*Nettavisen* Sportspill.

Vi gambler på Solskjær

Ole Gunnar Solskjærs Cardiff trenger full pott i bunnkampen mot Crystal Palace lørdag. Foto: Darren Staples (Reuters / NTB Scanpix)

Vi tar noen sjanser på lørdagens spennende tippekupong.

05.04.14 09:32

Øvrige tips fra Sportspill lørdag
Odds
: Avslutter mot Liverpool, United, Chelsea og Arsenal
Odds:Er dette årets svakeste bortelag?
Odds:Begge superspissene er skadet
V75:Ingen svakhetstegn i jakten på 39 mill.
V65 Skive:Carstens lørdagsfest
Skaderapport:Disse er ute i Tippeligaen

Vi står overfor en utfordrende lørdagskupong med mange jevne kamper og få store favoritter. Det kan fort bli fine premier til dem som klarer å løse rebusen.

1. Aalesund – Rosenborg

Savnet av Abderrazaq Hamed-Allah (15 mål forrige sesong) var merkbart i Aalesunds åpningskamp borte mot Bodø/Glimt. I en relativt slapp forestilling tok sunnmøringene ledelsen ved Demar Philips etter 13 minutter, men etter at Glimt utliknet til 1-1 midtvies ut i første omgang, var det ikke mange sjansene AaFK presterte.

Hugues Wembangomo, Christian Myklebust og Mikael Dyrestam er uaktuelle.

RBK så ut til å ha full kontroll på Viking i sin årsdebut, men to sene mål av innbytter Jon Dadi Bödvarsson sørget for at det ble poengdeling. Trøndernes første omgang var langt under pari, og sett under ett var dette ingen overbevisende åpningskamp.

Jonas Svensson, Stefan Strandberg og Daniel Örlund er skadet.

Det pleier å bli underholdende når disse to møtes, og oppgjøret er såpass åpent at vi ser oss nødt til å helgardere. HUB.

Alle skader og karantener i Tippeligaen finner du her.

2. Chelsea – Stoke
Chelsea spilte en brukbar kamp mot PSG i midtuken, men endte opp med 1-3 og et vanskelig utgangspunkt før returkampen om tre dager. Jose Mourinho kunne garantert tenkt seg å hvile en del stjerner i dag, men når man også kjemper om seriegull, er det usikkert hvor mange han eventuelt kan risikere å sette på benken.

Samuel Eto’o er skadet, mens Ramires soner karantene.

Stoke har virkelig funnet formen og står med 4-1-0 på de siste fem seriekampene. Nå har ikke motstanden vært all verden i denne perioden (bortsett fra Arsenal), men detter er uansett en imponerende rekke med resultater. Har klatret opp på tiendeplass og er helt ute av bunnstriden.

Robert Huth og Oussama Assaidi ser ut til å være eneste fravær.

Stoke spiller med selvtillit om dagen og har en uthvilt tropp. Vi utelukker ikke en liten overraskelse mot et Chelsea-lag som har onsdagens kamp i beina og tankene på tirsdagens oppgjør. HU.

3. Newcastle - Manchester United
Newcastle har slitt med skader i det siste og har fått skikkelig bank av Southampton (0-4) og Everton (0-3) de to siste rundene. Har falt ned til niendeplass, og kommer til å ende midt på tabellen nesten uansett hvordan resten av kampene ender.

Moussa Sissoko er ny på skadelisten. Der finner vi fra før sentrale spillere som keeper Tim Krul, forsvareren Mathieu Debuchy og toppscorer Loic Remy. Sammy Ameobi er tilbake i trening, men det er uvisst om han blir klare.

United spilte en solid kamp mot Bayern München tirsdag, men 1-1 er nok for tynt med tanke på avansement i returmatchen. Leverte også varene i 4-1-seieren over Aston Villa forrige helg og har hevet seg flere hakk fra de begredelige 0-3-tapene for erkerivalene Manchester City og Liverpool.

Robin van Persie er fortsatt ute, men Chris Smalling, Patrice Evra, Alex Buttner og Jonny Evanser tilgjengelige. Rafael og Ryan Giggs er usikre.

United har vært solide mot lag på Newcastles nivå de siste rundene, og med dagens fraværssituasjon for hjemmelaget tror vi mest på borteseier selv om United spiller returmachen mot Bayern i midtuken. B.

OBS! Etter at tipsene ble satt opp, kom det informasjon om at Wayne Rooney også er skadet. Vi hadde nok gardert kampen UB dersom det hadde vært kjent tidligere.

4. Cardiff - Crystal Palace
Cardiff kom tidlig under 0-2 for West Bromwich sist, men slo tilbake og hadde ett poeng i lomma før Thievy Bifouma ga hjemmelaget 3-2 rett før slutt. Fem minutter på overtid fastsatte imidlertid Mats Møller Dæhli resultatet til 3-3. Cardiff passerte dermed Sunderland på tabellen og har tre poeng opp til Bromwich på sikker plass.

Craig Noone er tilbake etter tre kamper på sidelinjen.

Palace tok tre uventede og meget sterke poeng hjemme mot Chelsea sist og har nå fem poeng ned til Cardiff. Det var den første seieren siden 8. februar, men laget har vært defensivt trygt i mange runder på rad nå.

Toppscorer Marouane Chamakh kan være tilbake etter å ha mistet de siste fire kampene. Spisskollega Dwight Gayle ser derimot ut til å miste oppgjøret.

Cardiff scorer bra med mål om dagen, og vi tror Solskjærs menn er i stand til å sette ballen i nettet både én og to ganger på en gjerrig motstander. En sjanseartet H blir valget.

5. Aston Villa – Fulham
Det er ikke så lett å bli klok på Aston Villa. Etter 4-1 over Norwich og 1-0 over Chelsea er det blitt 1-4 både mot Stoke hjemme og Manchester United borte i de to siste kampene. Ligger på 12. plass med 34 poeng.

Til dagens kamp har manager Paul Lambert problemer i angrepet. Christian Benteke er trolig ute i et halvt år, mens Gabby Agbonlahor er høyst usikker grunnet sykdom.

Fulham hadde muligheten til å ta et verdifullt poeng hjemme mot Everton forrige helg da Dejagah Ashkan utliknet til 1-1 i det 71. minutt. To sene Everton-mål sørget imidlertid for at det nok engang endte med null poeng. Ligger sist med 24 poeng og har også ligaens desidert svakeste målforskjell (minus 42 mål).

Scott Parker kan være tilbake etter en kneskade, men Kostas Mitroglou er trolig ute nok en gang. Fernando Amorebieta er tilbake etter karantene.

Villa har sluppet inn mange mål i det siste, og med lagets beste angrepsvåpenet ute – og kanskje også det neste beste – er dette en ypperlig mulighet for Fulham til å ta tre livsviktige poeng. HB.

6. Norwich - West Bromwich
Hvis man ser på tabellen, ligger Norwich tilsynelatende nokså greit an med tanke på fornyet kontrakt i Premier League. Med seks runder igjen er det seks poeng ned til Cardiff på den øverste nedrykksplassen.

Men en nærmere kikk på situasjonen viser at Kanarifuglene har en vanvittig tøff avslutning på sesongen. De siste fire rundene spiller man mot Liverpool (hjemme), Manchester United (borte), Chelsea (borte) og Arsenal (hjemme). Derfor er det uhyre viktig å ta poeng i dagens oppgjør mot West Bromwich og mot Fulham førstkommende helg.

Norwich er ikke i toppform om dagen (2-1-3 på de siste seks), men vi tror vinnersjansene mot West Brom er gode. Norwich tar de fleste poengene hjemme på Carrow Road, og laget har en egen evne til å vinne hjemmekamper mot lag på nedre halvdel av tabellen. Norwich har også hatt et meget godt tak på dagens motstander de siste sesongene og står med to strake innbyrdes seiere og 6-0 i målforskjell.

Skademessig ser det nokså bra ut for hjemmelaget. Joseph Yobo er usikker, mens Elliott Bennett og Leroy Fer fortsatt er ute. Michael Turner er tilbake for fullt.

West Bromwich klarte bare 3-3 hjemme mot Cardiff sist og ble slått 0-2 av Hull runden før. På de siste sju kampene er det kun blitt seks poeng, og laget ligger utsatt til på 17. plass – tre poeng over Cardiff.

Chris Brunt og Goran Popov er ute med skader, mens Billy Jones og Claudio Jacob trolig er tilbake.

Vi tror Norwich griper denne sjansen til å skaffe seg en skikkelig luke ned til nedrykkslagene før den marerittaktige avslutningen på sesongen. H.

7. Hull – Swansea
Hull har tapt sine to siste kamper, som begge er blitt spilt på bortebane mot lag på midten av tabellen. Vant den siste hjemmekampen mot West Bromwich, men stod med 0-1-4 på de siste fem på The Hawthorns før det.

George Boyd er tilbake etter å ha sonet karantene de siste tre kampene. Keeper Allan McGregor befinner seg fortsatt på sykehuset etter skaden han pådro seg mot West Ham.

Swansea har endelig fått orden på skadesituasjonen, og da har det også løsnet spillemessig. Det startet med 2-2 borte mot Arsenal og fortsatte med 3-0 hjemme mot Norwich forrige helg. Har klatret opp til 13. plass, og det skiller sju poeng ned til nedrykk.

Gary Monk kan stille med den sterkeste troppen han har mønstret i sin tid som Swansea-trener, og vi tror mest på bortelaget. UB.

8. Watford – Burnley
Watford har fortsatt et lite håp om å nå playoff etter 4-1-seieren borte mot Sheffield Wednesday forrige helg. Har åtte poeng mindre enn Reading på sjetteplass, men har én kamp til gode.

Marco Cassetti er tilbake etter å ha stått over sist, men Lloyd Doyleyer er ute med skade. Fernando Forestier, Chu Young Park og Fitz Hall er også uaktuelle.

Burnley fikk brutt den lange rekken med kamper uten tap da serieleder Leicester kom på besøk forrige lørdag. Har fortsatt ni poeng til gode på QPR på tredjeplass, så opprykket er så godt som sikret.

Sam Vokes (20 seriemål) ser ut til å miste resten av sesongen etter å ha skadet seg mot Leicester. Toppscorer-kollega Danny Ings (også han 20 mål) er heller ikke tilgjengelig. Forsvareren Kieran Trippier er også skadet, mens midtbanespilleren Dean Marney soner karantene.

Med Vokes, Ings og Marney ute er Burnley kraftig svekket offensivt, og vi setter innsatsen på et hjemmelag som er nødt til å ta tre poeng for å holde liv i opprykksdrømmen. H.

9. Bournemouth - Queens Park Rangers
Takket være tre strake trepoengere har Bournemouth meldt seg på kampen om plass i playoffen. Har fem poeng opp til Reading når det gjenstår sju runder å spille. Lagets toppscorer Grabban Lewis (19 mål) er i sitt livs form og står med fire scoringer på de to siste kampene.

Innleide Andrew Surman (Norwich) ser ut til å rekke kampen. Spissen Tokelo Ranti, som har vært i hjemlandet denne uken grunnet familieforøkelse, ser også ut til å bli klar. Charlie Danielser er tilbake i trening, men dette oppgjøret kommer for tidlig.

QPR ligger på tredjeplass og har et godt grep om playoffbilletten. Med ni poeng opp til Burnley blir det nok ikke direkte opprykk. Stod med full pott på de to siste kampene før det ble 1-1 mot Blackpool sist.

Toppscorer Charlie Austin (15 mål) er meldt klar til dyst etter to måneder på sidelinja. Jermaine Jenas er også tilgjengelig, men Joey Barton er ute. Det er trolig også Aaron Hughes, Nedum Onuoha, Andy Johnson, Matty Phillips og Ale Faurli.

Vi skulle gjerne ha dekket denne helt ut, men trenger garderinger også i de siste tre kampene. HU.

10. Middlesbrough – Derby
Middlesbrough ligger på 13. plass med 49 poeng og har lite å spille om resten av sesongen. Kommer fra en fin 2-0-seier borte mot Brighton.

Midtbanespiller Dean Whitehead har pådratt seg sitt tiende gule kort og mister de to neste kampene.

Tomas Mejias, Jonathan Woodgate, Daniel Ayala, Seb Hines, Rhys Williams, Stuart Parnaby og Muzzy Carayol er uaktuelle.

Derby har vunnet sine to siste hjemmekamper med 8-0 i målforskjell, men tapte 1-2 for Ipswich forrige bortekamp. Ligger på fjerdeplass og skal rote mye i innspurten for å unngå å ta en playoffplass.

Derby er det beste laget, og vi satser på at UB holder.

11. Blackburn – Ipswich
Blackburn så ut til å ta tre viktige poeng mot Brighton tirsdag, men motstanderen kom tilbake to ganger i sluttminuttene og matchen endte 3-3. Dermed er det sju poeng opp til Reading, og drømmen om playoff ble trolig knust.

Midtbanespillerne Corry Evans og Lee Williamson er noe usikre for hjemmelaget. Jason Low, Ben Marshall og Adam Henley er uaktuelle, men kaptein Grant Hanley er tilbake etter karantene.

Ipswich har tatt sju poeng på de siste tre dagene og har på ingen måte gitt opp kampen om playoffplass. Ligger nå bare to poeng bak Reading på den gjeve sjetteplassen, men må også passere Nottingham Forest, som har lik poengsum.

Spissen David McGoldrick mister resten av sesongen, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Blackburn har spilt uavgjort i sine siste fire kamper, og vi blir ikke overrasket hvis det blir utfallet også i dag. UB.

12. Charlton – Reading
Charlton har tre utrolig viktige 1-0-seiere i løpet av de siste fem rundene. Og da er det ikke så farlig at de to øvrige oppgjørene har endt med 0-3-tap for topplagene Derby og Burnley. Ligger på 21. plass, som er den siste sikre plassen, med tre poengs margin til Barnsley. Charlton har én til to kamper til gode på de øvrige bunnlagene.

Leon Cort og Chris Sollyer eneste fravær hos hjemmelaget.

Reading klorer seg fortsatt fast i den siste playoffplassen til tross for at det bare ble ett poeng i de to siste kampene mot Huddersfield og Barnsley, som begge ble spilt hjemme. Har Nottingham Forest og Ipswich to poeng bak, mens Brighton er tre poeng under.

Danny Guthrie er tilbake etter å ha sonet to kamper for ti gule kort. Mikele Leigertwood og Wayne Bridge er tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig. Jem Karacan er fortsatt skadet.

Den bør helst også helgarderes, men vi har bare to tegn igjen. HU.

96-rekker
1. Aalesund – Rosenborg HUB

2. Chelsea – Stoke H

3. Newcastle - Manchester United B

4. Cardiff - Crystal Palace H

5. Aston Villa – Fulham HB

6. Norwich - West Bromwich H

7. Hull – Swansea B

8. Watford – Burnley H

9. Bournemouth - Queens Park Rangers HU

10. Middlesbrough – Derby UB

11. Blackburn – Ipswich UB

12. Charlton – Reading HU

Klikk her for å levere 96-rekken

384-rekker
1. Aalesund – Rosenborg HUB

2. Chelsea – Stoke HU

3. Newcastle - Manchester United B

4. Cardiff - Crystal Palace H

5. Aston Villa – Fulham HB

6. Norwich - West Bromwich H

7. Hull – Swansea UB

8. Watford – Burnley H

9. Bournemouth - Queens Park Rangers HU

10. Middlesbrough – Derby UB

11. Blackburn – Ipswich UB

12. Charlton – Reading HU

Klikk her for å levere 384-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag