Gå til sidens hovedinnhold

United straffer Newcastle for sjokktapet

Manchester United er tilbake på vinnersporet i kveld. Sjekk dagens oddsdobbel.

Onsdagens oddsprogram består hovedsakelig av Tour de Ski, hoppuka og Premier League. Vi har funnet frem til en dobbel fra England, men først dagens langskudd og avslag.

Øvrige tips onsdag:
Tipping: Barcelona skal hjelpe oss til 12 rette
Trav: Hamre med stålkontroll i V65!

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
74. Mjøndalen – Sarpsborg U 5,20
Det spilles ikke så ofte uavgjort i bandy, men Mjøndalen har prestert å gjøre det i tre av de siste seks matchene. I dag møter de tabellnabo Sarpsborg (begge har 9 poeng på 11 kamper), som har spilt mange jevne kamper i det siste. Av mangel på et bedre alternativ blir U til 5,2 i odds dagens langskudd.

Dagens avslag
86. Barcelona – Osasuna (0-2) H 1,57
Barcelona pleier å satse på cupen, og de kommer helt sikkert til å gi jernet i kveld for å skaffe seg et godt utgangspunkt før returmøtet på bortebane. Men det er ingen selvfølge at stjernemannskapet slår til med en storseier. Barcelona trenger ofte en kamp i beina for å komme på toppnivå etter feriepauser, og 1-0 eller 2-0 er et fint utgangspunkt for avansement. Vi går derfor i en lang bue rundt oddsen for seier med tre eller flere mål.

Dagens spill
77. Newcastle – Manchester United B 1,60
Newcastle er inne i en svak periode og skapte svært få sjanser i 1-3-tapet for Liverpool i helgen. Spillerne så litt slitne ut i den kampen, og det er bare blitt én seier siden begynnelsen av november.

Det er to forhold som er urovekkende med Alan Pardews mannskap om dagen:

For det første er den defensive tryggheten som var nøkkelen til suksessen i høst, nesten forsvunnet. Newcastle har sluppet inn tre eller fire mål i fire av de seks siste seriekampene, og det hjelper ikke at forsvarssjefen Steven Taylor er ute med skade.

For det andre er Demba Ba, som snart blir opptatt med Afrikamesterskapet, den eneste spilleren som er i stand til å score mål. Han har satt inn 14 av lagets 25 seriemål denne sesongen, mens nestemann på toppscorerlisten – Leon Best (3 mål) - ikke har scoret siden september.

Manchester United har tre motivasjonsfaktorer for å gå hardt ut for seier i kveld: De er nødt til å vinne for å holde følge med Manchester City (moste Liverpool 3-0 i går), de ønsker revansje for det forsmedelige 1-1-resultatet mot Newcastle i slutten av november (United sløste ekstremt mye) og de skal revansjere 2-3-tapet for Blackburn på nyttårsaften.

Alex Fergusons midtbane og forsvar var sterkt svekket mot Blackburn, men skadesituasjonen ser litt lysere ut nå. Wayne Rooney er tilbake etter å ha blitt suspendert for en angivelig bytur sist, og forsvarskjempene Rio Ferdinand og Chris Smalling kan også rekke kampen. Dersom de to sistnevnte er tilgjengelige, vil ikke United bare få et langt mer kompakt forsvar, det vil også gi flere alternativer på midtbanen. Mot Blackburn spilte Ji-Sung Park og Antonio Valencia sentralt, og det var ingen heldig kombinasjon.

United må imidlertid fortsatt klare seg uten Jonny Evans, Fabio, Ashley Young, Michael Owen, Darren Fletcher og Tom Cleverley.

Newcastle har Sylvain Marveaux, Peter Løvenkrands og Danny Guthrie ute, men Gabriel Obertan kan bli klar.

Newcastles tropp: Krul, Elliot, Harper, Simpson, R Taylor, Santon, Ferguson, Perch, Coloccini, Williamson, Kadar, Tiote, Cabaye, Obertan, Ben Arfa, Gutierrez, Sammy Ameobi, Gosling, Abeid, Vuckic, Ba, Best, Shola Ameobi.

Uniteds tropp: De Gea, Lindegaard, Amos, Rafael, Ferdinand, Smalling, Evra, Jones, Fryers, Cole, Carrick, Valencia, Park, Gibson, Anderson, Nani, Giggs, Rooney, Welbeck, Berbatov, Hernandez, Diouf, Keane.

United er seriens klart beste bortelag (7-2-0), og det er sjelden laget går på to smeller etter hverandre. Vi setter derfor pengene på at et skjerpet United-mannskap tar tre poeng i kveld.

84. Everton – Bolton o/u 2,5 mål B 1,75
Vi kombinerer United med et objekt fra oppgjøret mellom Everton og Bolton.

Everton har endelig funnet formen og står med 2-2-0 på de siste 4 kampene. Liverpool-klubben har dermed klatret til 11. plass.

Marouane Fellaini , Seamus Coleman og Royston Drenthe stod over i 1-0-seieren over West Bromwich sist, og alle tre betegnes som usikre også i kveld. Landon Donovan er tilbake på lån fra LA Galaxy.

Bolton har 1-1-2 på de siste 4 og ligger sist på tabellen med 13 poeng på 19 kamper. Keeper Jussi Jaaskelainen pådro seg en skade i 1-1-kampen mot Wolverhampton, og det er usikkert om han blir klar til i kveld. Darren Pratley er tilbake etter sykdom.

Evertons tropp: Howard, Hibbert, Distin, Jagielka, Baines, Drenthe, Heitinga, Rodwell, Neville, Osman, Cahill, Saha, Mucha, Bilyaletdinov, Vellios, Barkley, Stracqualursi, McFadden, Gueye, Anichebe, Donovan.

Boltons tropp: Jaaskelainen, Wheater, Boyata, Cahill, Knight, Eagles, Robinson, Muamba, Petrov, K Davies, Klasnic, Tuncay, Bogdan, M Davies, Pratley, Ngog, Blake, Reo-Coker, Steinsson, Ricketts, Riley.

Vi tror mest på Everton i denne kampen, men synes 1,45 i odds for H er for lavt til å kunne anbefales. Oddsen på at det ikke scores mer enn to mål er imidlertid satt høyere enn for det motsatte utfallet, og det synes vi er interessant:

*Everton er det laget i ligaen som er involvert i de minst målrike kampene (målforskjell 19-20).

*De siste sju kampene til Everton har endt under 2,5 mål.

*De siste fire oppgjørene mellom Everton og Bolton har endt under 2,5 mål.

*Bolton har riktignok sluppet inn hele 42 mål denne sesongen, men 3 av de 4 siste kampene har endt under 2,5 mål.

Vi spiller dermed følgende dobbel til 2,80 i odds:

77. Newcastle – Manchester United B 1,60
84. Everton – Bolton o/u 2,5 mål B 1,75

Klikk herfor å levere denne dobbelen. Innsatsen kan du justere selv.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill