Fredag 7. januar fant årets aller første Eurojackpot-trekning sted, med hele 239 millioner kroner i førstepremiepotten, i tillegg til den nasjonale potten på 1 million kroner - som alltid går til en nordmann.

Riktig heldig ble én nordmann, som delte andrepremiepotten med fire andre. Nordmannen er etter kveldens trekning blitt 6,3 millioner kroner rikere.

Eurojackpot har spillefrist fredag kl. 19.

- Samboeren sa det var Norsk Tipping

Den heldige er en mann fra Moss i Viken.

- 6,3 millioner? Det var da litt! utbrøt mannen da Norsk Tipping overbrakte budskapet om at han var blitt millionær.

Han tok telefonen etter noen få ring.

- Samboeren og jeg satt og slappa av. Jeg så det ringte, samboeren sa det sikkert var fra Norsk Tipping, og da sa jeg nei, forteller mossingen.

Puls på 140

Han hadde på seg pulsklokke og kommenterte at pulsen steg rimelig fort tidlig i samtalen.

- Nå er den på 140, kommenterer mossingen, som ikke pleier å levere Eurojackpot.

- Jeg kan gjøre det innimellom. I dag leverte jeg fordi samboeren gjorde det. Det er samme kupong jeg har levert en stund, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Han sier familien kommer til å bruke mye av pengene til et hus. I tillegg regner han med det blir en fin ferietur.

Mannen leverte vinnerkupongen via mobilen.

1 million til Fredrikstad

- Ser man det, ser man det! Det var hyggelig å høre, sier Fredrikstad-mannen, som vant den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

- 1 million kroner altså? Nå ble jeg litt satt ut, og pulsen min er ganske høy nå, sier mannen, som hadde levert spillet via mobilen sin tre kvarter før spillefristen gikk ut.

- Blir oppgradering

Han satt sammen med familien og gode venner da Norsk Tipping ringte ham. Han tok ikke telefonen på første forsøk, men han svarte på forsøk nummer to.

- Vi pleier å ha fredagspilsen etter jobb, og vi sitter her og snakker og koser oss. Jeg så det var et ubesvart anrop, så jeg sjekket nummeret og så det var fra Norsk Tipping, forteller mannen som satt og ventet på at vi skulle ringe opp igjen.

- Jeg ble litt spent, for jeg hadde jo levert både Eurojackpot og Nabolaget, sier han.

- Vi har allerede bestilt oss en reise til Gran Canaria i påsken, men det spørs om det ikke blir en liten oppgradering nå. I tillegg vil det nok dryppe noen kroner på noen i familien, sier mannen.

Vinnertallene

Hadde du vunnet førstepremiepotten måtte Eurojackpot-kupongen din se slik ut i kveld:

8 - 17 - 21 - 23 - 47

Stjernetall: 2 - 6

Det var altså ingen som vant førstepremiepotten på 239 millioner kroner. Derimot var det fem som delte andrepotten, derav én nordmann, som nå kan se seg fornøyde med 6,3 millioner kroner tikke inn på bankkontoen - en fin start på helga.

Siden førstepremien ikke ble trukket, fortsetter potten å vokse til neste fredag.

Trykk her for å levere din Eurojackpot-kupong.


Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr