*Nettavisen* Sportspill.

Vant 1 milliard i lotto

Foto: Ted S. Warren (Ap)

Jim McCullar tok hjertemedisinen og vekket kona for å sjekke om han hadde hørt riktig.

07.01.11 08:50

- Kona og jeg spiller de samme numrene hele tiden. Vi pleide å bruke fødselsdagene våre. Denne gangen sa Carolyn at vi skulle bruke lykketallene, så det gjorde vi, og her er vi! sa krigsveteran og pensjonert Boeing-ansatt Jim McCullar fra Idaho i USA.

Han og kona har vunnet 190 millionar dollar, eller cirka 1 milliard norske kroner, på lotteriet Mega Millions.

- Jeg våknet midt på natten og begynte å se Stephanie Vigil på KHQ news channel. Hun leste opp numrene, og jeg følte at hun sa snakket direkte til meg. Jeg tok hjertemedisinen min så jeg ikke skulle få et hjerteinfarkt. Så vekket jeg kona og ba henne sjekke tallene med meg for å være sikker. Vi ringte våre fire barn, og ingen av dem trodde på oss. Jeg måtte ta bilde av kupongen og sende til dem for å bevise det, sier McCullar til KHQ .

Nyhet:Nå kan du spille uten kortleser

«Lost»-mystikk
Selv om McCullar og en annen milliardvinner fra Washington satte ny verdensrekord i lottogevinst, er det tallene i vinnerrekken som har fått mest oppmerksomhet de siste dagene.

Vinnertallene var 4, 8, 15, 25, 47, med meganummeret 42.

Hvis du har sett noen episoder av TV-serien «Lost», drar du kanskje kjensel på flere av tallene.

Fire av de seks tallene i vinnerrekken er nemlig identiske med tallene som rollefiguren Hugo «Hurley» Reyes benyttet da han i en episode vant førstepremien på 114 millioner dollar.

- De er forbannet, sier skaperen av TV-serien etter at to amerikanere vant over to milliarder kroner med de mystiske tallene.

Tallene var også en gjenganger i serien, og hvert tall er knyttet til seks «kandidatene» som ifølge plottet var satt til å passe på øya: 4-John Locke, 8-Hugo «Hurley» Reyes, 15-James «Sawyer» Ford, 16- Sayid Jarrah, 23-Jack Shephard, og 42-Kwon. Les mer om «Lost»-tallene her.

Hele 9078 ihuga Lost-fans hadde spilt tallkombinasjonen i Mega Millions, og de vant 150 dollar hver.

- Tallene er forbannet
Nettstedet TMZ har intervjuet «Lost»-skaper Damon Lindelof om det pussige sammentreffet mellom Mega-vinnerrekken og «Lost»-tallene.

Han advarer både de to rekordvinnerne og de 9078 «Lost»-tilhengerne om at de ikke har noen grunn til å glede seg over pengene.

- Jeg var fristet til å kjøpe en lottokupong da jeg hørte om den enorme jackpotten, men jeg ville aldri ha spilt «Lost»-tallene. Serien har tydelig bevist at tallene er forbannet. Og jeg er allerede redd for å fly, sier Lindelof med henvisning til plottet i «Lost».

Nyhet:Nå kan du levere Viking Lotto-kupongen på iPhone og Android

Ikke vinnertall i Norge
Det finnes mange svorne «Lost»-fans også i Norge, men Norsk Tipping har ikke statistikkverktøy som kan avsløre om det er mange nordmenn som spiller de seks Lost-tallene i Viking Lotto (spillet dreier seg om seks tall, som i «Lost».

Det er imidlertid tilsynelatende liten grunn til å bruke overtro når man spiller Lotto.

- Ingen av de seks tallene i «Lost» har vært blant de seks mestvinnende tallene i Viking Lotto fra 1993 og frem til nå, sier kommunikasjonsrådgiver Remo André Martinsentil Sportspill.no.

Som vi har skrevet tidligere, lønner det seg å styre unna populære tall og tallkombinasjoner når du spiller. På den måten øker sannsynligheten for at du vinner stort når du først klarer å prikke inn vinnertallene.

Les mer om det her: Slik vinner du alene

Slik spiller du Lottoog Viking Lotto på nett og mobil
Du trenger ikke lenger å levere Lotto og de andre Norsk Tipping-spillene i kiosken.
Klikk her for å spille på nett.
Klikk her for å spille på mobilen


Mulig premie: 15 millioner kroner:

HTML EMBED

Mulig premie: 18 millioner kroner:

HTML EMBED

Innleveringsfrist kl 20.00 hver dag:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag