Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Momarken: Årets beste V75-omgang - du kan vinne 34 millioner
Tippetips: Spania - Norge på lørdagskupongen
Oddstips Toppserien kvinner: Vi tror Sandviken innfrir i serieåpningen
Oddsdobbel England: Beckham sin nye klubb jakter opprykk
Eurojackpot: Vant noen 97 millioner fredag kveld?

Denne helgen får vi nye utfordringer i form av landslagskamper. Dette, i mellom alt vi opplever i fotball-Europa for tiden, er bare artig. Flotte kvalikkamper til EM venter denne lørdagen, og for oss nordmenn er oppgjøret Spania - Norge en godbit. Denne går av stabelen 20:45. Vi skal heller ikke glemme at det er første seriekamp i Toppserien for kvinner. Dette er veldig gledelig, og vi vil komme med et eller to tips her - både i dag og i morgen.

NB! Lørdag er det ca 14 millioner kroner i førstepremiepotten i Lotto. Lever kupongen her!

Spania - Norge - U/H - 3,50 (Spillestopp 20:40)

Klikk her for å levere dette spillet

Begrunnelse for spillet kommer under analysen av lagene.

Vårt eget landslag åpner sin EM kvalik mot selveste Spania på Mestalla i Valencia. Det skal bli artig å se hva nordmennene kan utrette!

Luiz Enrique, altså den spanske treneren, overrasket en del med laguttaket til Norge-kampen. Sergi Gomez, Sergio Canales og Jaime Mata. er alle tatt opp for første gang i den spanske troppen. Thiago Alcantara, Koke, Diego Costa og Isco var ikke tatt med i troppen. Spania falt ut av fjorårets VM i åttendedelsfinalen mot Russland, og ønsker å revansjere seg i både kvalik og sluttspill når det gjelder EM.

Heller ikke i denne Nations League imponerte laget noe særlig, men dette var heller ikke veldig viktig for Spania. De resultatene er egentlig bare å glemme med en eneste gang. Laget slo Bosnia 1-0 hjemme i siste vennskapskamp, men tapte 2-3 borte mot Kroatia nest sist. De røk å på et uvanlig hjemmetap mot England tredje sist. Spania taper veldig sjeldent kamper i Spania. Man velger å legge denne åpningskampen til intime og alltid stemningsfulle Mestalla i Valencia. Spania er naturlig nok store favoritter til å vinne denne gruppen, som også inneholder Sverige, Romania, Malta og Færøyene.

Trener Lars Lagerbäck og hans gutter får en meget tøff start på denne kvaliken mot Spania. De må også greie seg uten Orjan Nyland, Birger Melling og Sander Berge. Det er skadeproblemer på alle disse, men det skal gå an å erstatte dette greit. Men, Birger Meling har gjort en solid figur i de kampene han har spilt for landslaget. Våre gutter har alt å vinne i denne åpningskampen, for det er ikke mange i det lange landet vårt som forventer en trepoenger i Valencia lørdagskveld. Interessant er det jo at vår trener, Lars Lagerbäck, er veldig flink å få lagene han trener til på jobbe godt defensivt. Han har vært trener i 19 kamper, og Norge har sluppet inn 18 mål på disse kampene. Nå ble statistikken bekmørk når Tyskland slo oss 6-0. Glemmer vi det resultatet, så er det ingen tvil om at Norge har tatt steg defensivt under Lagerbäck. Vi har bare sluppet inn fem mål på de siste syv kampene. Til tross for enkel motstand lover dette godt.

Trolig vil kampen om andreplassen etter Spania, stå mellom Norge, Sverige og Romania. Norge har dog ikke tapt på de siste fire kampene, og tatt visse steg i riktig retning under Lagerbäck. I tillegg har de vunnet åtte av de siste ti kampene, men det skal nevnes at motstanden har vært moderat - i forhold til kveldens! De siste fem gangene når ikke har scoret, så har man spilt på bortebane. Siste kamp endte med seier 2-0 borte mot Kypros. Nest sist 1-1- mot Slovenia, også det på bortebane. Det siste norske tapet kom borte mot Bulgaria (0-1) tilbake i september i fjor.

Begrunnelse U/H til 3,50: Vi tror ikke Norge tar poeng i denne kampen, men vi synes verken Spania-seier eller handicap-seier til hjemmelaget er spillbart. Oddsen er bedrøvelig, og vi må finne på noe. Vi ser for oss et kampscenario der Spania har veldig mye ball i førsteomgang, og Norge vil ligge svært defensivt. Dette vet vi fra tidligere at Lars Lagerbäck er god til. I tillegg har nevnte Lagerbäck fått til bedre struktur for hver eneste kamp han har trent landslaget vårt til nå. Vi kan helt klart se for oss at Norge holder Spania til 0-0 til pause. Spania bør vinne kampen 1 eller 2-0, og U/H til 3,50 må bare prøves som spillet i kampen.

Klikk her for å levere dette spillet