1 borte. Et par spillere må testes nærmere kampstart for WBA.

Pussig nok har West Bromwich vunnet de to siste tilsvarende på Old Trafford, men lynet slår ikke ned tre ganger på rad. H.

4. Norwich - Swansea
Kun to poeng på de seks siste seriekampene for nyopprykkede Norwich nå og fire strake tap. Uansett så må det ha vært en slags opptur borte mot Manchester City sist helg, da laget holdt 1-1 helt til sluttminuttene. 23 baklengs totalt forteller dog om et lag med defensive utfordringer. 1-1-3 hittil hjemme. Russell Martin soner karantene etter sin utvisning mot Manchester City sist helg, mens Matt Jarvis blir borte noen uker. Dieumerci Mbokani og Andre Wisdom er begge tilgjengelige igjen etter sykdom/skade.

Swansea slo Manchester United 2-1 hjemme i den fjerde serierunden og stod med åtte poeng etter de fire første, og så ut som et topplag også denne sesongen. Siden har det imidlertid gått aldeles på tverke, og de sju neste seriekampene har kun gitt fem poeng (1-2-4). Swansea-manager Garry Monk har ingen nye fravær i sitt lag.

2-2-1 på de fem siste tilsvarende og altså et møte mellom to formløse lag. Hjemmebane gir fordel Norwich. HU.

5. Sunderland - Southampton
Etter en litt heldig 3-0 seier hjemme mot Newcastle nest sist (fikk spille med en mann mer i over en omgang), braklandet Sunderland sist helg og røk hele 2-6 borte for Everton. 25 baklengs er flest i Premier League og Sam Allardyce har en jobb å gjøre med laget defensivt. Hjemme ser det noe bedre ut (totalt 1-2-2 og 7-7 i målforskjell). Lee Cattermole er blitt skadet og spiller ikke lørdag, men kvartetten John O’Shea, Fabio Borini, Younes Kaboul og Ola Toivonen er alle tilgjengelige igjen.

Etter 1-3-2 på de seks første seriekampene, har Soton slått tilbake med 3-2-0 på de fem siste og avansert til 7. plass på tabellen. Er faktisk ubeseiret på bortebane, men kun vunnet en kamp (1-4-0). Victor Wanayma soner karantene lørdag, mens Jay Rodriguez og Shane Long begge fortsatt er skadet.

3-3-0 på de seks siste tilsvarende, men hjemmelaget sliter med en del skader. Southampton forblir ubeseiret på bortebane etter denne? UB.

6. West Ham - Everton
Flott sesongstart for West Ham, men sist helg måtte lage tåle sesongens første bortetap (0-2 for Watford). Ligger på 6. plass med 20 poeng etter totalt 6-2-3 totalt og variable 2-1-2 hjemme. James Collins soner karantene, mens Diafra Sakho er meget usikker. Winston Reid og Angelo Ogbonna er begge tilbake etter skader.

Litt variabelt også av Everton som etter tøffe hjemmekamper mot Liverpool (1-1), Manchester United (0-3) og bortekamp mot Arsenal (1-2), slo laget tilbake med meget overbevisende 6-2 hjemme over Sunderland sist helg. Det sendte laget opp på 9. plass med 16 poeng. Leighton Baines er fortsatt ute, det samme er Bryan Oviedo. Tom Cleverley kan dog være tilbake etter langvarig skade.

Tre strake Everton-seire i de tre siste tilsvarende og Everton har nok den største kapasiteten også nå. UB.

7. Blackburn - Brentford
Selv med scoringsmaskinen Jordan Rhodes på laget har Blackburn gått målløse av banen i fire av de fem siste seriekampene. Etter at vi lanserte laget som lørdagens beste spill hjemme mot Ipswich sjette sist (vant 2-0), har laget kun vunnet en kamp (1-1-3), den kom borte mot Leeds. Men har møtt solid motstand og slett ikke prestert dårlig. 2-3-2 totalt hjemme. Corry Evans er tilbake fra karantene og Fode Koita kan være tilbake. Danny Guthrie og Chris Brown er fortsatt skadet.

Brentford har vært hardt rammet av skader denne sesongen, men stod med fire strake seire før laget røk 0-2 hjemme for Hull i midtuken. Variable 3-1-3 på bortebane. Midtbanespilleren Alan Judge mistet tirsdagens kamp og risikerer også å miste denne. Andreas Bjelland, Josh McEachran og Jota er alle ute med skader.

Forrige sesong endte tilsvarende kamp 2-3, nå har vi klart mest tro på hjemmelaget. H.

8. Cardiff - Reading
Til tross for at Cardiff kun har tapt tre kamper hittil, er ikke laget høyere enn på 9. plass. Det skyldes mange uavgjortkamper (5-7-3 totalt). Hjemme i Cardiff levere laget stort sett sakene (4-2-1), tapet kom mot sterke Hull. Sliter med målproduksjonen om dagen og har kun scoret ett mål på de fem siste seriekampene. Peter Whittingham soner karantene etter å ha pådratt seg fem gule kort.

Etter fire strake seire for litt siden, har Reading sviktet på slutten og kun tatt tre poeng på de fire siste (0-3-1). Skuffet igjen i midtuken da laget kun klarte 2-2 hjemme mot Huddersfield. 3-2-2 totalt på bortebane. Flere spillere må testes nærmere kampstart for Reading.

2-0-0 på de to siste tilsvarende i Cardiff, og hjemmelaget får utgangstipset i en åpen kamp. HUB.

9. Charlton - Sheffield Wednesday
Det startet så lovende for Charlton med åtte poeng på de fire første seriekampene, men siden har det kun blitt to poeng på de elleve neste seriekampene (0-2-9) og nå står laget fem strake tap etter at laget røk 0-1 borte for MK Dons tirsdag kveld. Midtbanespillerne Jordan Cousins og Johann Berg Gudmundsson pådro seg begge skader i tirsdagens kamp mot MK Dons og mister begge lørdagens kamp. Ahmed Kashi, Igor Vetokele og Cristian Ceballos er alle fremdeles på skadelisten.

Betydelig bedre går det for Sheffield Wednesday som ligger på 8. plass etter ni seriekamper på rad uten tap (5-4-0). 15 av 24 poeng er tatt hjemme, borte er laget litt mer ustabile (2-3-2), men de fire siste bortekampene har gitt to seire og to poengdelinger. Midtbanespiller Alex Lopez kan være tilbake etter seks kampers fravær.

Formløse Charlton opp mot formsterke Sheffield Wednesday. B.

10. Hull - Middlesbrough
Toppoppgjør i Championship mellom serieleder Hull og Middlesbrough på 4. plass. fem seire på de seks siste for Hull nå, som ser bedre og bedre ut. Solide 5-2-0 hjemme og like solide 13-3 i målforskjell. Sterk 2-0 seier borte mot Brentford tirsdag, ett Brentford som stod med fire strake seire før den kampen. Alex Bruce måtte forlate kampen mot Brentford med skade tirsdag og rekker ikke kampen.

Tre strake seire for Middlesbrough nå og kun ett poeng opp til serieleder Hull. 19 av totalt 30 poeng er tatt hjemme, borte er tallene mer moderate 3-2-2. Spissene Stuani og Dave Nugent er begge skadet for Boro.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende og vi tror serielederen tar en ny trepoenger her. H.

11. Wolverhampton - Burnley
1-1-2 på de fire første seriekampene for Wolves, 1-2-1 på de fire neste, 2-0-2 på de fire deretter og 1-0-2 på de tre siste og det indikerer hvor ustabile Wolves er. 2-2-3 er heller ikke spesielt sterke hjemmetall og Wolves ligger på 14. plass med 18 poeng. Rajiv van La Parra kan være tilbake for Wolves etter kneproblemer.

Godtgående Burnley har avansert til 2. plass a poeng med serieleder Hull etter fem seire og en poengdeling på de seks siste. Sterke 6-1-1 på eget gress, men har samtidig kun ett bortetap (3-3-1). Kevin Long samt spissene Ashley Barnes og Lukas Jutkiewicz er alle fremdeles ute for Burnley.

Det ern viss kapasitet i Wolverhampton, men Burnley ser råsterke ut for tiden. HUB.

12. Fulham - Birmingham
Etter en sterk periode med fem kamper uten tap (2-3-0), ble serietoer Burnley for sterke tirsdag kveld og Fulham måtte reise hjem til London med 1-3 tap i bagasjen. Ligger på 11. plass og har 20 poeng og dermed fem poeng opp til Birmingham som i øyeblikket innehar sjetteplassen (siste playoffplassen). Brukbare 3-2-2 hjemme.

Birmingham har overrasket positivt hittil og ligger altså på 6. plass. Stod med fire strake seire (tre av dem borte) før det nå er blitt kun ett poeng på de tre siste. Totalt flotte 4-2-1 på bortebane.

To noe variable lag dette og denne kan gå begge veier. HB.

96-rekker

1. Stoke City — Chelsea HUB

2. Leicester City — Watford H

3. Manchester United — West Bromwich H

4. Norwich — Swansea HU

5. Sunderland — Southampton UB

6. West Ham — Everton UB

7. Blackburn — Brentford H

8. Cardiff — Reading HU

9. Charlton — Sheffield Wednesday B

10. Hull — Middlesbrough H

11. Wolverhampton — Burnley B

12. Fulham — Birmingham HB

Klikk her for å levere vår 96-rekker på vanlig PC/desktop
Klikk her for å levere vår 96-rekker på mobil/nettbrett

432-rekker
1. Stoke City — Chelsea HUB

2. Leicester City — Watford H

3. Manchester United — West Bromwich H

4. Norwich — Swansea HU

5. Sunderland — Southampton UB

6. West Ham — Everton UB

7. Blackburn — Brentford H

8. Cardiff — Reading HUB

9. Charlton — Sheffield Wednesday B

10. Hull — Middlesbrough H

11. Wolverhampton — Burnley HUB

12. Fulham — Birmingham HB

Klikk her for å levere vår 432-rekker på vanlig PC/desktop
Klikk her for å levere vår 432-rekker på mobil/nettbrett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag