(AFP/Scanpix)

Valencia slår tilbake

Etter to bortetap på rad er det duket for hjemmeseier på Mestalla. Les oddstipset her.

Kommersielt

Langoddsen ruller videre, og det finnes selvsagt en rekke spennende objekter fra andre ligaer enn Tippeligaen. Vi ser nærmere på Valencias sjanser mot Sevilla.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Tromsø innfrir i serieåpningen

Tippetips: Vi tror på borteseier i Bergen

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Valencia - Sevilla
Valencia har for første gang på lenge tapt to kamper på rad. Det skjedde i form av 1-3 borte mot Schalke i Champions League og deretter 0-4 mot Real Zaragoza forrige helg. I Primera Division ligger Valencia som nummer 3. De har 8-4-2 på hjemmebane og det ser ut som de skal kjempe om 3. plassen med Villarreal, andre begynner å komme langt bak. Stankevicius (f) er suspendert, Dominguez (m), Maduro (f) og Miguel (f) står på skadelisten.

Valencias tropp
Målvakter: César, Guaita.
Forsvar: Bruno, David Navarro, Ricardo Costa, Dealbert, Jordi Alba, Mathieu.
Midtbane: Topal, Tino Costa, Éver, Joaquín, Pablo, Vicente.
Angrep: Mata, Jonas, Aduriz ,Soldado.

Sevilla ligger 8. plass og har ikke bedre enn 4-2-7 på bortebane. Forrige bortekamp tapte man 0-2 i Bilbao. Deretter ble det 1-1 hjemme mot selveste Barcelona, og nå er manager Gregorio Manzano ute og sier at dette er selvtillit-boosten man trenger for å vinne dagens kamp og kvalifisere seg til Europa League neste år. Det er mulig, men andre som så 1-1 kampen mellom Sevilla og Barcelona vil kanskje være enige med oss i at poengdelingen kom som følge av at Barcelona spilte litt svakere enn vanlig, ikke at Sevilla var bedre enn vanlig. Men selvtillit gir det sikkert uansett. I dag er Dragutinovic (f) tilbake i troppen. Romaric (m), Sergio Sanchez (f) Fabiano (a), Acosta (m), Cigarini (m) og målvakten Palop er ute med skader, Navarro (f) og Caceres (f) er suspendert.

Sevilla har lagt ut denne troppen på sin nettside: Javi Varas, Dani Jimenez, Fazio, Dragutinovic, Jesus Navas, Zokora, Perotti, Renato, Kanoute, Escude, Alfaro, Diego Capel, Negredo, Dabo, Alexis, Medel, Rakitic, Rodri.

Innbyrdes oppgjør:

08.11.2010 Sevilla - Valencia 2 - 0
31.01.2010 Sevilla - Valencia 2 - 1
30.08.2009 Valencia - Sevilla 2 - 0
19.04.2009 Valencia - Sevilla 3 - 1
29.01.2009 Sevilla - Valencia 2 - 1
21.01.2009 Valencia - Sevilla 3 - 2

Hjemmeseirene dominerer innbyrdes oppgjør de siste sesongene, og med fravær hos bortelaget, som ikke er noe stort bortelag, mener vi det går mot en klar H på Mestalla. At Valencia kommer fra to strake tap gjør oss bare sikrere på at de vinner i dag. Norsk Tipping tilbyr 3,75 for hjemmeseier med to mål eller mer, og 1,90 for H. Vi bruker vanlig hjemmeseier til 1,90 i en dobbel. Objektet kan også spilles alene.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Brann - Rosenborg
Sportsklubben Brann fikk en treg start på fjorårets sesong, og det er nok mange som tror og håper det skal gå litt greiere denne gangen. Når man veier spillerne som har reist opp mot dem som er kommet til, kan man vel ikke si at laget er veldig styrket. Kim Ojo fra Nybergsund-Trysil er en spennende type, mens Huseklepp og Vågan Moen er spillere som kan bli vanskelige å erstatte. Brann bygde ikke opp selvtilliten med å ryke fortjent 1-3 hjemme i treningskampen mot Nest-Sotra forleden, og vi er spente på å se hva Brann får til denne sesongen. Kanskje er et småflaut tap mot et 2. divisjonslag nettopp det de trengte, kanskje er det et katastrofevarsel.

Bentley har vært skadet siden overgangen fra Odd i vinter. Keeper Piotr Leciejewski (finger) og Lars Grorud (kne) er også uaktuelle. Zsolt Korcsmar sliter med et stivt lår, men rekker trolig premieren mot RBK.

Rosenborg har alt i alt sett solide ut i oppkjøringen. De har blant annet tapt for Viking og Bodø/Glimt, men slått Spartak Moskva, Stabæk og Start. Vi legger ikke så stor vekt på disse resultatene. Viktigere er det at de regjerende seriemesterne har budsjetter store nok til å kjøpe spillere av høy kvalitet, som for eksempel Jim Larsen fra Silkeborg og Jon Inge Høiland fra Stabæk. Rosenborg er favoritter til å vinne Tippeligaen, og går det som det pleier så gjør de det etter å ha vunnet nesten alle hjemmekampene og tatt ett eller tre poeng i alle bortekampene. Kanskje taper de én kamp, maksimalt to, i løpet av hele sesongen.

Lyskeplagede Morten Moldskred er høyst tvilsom. Daniel Fredheim Holm er i full trening, men er formen er ikke god nok til at han er aktuell mot Brann.

Folket i Bergen liker å tro at dette er et toppoppgjør, men dette er seriemesteren fra i fjor mot et lag som dessverre ikke er i nærheten av gamle høyder. Styrkeforholdet skal være skjevt også nå, og vi tror Rosenborg gjør nok til å ta full pott i Bergen. Borteseier til 1,75 spilles. Denne kan spilles alene, vi får en dobbel til 3,33 og setter 100 kroner på denne. Fristen er klokken 19.55.

82. Brann - Rosenborg 4,10 3,35 1,75
89. Valencia - Sevilla 1,90 3,00 3,15

Totalt odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus