Andrea Pirlo og de andre italienske spillerne kommer til å bli kokvarme i formiddagskampen mot Costa Rica, og det er ikke sikkert Englands banemenn vinner kampen.
Andrea Pirlo og de andre italienske spillerne kommer til å bli kokvarme i formiddagskampen mot Costa Rica, og det er ikke sikkert Englands banemenn vinner kampen. Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Vi går etter store penger på VM-kupongen

Flere favoritter kan falle, og da blir det fine premier.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill onsdag:
VM-tips 1:
Den flyvende hollender slår til igjen
VM-tips 2:
Spania tar kommandoen direkte
VM-tips 3: Kroatia får tilbake storscoreren
V4/V5 Jägersro:
Et vorspiel som duger
V5 Charlottenlund:
Frekk banker
V65 Bjerke:
Stortalentet viser seg frem

Midtukekupongen
består av ni kamper fra VM og tre fra norsk fotball. Oppgjørene spilles onsdag, torsdag og fredag, og bonuspotten har steget til 1 millioner kroner.

Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken. Det er mange store favoritter på kupongen. Hvis alle disse vinner, vil premieutbetalingene bli lave. Vi har derfor gardert mange av favorittene og heller satset friskt i en del av de andre kampene.

1. Australia – Nederland
Spilles onsdag.
Australia var helt på høyde med Chile i åpningskampen, men hadde ikke marginene på sin side og tapte til slutt 1-3. Resultatet betyr at det må et lite under til for at landet skal ta seg videre fra gruppespillet.

Backen Ivan Franjic skadet hamstringen mot Chile og må stå over i dag.

Nederland virket nokså tannløse de første 44 minuttene mot Spania, og at de oransje lå under 0-1 var det liten grunn til å klage over. Så scoret Robin van Persie et fantastisk mål nesten ut av det blå, og kampens karakter snudde fullstendig.

Etter hvilen fikk Arjen Robben mer rom en han kunne drømme om, og sammen med van Persie skapte han et forferdelig mareritt for Spanias normalt bunnsolide forsvar. Spanjolene hadde også lite å stille opp med fremover på banen, og Nederlands 5-1-seier var ikke et mål for stor.

Nederland har nå full kontroll i gruppen og vil i praksis være sikret seieren dersom det blir tre poeng i kveld.

Forsvareren Daley Blind, som spilte strålende mot Spania og leverte to målgivende pasninger, har slitt med et ømt kne de siste dagene, men ser ut til å bli klar.

Nederland er med rette store favoritter, men når folkerekka viser 82 prosent på B, tar vi med en gardering i jakten på store penger. UB.

2. Spania – Chile
Spilles onsdag.
Spania kan få det meget tøft med å kvalifisere seg til sluttspillet etter 1-5-tragedien mot Nederland. For landet kan faktisk bli slått ut av mesterskapet selv med seier over Chile og Australia i de to siste gruppekampene.

De regjerende mesterne så ut til å holde normal standard helt til Robin van Persie utliknet rett før hvilen, men raknet fullstendig i andre omgang. Spørsmålet er om landslaget har fått lide for at mange av stjernespillerne har vært involvert i meget lange sesonger med sine klubblag.

Landslagssjef Vicente del Bosque har antydet at han kan komme til å gjøre to-tre endringer på laget. Javier Martinez kommer trolig inn for Gerard Piqué i midtforsvaret. Diego Costa, som har vært mye skadet på tampen av sesongen og som ikke spilte opp mot sitt beste i åpningskampen, kan også bli vraket til fordel for Cesc Fabregas eller Fernando Torres. Pedro Rodriguez, Koke og Juan Mata er tre andre spillere som kan være aktuelle i startoppstillingen.

Real Madrid-keeper Iker Casilla hadde en meget tung dag på jobben mot Nederland, men landslagskapteinen spiller trolig fra start også i dag.

Chile imponerte ikke veldig mot Australia, men kunne til slutt juble over 3-1-seier. Spillerne virket ikke komfortable med å måtte føre spillet, og det er godt mulig at laget vil fungere med en kontringstaktikk mot en motstander som etter all sannsynlighet kommer til å ta kommandoen i kampen.

Arturo Vidal gjennomgikk nylig en kneoperasjon, og i åpningskampen så det ikke ut til at Juventus-stjernen hadde rukket å komme i toppform. Vidal er imidlertid så viktig for laget at han trolig spiller fra start likevel.

Dette er en kamp Spania er nødt til å vinne for å ha mulighet til å gå videre til sluttspillet. For å klare det må spillerne riste av seg den dårlige følelsen etter Nederland-kampen så fort som mulig etter avspark. Vi tror derfor Spania kommer til å gå ut i hundre for å skaffe seg en tidlig ledelse og sårt tiltrengt selvtillit. Dersom Chile kommer inn i matchen tidlig og holder nullen i første omgang, kan det fort bli en ny katastrofekamp for Spania.

Også har tror vi klart mest på Spania, men vi tar med gardering da H-oddsen er overspilt. HU.

3. Kamerun – Kroatia
Spilles natt til torsdag.
De kamerunske løvene var svært tamme i åpningskampen mot Mexico, og det var kun feilaktige annulleringer som forhindret et større tap enn 0-1. Dette laget ser rett og slett ikke ut til å holde VM-standart, og veien mot sluttspillet er nå svært lang og bratt.

Landslagssjef Volker Finke hadde lagt opp til en meget defensiv 4-1-4-1-formasjon mot Mexico. Den fungerte overhodet ikke og bidro til at laget produserte få målsjanser.

Kaptein Samuel Eto'o sliter med en kneskade og kommer trolig ikke til å spille onsdagens kamp. Skaden kan være så alvorlig at resten av mesterskapet ryker. Eto’o blir trolig erstattet av enten Fenerbaches Pierre Webo eller Lorients unggutts Vincent Aboubakar. Sistenevnte er det mest spennende alternativet, men han er ikke helt skadefri.

Kroatia spilte en sterk kamp mot Brasil, og hadde det ikke vært for et par tvilsomme dommeravgjørelser og svakt keeperspill av Sipe Pletikosas, kunne laget fort klart uavgjort. Får toppscorer Mario Mandzukic tilbake til denne kampen. Luka Modric fikk en smell i foten mot Brasil, men de siste rapportene tyder på at playmakeren blir klar.

Kroatia er best av disse to og trenger tre poeng for å holde livet i håpet om avansement. B.

4. Colombia – Elfenbenskysten
Spilles torsdag.
Colombia spilte strålende angrepsfotball i åpningskampen og vant fortjent 3-0 over et Hellas som normalt har et meget patent forsvarsspill. Søramerikanerne har slitt veldig mot europeiske lag i tidligere verdensmesterskap, og landet har aldri vunnet en VM-kamp med like store sifre. Med andre ord en voldsom opptur for Colombia.

Elfenbenskysten kom tidlig under 0-1 mot Japan og så ut til å gå på en smell frem til Didier Drogba entret banen 30 minutter før slutt. Den aldrende spisstjernen tilførte fart og kraft i spillet og hadde også en meget positiv innvirkning på medspillerne. Fem minutter etter innhoppet utliknet Wilfried Bony til 1-1, og to minutter etter det igjen fastsatte Gervinho sluttresultatet til 2-1.

Drogba er ikke hundre prosent etter å ha vært ute med skade, og Galatasaray-spilleren starter trolig på benken også i denne kampen.

En eventuell vinner vil i praksis være klar for sluttspillet, og vi ser for oss en fartsfylt kamp som fort kan bli målrik. HUB.

5. Uruguay – England
Spilles torsdag.
Uruguay ble av mange eksperter utpekt som en mulig medaljekandidat i mesterskapet, og i det perspektivet kan ikke 1-3-tapet for jumbodømte Costa Rica betegnes som annet enn en dundrende fiasko. Det var lite plan å spore i spillet, og Luis Suarez var sårt savnet i angrepet. Liverpool-spissen er ventet tilbake etter kneoperasjonen i kveld.

Backen Maximiliano Pereira fikk rødt kort i sluttminuttene mot Costa Rica og står over med karantene.

Det var mye positivt å spore i Englands spill mot Italia, og angrepet har langt mer fart og bevegelighet enn vi har vært vant med fra de siste mesterskapene. I kjent stil klarte imidlertid Italia å låse igjen forsvarsdøren etter at Mario Balotelli scoret 2-1-målet, og engelskmennene måtte reise hjem tomhendte til hotellet.

Treningsrapporter tyder på at Wayne Rooney kan bli brukt i sin favorittrolle som spiss sammen med Daniel Sturridge, mens Raheem Sterling i så fall flyttes ut til høyrekant. Adam Lallana har imponert på trening og kan være aktuell fra start.

Med rutinerte og raske Pereira ute er Uruguay svekket i forsvar, og vi tror mest på England i denne kampen. B.

6. Japan – Hellas
Spilles natt til fredag.
Japan klarte ikke å stå imot presset da Elfenbenskysten, anført av innbytter Didier Drogba, skrudde opp innsatsen og tempoet midtveis i andre omgang, og kampen endte til slutt 1-2.

Stjernespillere som Shinji Kagawa og Keisuke Honda (som scoret Japans mål) var klart under pari, spesielt etter hvilen.

Hellas fikk en marerittstart på VM med 0-3 i bagasjen. Grekerne er kjent for å forsvare seg til avansement i mesterskap, så når den defensive biten ikke ser ut til å fungere, kan dette bli et traurig VM.

Vi skulle gjerne ha dekket kampen helt ut, men har ikke nok kryss og nøyer oss med HU.

7. Italia - Costa Rica
Spilles fredag.
Italia viste mesterskapskløkt i 2-1-seieren over England. Sitter nå i førersetet i gruppe D og vil være så godt som sikret førsteplass med seier i kveld.

Flere av spillerne stod over mandagens trening, deriblant Daniele De Rossi , Andrea Barzagli, Gianluigi Buffon og Mattia De Sciglio.

Costa Rica var tippet nord og ned i denne gruppen, men svarte kritikerne med en flott gjennomført 3-1-seier, der to av målene ble tilrettelagt av spillere med tippeligaerfaring.

Denne kampen går midt på dagen lokal tid i Recife, noe som fort kan bli en het og fuktig affære – og ingen fordel for italienerne.

Når 78 prosent av kryssene på folkerekka er satt på H, tar vi med en gardering. HU.

8. Sveits – Frankrike
Spilles fredag.
Sveits var involvert i en meget spennende affære mot Ecuador i åpningskampen. Ecuador kunne ha avgjort matchen på overtid, men i stedet kontret Sveits på mesterlig vis og satte inn 2-1 på det som nesten var kampens siste spark på ballen.

Frankrike var et par hakk bedre enn Honduras fra start, men det løsnet scoringsmessig først etter at Stoke-spilleren Wilson Palacios ble utvist. Vant til slutt en meget komfortabel 3-0-seier, og spillerne trengte ikke å slite seg ut.

Sveits er et meget solid lag, og vi utelukker ikke at dette ender med poengdeling. UB.

9. Honduras – Ecuador
Spilles natt til lørdag.
Honduras var spådd som en klar dumpekandidat i gruppe E, og i åpningskampen mot Frankrike var det lite som tydet på at ekspertene har tatt feil. Laget mangler kvalitet i alle ledd, og situasjonen er ikke blitt bedre av at Stoke-spilleren Wilson Palacios må sone i dag etter utvisningen mot Frankrike.

Ecuador-spillerne er nok langt nede etter at ett poeng glapp mot Sveits i sluttsekundene av åpningskampen. Kunne også ha tatt alle tre poengene dersom Michael Arroyo hadde vært litt kaldere i hodet da han fikk en gyllen mulighet til å score i momentet før Sveits kontret inn vinnermålet.

Ecuador skal være et hakk bedre enn Honduras, og vi setter en litt vågal, ugardert B.

10. Pors Grenland – Vindbjart
Spilles torsdag.
Pors hentet inn både 2-0 og 3-1 mot Arendal sist, men to billige mål i sluttminuttene sørget for at det ble et surt 3-5-tap for bunnlaget i Oddsen-ligaen avdeling 1. Står nå med 4-1-4 og har falt ned til åttendeplass.

Vindbjart tok en viktig 1-0-seier over Fram Larvik forrige runde og står nå med tre strake trepoengere. Har hatt stor suksess med sin ballbesittende stil og har klatret opp til 18 poeng - kun ett mindre enn serieleder Jerv.

Åpen kamp. HB.

11. Vidar – Ålgård
Spilles fredag.
Vidar har spilt uavgjort i de to siste kampene og er ubeseiret siden 1-3-tapet for Egersund 16. mai. Er ett av fire lag som topper Oddsen-ligaen avdeling 3, men ligger sist av firkløveret grunnet svak målforskjell.

Ålgård slo til med en flott 3-1-seier over sterke Fyllingsdalingen tredje sist, men gikk deretter på et 1-2-tap for bunnkollega Stabæk 2. Hans Olav Frette trakk seg som trener Stabæk-tapet, og Tommy Bergersen gjorde comeback som trener i klubben i mandagens 3-3-oppgjør mot Brann 2.

Vi tror mest på hjemmelaget. H.

12. Frøyland – Åkra
Spilles fredag.
Kvernaland-klubben Frøyland ligger på andreplass i 3. divisjon avdeling 6 etter 0-3-tapet for Staal Jørpeland forrige runde. Det er kun målforskjellen som skiller opp til tetlaget Sola. Har 4-1-0 og 13-5 i målforskjell hjemme på Stadion.

Åkra har tatt sju av ni mulige poeng etter at laget ble knust 5-0 av Sola 28. mai. Ligger på fjerdeplass med 18 poeng (to færre enn dagens motstander), men kun tre av disse poengene er tatt på fremmed gress.

Frøyland er gode hjemme, men vi kan ikke utelukke Åkra helt. HU.

384-rekker:

1. Australia – Nederland UB

2. Spania – Chile HU

3. Kamerun – Kroatia B

4. Colombia – Elfenbenskysten HUB

5. Uruguay – England B

6. Japan – Hellas HU

7. Italia - Costa Rica HU

8. Sveits – Frankrike UB

9. Honduras – Ecuador B

10. Pors Grenland – Vindbjart HB

11. Vidar – Ålgård H

12. Frøyland – Åkra HU

Klikk her for å levere 384-rekken

96-rekker:
1. Australia – Nederland B

2. Spania – Chile HU

3. Kamerun – Kroatia B

4. Colombia – Elfenbenskysten HUB

5. Uruguay – England B

6. Japan – Hellas HU

7. Italia - Costa Rica HU

8. Sveits – Frankrike UB

9. Honduras – Ecuador B

10. Pors Grenland – Vindbjart HB

11. Vidar – Ålgård H

12. Frøyland – Åkra H

Klikk her for å levere 96-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus