*Nettavisen* Sportspill.

United må slå tilbake direkte

Manchester United-manager Louis van Gaal. FOTO: NTB scanpix Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Etter forrige helgs bortetap mot Swansea, er det kun tre poeng som gjelder for Manchester United i hjemmemøtet mot Sunderland lørdag. United blir en av våre sikre på lørdagskupongen.

28.02.15 08:13

Sportspills meny lørdag:
VM hopp lagkonkurranse: Norge jakter gullet
VM 30 km: Therese kan bli VM-dronninga
Oddsdobbel 1: Stoke holder koken
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
Oddsdobbel 2: En gammel storhet jakter opprykk
V75 Bjerke lørdag: Nettavisen jakter ny supergevinst
V5 Bjerke: Silje den klare V5-bankeren

Lørdagens tippekupong består av fem kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship. Bonuspotten vokser og er nå kommet opp i velvoksne 3,7 mill kr. Innleveringsfristen er kl 15.55.

1. Manchester United – Sunderland
United skapte mest mot Swansea, men slet med å komme til store sjanser og ble straffet av et effektivt hjemmelag. Vi har tidligere varslet om at vi ikke helt liker det vi ser av laget om dagen, selv om det er blitt bra med poeng i vinter. 2-1-tapet forrige helg førte til at United falt ned til fjerdeplass, og Southampton, Liverpool og Tottenham følger rett bak. 10-1-2 hjemme er uansett sterke hjemmetall. Robin van Persie og Michael Carrick mister begge kampen for hjemmelaget.

Sunderland spilte 0-0 i en lite severdig hjemmekamp mot West Bromwich forrige runde og står med slappe 1-3-5 på de siste ni kampene. Har falt ned til 16. plass, og det skiller bare tre poeng ned til Burnley og Aston Villa på nedrykk. Har 2-6-4 på bortebane. Jack Rodwell and Billy Jones er begge tilbake i trening, men rekker ikke lørdagens kamp. Emanuele Giaccherini er ute for resten av sesongen.

Det må være en flott mulighet for United å slå tilbake direkte dette. H.

2. Newcastle – Aston Villa
Newcastle ble fullstendig avkledd i bortemøtet med Manchester City forrige runde og tapte fullt fortjent 0-5. Har bare vunnet en av de siste sju seriekampene og har falt ned til 11. plass på tabellen. Men står med brukbare 5-4-3 hjemme og mange skader er nok litt av årsaken til den magre poengfangsten i det siste. Steven Taylor, Remy Caballa, Paul Dummett, Siem De Jong, Cheick Tiote og suspenderte Jack Colback mister alle lørdagens kamp. Midtbanespilleren Jonas Gutierrez er dog endelig friskmeldt (har vært ute siden oktober 2013).

Victor Moses’ 2-1-scoring på straffe to minutter på overtid sørget for at Tim Sherwood fikk en meget tung start på karrieren som Villa-manager.
Villa har nå 0-0-6 og 2-14 i målforskjell på de siste seks kampene og har falt til nest sisteplass og har ikke bedre enn 3-2-8 på bortebane. Kieran Richardson, Ron Vlaar (suspendert) og Philippe Senderos er alle uaktuelle.

Tunge defensive fravær for Aston Villa bør favorisere hjemmelaget. H.

3. Stoke – Hull
Stoke skapte mest i en lite velspilt bortekamp mot Villa forrige helg, og det var ikke ufortjent at laget stakk av med alle tre poengene på overtid. En fin opptur etter 1-4 for Blackburn og Manchester City i de to siste kampene. Ligger på 10. plass med 36 poeng. Ustabile 5-2-5 på hjemmebane. Geoff Cameron returnerer etter karantene. Ryan Shawcross og Bojan er fremdeles uaktuelle.

Hull spilte med 11 mot 10 mann i 58 minutter hjemme mot QPR, men måtte likevel slite voldsomt for alle tre poengene mot en hardtarbeidende motstander. Først få minutter før slutt klarte Dame N’Doye å sette inn 2-1.Dette var Hulls tiende poeng på de tre siste kampene, og laget har klatret opp til 15. plass. Det skiller fire poeng ned til Burnley og Aston Villa. 2-5-6 er alt annet enn imponerende bortetall. Ingen nye fravær for Hull utenom fire langtidsskadde spillere.

Det skal være fordel hjemmelaget dette og med få sikkealternativer gir vi Stoke tillit. H.

4. Burnley – Swansea
Det så ut til at Burnley skulle gå på et oppskriftsmessig tap borte mot Chelsea forrige helg da Branislav Ivanovic ha serielederen en tidlig ledelse. Oppgaven ble imidlertid en god del lettere da Nemanja Matic ble utvist i det 70. minutt, og Ben Mee fastsatte sluttresultatet til 1-1 ti minutter før full tid.

Burnley har tatt to poeng på de siste fem kampene og ligger tredje sist. Har samme poengsum som QPR på sikker plass. 3-5-5 på hjemmebane er ikke allverden. Ingen nye fravær for Burnley.

Swansea tok ikke uventet alle poengene hjemme mot Manchester United sist helg og slo dermed umiddelbart tilbake etter den sløve forestillingen borte mot West Bromwich runden før.25 av totalt 37 poeng er tatt hjemme i Wales og som de foregående sesongene sliter Swansea på bortebane (3-3-6). Heller ikke Swansea har noen nye fravær.

Hjemmebane gir fordel Burnley i dette oppgjøret. HU.

5. West Bromwich – Southampton
West Bromwich kommer fra en traurig 0-0-forestilling borte mot Sunderland, men har når spilt fire kamper på rad uten tap (2-2-0). Har klatret til 14. plass, og det skiller fem poeng ned til de to øverste nedrykkslagene. Tony Pulis fornekter seg ikke, og har fått skikk på West Bromwich som står med 4-3-6 på hjemmebane totalt. Toppscorer Saido Berahino er usikker og må testes nærmere kampstart.

Southampton var det førende laget i hjemmekampen mot Liverpool søndag, men ble felt av en effektiv motstander og måtte ta til takke med 0-2. Har bare scoret ett mål på de siste fire seriekampene og har falt ned til femteplass på tabellen. Men har sterke 7-1-4 på bortebane. ay Rodriguez, Emmanuel Mayuka og Toby Alderweireld er de eneste spillerne på skadelisten nå.

Vidåpen affære i Birmingham dette og vi helgarderer. HUB.
6. Bolton – Brighton
Bolton spilte en god kamp borte mot Middlesbrough tirsdag, men klarte likevel ikke å få med seg poeng. Har dermed med tapt tre på rad og har falt ned til 19. plass. Det skiller seks poeng ned til Millwall på nedrykk, og laget trenger sårt poeng for å unngå nedrykksstrid på tampen av sesongen. Matt Mills (f) returnerer etter karantene, og forsvarskollega Tim Ream kan også være tilbake. Men fortsatt er seks spillere uaktuelle. 7-5-4 på hjemmebane for Bolton som står med 6-3-1 på de ti siste hjemmekampene.

Brighton har spilt bra fotball i det siste og står med fire kamper uten tap etter den fortjente 2-0-seieren over formlaget Leeds tirsdag. Har samme poengsum som Bolton, men ligger foran på målforskjell. Greg Halford kan være tilbake for Brighton som ellers har ganske få skader. Har dog ikke bedre enn 3-7-6 på bortebane.

Bolton er sterke hjemme på Reebook stadium, mens Brighton sjelden skinner på bortebane. HUB.

7. Bournemouth – Blackburn
Bournemouth har vært en av de positive overraskelsene denne sesongen og har ligger stabilt i toppen av Championship stort sett hele sesongen. Laget har imidlertid ikke spilt opp mot sitt beste etter nyttår, og vi varslet for at det kunne komme et tap mot Nottingham Forest onsdag denne uken. Har fått dårlig betalt på slutten tross brukbare spillemessige prestajoner og står med solide 8-5-3 på eget gress. Det er fortsatt kun fire poeng opp til Middlesbrough på andreplass. Harry Arter er tilbake etter to kampers karantene.

Blackburn leverte en godkjent kamp hjemme mot Norwich, men måtte til slutt se seg slått av en av gullkandidatene i ligaen. Spilte uavgjort i de to kampene før tirsdagens tap, og playoff virker nå helt utenkelig. Er svake borte og har ikke bedre enn 3-6-7 på reise. Joshua King er igjen havnet på skadelisten for Blackburn. Utover ham er det kun Jason Lowe som er på skadelisten.

Tross litt sviktende form, så har vi god tro på at Bournemouth vinner lørdagens hjemmekamp. H.
8. Cardiff – Wolverhampton
Etter fire uavgjorte på rad, ble det endelig seier for Cardiff i bortekampen mot Wigan tirsdag. Det var et jevnt oppgjør som ble spilt på en bane som ikke tillot finspill. Waliserne klatret til 13. plass, og det er nå meget lite sannsynlig med nedrykkstrid på tampen av sesongen. Er brukbare hjemme i Wales og står med 8-3-5 på hjemmebane. Få problemed med mannskapet for Cardiff.

Wolvehampton fulgte opp forrige helgs 5-0-seier over Rotherham med 3-0 i tirsdagens kamp mot Fulham. Slo også Huddersfield 4-1 på bortebane før tapet for Norwich tredje sist, så det er ikke noe å si på lagets scoringsform. Ligger på åttendeplass, og det skiller fem poeng opp til playoff. 6-5-5 på bortebane. Carl Ikeme and Tommy Rowe er de eneste fraværene for Wolves.

Vi tror på en vinner i Cardiff. HB.

9. Fulham – Derby
Fulham-spillerne ropte frenetisk på straffe på stillingen 0-1 borte mot Wolverhampton, men ble ikke hørt av dommeren og tapte kampen til slutt 0-3. Har dermed spilt seks kamper på rad uten seier og har falt farlig langt ned på tabellen. 36 poeng totalt betyr at laget kun har fem poeng ned til Millwall under streken. Solide 7-3-6 hjemme på Craven Cottage. Ingen spesielle problemer med mannskapet.

