Lyns spill har ikke gått på skinner så langt denne sesongen, og vi helgarderer Oslo-lagets kamp mot Egersund.
Lyns spill har ikke gått på skinner så langt denne sesongen, og vi helgarderer Oslo-lagets kamp mot Egersund. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Utfordrende tippekupong kan gi store premier

Det er mange åpne kamper og få store favoritter på dagens kupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips 1:
Tjen penger på slaget om Madrid
Oddstips 2:
De spiller om 1,4 milliarder
Oddstips 3:
Rosenborg i trøbbel
V75: Solvalla:
Herlige løp og 70 mill. i potten
Gull-Lotto:
22 millioner kroner i potten

Lørdagens tippekupong består Champions League-finalen, playoff-finalen i Championship, Strømsgodset - Rosenborg og ni kamper fra Oddsen-ligaen.

I skrivende stund har Fyllingsdalen fått flest kryss av lagene på kupongen (63 prosent). Det er sjelden å se at den største favoritten på folkerekka har så lav prosentandel, og det lukter fine premier av kupongen.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Real Madrid - Atletico Madrid
Real Madrid imponerte ingen i hjemmekampen mot Bayern München i semifinalen, men leverte en taktisk perfekt match i returmøtet og vant hele 4-0 i Allianz Arena. Det går skuddår mellom hver gang seiersvante Bayern-spillere blir rundspilt på den måten.

Kveldens finale blir helt sikkert ikke like enkel for Real Madrid. Atletico er et svært gjerrig lag som gir motstanderen minimalt med rom de siste 25 meterne foran keeper Thibaut Courtois. Trener Diego Simeone har også garantert en plan for å stoppe Ronaldo og Bales lynhurtige kontringer.

Atletico slapp bare inn 26 mål på 38 kamper på veien til seriegull i La Liga, mens Real fikk 38 baklengs. Real var imidlertid den mestscorende klubben med 104 mål, mens Atletico ”bare” fikk 77 scoringer.

Xabi Alonso (karantene) og Jese (skadet) er helt sikkert ute for Real. I tillegg er det usikkerhet rundt viktige spillere som Karim Benzema og Pepe. Ronaldo ser ut til å ha ristet av seg skadeproblemene.

Atletico har også usikkerhet rundt sentrale spillere før finalen. Det jobbes intenst med å få Diego Costa klar, og de siste rapportene tyder på at spissen kan rekke kampene. Arda Turan og Christian Rodriguez er også usikre.

Atletico har imponert stort denne sesongen, og det er nesten utrolig at en klubb med en tropp som i utgangspunktet er både svakere og mindre enn det Real og Barcelona kan skilte, har klart å levere varene i så mange viktige kamper i en lang sesong. Vi tror laget har krefter til å igjen til årets høydepunkt, og det vil ikke forundre oss om kampen går til ekstraomganger. HU.

2. Derby - Queens Park Rangers
Derby har levd en nokså anonym tilværelse i Championship etter nedrykket i 2008, og årets startet nokså bedrøvelig.

Så gjorde klubben en genistrek ved å sparke manager Nigel Clough og erstatte ham med Steve McClaren. Det ble en umiddelbar suksess, og laget spilte strålende angrepsfotball i store deler av sesongen. Laget hadde null problemer med å ekspedere Brighton i det første playoffoppgjøret.

Kaptein Shaun Barker og midtbanespiller Shaun Barker er langtidsskadet, ellers kan McClaren velge fra en skadefri tropp.

QPR har en av de beste og bredeste stallene i Championship og var spådd en rask retur til Premier League. Slikt sett har sesongen vært nokså skuffende. London-klubben var nemlig aldri i nærheten av direkte opprykk, og man måtte slite fælt for å slå Wigan i den første playoffkampen.

Yun Suk Young har fått permisjon av Sør-Koreas landslag til å spille finalen. Benoit Assou-Ekotto og Nico Krancjar er meldt klare til dyst. Ale Faurlin og Jermaine Jenaser uaktuelle.

Derby har vært i fantastisk form på våren og har 7-1-0 på de siste åtte kampene. QPR har på ingen måte en like god statistikk å vise til, men hevet spillet helt på tampen da toppscorer Charlie Austin kom tilbake etter skade.

Dette kommer trolig til å bli en jevn kamp, men McClarens Derby har imponert oss mest denne sesongen, og magefølelsen sier at laget vinner denne playoffen. Men det er ikke utenkelig at det først skjer etter ekstraomganger eller straffer. HU.

3.Strømsgodset – Rosenborg
Godsets har vært et klart bedre hjemmelag enn bortelag de siste sesongene, men klarte å heve seg såpas mye på reise forrige sesong at gullet ble rodd i land. Denne sesongen ser det ut til ut drammenserne igjen kommer til å slite med å ta poeng på bortebane, og fasiten så langt er fem av femten mulige poeng på fremmed gress. P

restasjonene i tirsdagens kamp mot Stabæk på Nadderud var under pari, og 1-2-tapet er det ikke grunn til å klage på. Hjemme på Marienlyst er det imidlertid blitt full pott på de første fem kampene.

Jørgen Horn ser ut til å bli eneste skadefravær. Keeper Adam Larsen Kwarasey har fått dispensasjon av Ghanas landslag til å spille kveldens kamp.

Rosenborg har bare tatt fire poeng på de siste fire kampene og er i ferd med å bli kraftig akterutseilt i gullkampen. Det sprudler ikke av RBK om dagen, og når man i tillegg har begynt å misbruke sjansene og lekker bak, er det ikke rart laget har falt ned til en skuffende sjuendeplass.

RBK har svært mange fravær til kveldens kamp. Mix og forsvarsspiller Christian Gamboa har sluttet seg til henholdsvis USAs og Costa Ricas VM-tropp. Forsvareren Per Verner Rønning, Alexander Sørloth og Alexander Søderlund er skadet. Forsvarer Mikael Dorsin har også føling med en skade, men de siste rapportene tyder på at han starter på benken. Rosenborg har anket karantenen til Dorsins kollega Stefan Strandberg, og han kan er disponibel inntil anken er behandlet.

Hjemmesterke Godset bør ha gode vinnersjanser mot et RBK som er svekket i forsvar og av fraværene til Mix og Søderlund. H.

4. Fram Larvik – Kongsvinger
Larvik har vært en solid Oddsen-ligaklubb i flere sesonger, men det ser ut til at Petter Belsvik har gitt laget det løftet som har mangler for at laget skal kunne kjempe om opprykk. Åpnet sesongen med stortap for Odd 2, men har siden tatt full pott. Deler dermed ledelsen i avdeling 1 med Flekkerøy.

Christer Fjellstad og Christian Østli er ute med skader.

Kongsvinger, som rykket ned fra 1. divisjon i fjor, gikk på en stygg 1-3-smell hjemme mot Birkebeineren sist og falt ned til sjuendeplass.

Selv om Fram tidvis har imponert innledningsvis, spilte laget ingen god kamp i 2-0-seieren over Asker. Kenneth Stenild stod meget godt i mål og har mesteparten av æren for at laget holdt nullen. Kongsvinger-spillerne ønsker garantert å vise seg fra en bedre side etter fadesen sist, og vi garderer denne. HB.

5. Notodden - Ørn Horten
Notodden startet med full pott i de to første kampene, men har siden tapt tre på rad mot gode motstandere. Viste i cupseieren over Sandefjord at toppnivået er høyt. Klubbens hjemmeside melder at skadesituasjonen er blitt bedre. Troppen finner du her.

Ørn vant sine tre første seriekamper og holdt Strømsgodset til ekstraomganger i cupen. Etter det er det blitt tap for Pors og Larvik, og laget har falt ned til sjetteplass. Det er usikkert om Kristoffer Silberg rekker kampen, ellers ser det bra ut.

Vi skulle gjerne ha gardert oppgjøret, men trenger kryssene senere. H.

6.Pors Grenland – Asker
Pors startet sesongen svakt, men har klatret til åttendeplass takket være fine seiere over Notodden og Ørn i de to siste kampene. Anders Haugseth soner karantene.

Asker holder ikke samme nivå som forrige sesong og har tapt fire av fem kamper. Lagets eneste seier kom borte mot variable Birkebeineren nest sist. Rundspilte til tider Fram sist, men klarte ikke å få ballen i mål og tapte 0-2. Spissen Balal Arezou er opptatt med landslagsspill for Afghanistan.

Som i kampen over skulle vi gjerne ha gardert oppgjøret. Men kryssene strekker ikke til. H.

7. Herd – Levanger
Herd tok årets første seier mot brukbare Brumunddal forrige runde. Har dermed 1-2-2 på de første fem og ligger på tiendeplass i Oddsen-ligaen avdeling 2. Har en del spillere på skadelisten.

Storsatsende Levanger stod med full pott etter fire runder, men gikk på sesongens første serietap for Elverum på hjemmebane forrige runde. Leder imidlertid fortsatt avdelingen.

Levanger er det beste laget av disse to, og vi gambler på at B holder.

8. Træff – Nardo
Træff startet sesongen brukbart men har falt ned til åttendeplass etter å ha tapt sine to siste kamper. Ola Sjømæling og Simon Markeng skadet seg i 2-3-tapet for Valdres, og det er usikkert om duoen rekker dagens kamp.

Nardo tok sesongens første seier mot Byåsen (som gikk på årets første tap) sist. Klatret dermed opp på fem poeng og trygg grunn. Har en del skadefravær.

Åpen kamp. HB.

9.Lyn – Egersund
Det har kladdet litt for Lyn innledningsvis, men laget fikk en opptur med cupseieren over Bærum. Klarte å ro i land årets andre serieseier borte mot Grorud sist – etter å ha fått kjørt seg kraftig i første omgang.

Mads Dahm og Jørgen Richardsen er ute for Lyn, mens Jonas Rygg betegnes som usikker.

Egersund reiste seg etter 0-4-smellen mot Brann 2 med en sterk 3-1-seier over Vidar sist. Har tatt åtte poeng – to mer enn dagens motstander.

Kai Ove Stokkeland, Sverre Larshus Larsen Martin Håland, Aleksandras Ivanauskas og Chris Søylander ute med skader. Espen Skogen er med i troppen etter skadeavbrekk, men angriperen er trolig ikke klar for å spile 90 minutter.

Kampen er mer åpen enn folkerekka viser (59-20-21). HUB.

10. Fyllingsdalen – Førde
Fyllingsdalen fortsetter å imponere, og vant hele 4-0 borte mot daværende serieleder Åsane sist. Har ennå ikke tapt i serie eller cup denne sesongen og har bare sluppet inn tre seriemål. Leder nå tabellen i Oddsen-ligaen 3.

Hjemmelaget har fått tilbake noen spillere fra skade den siste tiden, og troppen er nærmest intakt. Eneste usikkerhetsmoment ser ut til å være Christoffer Hafsås.

Førde var på vei oppover tabellen med 1-0-seirene over Stod og Ålgård, men gikk på sesongens andre tap mot rivalen Florø forrige runde. Ligger nå på 11. plass med seks poeng. Øystein Myrkaskog, Eirik Flatjord og Johan Wennberger trolig ute.

Fyllingsdalen liker seg best når motstanderen står høyt og det blir rom å løpe i for lagets raske angrepsspillere. Førde kommer trolig til å legge seg lavt, og utfordringen for hjemmelaget blir å variere det offensive spillet og finne flere verktøy til å trenge igjennom forsvarsmuren. H.

11. Vidar - Vard Haugesund
Vidar gikk på sesongens andre serietap borte mot Egersund sist. Falt samtidig ned på fjerdeplass i Oddsen-ligaen avdeling 3.

Vard kunne glede seg over avansement i cupen mot Bryne og 2-1-seier borte mot Stabæk 2 i sine to siste kamper. Har spilt én kamp mindre enn de øvrige lagene over på tabellen og ligger på åttendeplass med sju poeng. Noe usikkerhet rundt Oliver Kirk Larsen, ellers ser det bra ut.

Vidar har vunnet begge hjemmekampene sine, men står overfor en tøff oppgave i dag. HUB.

12.Moss - Kjelsås
Arne Erlandsen er i ferd med å gjøre den gamle storheten Moss til et topplag i Oddsen-ligaen 4. Har 4-0-1 på de første kampene og ligger på andreplass, tre poeng bak Follo. Har usikkerhet rundt to-tre spillere.

Kjelsås har innledet med 3-0-2. Det siste tapet kom mot suveren Follo forrige runde, mens det første tapet var en begredelig 1-3-affære borte mot svake Eidsvold (som bare har den seieren så langt). Mishel Bilibashi er ute med karantene.

Moss har møtt nokså enkel motstand så langt, men møter et solid lag i dag. Kjelsås spilte en god kamp mot Follo sist, men hadde ikke marginene på sin side. HUB.

96-rekker
1. Real Madrid - Atletico Madrid H

2. Derby - Queens Park Rangers HU

3. Strømsgodset – Rosenborg H

4. Fram Larvik – Kongsvinger HB

5. Notodden - Ørn Horten H

6. Pors Grenland – Asker H

7. Herd – Levanger B

8. Træff – Nardo HB

9. Lyn – Egersund HUB

10. Fyllingsdalen – Førde H

11. Vidar - Vard Haugesund HB

12. Moss - Kjelsås HU

Klikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Real Madrid - Atletico Madrid HU

2. Derby - Queens Park Rangers HU

3. Strømsgodset – Rosenborg H

4. Fram Larvik – Kongsvinger HB

5. Notodden - Ørn Horten H

6. Pors Grenland – Asker H

7. Herd – Levanger B

8. Træff – Nardo HB

9. Lyn – Egersund HUB

10. Fyllingsdalen – Førde H

11. Vidar - Vard Haugesund HUB

12. Moss - Kjelsås HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus