*Nettavisen* Sportspill.

Vi gambler på tippekupongen

Tottenham er en av favorittene vi garderer på midtukekupongen. Foto: Ben Stansall (Afp)

Vi garderer de største favorittene og går for store penger.

14.01.15 14:13

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:

Oddstips 1:Endelig seier for Getafe
Oddstips 2:
Nedturen fortsetter for Millwall
Tippetips: Vi garderer favorittene
Dagens dobbel:
Sykdom herjer Ipswich
Stafett skiskyting: Marte må gjøre jobben
V76 Bjerke: Westergaard leverer varene

Samtlige kamper på tippekupongen er hentet fra cupoppgjør i diverse europeiske ligaer. Kamp 8, 9 og 11 går torsdag, resten spilles onsdag.

Det er mange store favoritter på kupongen, og vi har valgt å gardere disse i jakten på store utbetalinger. For å få råd til disse garderingene, må vi gå tynt i en del av de åpne oppgjørene, så dette er et spillforslag som fort kan gå rett vest.

1. Tottenham – Burnley
Tottenham gjorde en del bytter til den første kampen, men så ut til å ha kontroll på avansementet etter at Nacer Chadli satte inn 1-0 sju minutter etter hvilen. Sam Vokes, som endelig er tilbake etter den langvarige kneskaden, sørget imidlertid for 1-1 og omkamp.

Tottenham kom fra en meget imponerende 5-3-seier over Chelsea før kampen i Burnley, men fulgte opp med en tam forestilling borte mot Crystal Palace i helgen (1-2-tap).

Manager Mauricio Pochettino gjør trolig en del endringer på laget denne gangen også, og det er mulig at Emmanuel Adebayor spiller for første gang på ni uker. Erik Lamela og Ryan Masoner fortsatt usikre, mens Nabil Bentaleb er opptatt med spill i Afrikamesterskapet. DeAndre Yedlin er ikke berettiget for spill.

Burnley har hevet spillet flere hakk de siste ukene og står med 1-3-0 på de siste fire kampene i serie og cup etter den viktige 2-1-seieren over Queens Park Rangers i helgen. Klatret opp på sikker plass for første gang siden runde 16.

Kaptein Jason Shackell var tilbake etter skade mot QPR, men betegnes som tvilsom. Kevin Long, Stephen Ward og Matt Taylor er uaktuelle, men Michael Duff kan gjøre comeback.

Burnley har spilt uavgjort mot flere sterke lag i det siste, og vi tar med en gardering her. HU.

2. Ipswich – Southampton
Ipswich spilte svært defensivt i det første møtet i Southampton og klarte å krige seg til omkamp til tross for et massivt press fra hjemmelaget.

Stod med 11 seriekamper på rad uten tap før det ble 0-1 hjemme mot Derby i helgen. Det var ingen stor forestilling av noen av lagene, men de tre poengene førte Derby forbi Ipswich og opp på andreplass i Championship.

Troppen har vært rammet av sykdom denne uken, og det er ventet at midtbanetrioen Cole Skuse, Teddy Bishop og Jay Tabb må stå over. For manager Mick McCarthyhar opprykk høyeste prioritet, og han har varslet fem-seks endringer på laget.

Southampton hadde en strålende høstsesong, men så ut til å miste grepet i første del av desember. Derfor er det meget imponerende av laget å komme tilbake på vinnersporet i en periode med knalltøff motstand.

Gjenerobret tredjeplassen i Premier League med borteseieren over Manchester United i helgen og står med 4-1-0 på de siste fem seriekampene (med motstandere som Arsenal og Chelsea i tillegg til United).

Toby Alderweireld er ny på skadelisten, mens Jack Cork kan gjøre comeback. Emmanuel Mayuka er opptatt med Afrikamesterskapet.

Southampton var klart best i det første oppgjøret, men klarte bare å trenge igjennom Ipswichs forsvarsmur én gang. Det er tvilsomt om Ipswich spiller like defensivt på hjemmebane, og vi tror Southampton vil få mer rom og muligheter i kveld. Hjemmelagets startoppstillingen kommer også til å være av den alternative sorten. B.

3. Bradford – Millwall
Disse to spiller omkamp i FA-cupen etter at det første oppgjøret endte i en jevnspilt 3-3-thriller.

Bradford har vært i meget god form i vinter og stod med sju kamper på rad uten tap før det ble 1-2 hjemme mot Rochdale i helgen. Fikk en spiller utvist allerede etter 10 minutter, og bortelaget scoret først på overtid, så det var ingen svak kamp av Bradford.

Ligger fortsatt på femteplass i League One og kjemper om to ledige playoffplaser (MK Dons og Preston på de to andre plassene ligger ni poeng foran).

Forsvareren Andrew Davies og angriperen Billy Clarke har mistet et par kamper i det siste, men det er håp om at begge kan rekke kveldens kamp. Den innleide Sunderland-keeperen Jordan Pickford nektes spill i cupen av moderklubben, noe som betyr at Ben Williams står i mål. Midtbanespilleren Matty Dolaner skadet.

Millwall henger virkelig ikke sammen om dagen og står med fire strake tap i Championship etter at det ble tap for tabelljumbo Blackpool i helgen. Ligger tredje sist og har en vanskelig hjemmekamp mot topplaget Ipswich til helgen.

Laget har hentet fire spillere så langt i januar for å bedre situasjonen, men verken Paris Cowan-Hall, Dan Harding, Stefan Maierhofer eller Shaun Cumming er berettiget for spill i kveld. Forsvarerne Mark Beevers og Carlos Edwards og midtbanespilleren Nicky Bailey er ute med skader, mens den defensive spilleren Shaun Williams er suspendert.

Manager Ian Holloway var sjokkert over lagets forsvarsspill i det første møtet med Bradford, og laget har gått på flere stygge tap i vinter.

Millwall har mer enn nok med å prøve å klore seg fast i Championship, og vi tar en sjanse på at Bradford mobiliserer nok trøkk og entusiasme på hjemmebane til å vinne denne kampen. H.

4. Athletic Bilbao - Celta Vigo
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Bilbao tok en fin 4-2-seier på bortebane i den første kampen, men er i elendig form i serien. Tapte 1-2 hjemme for bunnlaget Elche og har tatt kun ett poeng på de fem siste ligakampene. Ligger dermed helt nede på 13. plass og har bare tre poeng ned til Levante på nedrykk.

Guillermo Fernandez ser ut til å være eneste skadefravær.

Celta har også vært i svært dårlig forfatning i vinter (0-2-6 på de siste åtte seriekampene), men fikk en opptur med 1-1 hjemme mot sterke Valencia i helgen. Dominerte sjansestatistikken stort, men klarte ikke å avgjøre kampen. En god start på sesongen gjør at laget fortsatt ligger så høyt som niendeplass.

Forsvareren Hugo Mallo er ute med skade, men den viktige offensive duoen Joaquin Larrivey og Nolito er tilgjengelig.

Bilbao har vært uberegnelig i det siste, og vi kan ikke utelukke at Celta som er forsterket i angrepet etter skader og karantener, kan overraske. HUB.

5. Getafe – Almeria
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Det endte 1-1 mellom disse to i den første kampen. Getafe er i svak form og står med 0-4-4 på de siste åtte seriekampene etter å ha tapt borte mot overraskelsen Eibar i helgen. Har falt ned til 14. plass, og det skiller bare ett poeng ned til Levante på nedrykk.

Førstekeeper Vicente Guaita, midtbanespilleren Angel Lafita og angriperen Baba Diawara er ute med skader, mens den defensive midtbanespilleren Mehdi Lacen er opptatt med spill for Algerie.

Almeria kom seg opp fra nedykksplass med to fine seiere mot Celta og Malaga, men var tilbake på tapersporet mot Sevilla i helgen og ligger på den siste sikre plassen – ett poeng bak dagens motstander.

Førstekeeper Ruben og forsvareren Quique er fortsatt ute med skader for bortelaget. Kantspilleren Jonathan Zongo og angriperen Thievy Bifouma er opptatt med spill i Afrikamesterskapet. Trener Juan Ignacio Martinez har bestemt seg for å hvile forsvarerne Fran Velez og Ángel Trujillo, midtbanespilleren Verza, kaptein Corona (midtbane) og toppscorer Tomer Hemed.

Almeria stiller sterkt redusert i kveld, og vi tror hjemmefordelen avgjør her. H.

6. Real Sociedad – Villarreal
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Real var høyt oppe etter seieren over Barcelona i årets første kamp, men har siden tapt 0-1 for Villarreal i cupen og spilt uavgjort mot bunnlaget Granada i ligaen. Ligger på 12. plass og har fått et lite pusterom fra nedrykksstriden.

Villarreal har ikke tapt på åtte seriekamper og (5-3-0 og 16-5 i målforskjell) og ligger på sjetteplass etter å ha spilt uavgjort mot Malaga i helgen. Har bare tapt én seriekamp på bortebane (4-5-1).

Skademessig ser det bra ut for Villarreal, men spissen Ikechukwu Uche og forsvarerne Gabriel Paulista og Mario Gaspar er ikke med i troppen.

Villarreal kjemper på tre fronter om dagen – Europa League, topp seks i serien og i Copa del Rey, mens hjemmelaget kan prioritere kveldens kamp. Vi setter en vågal H her.

7. Sevilla – Granada
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Meget fin form på Sevilla, som står med 7-1-0 på de siste åtte kampene i serie og cuper. Spesielt defensivt går det strålende om dagen, og på de siste seks matchene er det bare blitt ett baklengsmål.

Slo Granada 2-1 i det første cupmøtet og har hatt et meget godt tak på denne motstanderen de siste sesongene.

Midtbanespilleren Stephane M'bia fire seriemål er opptatt med Afrikamesterskapet. Forsvarerne Nicolas Pareja og Benoit Tremoulinas er trolig ute med skader.

Granada spilte 1-1 hjemme mot Real Sociedad i helgen. Scorer knapt mål om dagen og har ikke vunnet en seriekamp siden 20. september. Ligger sist på tabellen med 14 poeng.

Angriperen Ruben Rochina og forsvarerne Jeison Murillo og Luis Martins er skadet. Vi får trolig heller ikke se spisseneJhon Córdoba og Piti.

Sevilla kjemper viktigere slag i Europa League og toppen av La Liga, og det blir trolig gjort en del endringer på laget. Ettersom U holder for avansement og folkerekka viser hele 80 prosent på H, frister det med en gardering. HU.

8. Real Madrid - Atletico Madrid
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Atletico stilte noe redusert i den første kampen mot erkerivalen, men tok likevel en fortjent 2-0-seier. Har dermed slått Real tre ganger denne sesongen. Var imidlertid ikke på nivå med Barcelona i helgen og gikk på en 1-3-smell på bortebane.

Trener Diego Simeone sa på pressekonferansen tirsdag at han for tiden har hovedfokus på sikre tredjeplassen i La Liga (som gir spill i Champions League), og det kan blir gjort en del endringer på laget i dag.

Real stod med noe sjeldent som tre tap på rad (medregnet treningskampen mot Milan i helgen) før det ble 3-0 mot Espanyol i helgen. Topper dermed fortsatt ligaen med ett poengs margin til Barca.

Skademessig ser det bra ut for begge lagene.

Real er garantert ute etter hevn etter tre strake tap for Atletico, og vi tror stjernegalleriet slår tilbake her. H.

9. Elche – Barcelona
Returmøte i åttedelsfinalen i Copa del Rey.

Det første møtet mellom disse to endte 5-0 til Barcelona, og kampen om kvartfinalebilletten er i praksis avgjort.

Elche har vært gjennom en bekmørk vinter, men slo til med 2-1-seier borte mot Atletico i helgen. Klatret dermed opp fra bunnplassen, men ligger fortsatt under nedrykksstreken.

Kantspilleren Garry Rodrigues er opptatt med spill i Afrikamesterskapet, mens midtbanespilleren Pedro Mosquera er ute med skade.

Barcelona leverte en knallsterk forestilling i 3-1-seieren over Atletico i helgen og har tatt seg kraftig sammen etter nederlaget for Real Sociedad 4. januar.

Xavi er trolig fortsatt ute for bortelaget.

Barcelona starter med femmålsledelse, og vi blir overrasket om vi får se en toppet lagoppstilling. Folkerekka viser hele 76 prosent på B, og det frister med garderinger. HUB.

10. Torino – Lazio
Åttedelsfinale i Coppa Italia.

Torino har spilt uavgjort i tre av de fire siste seriekampene og ligger på en skuffende 14. plass med 19 poeng på 18 kamper.

Torino har vunnet cupen fem ganger, men har ikke vært i finalen siden 1993.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget, men keeper Jean-Francois Gillet er trolig ute.

Lazio er i meget god form og kommer fra uavgjort borte mot erkerivalen Roma i helgen. Slo Sampdoria 3-0 runden før og står med 3-3-0 på de siste seks kampene. Ligger på tredjeplass med 31 poeng.

Har vunnet cupen seks ganger, senest i 2000, 2004, 2009 og 2013.

Lazio har noen skadebekymringer om dagen, og Senad Lulic, Edson Braafheid og Michael Ciani er noen av spillerne som er ute.

Åpent oppgjør. HUB.

11. Juventus - Hellas Verona
Åttedelsfinale i Coppa Italia.

Juventus var inne i en tung periode før det ble en sterk og viktig 3-1-seier borte mot Napoli i helgen. Fikk dermed en liten luke på tre poeng til Roma i kampen om gullet.

Er mestvinnende i cupen (sammen med Roma), men har ikke tatt en eneste pokal siden 1995. Var sist i finalen i 2012, og før det i 2004.

Skademessig ser det bra ute for hjemmelaget, men det er ventet at reservespillere som Marco Storari, Simone Padoin, Angelo Ogbonna og Kingsley Coman kan få sjansen.

Verona tok tre viktige poeng hjemme mot Parma i helgen og kom seg unna nedrykksstriden. Står med 2-1-1 på de siste fire og ligger på 13. plass.

Har vært i cupfinalen tre ganger, senest i 1984, men har aldri vunnet.

Verona har en del skader om dagen, og Vangelis Moras, Juanito, Artur Ionita, Bosko Jankovic og Mounir Obbadi ser ut til å mangle.

Hele 84 prosent av kryssene på folkerekka er plassert på H, og da frister det med en gardering her også. HU.

12. Lille – Nantes
Kvartfinale i den franske ligacupen, som er den minst prestisjefulle av de to kampene i landet.

Lille spilte 1-1 hjemme mot Bordeaux etter ordinær tid forrige cuprunde, men tok seg videre straffekonk.

Laget har hatt en meget skuffende sesong og ligger på 11. plass i Ligue 1 etter 20 runder. Har imidlertid fått strammet inn forsvarsspillet og kommer fra to 1-0-seiere i ligaen.

Den Liverpool-eide spissen Divock Origi er ikke med i troppen. Vi får heller ikke se Ryan Mendes, Idrissa Gueye og Papé Souaré, som deltar i Afrikamesterskapet, men midtbanespilleren Jonathan Delaplace er tilgjengelig igjen.

Nantes var inne i en tung periode i starten av desember, men stod med fire strake triumfer i serie og cup før det ble en skuffende 0-0-kamp mot Metz søndag. Ligger på sjuendeplass i Ligue 1.

Forsvarerne Papy Djilobodji (landslagsspill) og Kian Hansen (skadet) er eneste fravær i kveld, men det kan bli gjort endringer på laget ettersom kampprogrammet er tett.

Disse to lagene er i særklasse i Ligue 1 når det gjelder å være involvert i målfattige kamper. Lille har 17-17 i målforskjell, mens Nantes står med 19-17.

Lille må klare seg uten toppscorer Origi (tre mål og to målgivende), Gueye (to mål og to målgivende) , Mendes (ett mål og to målgivende) og Marcos Lopes (ett mål og ett målgivende) i kveld.

Dette blir trolig et jevnt oppgjør mellom to gjerrige lag, og uavgjortfaren er stor. HU.

432-rekker:
1. Tottenham – Burnley HU

2. Ipswich – Southampton B

3. Bradford – Millwall H

4. Athletic Bilbao - Celta Vigo HUB

5. Getafe – Almeria H

6. Real Sociedad – Villarreal H

7. Sevilla – Granada HU

8. Real Madrid - Atletico Madrid H

9. Elche – Barcelona HUB

10. Torino – Lazio HUB

11. Juventus - Hellas Verona HU

12. Lille – Nantes HU

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Tottenham – Burnley HU

2. Ipswich – Southampton B

3. Bradford – Millwall H

4. Athletic Bilbao - Celta Vigo HB

5. Getafe – Almeria H

6. Real Sociedad – Villarreal H

7. Sevilla – Granada H

8. Real Madrid - Atletico Madrid H

9. Elche – Barcelona HUB

10. Torino – Lazio HUB

11. Juventus - Hellas Verona HU

12. Lille – Nantes HU

Klikk her for å levere 96-rekken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag