Ronny Deilas Celtic er store favoritter i kveldens kamp mot Motherwell, men vi garderer oppgjøret og håper på en overraskelse.
Ronny Deilas Celtic er store favoritter i kveldens kamp mot Motherwell, men vi garderer oppgjøret og håper på en overraskelse. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)

Vi går for 12 rette og store premier

Sjekk hvordan vi skal tjene tippepenger i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel: 
Her blir det ikke mange mål
Oddstips: 
Parr skal tilbake i PL
V76 Bjerke:  Prinsen blir holdepunktet
V4 Bollnäs:   Hett objekt kan felle favoritten

Kampene på midtukekupongen er hentet fra engelsk, skotsk, fransk, italiensk og belgisk fotball. Samtlige kamper spilles onsdag kveld, og spillstopp er 19.55.

Det er flere store favoritter på kupongen. I jakten på store premier har vi valgt å gardere noen av disse. Det fører til at vi må gå tynt i noen av de mindre sikre kampene.

1. Tottenham - Sheffield United
Semifinale i ligacupen, første kamp.

Tottenham har slått tilbake etter 1-2-tapet for Crystal Palace for halvannen uke siden med seier over Sunderland i ligaen og Burnley i FA-cupen. Ligger på sjetteplass i ligaen, fem poeng bak Southampton på bronse.

Banket Newcastle 4-0 i kvartfinalen ligacupen og Brighton 2-0 runden før.

Sheffield møtte Southampton i kvartfinalen da motstanderen var inne i en svak periode før jul, og tok seg videre med 1-0. Runden før ble MK Dons beseiret på bortebane.

I League One går det ikke like bra for United, som falt ned til sjuendeplass etter å ha tapt for nevnte Dons i helgen. Det er en meget jevn serie når man ser bort fra de fire øverste plassene, og Sheffield er ett av om lag ti lag som kjemper om de to laveste playoffplassene.

Ligacupen kan være Tottenhams mulighet til å vinne et trofé denne sesongen, vi garderer ikke denne. H.

2. Brighton – Ipswich
Championship.

Brighton kom under 0-1 tidlig i kampen mot Brentford i helgen og fikk det enda vanskeligere da forsvareren Lewis Dunk (toppscorer med fire mål) ble utvist en halvtime før slutt. Dermed endte det med et skuffende hjemmetap – etter fine 2-2-0 på de fire foregående kampene.

Ligger på 19. plass, og det skiller tre poeng ned til Millwall på den øverste nedrykksplassen. Er ligaens tredje svakeste hjemmelag (2-6-5 på 13 kamper).

Dunk soner karantene i kveld, mens Craig Mackail-Smith, Greg Halford og Jake Forster-Caskey er usikre etter å ha pådratt seg smeller i helgen. Kazenga LuaLua og Dale Stephens er snart tilbake etter sine skader, men Andrew Crofts har en lang vei å gå før han blir klar for spill igjen. Leon Best kan debutere etter å ha blitt hentet på lån fra Blackburn.

Ipswich slo tilbake etter 0-1-tapene for Derby og Southampton med en grei 3-1-seier borte mot kriselaget Ipswich i helgen. Den tidligere Leeds-angriperen Noel Hunt debuterte som fast Ipswich-spiller med to mål i oppgjøret.

Ipswich klatret opp på andreplass og ligger ett poeng bak Bournemouth. Ettersom sistnevnte tapte for Leeds i går, vil Ipswich toppe tabellen når den 27. runden er ferdigspilt dersom det skulle bli tre poeng i kveld.

Keeper Dean Gerken sliter med en skade, og klubben har dermed hentet inn Paddy Kenny som backup for Bartosz Bialkowski. Midtbanespillerne Teddy Bishop og Cole Skuse stod over helgens kamp grunnet sykdom, men er meldt klar. Luke Hyam og David McGoldrick er fortsatt ute med skader.

Selv om kveldens kamp er viktig for hjemmelaget, er det helgens FA-cupoppgjør mot Arsenal som er den store godbiten på Falmer Stadium denne uken. Selv om Brightons nye manager Chris Hughton bedyrer at han ikke tenker på den kampen ennå, er det ikke utenkelig at storkampen tar litt fokus vekk fra møtet med Ipswich.

Ipswich har vunnet de tre siste innbyrdes med 2-0, og Brighton stiller litt svekket i kveld. Vi tror Jonathan Parrs klubb tar tre viktige poeng i jakten på direkte opprykk.

Vi spiller B på oddstipset, men tar med en gardering på tippekupongen. UB.

3. Fulham - Nottingham Forest
Championship.
Fulham tok et meget langt steg bort fra bunnstriden med 2-1 hjemme mot Reading i helgen. For en uke siden ble det seier på straffekonk mot Wolverhampton i FA-cupen, så selvtilliten i troppen er nok god om dagen.

Lasse Vigen Christensen, Adam Taggart, Tim Hoogland og Fernando Amorebieta er ute med skader for hjemmelaget. Scott Parker kan bli hvilt grunnet det tette kampprogrammet, mens forsvareren Sean Kavanagh sliter med kneet og betegnes som usikker.

Etter sju seriekamper på rad uten seier, ble det endelig tre poeng for Forest i helgen. Og det var ikke hvilken som helst seier. Å slå erkerivalen Derby på bortebane i en tung periode er en karamell som både spillere og fans garantert suger på fortsatt.

Klatret opp til 12. plass, men med ti poeng opp til Watford på sjetteplass er nok playofftoget gått for i år.

Midtbanespilleren Andy Reid har en trøblete lysk og må under kniven. Michael Mancienne, Matty Fryatt, Dexter Blackstock og Danny Fox stod over Derby-kampen og er usikre i kveld.

Vi tror mest på Fulham, men vi utelukker ikke at Forest kan dra nytte av oppturen mot Derby. HB.

4. Celtic – Motherwell
Skotsk Premier League.
Celtic ligger på andreplass på tabellen, to poeng bak Aberdeen. Ronny Deilas klubb har imidlertid to kamper til gode på serielederen og vil ta over teten med seier i kveld. Kommer fra 2-0-seier borte mot Hamilton og har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene.

Hjemmelaget har fått tilbake en rekke spillere fra skade den siste tiden, og det ser ut til at Tom Rogic er den eneste som er uaktuell til kveldens kamp.

Motherwell har fått en tung start på året, med tap i tre av tre kamper og 1-11 i målforskjell. Fikk Henrik Ojamaa utvist midtveis ute i kampen mot Dundee sist tapte 1-4. Ligger på tredje sisteplass og har tre poeng ned til St. Mirren på nedrykksplayoff.

Steven Hammell, Simon Ramsden og Craig Moore er trolig tilbake i troppen. Midtbanespilleren Stephen Pearson er hentet tilbake til klubben han forlot til fordel for Celtic for 11 år siden og kan re-debutere i dag.

Celtic vant det forrige innbyrdes oppgjøret 1-0 (desember i fjor), men det ble uavgjort i de to foregående oppgjørene (september og april i fjor).

Celtic er med rette stor favoritt, men 85 prosent på folkerekka er i overkant. Går du etter store premier, er dette en kamp som bør garderes. HU.

5. St. Mirren - Dundee United
St. Mirren har slitt i bunnen av tabellen hele sesongen, men laget fikk kontakt med Motherwell (ligger nå tre poeng bak) på sikker plass etter 2-1-seieren over jumboen Ross County på bortebane sist. 

Vikarmanager Gary Teale kan glede seg over at det røde kortet til den nye spissen Yoann Arquin er blitt opphevet. Arquinble utvist etter 38 minutter mot Ross, og det var sterkt av laget når man spilte med ti mann så lenge.

Er ligaens svakeste hjemmelag med utrolige 0-1-10 og 4-18 i målforskjell.

Motherwell har tapt tre på rad og møter Celtic på bortebane i kveld. Dersom St. Mirren skulle ta tre poeng mot United, vil man komme á poeng med Motherwell.

Dundee United ligger på tredjeplass med 41 poeng og har én kamp til gode på serieleder Aberdeen. Har tatt sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene, men tapte to av de tre før det.

Den tidligere Viking-floppen Henri Anier er ny i klubben og starter trolig på benken. Frosvarerne John Souttar og Calum Morris er ute med skader.

Manager Jackie McNamara har varslet at det kan bli gjort endringer på laget grunnet tett kampprogram og viktige kamper de kommende dagene.

Dundee vant samtlige fire kamper mot St. Mirren i 2014 og scoret tre mål i tre av dem.

St. Mirren er ikke helt sjanseløs dersom bortelaget stiller med en del reserver. HUB.

6. Partick Thistle – Hamilton
Partick Thistle har bare tatt to poeng på de siste fire kampene og ligger på niendeplass. 

Manager Alan Archibald sliter med en del tunge fravær om dagen. Den faste forsvareren Stephen O’Donnell måtte ut med skade i 0-2-tapet for St. Jonhstone sist og betegnes som usikker. Spissen Christie Elliott er trolig fortsatt ute. Den defensive spilleren Gary Fraser har slitt med sykdom i det siste og er også usikker.

Hamilton var det store overraskelseslaget i Premier League i høst, og det nyopprykkede laget ledet en stund ligaen. Formen har dabbet av noe i vinter, og det er blitt tap i de to siste kampene. Den gode starten på sesongen gjør imidlertid at laget fortsatt ligger så høyt som femteplass.

Spissen Andy Ryan og forsvareren Ziggy Gordon er fortsatt uaktuelle. Ellers ser det bra ut for manager Martin Canning.

Det står 1-1-1 i innbyrdes oppgjør mellom disse to denne sesongen.

Åpen kamp som bør dekkes helt ut. HUB.

7. Dundee FC – Kilmarnock
Dundee FC ligger på åttendeplass med 26 poeng, men overrasket med 3-3 borte mot serieleder Aberdeen forrige runde. Ledet lenge 3-1, men to meget sene mål til hjemmelaget sørget for at det ble poengdeling. Det ble 4-1 over Motherwell runden før, så formen er bedre enn på lenge.

Backen Paul McGinn sliter med ryggen og hviles i dag. Den nye midtstopperen Kosta Gadzhalov betegnes som usikker. Det samme gjelder for angriperen David Clarkson (sju mål denne sesongen). James McPake (skade) og Paul McGowan (karantene) er tilgjengelige igjen.

Kilmarnock har tatt ett poeng mer enn dagens motstander og kommer fra hjemmetap for topplagene Celtic og Inverness.

Forsvareren Jamie Hamill er ute med skade.

Dundee vant 3-1 da lagene møttes i november, mens det ble 1-1 på kveldens bane i august.

Vi tar en råsjanse på Dundee her. H.

8. Paris Saint-Germain – Bordeaux
Fransk FA-cup.
Vi er kommet til 16. delsfinalen i FA-cupen, den mest prestisjefulle av de to cupene i Frankrike. PSG vant 3-0 borte over Montpellier forrige runde. Har ikke vært i finalen siden 0-1-tapet for Lille i 2011 og har Lyon over seg på listen over vinnere av turneringen.

PSG har slått tilbake med to kjappe seiere (1-0 over Saint-Etienne i ligacupen og 4-2- over Evian i ligaen) etter det overraskende 2-4-tapet for Bastia for halvannen uke siden. Ligger på en skuffende tredjeplass og har fire poeng opp til serieleder Lyon.

Stjerneduoen Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi er tatt inn i varmen igjen av trener Laurent Blanc og fikk spilletid mot Evian. Midtbanespilleren Clément Chantôme er ute med skade, mens backen Serge Aurier er opptatt med spill i Afrikamesterskapet. David Luiz og Blaise Matuidi hviles.

Det er mange lag fra lavere divisjoner igjen i cupen, og Bordeaux kunne nok ha tenkt seg en annen motstander enn PSG på bortebane. Laget har allerede tapt 0-3 for pariserne denne sesongen og har ikke vunnet en innbyrdes kamp siden 2011.

Kommer fra 1-2-tap hjemme for Nice og ligger på sjuendeplass i Ligue 1.

Toppscorer Cheick Diabate (åtte seriemål) og hans angrepskollega Jussie og er ute med skader, mens Lamine Sané, Andre Poko, Wahbi Khazri (fem seriemål) og Henri Saivet er opptatt med spill i Afrikamesterskapet. Liverpool-eide Tiago Ilori er tilgjengelig igjen etter skade.

PSG bør hamle greit opp mot denne svekkede motstanderen. H.

9. Inter – Sampdoria
Coppa Italia.
I Italia er man kommet til åttedelsfinale i cupen. Inter debuterer i denne runden, mens Sampdoria slo ut Brescia og Como i de foregående rundene. Inter vant finalen sist i 2010 og 2011, mens Sampdoria ikke har vunnet siden 1994.

Inter kom fra 3-1 over Genoa og fine 1-1 borte mot Juventus, men skuffet noe med 0-0 mot borte mot Empoli i helgen. Ligger på niendeplass med 26 poeng.

Xherdan Shaqiri og Lukas Podolski er nye i klubben. Yuto Nagatomo er opptatt med spill i Asiamesterskapet.

Sampdoria har tatt sju poeng mer og ligger på en flott fjerdeplass. Har slått Parma og Empoli i de to siste seriekampene.

Backen Djamel Mesbah er opptatt med spill i Afrikamesterskapet.

Inter slo Sampdoria 1-0 i serien på dagens bane i oktober og har hatt et bra tak på denne motstanderen de siste sesongene.

Etter som Inter sliter i serien, kan cupen bli lagets mulighet til å nå Europa-spill neste sesong. Sampdoria jager spill i Champions League neste sesong og kan komme til å nedprioritere cupen. H.

10. Gent – Lokeren
Belgisk cup.
Vi er kommet til kvartfinalen i Beker van Belgie. Det spilles best av to kamper, og Gent vant det første oppgjøret 4-1 for en drøy måned siden.

Slo Royal Mouscorn 3-1 på bortebane i helgen og klatret til fjerdeplass i ligaen. Det var laget andre seier på rad etter en tung periode. Gent har vunnet tre finaler, den siste i 2010.

Lokeren spilte 1-1 borte mot Genk i helgen, men stod med tre strake tap i serien før det. Ligger på åttendeplass med 30 poeng, sju færre enn kveldens motstander.

Førstekeeper Boubacar Barry er opptat med spill for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet.

Lokeren er regjerende cupmester, men det skal et lite mirakel til for at laget skal ta seg videre til semifinalen med 1-4 som utgangspunkt.

Dette er en tilsynelatende betydningsløs kamp for begge, og det kan bli gjort en del endringer på lagene.

Vi skulle gjerne ha gardert med en U, men sparer tegn til de to siste kampene. H.

11. Anderlecht - Zulte Waregem
Belgisk cup.
Anderlecht vant det første møtet 3-0 på bortebane og har hatt et godt tak på Zulte de siste sesongene. Er i meget god form i serien, der det er blitt fire strake seiere. Ligger på andreplass, to poeng bak Club Brügge.

Toppscorer Alexander Mitrovic (ti mål) og backen Maxime Colin er ute med karantene. Andrekeeper Mulopo Kudimbana, midtstopperen Chancel Mangulu og spissen Frank Acheampong deltar for tiden i Afrikamesterskapet. Midtbanetalentet Youri Tielemans hviles.

Zulte tapte cupfinalen forrige sesong, men det er lite sannsynlig med en ny finale i år. Kommer fra 3-1-seier over bunnlaget Waasland-Beveren og ligger på niendeplass i ligaen.

Midtbanspilleren Mamoutou N'Diaye, angriperne James Troisi (Asiamesterskapet) og  Idrissa Sylla (Afrikamesterskapet) og forsvareren Djibril Paye (Afrikamesterskapet) er uaktuelle.

Samme utgangspunkt som kampen over. Denne gangen garderer vi grunnet stor overvekt av H-spill på folkerekka (81 prosent). HU.

12. Cercle Brugge - Charleroi
Belgisk cup.
Charleroi vant 2-1 i det første møtet, så dette er den eneste av de tre belgiske cupkampene der det er en reell spenning knyttet til avansementet.

Den tidligere Blackburn- og Middlesbrough-spilleren Faris Haroun (midtbane) er ute med skade, mens toppscorer Junior Kabananga deltar i Afrikamesterskapet.

Lagene møttes så sent som i helgen. Da vant Brugge 2-0 på bortebane takket være to sene mål. Laget tok tre meget viktige poeng i bunnstriden og har nå tre poeng ned til Waasland på nest sisteplass. Hjemmelaget har vunnet cupen to ganger, senest i 1985, og var tapende finalist i 2013.

Charleroi var i fin form før helgens tap (tre strake trepoengere) og ligger på femteplass. Laget har aldri vunnet cupen, men har vært i finalen to ganger (senest i 1993).

Midtbanespillerne Karel Geraerts og Damien Marcq er ute med skader, mens keeper Parfait Mandanda, Neeskens Keban (midtbane) og Francis N'Ganga (back) for tiden spiller i Afrikamesterskapet.

Alle garderinger må med. HUB.

432-rekker:
1. Tottenham - Sheffield United H

2. Brighton – Ipswich UB

3. Fulham - Nottingham Forest HB

4. Celtic – Motherwell HU

5. St. Mirren - Dundee United HUB

6. Partick Thistle – Hamilton HUB

7. Dundee FC – Kilmarnock H

8. Paris Saint-Germain – Bordeaux H

9. Inter – Sampdoria H

10. Gent – Lokeren H

11. Anderlecht - Zulte Waregem HU

12. Cercle Brugge - Charleroi HUB

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Tottenham - Sheffield United H

2. Brighton – Ipswich UB

3. Fulham - Nottingham Forest HB

4. Celtic – Motherwell HU

5. St. Mirren - Dundee United UB

6. Partick Thistle – Hamilton HB

7. Dundee FC – Kilmarnock H

8. Paris Saint-Germain – Bordeaux H

9. Inter – Sampdoria H

10. Gent – Lokeren H

11. Anderlecht - Zulte Waregem H

12. Cercle Brugge - Charleroi HUB

Klikk her for å levere 96-rekken.