TABELLTIPS ELITESERIEN:
15. plass: Mjøndalen

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Vegard Hansen?

- Jeg er sikker på at vi blir bedre i år enn i fjor. Og så er usikkerheten på i hvor stor grad de andre lagene har styrket seg. Motstanderne vil jo ødelegge for oss. Men vi er godt forberedt og vi har aldri vært på et bedre sted som lag eller klubb. Vi er fint sammensatt, har det beste trenerteamet vi har hatt, og stadion ser kjempefin ut.

- I fjor så la vi om til 433 og har jobba mye med formasjon og spillestil. Relasjoner og individuell utvikling i rollene - vi har hatt fokus på andre ting. Vi er mye bedre rusta enn vi har vært noen gang, vil jeg si. Vi har aldri vært bedre så lenge jeg har vært her. Det er helt sikkert.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg må alltid trekke frem Erik Ståvas Skistad. Midtbanespiller, voldsom løpskraft med bakgrunn som skiløper. Det er en vanvittig motor på den gutten. Han har en vanvittig kraft i beina og skyter bra med begge bein. Han har også et usedvanlig godt fotballhode på seg.

Les også: Har konkludert i Godset-saken


- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Jeg tror Molde vinner i år. Jeg tror de har det beste mannskapet og laget. Jeg tror Glimt er svekka, selv om de fortsatt er gode. Jeg tror dog det er Molde, Glimt og Vålerenga som kommer til å kjempe i toppen.

- Hvem rykker ned?

- Vi blir jo tippa i bånn, og jeg har aldri veldig lyst til å tippe i denne enden. Jeg vil ikke gi de andre rundt oss ekstra motivasjon!

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Jeg synes den nye spissen til Molde virker ekstremt spennende, han David Fofana. Hvis han får spille regelmessig tror jeg han kan bli utrolig god. Han virket i alle fall veldig spennende i Europa Ligaen.

Les også: Avslørte detalj om hvor mye makt Solskjær har i United

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien/OBOS har du størst sans for?

- Jeg må innrømme at vi har brukt Bodø/Glimt som inspirasjon. Mulig det fremstår historieløst, men det de gjorde forrige sesong må være tidenes prestasjon i norsk fotball. Hvordan de har utvikla spillere og signert spillere som ikke mange andre ville ha. De har fått nettopp disse spillerne til å bli så enormt gode.

- Vi har vært så heldige og fått inn Ole Amund Sveen til oss, som har lært en hel del fra innsiden av Glimt. Han har jeg snakke mye med om hvordan Glimt har jobba, både med trenerarbeid og selve spillet. Det Kjetil Knudsen har gjort i Bodø er både imponerende og inspirerende.

Les også: Rodgers kommer med klar beskjed om Tottenham

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Jeg trekker frem Skisted og Syver Eriksen hos oss jeg. De er veldig spennende unggutter. Det er fremtidige salgsobjekter for oss i Mjøndalen. Veldig treningsvillige, fantastiske ferdigheter i hver sin posisjon, så det er to spillere vi kommer til å få stor nytte av og tjene store penger på.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Da er jeg fortsatt i Mjøndalen, og vi fikk sjette plassen året før. Vi er på vei videre fremover!

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg synes det er spesielt ålreit å komme dit det er gress. Vi har gode opplevelser fra Brann Stadion, men Lerkendal er også stas å komme til. Molde har beliggenheten, men jeg lander på Brann.

- Christian Gauseth-sagaen virket å ha flere vendinger i seg. Kan du ta oss litt gjennom det?

- Christian gikk jo ut av kontrakt, og ville styre hverdagen sin selv når det kom til tidspunkt for operasjon for lyskeskaden. Han var komfortabel med å gå inn i sykemelding uten kontrakt, og vi valgte å avvente for å se hvordan ting ble hos oss - og hvordan opptreningen hans gikk.

- Vi gikk i dialog, og det var en lang prosess. Vi endte opp med å ikke komme til enighet, og det ble en avskjed som både var vond og rørende. Vi hadde et tett forhold og det var vondt å gi slipp på han. Det var en spesiell telefonsamtale jeg ikke glemmer på en god stund. Så ble det en voldsom mobilisering blant supportere, medspillere og eksterne investorer. Det var en unison ønske om at Gauseth skulle være med videre. Det utløste en del midler. Mjøndalen ga litt, Christian ga litt, og de eksterne ga litt. Dermed ble vi enige.

- Hvordan har korona-situasjonen påvirket forberedelsene til sesongen?

- Vi har fått en pause på nesten en måned fra fellestreninger, men vi hadde en lengre pause i fjor og det gjorde oss godt. Vi har en flott spillergruppe som trener på egenhånd og i grupper. Vi kommer ikke til å bruke dette som en unnskyldning hvis vi ikke får den starten vi ønsker. Testene viser at vi er i god form. Den eneste forskjellen nå er at det ble mer urettferdig hva gjelder hvem som fikk trene eller ikke, men dette er akseptabelt for oss.

- Solholm Johansen er på utgående kontrakt, men ser ut til å bli værende hos dere?

- Som det ser ut nå så blir han værende, ja. De budene som har kommet inn så langt er ikke i nærheten av gode nok slik vi anser nivået hans. Han blir en av Eliteseriens beste stoppere, så vi krever mer for han enn som så. Det er verdt mye for oss å ha han denne sesongen her.

- Dere er på jakt etter ny sportslig leder. Hvordan ligger dere an der?

- Vi får gode søkere og jobber med dette kontinuerlig. Vi som klubb kommer til å finne en god person til den rollen, det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt.

Les også: Mener Fagermo må vinne titler med Vålerenga nå

Overganger:

INN:

Alfred Richard Scriven (tilbake etter utlån)
Magnus Magnetun Bækken (tilbake etter utlån)
Adrian Aleksander Hansen (tilbake etter utlån)
Idar Nordby Lysgård (Skeid)
Nikolas Walstad (Ull/Kisa)

UT:

Alexander Betten Hansen (Fredrikstad)
Andreas Hellum (utgått kontrakt)
Mathias Fredriksen (utgått kontrakt)
Vetle Dragsnes (Lillestrøm)
Jorge Vieira (utgått kontrakt)
Vamouti Diomande (utgått kontrakt)
Aristide Sagbakken (utgått kontrakt)
Quint Jansen (utgått kontrakt)

Mjøndalens treningskamper:

17. april: Mjøndalen - Grorud 5-2
21. april: Mjøndalen - Sandefjord Fotball 4-0
25. april: Fredrikstad - Mjøndalen 4-1

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2.35 i odds foran Rosenborg med 4 , og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill