Et par fra Örebro vant den største pengepremien i Sverige noensinne. Nå har de funnet ut hva de skal bruke litt av de 562 millionene til. 
Et par fra Örebro vant den største pengepremien i Sverige noensinne. Nå har de funnet ut hva de skal bruke litt av de 562 millionene til. 

Vant 562 millioner - nå vet de hva de skal bruke noe av pengene på

Det svenske paret som vant over en halv milliard kroner vil bruke litt penger på en tur, men ikke til Karibia eller et Stillehavsparadis.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

For en knapp måned siden vant et par fra Örebro i Sverige 562 millioner kroner i Eurojackpot. På fredag spanderte de ferske mangemillionærene kake på kundene hos Ica Supermarket i Örebro.

Og det var ikke en hvilken som helst kake rekordvinnerne hadde bidratt med. Det var syv kaker som til sammen dannet vinnerrekken som ga paret over en hav milliard kroner på kontoen.

– Hver kake målte 562 centimeter. Vinnerne var ikke selv til stede, men bidro med kakene. Og det er mye kake, flirer Svenska Spel-ambassadør Pierre Jonsson til den svenske avisen Expressen.

Du kan spille Eurojackpot her

– Fotballtur til England

Nå har det gått et par uker siden Jonsson fra Svenska Spel fikk kontakt med rekordvinnerne, og den enorme gevinsten har langsomt fått synke inn. Han har, i følge den svenske avisen, en tett dialog med paret.

– De føler seg bra og champagnen som de hadde på kjølen har de drukket opp. Men de har fortsatt vanskelig for å forstå hvor mye penger de egentlig har vunnet. De vant 562 millioner kroner, og akkurat nå ser de på hvordan de skal bruke 62 millioner. Den halve milliarden har de ikke engang begynt å tenke på, det er så utrolig mye penger, sier han.

Største Eurojackpot-gevinstene i Europa

At folk som vinner så mye penger ikke helt hva de skal bruke pengene til er helt vanlig, ifølge Jonsson.

– Akkurat nå vurderer paret hva de skal finne på når de er økonomisk uavhengig. Det de i første omgang har kommet frem til er at de skal på fotballtur til England. Hvilke kamp og hvor mange kamper de skal se, vet de ikke ennå.

– De vil etter hvert søke hjelp, både økonomisk rådgivning og juridisk. Slik at de får gjort de riktige grepene med pengene. De har skjønt at de har vunnet, men de har vanskeligheter med å skjønne hvor stort beløpet egentlig er. Nå trenger de litt tid for å se hva de skal gjøre fremover.

Du kan spille Eurojackpot her

– 489 millioner i potten

Pierre Jonsson har opplevd at de som har vunnet mindre penger har hatt lettere for å vite hva de skal gjøre med premien.

– De som vinner færre millioner vet ofte fra begynnelsen av hva de ønsker å bruke pengene til, sier han.

På fredag er potten i Eurojackpot-spillet steget til nesten en halv milliard igjen. Da kan du vinne totalt 489 millioner kroner om du er alenevinner

(Vinnersjansen for førstepremien er 1:95 mill. per rekke. Vinnersjansen for den norske millionpremien er i snitt 1:1 mill. per rekke.)

Trykk her og spill Eurojackpot

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør