Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Vålerengas syvende strake

Mot Viking har Vålerenga gode tradisjoner, og vi tror de vinner igjen. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen tirsdag innleder med 2. Bundesliga, og utover kvelden skal også klubber fra 1. Bundesliga i aksjon. I tillegg finner vi kamper fra Primera Division, Serie A, Allsvenskan, Championship og skotsk 1. divisjon. Høydepunkter for mange blir Vålerenga - Viking klokken 19 og Blackburn - Liverpool klokken 21. Nok en stor dag for fotball og odds, og dessuten spiller Skellefteå AIK og Brynäs IF finale i svensk ishockey.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
112. Blackburn - Liverpool H 3,05
Det er bare tre lag som ligger lavere på formtabellen enn Blackburn. Ett av dem er Liverpool. Så lenge Liverpool er så ustabile som de er nå, skal de ikke være favoritter i Blackburn, slik vi ser det. Liverpool har tapt sine fire siste bortekamper, mot Manchester United, Sunderland, QPR og Newcastle. De var favoritter i de tre sistnevnte. Blackburn er ikke noe storlag, de kjemper for overlevelse, men de klarte 1-1 i det omvendte oppgjøret på Anfield og de slo Liverpool 3-1 på Ewood Park forrige sesong. Da fikk vi opp mot 4,00 i odds på dem, nå får vi 3,05, men så er også Liverpool i langt svakere form. Blackburn et fint langskudd i kveld.

Dagens avslag
86. Fortuna Düsseldorf - FSV Frankfurt H 1,35
Ellers så gode Fortuna Düsseldorf er inne i en periode der seirene sitter langt inne, og de feiler som storfavoritter gang på gang. Sist tapte de for Hansa Rostock, etter 0-0, 1-1 og 1-1 mot middels motstand i de tre før. FSV Frankfurt er inne i en god periode og har 2-3-0 på sine fem siste. Derfor blir 1,35 på Fortuna for lavt denne gangen.

Dagens spill
Det ser veldig tungt ut for Ståle Solbakken og Köln nå. Vi får 1,60 på at de taper bortekampen mot Mainz, noe de trolig gjør. Likevel lar vi denne ligge, for vi orker ikke heie på at Solbakken skal miste jobben, samtidig som vi finner to andre vinnere vi har like stor tro på, til høyere odds.

88. Vålerenga - Viking
Tippeligaen. Vålerenga åpnet med svakt spill, men dog seier til slutt, da det ble 2-1 hjemme mot Haugesund i premieren. Her fikk de opp dampen i 2. omgang, og det holdt akkurat mot 10 mann. Borte mot Godset ledet de to ganger og gjorde ikke noen dårlig kamp, men ble til slutt kjempet ned av et lag som ville mer. Alt i alt har Vålerenga åpnet godkjent, og på hjemmebane skal de kunne ta mange poeng.

Vålerenga melder at Joachim Thomassen (f), Yssouf Koné (a) og Veigar Páll Gunnarsson (a) ikke er med i troppen. Bojan Zajic (m) er derimot tilbake:

Hirschfeld, Taksdal Kongshavn, Nordvik, Muri, Larsen, Laajab, Berre, Ogude, Nielsen, Fellah, Pedersen, Leigh, Pusic, Hæstad, Næss, Zajic, Anene, Singh.

Viking er ubeseiret etter to runder. Det har vært jevne kamper både mot Sandnes Ulf (2-2) og Odd (1-0). Mot Odd hadde Viking brukbar kontroll på kampen. Når det gjelder kveldens tropp må vi konsultere litt med Stavanger Aftenblad, da Viking ikke har info ute i skrivende stund. Vikings manager Hareide vurderer visstnok endringer, etter å ha stilt samme ellever de to første rundene. "Vi vet at ting fungerer selv om vi bytter." Vidar Nisja og Erik Nevland er to spillere som har slitt benken de siste kampene, men begge har levert gode innhopp. Velger Hareide å bruke Nevland og Nisja, har Trond Olsen og Henri Anier størst grunn til å frykte benken. Spillernes prestasjon på trening avgjør.

Skadesituasjonen tipper vi er rimelig lik, det vil si Cardozo, Andersson, Landu Landu og Ingelsten ute.

Det står 6-0-0 fordel Vålerenga på de seks siste innbyrdes. Vålerenga slår "alltid" Viking, men som VIF-trener Andresen høflig påpeker har det ofte vært spillemessig jevne oppgjør. Seierssifrene er imidlertid 3-0, 2-0, 4-3, 2-0, 3-1 og 3-0.

Hareide har tenkt så det knaker på hvordan Viking skal kunne slå Vålerenga. Når lagene går ut på banen i kveld tror vi Vålerenga stiller med mer tempo og høyere press enn Viking, vi tror Vålerenga scorer tidlig og vinner kampen. Vi spiller hjemmeseier til 1,85.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

92. Åtvidaberg - Gefle
Allsvenskan. Åtvidaberg vant Superettan forrige sesong, der de vant 12 av 15 hjemmekamper. En supersterk offensiv kompenserte for et noe mer middels forsvar. Slik har det vært i de to første rundene av Allsvenskan 2012 også. Åtvidaberg topper etter 4-3 borte mot Örebro og 2-1 hjemme mot GAIS. Kampen mot GAIS gikk i snøvær på bløt bane, der hjemmelaget avgjorde på to frisparksituasjoner. Her er det mye opprykksentusiasme, og vi tror Åtvidabergs må regnes med hele sesongen, da spesielt hjemme på Kopparvallen.

Tinnerholm (f) fikk to gule sist og må være suspendert her. Ellers kjenner vi ikke til fravær, ingen ble skadet i forrige kamp.

Gefle har mistet et par sentrale spillere etter at de ble nummer 9 forrige sesong, blant annet den defensive midtbanespilleren Chibsah. Oppkjøringen til sesongen var preget av uvanlig mange skader, og det er sterkt av Gefle at de har spilt 0-0 mot Malmö og 1-1 mot Syrianska. I Malmö var de under stort press og takket stolper og himmelske makter for det ene poenget. Hjemme mot Syrianska ledet de og hadde mer initiativ, spesielt 1. omgangen var god, men et selvmål ødela.

Faltsetas (m) fikk en smell sist, men kan være tilbake allerede her. Vi kjenner ikke til skader. Gefle har stilt likt lag de to første rundene, og vi forventer samme gjeng i kveld.

Gefle er tippet på nedrykk av de fleste, og her spiller de borte mot en opprykker i fint driv. Mye taler for hjemmeseieren, for på Kopparvallen går Åtvidabergs alltid for seier fra første stund. Norsk Tippings 2,05 på hjemmeseier er så god odds at vi må prøve. Dette gir oss en dobbel til 3,79 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55, og Vålerenga - Viking vises på TV 2 Zebra.

88. Vålerenga - Viking 1,85 3,20 3,60
92. Åtvidaberg - Gefle 2,05 2,90 2,90

Total odds 3,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus