Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Vålerenga vinner igjen

Og blir et av våre holdepunkt på lørdagskupongen, Sjekk lørdagens tippetips.

Kommersielt

En velkjent lørdagskupong venter oss denne lørdagen. Kamper fra Premier League og Championship utgjør hovedtyngden, i tillegg da til den NRK-sendte Tippeligakampen som i ettermiddag er Vålerenga - Lillestrøm.

V75 lørdag:Du kan vinne 14 millioner kroner
Oddstips: Ingen trodde på West Bromwich
Lesernes oddstips: Sjekk hva leserne mener
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt

1. Vålerenga - Lillestrøm
Hjemmelaget står med smått fenomenale 11-2-0 etter tretten spilte hjemmekamper, men løpet om gullmedaljene er nok kjørt all den tid det er åtte poeng opp til serieleder Rosenborg når tre serierunder gjenstår. Ned til Tromsø på tredjeplass er det også åtte poeng, så Vålerenga tar sølvet. Lillestrøm har hatt en sesong helt på det jevne. Brukbar kamp hjemme mot Brann sist. 2-7-4 på bortebane og også brukbar statistikk borte mot Vålerenga. Men det er umulig å ikke sette H i denne kampen.

2. West Ham - Newcastle
Endelig fremgang for hjemmelaget etter en vanskelg start på sesongen med 1-3-0 på de fire siste seriekampene. Gode Matthew Upson er trolig tilbake i ettermiddag. Mannskapsmessig ser det greit ut. Newcastle skulle være et av de mest typiske hjemmelagene, men har istedenfor levert på bortebane selv mot tøff motstand. Vi har en følelse av at West Ham drar i land denne matchen, og setter H i utgang.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

3. Chelsea - Wolverhampton
Med Didier Drogba tilbake i startoppstillingen i ettermiddag, bør dette være grei skuring for ligalederen. Sterk borteseier mot Spartak Moskva i Champions League tirsdag. Wolverhampton ser ut til å få en trøblete sesong, og sliter i tillegg med marginer i mot. Karl henry er fortsatt ute med karantene og dette må da bli hjemmeseier. Kupongens sikreste kamp.

4. Sunderland - Aston Villa
Fin start på sesongen for Sunderland med 1-6-1 som fasit mot tildels tøff motstand. Har møtt både Manchester City, Arsenal og manchester United hjemme uten å ha tapt. Viktige Kieran Richardson må unnværes i ettermiddag, men ellers ser det greit ut for Steve Bruce sitt mannskap. Aston Villa holdt serieleder Chelsea til 0-0 hjemme sist. Viktige Agbonlahor er fortsatt ute. Vi syns poengdelingen står klart nærmest her og U må nesten bli vårt utgangstips.

5. West Bromwich - Fulham
Sensasjonell start på sesongen av nyopprykkede West Bromwich. Solid seier borte mot Arsenal og opphentingen mot Manchester United borte til 2-2 etter å ha ligget under 0-2 er imponerende. Nyervervelsen Peter Odimwingie (månedens spiller i premier League) måtte stå over sist helg og er trolig ute også i ettermiddag. Store skadeproblemer i Fulham da viktige spillere som Danny Murphy, Damien Duff og Dickson Etuhu alle må unnværes i ettermiddag i tillegg til blant annet langtidsskadde Bobby Zamora. Det er selvfølgelig lett å la seg blende av sesongstarten til hjemmelaget og motgangen melder seg når som helst, men når bortelaget har så viktige fravær prøver vi sikker H i denne.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

6. Birmingham - Blackpool
Strevsom innledning på sesongen for fjorårets overraskelseslag Birmingham. Kun en seier til nå og den kom i ligastarten hjemme mot Blackburn. Men gjorde en brukbar figur borte mot Arsenal sist (tap 1-2). Craig Gardner soner fortsatt karantene og spissen Cameron Jerome (toppscorer i fjor med 11 ligamål) er usikker. Det borger for serberen Zigic igjen, som endelig scoret sist. Blackpool har om ikke tatt Premier League med storm, vært en svært positiv overraskelse med tre borteseire allerede (Wigan, Newcastle og Liverpool). Det lukter allikevel litt Birmingham av dette, så vi setter H i utgang.

7. Wigan - Bolton
Hvis det går an å bruke uttrykket kupongens sikreste U, må dette være kampen. Etter en litt ordinær start på sesongen, har det vært bedring for Wigan etterhvert. Svært viktige Charles N'Zogbia kan tilskrives mye av æren for det. Bolton biter godt fra seg og med 2-5-1 som fasit etter åtte kamper, kan det bli en fin sesong for laget til Owen Coyle. To siste mellom disse har endt uavgjort, vi tror veldig på reprise i ettermiddag.

8. Burnley - Reading
Nedrrykkede Burnley har ikke uventet levert varene på hjemmebane til nå med sterke 4-1-0 på sine fem første hjemmekamper. Bortimot skadefritt mannskap for manager Brian Law, og dersom Burnley bedrer seg litt på bortebane kan de gå mot snarlig retur til Premier League for Burnley. Reading har skuffet litt hittil, selv med det som ser ut som et sterkt mannskap på papiret. To strake tap nå, og ettermiddagens oppgave er blant de tøffeste bortekampene. På skadefronten ser det klart lysere ut. 4-1-2 på de siste sju tilsvarende og vi synes et godtgående Burnley kan prøves som sikker i ettermiddag.

9. Norwich - Middlesbrough
Etter et sterkt bortepoeng mot serieleder Queens Park Rangers sist lørdag, skuffet Norwich stort med å tape 1-2 hjemme for Crystal Palace tirsdag. Også for Norwich ser det bra ut på skadefronten. Svært varable 3-0-3 på hjemmebane. Gordon Strachan viste enda engang at han ikke er god nok som manager og fikk som forventet sparken. Opprykksfavoritten Middlesbrough har hatt en forferdelig start på sesongen og ligger fjerde sist. Elendige 0-1-5 på bortebane og kun to mål er scoret. Før eller siden snur det for bortelaget og dette kan være kampen. Vi dekker alle tegn.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

10. Millwall - Derby
Nyopprykkede Millwall har "roet" seg litt etter den flotte starten på sesongen. Måtte se seg fortjent slått av Portsmouth tirsdag med 0-1 hjemme. Gode gamle Danny Shittu er hentet frem fra glemselen og kan få sin debut i ettermiddag. Nigel Clough har etterhvert fått fart på sitt Derby, og formen viser flotte 4-2-0. Sterk borteseier mot svært hjemmesterke Doncaster tirsdag og ingen tvil om at laget er i form. Vrien kamp å tippe dette, og helgardering må bli løsningen på det største forslaget.

11. Swansea -Leicester
Selv om ikke tabellposisjonen viser det veldig tydelig i øyeblikket, er nok dette en kamp mellom to lag som kommer til å være med i opprykkskampen. Swansea hadde ligaleder QPR i kne tirsdag, men selv straffespark bommet hjemmelaget på og da måtte man nøye seg med uavgjort. 4-2-0 og 9-1 i målforskjell er de sterke tallene på hjemmebane. leicester gjorde en knallmatch borte mot Leeds trsdag og vant veldig fortjent. Den gamle England-spissen darius Vassell er hentet frem fra glemselen (fra tyrkiske Ankaragücü) og kan få sin debut i ettermiddag. Dette blir garantert tett og jevnt og da er U nærmest.

12. Notttingham Forest - Ipswich
Sju uavgjorte matcher (av tolv mulige) allerede av hjemmelaget og det kan bli kostbart i kampen om opprykk. Middelmådige 2-4-0 på hjemmebane, men tok i det minste sin andre hjemmeseier for sesongen tirsdag hjemme mot Middlesbrough. 2-3-0 på de siste fem tilsvarende. Ipswich ser ut til å ha mistet formen med tre tap på sine fire siste seriekamper. Veldig åpen affære også dette, men vi gir Nottingham Forest utgangstipset mot det som kan se ut som et formløst bortelag.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker

Tipping Lørdag, frist: 23.10.2010 15:55
1. Vålerenga - Lillestrøm H
2. West Ham - Newcastle H U B
3. Chelsea - Wolverhampton H
4. Sunderland - Aston Villa H U
5. West Bromwich - Fulham H
6. Birmingham - Blackpool H U
7. Wigan - Bolton U
8. Burnley - Reading H
9. Norwich - Middlesbrough H B
10. Millwall - Derby U B
11. Swansea - Leicester U
12. Nottingham Fore - Ipswich H U

486-rekker

Tipping Lørdag, frist: 23.10.2010 15:55
1. Vålerenga - Lillestrøm H
2. West Ham - Newcastle H U B
3. Chelsea - Wolverhampton H
4. Sunderland - Aston Villa H U B
5. West Bromwich - Fulham H
6. Birmingham - Blackpool H U B
7. Wigan - Bolton U
8. Burnley - Reading H
9. Norwich - Middlesbrough H U B
10. Millwall - Derby H U B
11. Swansea - Leicester U
12. Nottingham Fore - Ipswich H U

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus