Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga må bryte en dårlig trend mot Sarpsborg

Dag-Eilv Fagermo har aldri tapt en hjemmekamp mot Sarpsborg. Vi tror ikke at han taper torsdagens kamp heller.

Fagermo tapte aldri på hjemmebane mot Sarpsborg med Odd, og han har heller ikke tapt hjemme mot særpingene med Vålerenga.

Som Odd-trener møtte han Sarpsborg ti ganger i Skien. Fasiten viser fem seire og fem uavgjorte.

101 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl. 19.00

Han har kun spilt to kamper mot Sarpsborg etter at han tok over som trener i Vålerenga. På bortebane vant Oslo-laget 1-0, mens hjemme på Intility Arena ble stillingen 1-1.

Vi tror Fagermo tar sin første hjemmeseier som VIF-trener mot Sarpsborg torsdag, men det blir ikke lett.

Vålerenga - Sarpsborg (Halvtid/Fulltid) - Uavgjort - Vålerenga - 4,20 (spillestopp torsdag kl. 19.59. Kampen vises på Eurosport)

Klikk her for å levere dette tipset

Etter tre kamper på rad uten seier, vant Vålerenga 2-0 mot Stabæk sist torsdag. Hovedstadsklubben ligger nå på tredjeplass på tabellen, men gapet opp til Glimt og Molde er allerede syv poeng.

Dag-Eilev Fagermo er normalt en trener som har oppnådd sterke resultater på hjemmebane, men det er på Intility Arena VIF har sviktet. De har kun én seier her på de fem første kampene. Samtidig skal det sies at de har møtt sterke lag som Rosenborg, Glimt og Kristiansund.

Her kan du skrape Flax-lodd

Nå møter de et Sarpsborg-lag som i utgangspunktet skal være en overkommelig motstander.

VIF har statistikken mot seg

Men statistikken mot særpingene sier noe helt annet.

Vålerenga har nemlig ikke vunnet på hjemmebane mot Sarpsborg siden mai 2016. Det er altså fem år siden. Fasiten viser at tre kamper har endt uavgjort og to kamper har endt med seier til Sarpsborg.

De tre siste kampen mellom lagene i Oslo har endt uavgjort.

Det er antakeligvis godt å vite for den nye Sarpsborg-treneren Lars Bohinen.

For han vil nok glemme fredagens kamp mot Viking fortest mulig. I den kampen ledet Sarpsborg 1-0 til pause, men rotet vekk ledelsen i andre omgang og tapte 1-2.

Ikke nok med at det ble tap, men Kone fikk rødt kort og Muhammed burde fått det etter å ha skallet til en Viking-spiller. Sistnevnte er suspendert av egen klubb etter den dårlige oppførselen. Kone er en viktig spiller. Med ham ute vil Sarpsborg være svekket.

Vanskelig lag å bryte ned

Gjestene har prestert bra på utebane denne sesongen. De har kun tapt én av fire bortekamper (1-4 mot Molde). De har vunnet vanskelige bortekamper på Alfheim mot Tromsø (2-0) og på Lerkendal mot Rosenborg (1-0), og de har spilt uavgjort i Skien mot et Odd-lag som vanligvis er solide på hjemmebane.

I tre av de fem siste kampene mellom disse to lagene i Oslo har Sarpsborg gått til pause med ledelse, og i to av kampene har det stått uavgjort etter de første 45 minuttene.

101 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl. 19.00

Det har stått uavgjort til pause i seks av de syv siste kampene til Vålerenga, mens det har stått 0-0 etter de første omgang i fem av de åtte første kampene til Sarpsborg.

Vålerenga skal vinne denne, men Lars Bohinen er nok sugen på revansj etter den skuffende kampen mot Viking, så det blir ikke lett for Oslo-laget. Gjestene er seige å bryte ned defensivt, og at VIF mangler Dønnum gjør det ikke lettere for Fagermo & co.

Vi tror på en jevnspilt første omgang på Intility Arena, og at det står uavgjort etter de første 45 minuttene, men at VIF avgjør kampen i andre omgang. At det skjer gir 4,20 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset