World Cup 20 km klassisk - Lillehammer

Start herrer kl 13.00

Live odds etter rennstart

Konkurransene vises på TV2 og TV2 Play

Den første verdenscuphelgen for sesongen i finske Ruka viste at de norske herrene som forventet vil dominere voldsomt denne sesongen, og at de norske kvinnene kanskje er bedre enn noen fryktet.

Den trenden har fortsatt denne helgen på Lillehammer, og på fredagens 10 km i skøyting ble det i meste laget i herreklassen. Ni nordmenn topp ti, og Iver Tildheim Andersen som vinner var voldsomme greier.

I kvinneklassen markerte også de norske løperne seg godt. Det ble ikke seier, for den stakk Jessica Diggins av med, men Heidi Weng på tredjeplass og fem løpere topp ti var gledelig.

Søndag fortsetter sirkuset med 20 km klassisk fellesstart for både kvinner og menn, og det er fortsatt i de gamle skiskytterløypene fra OL i 1994 det skal kjempes om verdenscuppoeng og premiepenger.

20 km klassisk fellesstart herrer

Johannes Høsflot Klæbo har lenge vært en supermann i sporet, og denne sesongen er virker det som ingenting biter på han. Den trøblete hamstringen er historie, og han dundrer inn til seier etter seier.

Murring i halsen holdt han hjemme under fredagens 10 km skøyting og det var litt spenning rundt om han ville stille på lørdagens sprint.

På start kom han, og da gikk som det pleier. Best i prologen, kontrollert best i kvartfinalen, kontrollert best i semifinalen, og soleklart best i finalen.

Det må være enormt frustrerende å konkurrere mot den uslåelige trønderen.

På søndag skal de ut å gå 20 km fellesstart, og der er det nok noen som kanskje tror på at de kan hamle opp med Klæbo. Sluggere som Hans Christer Holund og Didrik Tønseth må da i så fall sette høy fart fra start, og holde den hele veien inn.

Det kommer helt sikkert til å bli gjort forsøk underveis, men for øyeblikket er Klæbo så god at han kan kontrollere dette også, og i spurten er det jo ingen som er i nærheten.

Det er selvsagt ikke allverden til odds på seier til Klæbo, men slik det har sett ut i år er det en ganske sikker investering.

Vårt tips er at Johannes Høsflot Klæbo vinner igjen. Det spillet leverer du her

Vinner uten Klæbo

Norsk Tipping kjører spillet vinner uten Klæbo også i dette rennet, og det er en haug med kandidater som kjemper om denne andreplassen.

Pål Golberg er den største favoritten i resten av feltet, og verdenscuplederen har vært meget stabil så langt i sesongen. I de tre distanserennene som er gjennomført sikret han seg andreplass på 10 km klassisk i Ruka, han ble nummer to i jaktstarten dagen etter, og på 10 km skøyting på Lillehammer kom han inn på sjetteplass.

Golberg har en bra spurt(som sannsynligvis blir viktig i dagens renn), og blir han nummer to gir det 2.50 i odds.

Vi synes likevel Martin Løwstrøm Nyenget er mer spennende i dag. Nyenget hadde en forrykende avslutning på forrige sesong, der seieren på 50 km klassisk fellesstart i Holmenkollen var den mest imponerende.

I år har han også startet ganske bra. Han ble nummer tre på 10 km klassisk på Beitostølen, og fikk samme plassering på samme distanse i Ruka.

På fredagens 10 km skøyting endte han på syvendeplass, noe som var det beste skøyterennet han har gått i år.

Tendensen er en svak formstigning, og med Løwstrøm Nyengets gode avslutning i klassisk, og hele 8.00 i odds på at han sikrer andreplasssen, synes vi dette er et meget bra spill.

Vi tror Martin Løwstrøm Nyenget blir best uten Klæbo, og det leverer du her til 8.00 i odds