Derby var det klart beste laget hjemme mot Charlton tirsdag og tok en fullt fortjent 2-0-seier. Ligalederen har nå fem poeng ned til Ipswich på tredjeplass, og det ser meget lyst ut med tanke på direkte opprykk. 13 serierunder før slutt topper Derby tabellen og har seks poeng ned til Ipswich på 3. plass, så det er fortsatt mye jobb igjen før opprykket er klart. 8-4-4 på bortebane betyr at laget har vunnet halvparten av bortekampene hittil. Chris Martin er fortsatt ikke klar etter sin skade, men spisskollega Johnny Russell kan være tilbake etter åtte kampers fravær.

Ingen lett kamp for Derby dette, og da garderer vi litt. UB.
10. Leeds – Watford
Leeds kom ned på jorda etter tre strake seiere, inkludert tre poeng borte mot sterke Middlesbrough, i tirsdagens kamp mot Brighton. Hjemmelaget var best i det meste og tok en fortjent 2-0-seier. Falt ned til 14. plass, men det er er fortsatt ti poeng ned til Millwall på nedrykksplass. Hjemme viser tallen solide 7-3-5. Giuseppe Bellusci soner karantene, men både Sam Byram og Steve Morison kan være tilbake etter å mistet kampen mot Brighton.

Watford slo tilbake på direkte etter det skuffende 0-3-tapet for Norwich nest sist i tirsdagens hjemmekamp mot Rotherham. Den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo noterte seg for to nye scoringer i 3-0-seieren og er nå oppe i 17 nettkjenninger. Kun Daryl Muprhy (Ipswich) har scoret flere ligamål denne sesongen. Watford ligger fortsatt på den viktige sjetteplassen som gir playoff og har fine 8-2-6 på bortebane. Watford stiller med uforandret tropp.

Nok en tricky kamp fra Championship dette. HUB.

11. Reading – Nottingham Forest
Uberegnelige Reading var tilbake på tapersporet i tirsdagens 0-3-kamp mot Huddersfield. Nederlaget kom bare tre dager etter at laget hadde slått toppklubben Ipswich på bortebane. Manager Steve Clark hadde gjort seks endringer til den kampen etter seieren mot Ipswich og lyktes dårlig med det. Falt ned til 15. plass, men det skiller fortsatt ni poeng ned til Millwall på nedrykk. 7-3-6 på hjemmebane.

Dougie Freedman har fått en pangstart på karrieren som Forest-manager og har tatt 13 poeng på de fem første kampene etter onsdagens snuoperasjon mot Bournemouth. Det er ikke bare poengfangsten som plutselig er blitt bedre for Skogvokterne under den nye sjefen, men laget har også begynt å bøtte inn mål (16 på 5 kamper).

Har klatret opp på niendeplass, men med 12 poeng opp til Watford på sjetteplass, blir det vrient å nå playoff selv om det gjenstår 13 serierunder. Ingen nye skader etter onsdagens kamp.

Ny kamp som kan bikke begge veier dette. HB.
12. Sheffield Wednesday – Middlesbrough
Etter sju kamper på rad uten seier, ble det endelig tre poeng for Wednesday i bortekampen mot bunnlaget Millwall tirsdag. Klatret opp på 11. plass, men opprykktoget gikk for noen runder siden. 16 poeng opp til playoff er for mye. Snodige 3-8-5 på hjemmebane.

Middlesbrough fikk tøff kamp av Bolton i tirsdagens hjemmekamp, men klarte å hale i land tre viktige poeng i jakten på opprykk. Ble liggende på andreplass, og det skiller tre poeng ned til Ipswich på playoff. Sterke 8-5-3 på bortebane. Manager Aitor Karanka har ingen nye problemer med laget sitt etter tirsdagens kamp.

Middlesbrough jakter opprykk og vinner denne. B.

96-rekker

1. Manchester United – Sunderland H

2. Newcastle – Aston Villa H

3. Stoke – Hull H

4. Burnley – Swansea HU

5. West Bromwich – Southampton HUB

6. Bolton – Brighton U

7. Bournemouth – Blackburn H

8. Cardiff – Wolverhampton HB

9. Fulham – Derby UB

10. Leeds – Watford UB

11. Reading – Nottingham Forest HB

12. Sheffield Wednesday – Middlesbrough B

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Manchester United – Sunderland H

2. Newcastle – Aston Villa H

3. Stoke – Hull H

4. Burnley – Swansea HU

5. West Bromwich – Southampton HUB

6. Bolton – Brighton HUB

7. Bournemouth – Blackburn H

8. Cardiff – Wolverhampton HB

9. Fulham – Derby UB

10. Leeds – Watford HUB

11. Reading – Nottingham Forest HB

12. Sheffield Wednesday – Middlesbrough B

Klikk her for å levere 432-rekkeren

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag