*Nettavisen* Sportspill.

United taper ikke tre på rad

Foto: Pa Photos/Scanpix

Etter to strake ligatap er det tid for å slå tilbake for Fergusons menn. Sjekk våre tippetips.

14.01.12 10:14

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Nå vinner Villa

Oddstips 2: Derby for tredje lørdag på rad

Premier League: Skade- og karanterapport
V75 Forus: 28 millioner til alenevinner

Lørdagens tippekupong er som vanlig bestående av engelske kamper. Hele sju av kampene denne lørdagen er hentet fra Premier League, de fem siste er alle hentet fra Championship. Fire av de seks topplagene i Premier League har hjemmekamp på kupongen og innfrir alle fire, er det selvsagt risiko for lave premier. Bonuspotten er nå oppe i 3,2 millioner kroner og utløses som kjent kun ved fulltid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Manchester United - Bolton
Etter to strake ligatap, smakte det nok ualminnelig godt for Manchester United å eliminere byrival Manchester City fra FA-cupen sist helg. I og med at United har gått poengløse av banen i sine to siste kamper, er det nå tre poeng opp til serieleder Manchester City. Hjemme på Old Trafford står United med 7-2-1. Vidic er fortsatt ute for hjemmelaget, det samme er Michael Owen, Tom Cleverley, Fabio, Darren Fletcher og Ashley Young.

Med sju poeng på sine fire siste ligakamper, har Bolton kommet seg vekk fra bunnplassen i Premier League, men laget er fortsatt under streken med sine 16 poeng. Det gir tredje siste plass, men det er kun ett poeng opp til Queens Park Rangers over streken. Overraskende nok har Bolton tatt tolv av sine seksten poeng på bortebane (4-0-6), hjemme er tallene nitriste 1-1-8. Begge de to siste bortekampene er vunnet 2-1 mot henholdvis Blackburn og Everton. Gary Cahill er fortsatt Bolton-spiller og er med lørdag. Keeper Jussi Jäskelainen er på vei tilbake etter skade.

Det står 8-0-0 i de åtte siste tilsvarende på Old Trafford, og selv om bortelaget er i fremgang nå er det vanskelig å tro på annet enn United-seier her. H.

2. Tottenham - Wolverhampton
Ett litt slitent Tottenham-lag kom seg gjennom juleprogrammet åtte poeng på fire kamper. Vi synes Tottenham så litt kjørte ut borte mot Swansea på nyttårsaften og heller ikke i hjemmekampen mot West Bromwich andre nyttårsdag sprudlet det av Spurs. Helt andre takter hjemme mot Everton onsdag og selv om ikke seierssifrene ble større enn 2-0 var det tilnærmet klasseforskjell på lagene. Tottenham er dermed a poeng med Manchester United på andreplass og har kun tre poeng opp til serieleder Manchester City. 14-3-1 på de atten siste ligakampene er strålende tall og hjemme på White Hart lane er det blitt 8-1-0 på de ni siste. Scott Parker er fortsatt ute, kvikke Aaron Lennon blir trolig hvilt, mens Ledley King, Williams Gallas og Sandro er uaktuell. Midtbanestrateg Tom Huddlestone er endelig tilbake i trening etter sitt lange skadefravær.

Wolverhampton hang svært godt med Chelsea i siste ligakamp for tolv dager siden, men et Frank Lampard-mål i sluttminuttene ga 1-2 tap. Tre strake poengdelinger i kampene før og holder fortsatt hodet over nedrykksstreken med sine 17 poeng, men det er kun ett poeng ned til Bolton under streken. Bortestatsen er ikke bedre enn 1-3-6 og det er svært mye å rette på offensivt for McCarthy. Vi har sett Wolverhampton i flere kamper den siste tiden og det er vanskelig å se laget hente poeng på White Hart Lane. Nejad Milijas er klar igjen etter tre kampers karantene, men viktige Jamie O'Hara og Ronald Zubar er fremdeles skadet. Ellers er det ingen problemer for Wolves.

Godtgående Tottenham er bunnsolide hjemme på White Hart Lane og vi kan til nød strekke oss til at Wolves kan forsvare seg til ett poeng, men vi tror ikke veldig hardt på det. H.

3. Chelsea - Sunderland
Etter fire svake julekamper som kun ga tre poeng (0-3-1), var det svært viktig for Chelsea å være tilbake på vinnersporet borte mot Wolverhampton andre nyttårsdag. Frank Lampard scoret seiersmålet for Chelsea ett minutt før full tid. Det var ingen imponerende forestilling av Chelsea, men tre poeng betydde svært mye da. Elleve poeng opp til ledende Manchester City når atten serierunder gjenstår. Hjemme på Stamford Bridge er faktisk tre av ti kamper allerede tapt. Didier Drogba og Salomom Kalou er begge opptatt med Africa Cup. Michael Essien, Branislav Ivanovic og John Obi Mikel er alle skadet. Florent Malouda trente verken onsdag eller torsdag og er usikker.

Sunderland har ikke overraskende fått et solid oppsving etter at Martin O'Neill overtok som manager. Han har ledet laget i sju kamper og står med flotte 5-1-1 i denne perioden. 3-1-0 på de fire siste seriekampene til tross for et skaderammet mannskap. Det har ført laget opp på tiende plass, men med 24 poeng er det hele ti poeng opp til Liverpool på sjetteplass. Frazier Campbell er friskmeldt etter fem måneders skadefravær. Wes Brown, Titus Bramble og Jack Colback er skadet.

Etter tre strake Chelsea-seire i tilsvarende oppgjør, smalt Sunderland til med 3-0 seier sist sesong. Vi tviler vel sterkt på gjentagelse av det, men Chelsea har ikke vært til å stole på denne sesongen. HU.

4. Liverpool - Stoke
Liverpool skaffet seg et strålende utgangspunkt i semifinalen ved å slå et klart svekket Manchester City 1-0 borte onsdag. I ligaen har det gått litt i dur og moll, ikke minst på hjemmebane (4-6-0). Med 34 poeng er det tretten poeng opp til Manchester City, og Liverpool må trolig konsentrere seg om å kapre fjerdeplassen (som gir kvalik til Champions League). Opp til Chelsea på tredjeplass er det kun tre poeng. Luis Suarez er som kjent suspendert for hjemmelaget, ellers er det får problemer utover langtidsskadde Lucas.

Stoke fortsetter å imponere og er helt oppe på åttendeplass i ligaen, kun fem poeng bak Liverpool. Sterke 5-2-1 på de åtte siste seriekampene, kun Manchester City har blitt for sterke i denne perioden. Tretten av 29 poeng er hentet på bortebane (4-1-5). Andy Wilkinson er kvitt sin kneskade og aktuell lørdag, ellers er det får bekymringer for manager Tony Pulis, selv om noen spillere er usikre.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Anfield og med tanke på at Liverpool har spilt uavgjort i seks av sine ti hjemmekamper denne sesongen, er det slett ikke utenkelig at godt organisterte Stoke også kan få med seg poeng. HU.

5. Blackburn - Fulham
Etter den sensasjonelle borteseieren mot Manchester United på nyttårsaften har det blitt to strake 1-2 tap for tabelljumbo Blackburn. Det ene av disse tapene kom borte mot Newcastle i FA-cupen sist lørdag der Blackburn ledet i det aller lengste, men rotet det til i sluttminuttene, nær sagt som vanlig. Med fjorten poeng og sisteplass, er det likevel bare tre poeng opp til QPR og Wolverhampton over streken. Meget svake 2-0-8 på hjemmebane. Keeper Paul Robinson, Junior Hollett (m), David Dunn (m) og Christopher Samba (f) er alle friskmeldt for hjemmelaget. Scott Dann, Ryan Nelson, Michel Salagado og Vincent Grella er fortsatt skadet.

Fulham gjorde tre flotte kamper i julen, med bortepoeng både mot Chelsea og Norwich, før en sterk 2-1 seier hjemme mot Arsena andre nyttårsdag. Etter en svak start på sesongen viser Fulham bedring nå og vi synes laget imponerte tidvis mot Arsenal. Dyrt innkjøpte Bryan Ruiz har begynt å vise seg fram og Fulham er neppe en nedrykkskandidat. Borte er ikke tallene bedre enn 1-5-4, men Fulham står med 1-4-1 på sine seks siste bortekamper. Både Andy Johnson og Simon Davies er friskmeldt da er det kun keeper Mark Schwarzer og backen Grygera som mangler.

3-2-0 på de fem siste tilsvarende på Ewood Park. Nå ser det veldig åpent ut. HUB.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Aston Villa - Everton
Hele Norge (undertegnede inkludert) gikk på limpinnen og lanserte spill på Villa hjemme mot Swansea andre nyttårsdag, etter lagets sterke 3-1 seier borte mot Chelsea på nyttårsaften. Men Villa tapte helt fortjent 0-2 hjemme for normalt bortesvake Swansea, og Aston Villa er ikke lett å lese denne sesongen. mannskapet skal i utgangspunktet holde et bra nivå, men det svinger av prestasjonene. Villa-fansen er garantert ikke fornøyd med 13. plass og kun 23 poeng. Betenkelig svake 3-2-5 på eget gress. Robbie Keane er hentet på to måneders lån fra Los Angeles Galaxy og dersom papirene er på plass før kampstart, er Keane debutaktuell. Shay Given er tilbake etter seks ukers skadefravær, men Emile Heskey, Carlos Cuellar og Chris Herd er begge ute.

Det er ikke veldig mye bedre hos lørdagens motstander Everton og hvor lenge skal David Moyes få lov til å disponere et så godt mannskap så skuffende?. Offensivt er det helt planløst, og Moyes føyer seg inn i rekken av engelske managere som kun har kompetanse på defensiv organisering og har lite å tilføre i den offensive delen. Sjanseløse borte mot Tottenham onsdag og formen er skral - 2-2-4 på de åtte siste. Borte står Everton med 4-1-5. Nysignerte Darron Gibson (fra Manchester United) går rett inn i Everton-troppen. Men med Phil Jagielka ute er det dårlig nytt for David Moyes at også stopperkollega Sylvain Distin er uaktuell lørdag. Urutinerte Shane Duffy kan få sin debut som midtstopper.

3-3-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene, men med Evertons faste midtstopperpar ute, tror vi arbeidsbetingelsene blir gode for Darren Bent, Gabriel Agbonlahor og eventuelt Robbie Keane lørdag. H.

7. West Bromwich - Norwich
Kun ett poeng for hjemmelaget på de tre siste seriekampene, til tross for at to av disse er spilt på eget gress. Kontrollert 4-2 seier over et redusert Cardiff i FA-cupens tredje runde sist lørdag, den kampen ble også spilt på hjemmebane. Ligger på 15. plass med sine 22 poeng, og har således seks poeng ned til Bolton under streken. Fjorten av 22 poeng er tatt borte (4-2-4), hjemme er ikke tallene bedre enn 2-2-6. Sju spillere er usikre for hjemmelaget. Gareth McAuley (f), Jonas Olsson (f), Jerome Thomas (m), Paul Scharner (m), Youssouf Mulumbu og Shane Long (a) må alle testes nærmere. Trolig spiller de aller fleste. Chris Brunt, Zoltan Gera og Steven Reid er garantert ute.

Norwich er best av de nyopprykkede og ligger helt oppe på niendeplass med sine 25 poeng. 1-2-1 ble fasiten på de fire julekampene og sterk 2-1 seier borte over Queens Park Rangers i siste ligakamp. Overbevisende 4-1 seier hjemme over Burnley i FA-cupen sist helg. Middels bortestatistikk med 2-4-4. Marc Tierney (f) er tilbake i trening etter sitt skadefravær, men forsvarskollega Ritchie De Laet er fortsatt ute.

0-1 og 2-0 i de to siste tilsvarende og dette ser veldig åpent ut. HUB.

8. Nottingham Forest - Southampton
Meget viktig trepoenger for hjemmelaget i bortemøtet med Ipswich andre nyttårsdag (3-1), sist lørdag ble det 0-0 hjemme mot Leicester i FA-cupen. Det innebærer at Forest har gått målløse av banen i fem av sine seks siste kamper og da er det forståelig at det gamle storlaget ligger under streken i Championship (tredje sist med sine 24 poeng). Men trepoengeren mot Ipswich ga laget kontakt med lagene foran og det er bare to poeng opp til Millwall på sikker plass. Hjemmestatsen er uvanlig svak for normalt hjemmesterke Forest (3-2-8). Formen viser ikke bedre enn 1-1-6 på siste åtte seriekamper. Ishmael Miller, Chris Cohen, Wes Morgan og Brendan Moloney er som tidligere skadet for hjemmelaget, men både Dexter Blackstock og Paul Anderson er aktuelle for startoppstillingen.

Også serieleder Southampton har vist svak form den siste tiden og har ikke bedre enn 1-2-3 på sine seks siste opptredender i ligaen. Har nå kun to poeng ned til Cardiff på tredjeplass og leder serien på bedre målforskjell enn tabelltoer West Ham. Sprudler ikke på bortebane (3-4-5) og rykker neppe opp om ikke borteformen bedres. Toppscorer Rickie Lambert (sytten ligamål) soner sin andre av tre kampers karantene. Richard Chaplow (m) er fremdeles skadet.

Nok en svært åpen kamp dette til tross for at det er bunn mot topp. Vi tror forskjellen på lagene er klart mindre enn det tabellen indikerer og nå er det vel på tide at hjemmelaget viser seg frem. Med toppscorer Lambert ute og sviktende form, drar vi til med en frekk hjemmeseier. H

9. Portsmouth - West Ham
Til tross for flotte 7-3-2 på eget gress er ikke Erik Huseklepps Portsmouth bedre enn nummer sytten. Det skyldes naturligvis at laget ikke presterer på bortebane (1-4-7). Med 31 poeng er det sju poeng ned til Nottingham Forest under streken. Formen er imidlertid brukbar, kun en de sju siste seriekampene er tapt (3-3-1). Sist helg hang laget lenge godt med borte mot Chelsea i FA-cupen, men tre mål i sluttminuttene av Chelsea sendte Portsmouth hjem med 0-4 i bagasjen. Ricardo Rocha, Hayden Mullins og Luke Varney er alle usikre for hjemmelaget.

West Ham imponerer ikke voldsomt om dagen, men er likefullt på andreplass og direkte opprykk med sine 47 poeng. Kun målforskjellen skiller laget fra tabelleder Southampton. To poeng bak jager Cardiff og Middlesbrough. West Ham har slitt med en del skader den siste tiden og det forklarer middelmådige 2-1-3 på de siste seks ligakampene. Solide 7-3-3 på fremmed gress. Oppsiktsvekkende nok har West Ham en nesten fulltallig tropp å velge fra denne lørdagen (trolig første gang denne sesongen). Langtidsskadde Guy Demel og Matt Taylor er de eneste fraværende.

1-3-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror bortelaget har den største kapasiteten og med tanke på at de aller fleste spillerne endelig er tilgjengelig for manager Sam Allardyce tror vi opprykksfavoritten tar alle poengene her. B.

10. Middlesbrough - Burnley
Opprykksjagende Middlesbrough fikk et stygt skudd for baugen i den siste seriekampen andre nyttårsdag. 0-3 borte for Blackpool gjør at Middlesbrough ikke overtok tabelltoppen. Men det er kun to poeng opp til lederduoen, Southampton og West Ham. 4-1-1 på de siste seks seriekampene, men kun ett poeng på de siste to kampene. Har slitt med å avgjøre hjemmekampene og over halvparten har endt uavgjort (5-7-1). Midtbanespilleren Barry Robson soner den andre av to kampers karantene. Midtbanekollega Nicky Bailey er ute i opptil åtte uker etter å ha blitt skadet nyttårsaften. Tre andre spillere må testes nærmere kampstart.

Etter en flott periode med strake seire og ni poeng, måtte bortelaget gi tapt borte mot Leeds andre nyttårsdag. Fikk da Jenkins utvist allerede etter 29 minutter, men ledet likevel 1-0 til det gjensto fem minutter. Sjanseløse borte mot Norwich i FA-cupen sist lørdag der det ble 1-4 tap. Vinner eller taper borte (6-0-6) og møter tøff motstand her. Backen Kieran Tripper er tilgjengelig igjen etter sitt røde kort mot Leeds (sonet i FA-cupen sist helg).

Middlesbrough vant tilsvarende oppgjør med 2-1 i fjor og sliter med sentrale fravær. Burnley er kapable til å overraske og da tar vi med alle tegn her. HUB.

11. Ipswich - Blackpool
Det er tvilsomt om Paul Jewell sitter veldig mye lengre som Ipswich-manager dersom det ikke blir tre poeng her. Etter stygge 1-3 hjemme for formsvake Nottingham Forest andre nyttårsdag, ble det nytt tap borte for Birmingham onsdag. Et overtidsmål av Nikola Zigic ga hjemmelaget 2-1 og alle poengene. Nå er det kun tre poeng ned til Nottingham Forest under streken. Hjemme på Portman Road står Ipswich med 5-0-7. Jimmy Bullard, Lee Bowyer og Damien Delaney rekker ikke lørdagens kamp, mens spissen Jason Scotland er usikker.

Fjorårets store profil i Premier League, Blackpool, er nummer sju etter den imponerende 3-0 seieren mot tabelltreer Middlesbrough andre juledag, og har kun ett poeng opp til sjetteplassen, mens det er ni poeng opp til direkte opprykk. Har foreløpig levert klart best på hjemmebane (7-3-2), borte går det vesentlig tyngre (3-5-5). Formen er bra med 3-2-1 på siste seks seriekamper. Barry Ferguson soner den siste av tre kampers karantene.

Hjemmelaget imponerer ikke om dagen, men møter et Blackpool-lag som sliter noe på bortebane. Ipswich har foreløpig ikke spilt uavgjort på hjemmebane og da satser vi på at ett av lagene får full pott. HB.

12. Crystal Palace - Leeds
Heroisk innsats av et sykdomsplaget Crystal Palace i den første semifinalekampen hjemme mot Cardiff sist tirsdag og med 1-0 seier har Jonathan Parr og hans lagkamerater skaffet seg et flott utgangspunkt før returmøtet i Wales om halvannen uke. Svært variable takter i serien med 3-0-3 på de seks siste seriekampene. Ikke lette å slå hjemme på Selhurst Park (4-6-2). Tre-fire spillere er langtidsskadet, mens et par spillere som var plaget av sykdommen som rammet klubben er tilbake lørdag.

Etter en elendig periode med tre strake tap, måtte det utvisning og overtidsmål til for at Leeds snudde trenden hjemme mot Burnley andre nyttårsdag. Til tross for at Leeds spilte med en mann mer de siste 60 minuttene gikk Burnley i ledelsen. Men to sene mål berget Leeds (og manager Simon Grayson?). Til tross for formsvikt er Leeds nummer åtte og det er kun ett poeng opp til playoff. Noenlunde like bra hjemme (6-2-4) som borte (5-3-5). Kaptein Jonny Howson, Davide Somma (a) og Lee Bromby er alle uaktuelle. Robert Snodgrass er overraskende nok tilbake på trening og det er ikke helt uaktuelt at han spiller lørdag.

To strake 1-0 seier i de to siste tilsvarende og vi tror hjemmelaget unngår tap også denne gang. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 14.01.2012 15:55
1. Manchester Unit - Bolton H
2. Tottenham - Wolverhampton H
3. Chelsea - Sunderland H U
4. Liverpool - Stoke H U
5. Blackburn - Fulham H U
6. Aston Villa - Everton H
7. West Bromwich - Norwich H U B
8. Nottingham Fore - Southampton H
9. Portsmouth - West Ham B
10. Middlesbrough - Burnley H U
11. Ipswich - Blackpool H
12. Crystal Palace - Leeds H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 14.01.2012 15:55
1. Manchester Unit - Bolton H
2. Tottenham - Wolverhampton H
3. Chelsea - Sunderland H U
4. Liverpool - Stoke H U
5. Blackburn - Fulham H U B
6. Aston Villa - Everton H
7. West Bromwich - Norwich H U B
8. Nottingham Fore - Southampton H
9. Portsmouth - West Ham B
10. Middlesbrough - Burnley H U B
11. Ipswich - Blackpool H B
12. Crystal Palace - Leeds H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.