*Nettavisen* Sportspill.

Vålerenga har våknet

Foto: Vegard Grøtt (NTB / Scanpix)

I dag må Oslo-laget ta full pott mot Hønefoss for å rette opp den svake sesongstarten.

08.05.13 13:54

Sportspills meny onsdag
V65 Bjerke: Nå vinner Dacke
Premier League: Skader og karantener

langoddsen finner vi Tippeliga, Oddsen-Liga og 3. divisjon, Serie A, fransk, tyrkisk og polsk cup, Primera Division og flere objekter fra VM i ishockey, blant annet Norge – Sverige.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
77. Celta Vigo - Atletico Madrid U 3,15

Primera Division. Vi trodde på Celta Vigo hjemme mot Bilbao sist fredag, men de klarte bare 1-1 etter at toppscorer Aspas utlignet sent i kampen. Det begynner virkelig å haste for Celta Vigo nå, som ligger på nedrykk når fire runder gjenstår. Det er bare ett poeng opp til Deportivo La Coruna på plassen over, så alle poeng man kan karre til seg i innspurten er gull verdt. Ateltico kan snart ikke unngå å bli nummer 3 i ligaen, de har 8 poeng opp til Real Madrid og 9 poeng ned til Real Sociedad med 12 poeng igjen å spille om. På bortebane har de 7-5-5 totalt, og har spilt mye uavgjort i det siste. Atletico gleder seg nok mest til cupfinalen mot Real Madrid 17. mai, i ligaen er det meste gjort. Hjemmelaget må vinne, men de skaper for lite fremover, og derfor har vi god tro på en ny uavgjort på Municipal de Balaidos. For Atletico er ett poeng helt greit.

89. Norge - Sverige (2-0) H 2,40
Ishockey-VM, gruppe A. Etter to kamper mot Slovenia og Danmark der Norge kjempet inn alle poengene til tross for variabelt spill, satt man kanskje med en følelse av at halve jobben var gjort, og man kom aldri i nærheten av det nivået som trengs for å spille jevnt med Canada. Det hjalp heller ikke at Tollefsen og Holtet var suspendert. 2. periode var bare noen minutter gammel da Canada gikk opp til 5-0, da skjønte alle at løpet definitivt var kjørt og trener Johansen brukte resten av matchen som en treningskamp inn mot dagens batalje. I motsetning til Canada, som har tatt det med ro i de første kampene og har et mye større register å spille på, har vertsnasjonen Sverige prøvd å imponere, uten å klare det. Tap 2-3 mot Sveits, 2-1 mot Tsjekkia og 2-1 mot Hviterussland er svenskenes resultater. Kveldens kamp er viktig for Norge, svenskene skal slås, alltid, uansett idrettsgren. Tollefsen og Holtet returnerer. I går var det riktig at Norge var store outsidere, som vi tipset om. I dag er det feil, denne bør bli mye jevnere og 2,40 på at Norge vinner, spiller uavgjort etter tre perioder, eller taper med ett mål, må testes.

Dagens avslag
56. Rosenborg - Tromsø H 1,55

Tippeligaen. Det går ikke like på skinner som vanlig for Rosenborg, som vant sesongens tre første, men ikke har vunnet noen av de fire siste. Sist de var i aksjon på Lerkendal tapte de 0-1 for Sandnes Ulf, og det lå en del frustrasjon i luften. Tromsø tar normalt ikke poeng borte mot Rosenborg, men nå har de klart poeng i fire av fire bortekamper hittil, og scorer mer på reise enn hjemme på Alfheim. Vi er ikke trygge på om trønderne i dag heller, og synes 1,55 for hjemmeseieren ser lavt ut.

Dagens spill
Det er mye spennende odds i Serie A denne gangen, eller var, rettere sagt, for Norsk Tipping venter ikke så voldsomt lenge med å endre odds som tidligere. Den lave oddsen på uavgjort i et par av de italienske kampene betyr ikke nødvendigvis at det er mistanker om kampfiksing, det er bare italienerne som har en slags æreskodeks på at dersom ingen har noe spesielt behov for poeng, så skal man nøye seg med ett hver, som de gentlemen man er. I Torino - Genoa har begge behov for poeng, men med ett hver holdes håpet om ny kontrakt i live for begge. Den oddsen vi vurderte i Serie A ble tidlig satt ned, og da blir det to norske kamper i stedet.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

60. Vålerenga - Hønefoss
Tippeligaen. Sesongstarten har vært en lidelse for Vålerenga-fansen, med svakt spill og tap for Brann, Godset, Odd og Start. Innimellom tok Rekdals menn en heldig hjemmeseier mot Sogndal, så helt svart har det ikke vært, og i cup-seieren over Frigg var et par sentrale spillere tilbake, og med det kom tegn til bedring. Siden er Ullern knust i cupen, og enda viktigere, Aalesund og Sandnes Ulf er slått i ligaen.

Joachim Thomassen og Bojan Zajic er fortsatt ute. Fegor Ogude (m) er ute med karantene for gule kort, forteller klubben på sin nettside. Aaron Samuel, Jan Gunnar Solli og Daniel Fredheim Holm var alle ute mot Sandnes Ulf sist men er nå tilbake i troppen:

Hirschfeld, Taksdal Kongshavn, Muri, Lecjaks, Larsen, Fredheim Holm, Solli, Børven, Berre, Fellah, González, Grindheim, Abdellaoue, Calvo, Hæstad, Samuel, Wawrzynkiewicz, Zahid

Hønefoss jakter sesongens første borteseier, etter at det har blitt 1-1 mot både Sarpsborg og Sandnes Ulf på de to siste reisene. Knepne tap for Start og Aalesund før det. Men til tross for at det ikke har blitt noen borteseier ennå, har Hønefoss scoret i alle bortekampene sine, hele 7 bortemål i alt, det er noe å ta med seg. Forrige runde spilte de 1-1 hjemme mot Tromsø.

Det er lite skader hos Hønefoss, men Frode Lafton (ankel) og Toni Kolehmainen (skulder) har vært ute de siste kampene.

Vålerenga har hevet seg nok nå til at de spiller jevnt med eller slår de andre i Tippeligaen. Hønefoss på Ullevaal er et lag Vålerenga skal slå dersom de holder nivået oppe i 90 minutter, selv om Hønefoss ikke er noen enkel motstander. Men Enga er sultne nå, de skal hevne den grusomme sesongstarten og det tror vi bikker dette i favør hjemmelaget. Norsk Tipping er sørgelig enige med oss i dette, men vi bruker 1,57 på hjemmeseier i en dobbel. Klokken 14 er oddsen steget til 1,68. Den så vi ikke komme, ellers skulle vi anmodet om å vente med spill.

50. Åsane - Vidar
Oddsen-Ligaen avdeling 3. Åsane har bare spilt to kamper hittil, men har sett solide ut ved begge anledninger. De startet med å slå forhåndsfavoritten Notodden 3-1 hjemme, før de leverte en meget god bortekamp mot habile Egersund og vant 3-1 der. God innsats også i cupen mot Hødd, men det ble tap 0-1. Åsane var gode på hjemmebane forrige sesong, og det vi har sett hittil borger for en ny, god sesong. Med seier i denne utsatte hjemmekampen kan de innta tabelltopp.

Målvakt Knut Løseth skadet ankelen i cupkampen mot Hødd, men fullførte og vi kjenner ikke til nye skader i laget per i dag, men fire mann har vært ute en stund og kan være det igjen.

Vidar har også kommet godt i gang. 3-2 hjemme mot Ålgård i premieren, 3-3 mot et sterkt Nest-Sorta-lag etter det, og så 2-1-seier borte mot et Notodden-lag som kanskje ikke er så gode som mange skulle ha det til før sesongen. Også Vidar kan ta tabelltopp med seier i dag, uavgjort også for den saks skyld.

Trener Gaute Johannessen mangler trolig Lasse Ihle (m), som brakk nesen mot Notodden, samt to spillere som ikke har spilt ennå denne sesongen.

Det er to gode lag som skal i aksjon her. Åsane har sett solide ut og vist seg svært vriene å score på, og vi tror den sterke defensiven deres blir avgjørende i dag. Hjemmeseier til 1,80 her gir oss en dobbel til 2,83. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55. Ny totalodds er 3,02 etter oddsendringen på VIF.

50. Åsane - Vidar 1,80 3,95 2,70
60. Vålerenga - Hønefoss 1,57 3,70 4,90

Total odds 2,83

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.