Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Vi er bombesikre på Arsenal

Arsenal får vår fulle tillit på kveldens tippekupong. Sjekk tipsene og spill her!

Kommersielt

LØRDAG ER DET GULL-LOTTO OG 35 MILLIONER I PREMIE. SPILL HER!

Spillmeny onsdag:
Odds: Evigunge Marco Di Vaio leverer igjen
Odds: Lesernes oddstips onsdag

Trav: Jackpot i V65!
Viking Lotto: Jackpot og 27 mill i potten!

Midtukekupongen består av åtte kamper fra Champions League, en utsatt kamp fra FA-cupen, en skotsk kamp som blir trukket, og to argentinske oppgjør.

Vær obs på at mange av Champions League-lagene har lite eller ingenting å spille for i kveld. Det kan derfor være lurt å huke av for en gardering eller to hvis du finner overspilte lag som ikke har noe å spille for, på folkerekka.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som du kan spille direkte nederst i artikkelen.

Nå kan du tippe på iPhone

1. Arsenal - Partizan Beograd
Vi er kommet til siste runde i gruppespillet i Champions League, og gruppe H er den eneste puljen der kampen om begge de to øverste plassene ennå ikke er avgjort.

Arsenal er sikret avansement så lenge de vinner over Partizan Beograd på hjemmebane i kveld. Men det kan bli svært jevnt om plassene dersom Sporting Braga også vinner.

Shaktar Donetsk leder puljen med 12 poeng, mens Arsenal og Braga har 9 poeng. Med seier til Arsenal og Sporting Braga, vil det bli tre lag på 12 poeng.

Innbyrdes vil det da stå likt mellom lagene, noe som innebærer at målforskjellen fra kampene mellom de tre lagene vil bli avgjørende.

Arsenal er sikret puljeseieren i et slikt scenario, mens Braga må slå Shaktar med minst fire mål for å kapre andreplassen.

I tilsvarende oppgjør i september vant Arsenal 3-1 på bortebane.

Partizan Beograd står med null poeng og 1-10 i målforskjell og er også ute av kampen om tredjeplassen/spill i Europa League. Må klare seg uten backen Miljkovic (skadet seg lørdag) samt Sevojno og Stevanovic (sykdom).

Cesc Fabregas er fortsatt ute for hjemmelaget, og ellers blir Djourou hvilt. Vermaelen, Diaby og Almunia er også uaktuelle. Van Persie nærmer seg kampform og kan være å se i startelleveren.

Det er svært vanskelig å se at Arsenal kludrer dette til, og vi garderer ikke. H

OBS: Er Norsk Tipping-kontoen din blitt tømt?

2. Shakhtar Donetsk - Sporting Braga
Sporting Braga er nødt til å ta poeng i kveldens kamp for å ha håp om gå videre i puljen. Men mye må likevel klaffe for at drømmen skal bli oppfylt. Én mulighet er at Arsenal avgir poeng eller taper sin kamp mot bunnlaget Partizan Beograd.

Et Arsenal-tap medfører at Braga vil være videre med uavgjort, mens uavgjort for Arsenal-innebærer at Sporting bare er videre med seier. Dersom Arsenal skulle vinne, må Sporting slå Shaktar med hele fire mål for å stikke av med andreplassen bak Arsenal.

I tilsvarende oppgjør i september vant Shaktar 3-0 borte mot Braga.

Moreno, Vitsenets og Chyzhov er usikre hos hjemmelaget. Mens Braga må klare seg uten Elderson og Paulao. Det er usikkert om førstekeeper Felipe rekker kampen.

Godtgående Shaktar Donetks har bra kontroll på denne gruppen, og bortsett fra nederlaget i London borte mot Arsenal har ukrainerne atter en gang imponert i Europa.

Kontringssterke Shaktar kan vente på et angripende Braga, og dermed tror vi ukrainerne vinner igjen. H

3. Marseille – Chelsea
I gruppe F har Chelsea full pott og ender på førsteplass uansett utfall i kveld. Marseille er også sikret avansement ettersom franskmennene har vunnet den innbyrdes målforskjellen mot Spartak Moskva.

Da lagene møttes i London i september, vant Chelsea 2-0.

En kamp helt uten betydning dette altså. Chelsea har utelatt Ashley Cole og Nicolas Anelka fra troppen, og det er ikke usannsynlig at Ancelotti roterer en god del på mannskapet.

Hos hjemmelaget er M'Bia suspendert. Kampen kommer for tidlig for Gignac og Hilton. Sesongen er over for Azpilicueta.

Lagoppstillingen til Chelsea er ikke klar i skrivende stund, men det finnes flere nokså ukjente blad i troppen: Cech, Turnbull, Hilario, Ferreira, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Van Aanholt, Bruma, Ramires, Mikel, Essien, McEachran, Malouda, Drogba, Kalou, Kakuta, Sturridge, Sala, Clifford.

Manager Ancelotti har mer enn nok å stri med i den hjemlige serien om dagen, så det er tvilsomt om denne kampen prioriteres. Vi gambler derfor på at Marseille vinner på motivasjonen av å spille på hjemmebane mot et av Europas beste lag. H.

4. MSK Zilina - Spartak Moskva
Nok en betydningsløs kamp i gruppe F. Zilina står med null poeng og ender sist, mens Spartak har seks poeng og kommer til å få Europa League-billetten.

Spartak vant 3-0 da lagene spilte mot hverandre i Mosvka.

Zilina gjorde endelig en bra figur borte mot Chelsea i forrige kamp, og mistet ledelsen i sluttfasen av den kampen. Er muligens litt bedre enn de har fått vist og vil garantert prøve å avslutte med stil på hjemmebane. Zosak og Vladavic (tannproblemer!) er ute.

Ikke lett å forutse hvordan Spartak Moskva ser på kampen, all den tid oppgjøret er betydningsløs. Spissen Welliton er suspendert. Parshivlyuk, Ari og Pareja er skadet.

Vi tror på en målrik affære som kan bikke begge veier. HB

5. Real Madrid – Auxerre
I gruppe G er første- og andreplass allerede fordelt mellom henholdsvis Real Madrid og Milan. Men det er kamp om tredjeplassen som gir spill i Europa League.

Auxerre er avhengig av å ta poeng i kveldens kamp for å snappe tredjeplassen foran nesa på Ajax. Ved uavgjort mot Real Madrid, er de avhengige av at Milan slår Ajax i Milano – da tar de tredjeplassen på innbyrdes målforskjell. Dersom franskmennene skulle klare å vinne over Real, er de forbi Ajax hvis nederlenderne taper eller spiller uavgjort.

Real Madrid vant 1-0 da lagene møtte hverandre i Frankrike i september.

Real Madrid må unnvære Sergio Ramos og Xabi Alonso som begge er suspendert. Khedira, Di Maria, Pepe, Casillas, Canales, Gago, Kaka og Higuain er ikke med i troppen. Men Christiano Ronaldo er med. Unggutter som Morata og Sarabia kan få sjansen.

Auxerre har ikke spesielt god form for tiden, og sliter fortsatt med mye skader. Spissen Le Tallec er i det minste tilbake.

Vanskelig å spille imot Real Madrid på hjemmebane, selv om de stiller med et noe redusert lag. HU.

Det er jakcpot i V65 på Bjerke og over 1,7 millioner kroner ekstra i potten. Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

6. Milan – Ajax
Milan ender på andreplass i puljen uansett utfall i kveld. Se kamp 5 for ulike scenarioer i tvekampen om tredjeplassen.

Da lagene møttes i Amsterdam i september, endte kampen 1-1.

Tricky kamp dette. Milan sparer Nesta, Ibrahimovic og Ambrosini, og med tanke på hvor stor betydning Zlatan har hatt, er det kanskje grunn til å være på vakt. Inzaghi og Pato er skadet.

Martin Jol måtte takke for seg som Ajax-manager etter nok et skuffende resultat i helgen (1-1 hjemme mot NEC Nijmegen). Frank De Boer er ny managar. Luis Suarez som er suspendert i hjemlig liga, kan spille Champions League.

Et slapt og umotivert Milan er det ingen grunn til å stole på. Så her dekker vi med alle tegn. HUB.

7. Bayern München – Basel
Bayern er sikret førsteplassen grunnet bedre innbyrdes målforskjell enn Roma. Basel er avhengig av å vinne i kveld og at Roma samtidig taper borte for CFR Cluj for å overta andreplassen. Men de kan ikke bli tatt igjen av Cluj i kampen om tredjeplassen.

Basel tapte 1-2 da lagene møttes i september.

Bastian Schweinsteiger og Mark van Bommel spiller ikke onsdag, og heller ikke keeper Butt er med. Men det er uansett en bra ellever Bayern sender utpå: Kraft - Lahm, Breno, Tymoshchuk, Pranjic (noe usikker) - Ottl, Kroos - Hamit Altintop, T. Müller, Ribery - Gomez.

Den viktige spissen Streller var tilbake for bortelaget i helgen, og sammen med velkjente Alexander Frei danner han en giftig angrepsduo. Huggel, Chipperfield, Kusunga og Zoua er uaktuelle.

Det går ikke på skinner for Bayern München om dagen, og denne kampen er altså helt uten betydning for hjemmelaget. Når i tillegg viktige spillere hviles, er det ikke utenkelig at sveitserne kan få noe ut av denne kampen og kanskje stjele avansementet fra Roma. HUB.

8. CFR Cluj – Roma
Cluj ender på jumboplassen uansett hvordan kampen ender. Roma er sikret andreplassen dersom de tar poeng og/eller Basel avgir poeng mot Bayern München.

Tilsvarende kamp i Roma endte med 2-1-seier til John Arne Riise & co.

Cluj har sparket manageren og kanskje det kan ha umiddelbar effekt. Piccolo er suspendert, mens Costa og Muresan er ute med skader.

Hos Roma er Pizarro, Perrotta og Riise uaktuelle. Var på gyngende grunn hjemme mot Bayern München sist, men kom tilbake og tok en uhyre viktig seier. Ledet 2-0 borte mot Chievo lørdag, men rotet vekk ledelsen.

Vi er ikke helt overbeviste om at Roma fikser dette, men så lenge italienerne klarer seg med uavgjort, nøyer vi oss med UB.

9. FC United Of Manchester – Brighton
Vi har beveget oss over til FA-cupen i England, der United of Manchester, som spiller i Northern Premier League Premier Division, også kalt Evo-Stik League (sjuende nivå), spiller omkamp mot Brighton, som leder League 1 (tredje nivå).

Den første kampen endte 1-1 etter mye dramatikk. De semiprofesjonelle Manchester-spillerne tok ledelsen fem minutter før pause, men kom under med 10 mann i det 70. minutt. Sju minutter før full tid utliknet Scott McManus, og fem minutter på overtid presterte Brighton å bomme på straffe.

BBCs statistikk viser at lagene hadde ballen like mye, og Brighton vant skuddstatistikken på mål 9-5. Meget imponerende av et FC United Of Manchester-lag som ligger helt nede på 20. plass på sjuende nivå.

Ingen av lagene spilte i helgen grunnet det kalde været i England.

McManus og Wright soner karantene hos hjemmelaget. Den innleide spissen Wood har ikke lov til å spille i FA-cupen for Brighton. Keeper Ankergen hviles trolig igjen, slik han er blitt i alle cupkampene så langt.

Vi tror ikke Brighton går på en ny smell mot dette United-laget og spiller B.

10. Ayr United - East Fife
Kampen trekkes grunnet tøffe værforhold i Skottland. Folkerekka er 62-23-15 onsdag formiddag.

Skulle gjerne helgardert kampen, men som kjent har man ikke uendelig med kryss å ta av. Derfor gambler vi på HU - og håper på U.

11. Velez Sarsfield - CA Huracan
Kupongen avsluttes med to kamper fra argentinsk toppfotball.

Velez Sarsfield leder serien med 37 poeng på 23 kamper. Estudiantes i oppgjør 12 på kupongen har like mange poeng, men ned til tredjeplass skiller det hele 8 poeng. Har 4-1-0 på de siste fem kampene.

Huracan ligger nest nederst med fattige 13 poeng og 15-31 i målforskjell. Står med 0-0-5 på de siste kampene.

På hjemmebane har Velez 7-1-0 og utrolige 17-2 i målforskjell, mens Huracan står med 2-0-7 på fremmed gress.

Forrige sesong vant lagene hver sin hjemmekamp, og på de siste seks møtene viser statistikken 3-0-3.

Meget hjemmesterke Velez blir en våre sikre onsdag, da CA Huracan verker viser form eller bortestyrke (fem strake tap nå). H

12. River Plate – Estudiantes
River Plate ligger på femteplass med 28 poeng, mens Estudiantes har 37 poeng og kjemper med Velez om serieledelsen.

Begge lagene er i god form. River Plate har 3-1-1 på de siste fem, mens Estudiantes har 4-0-1 på tilsvarende. I de fem før det spilte River Plate fem uavgjorte.

På hjemmebane har River Plate solide 5-3-0, mens Estudiantes står med 4-3-2 på bortebane.

Estudiantes vant begge oppgjørene i fjor, og på de siste ti oppgjørene viser statistikken 6-2-2 i favør bortelaget.

Åpen afføre dette, og serieleder Estudiantes har altså et godt tak på River Plate. U i utgang, men alle tegn dekkes på det største forslaget. HUB

Klikk her for å levere 96-rekken

Tipping Midtuke, frist: 08.12.2010 20:40
1. Arsenal - Partizan Beogra H
2. Shakhtar Donets - Sporting Braga H
3. Marseille - Chelsea H
4. MSK Zilina - Spartak Moskva H B
5. Real Madrid - Auxerre H U
6. Milan - Ajax H U
7. Bayern München - Basel H U B
8. CFR Cluj - Roma U B
9. FC United Of Ma - Brighton B
10. Ayr United - East Fife H U
11. Velez Sarsfield - CA Huracan H
12. River Plate - Estudiantes LP U


Klikk her for å levere 96-rekken

Klikk her for å levere 432-rekken!

Tipping Midtuke, frist: 08.12.2010 20:40
1. Arsenal - Partizan Beogra H
2. Shakhtar Donets - Sporting Braga H
3. Marseille - Chelsea H
4. MSK Zilina - Spartak Moskva H B
5. Real Madrid - Auxerre H U
6. Milan - Ajax H U B
7. Bayern München - Basel H U B
8. CFR Cluj - Roma U B
9. FC United Of Ma - Brighton B
10. Ayr United - East Fife H U
11. Velez Sarsfield - CA Huracan H
12. River Plate - Estudiantes LP H U B


Klikk her for å levere 432-rekken!

Her finner du langoddsprogrammet:

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus