Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Vålerenga trøbler på bortebane

Kveldens match på Lillehammer blir alt annet enn enkel.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Engelsk fotball: 100 fakta om helgens FA-cup
Dobbel V5 Bergen travpark: En bjørn fra Norheimsund
V65 Åby: Vi stoler på ismannen

Lunsjtrav Jarlsberg: Vi velger vekk drømmen
V65-info: Wenche rappet milliongevinsten

Vi finner skotsk og portugisisk fotball på langoddsen, men denne torsdag står i vintersportens tegn, med en rekke objekter fra norsk, svensk, russisk og tsjekkisk ishockey, samt langrenn- og skiskytterdueller.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Tønsberg Vikings - Rosenborg U 4,10

Begge lag gjorde brukbare kamper i romjulen, men begge tapte. Tønsberg kjempet godt hjemme mot Frisk og hadde 2-2 til det gjensto syv minutter og de røk 2-5. Rosenborg holdt lenge følge med Stavanger Oilers, men orket ikke mer i siste periode og det ble 3-6. Spillemessig så det bedre ut enn på lenge, og trønderne forventer seier i Tønsberg denne gangen. Men disse lagene vinner sjelden, det er derfor de ligger sist på tabellen og trolig blir liggende der. Når de møtes har det vært jevnt, de to siste har endt 2-2 etter tre perioder. Det vil være typisk om bunn-kollegaene holder hverandre nede ved å dele på poengene igjen, og 4,10 på U etter tre perioder må testes som et langskudd.

Dagens avslag
Lørenskog IK - Sparta Sarpsborg H 1,50

Lørenskog har slått Frisk, Tønsberg og Rosenborg i sine tre siste, men generelt har de vært for ustabile til at 1,50 for hjemmeseier mot habile Sparta er noe å juble for. Det er bare noen uker siden Lillehammer vant her, og også Rosenborg og VIF har vunnet på Lørenskog denne sesongen. Sparta var gode mot Lillehammer sist og vi forventer en jevn match på Lørenskog. Oddsen på hjemmeseier lar vi stå urørt.

Dagens spill
Både Stjernen og Lillehammer ser spennende ut i kveld, og vi bruker laget med høyest odds. Dessuten synes vi den ene skotske fotballkampen på menyen er verdt en innsats.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

239. Lillehammer IK - Vålerenga IF
Lillehammer var i aksjon to ganger i romjulen, de tok en solid 5-1 hjemmeseier mot Rosenborg før de tapte en jevn match i Sparta Amfi 0-1. Også denne sesongen tar Lillehammer klart flest poeng på egen is, de står med 9-1-4 på fjorten hjemmematcher (etter tre perioder). Ett av lagene Lillehammer har tapt for er VIF, som vant 3-0 her i oktober.

Klubben melder på sin nettside at backen Iver Håland er hentet inn som erstatter for Kenneth Madsø, som er skadet på lang sikt. Håland kommer fra Stjernen, men har tidligere spilt for Lillehammer.

Vålerenga dro til Stavanger for å trygge serieledelsen i den siste matchen før jul, men ble utspilt og røk 3-9. I romjulen tapte de 1-2 i Fredrikstad for Stjernen, før de slo tilbake med 5-2 mot Storhamar i fjorårets siste. 2013 er Vålerengas jubileumsår og matchen mot Storhamar markerte starten på jubileet, men om 100-årsfeiringen i seg selv gjør at VIF hever seg til et høyere nivå, er vi usikre på. Tabellen forteller at de tre siste bortematchene alle er tapt og at VIF står med 7-4-3 på reise (etter tre perioder).

Ryan Garlock og David Bräck har vært ute en stund, og Erik Follestad Johansen var ute sist. Sistnevnte kan muligens være tilbake her.

VIF har vunnet tre av tre mot Lillehammer hittil denne sesongen, men vi tror ikke de vinner alle de fem møtene de skal gjennom. Tapet kan meget vel komme her, nå som VIF har begynt å tape borte og Lillehammer skal reise seg etter tap i Sarpsborg. 2,25 på Lillehammer i en hjemmekamp i GET-Ligaen kan vi ikke la stå uprøvd.

250. Hearts - Hibernian
Skotsk Premier League. Hearts har fått opp dampen og begynt å vinne hjemmekampene sine. St. Mirren, Aberdeen og Dundee United er slått på eget gress den siste tiden, og riktignok tapte man 0-4 for ligaens suverene ener Celtic her i november, men det trenger ikke bety at formen er svak. 5-2-3 hjemme totalt, og med svak uttelling på bortebane trenger man en ny hjemmeseier i kveldens Edinburgh-derby.

Den australske høyrebacken McGowan er nylig solgt til en kinesisk klubb og er uaktuell. Minst én spiller er usikker, men manager McGlynn har foreløpig ikke villet si hvem.

Hibernians har vist stor styrke på hjemmebane denne sesongen, og femte juledag slo de selveste Celtic 1-0. Det var et lyspunkt i julestria, for ellers har formen vært nedadgående og man står med 1-1-3 på de fem siste. Som bortelag er man ikke blant de beste, 3-2-5 totalt.

McGivern (f) forventes tilbake fra skade, og det er få eller ingen fravær.

Hearts har ikke spilt siden Boxing Day og stiller uthvilte til dette derbyet, en kamp de sjelden taper. Hjemme på Tynecastle har Hearts fire strake seire mot rivalen fra andre siden av byen, og vi mener de har gode sjanser til tre nye poeng. 1,95 for hjemmeseier gir oss en dobbel til 4,39 i odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

239. Lillehammer IK - Vålerenga IF 2,25 4,10 2,05
250. Hearts - Hibernian 1,95 3,10 2,95

Total odds 4,39

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus