Sportspills øvrige søndagsmeny:
V75 sverige:
Strålende V75-omgang fra Sverige
Oddssingel LaLiga: Sevilla spilles til overodds
Oddsdobbel Fa-cupen: En deilig cupdobbel spilles i England
Oddssingel Ligue 1: Rennes er i ferd med å våkne
Oddssingel håndball: Fyllingen er sugen på revansj mot trønderne
Oddssingel Slalåm: Henrik Kristoffersen jakter nytt VM-gull
V4-lunsj Danmark: Internasjonal V4-søndag i Billund
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Vi skal gi oss i kast med en ny søndagsutfordring fra Hamar. Gårsdagens 96-rekker satt, men nå stoppet jo 12 rette på 935 kroner. Det ble dog en fin plussdag for dere som tok rygg på 96-rekkeren! I likhet med lørdagskupongen åpner vi med to kamper fra 1/ 8 finalene i den engelske FA-cupen. Deretter går turen rundt til de kjente ligaene i Europa. Vi har tre kamper fra spanske La Liga, to oppgjør fra den tyske Bundesligaen, før kupongen avsluttes med fem kamper fra Serie A i Italia. På papiret en meget krevende omgang, med mange trolig jevne oppgjør. Vi blir overrasket om ikke denne kupongen gir fine penger til de tipperne som er dyktige og heldige nok til å få premie. Innleveringsfristen er 14:55.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på herlige 158 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

1. Doncaster - Crystal Palace
The Keepmoat Stadium i Doncaster er arena i kupongens åpningskamp. Vi snakker FA-cup femte runde og hjemmelaget fra nivå tre får storfint besøk når Crystal Palace fra Premier League ankommer til cupspill.

Doncaster henger greit med i League One eller nivå tre i det engelske ligasystemet. Laget ligger i øyeblikket på den siste kvalikplassen for spill om opprykk til Championship. Laget er bra på eget gress, og står med 9-5-2 så langt. Siste kamp denne uken endte med seier 3-0 hjemme mot Southend. Nest sist ble det også seier 3-1 over Peterborough. På vei til denne femte runde kampen ble Oldham slått 2-1 i fjerde runde.

Crystal Palace ankommer Doncaster på plass nummer 13 i Premier League. Det er dog bare tre små poeng ned til nedrykk, og Palace er på ingen måte sikret ny kontrakt. Muligens kan manager Roy Hodgson prioritere nedrykkskampen foran dette cupoppgjøret. Slikt er alltid vanskelig å forutsi. Men, det vil sjokkere meg om ringreven Hodgson ikke øyner en mulighet til å ta seg hele veien til finalen i cupen nå. Vinner Palace her i dag er man allerede i kvartfinalen, og dette vil være en stor bonus for Palace-fansen.

Normalt sett klarer laget å holde seg unna nedrykk i serien, de har nemlig en hel del kvalitet i laget. Om Hodgson i tillegg tar laget langt i cupen, vil plutselig ikke årets sesong være en nedtur allikevel. Borte har Palace 4-2-7 å vise til. Siste kamp endte 1-1 hjemme mot West Ham. Nest sist seier 2-0 mot Fulham, også det hjemme på Selhurst Park. I fjerde runde ble Tottenham slått 2-0. Meget sterkt. Pape Souare er eneste bekreftet ute.

For Doncaster er dette som en cupfinale. Allikevel skal det være stor forskjell. Det er 37 plasser i mellom lagene i ligasystemet. B

2. Swansea - Brentford
Tabellnaboene Swansea og Brentford fra Championship, møtes i dette FA cupoppgjøret. Brentford tar turen fra London til Wales og Liberty Stadium.

Swansea rykket ned fra Premier League sist sesong, og har nok underprestert ut ifra forventningene denne sesongen. Laget ligger i midtsjiktet, og blir nok en middelhavsfarer sesongen ut. Hjemme i Wales har det gått greit, men heller ikke mer, med en statistikk på
7-4-5 på eget gress. Swansea var greie i siste kamp, til tross for et knepent 1-2 tap borte mot ligaleder Leeds. Nest sist 1-0 seier hjemme mot Millwall. Lagene har spilt en ligakamp mot hverandre denne sesongen. Det oppgjøret ble vunnet 3-2 av Swansea som spilte på bortebane. Swansea slo lille Gillingham i fjerde runde.

Brentford ankommer til denne kampen med fire poeng mindre på konto i ligasammenheng. I likhet med Swansea er det lite å spille for, med lang vei både opp til kvalik og ned til nedrykksstriden. Dette gjør denne cupkampen meget viktig. En plass i kvartfinalene står det om, og det vil på en måte holde liv i sesongen for vinneren av denne kampen. Brentford har bare vunnet en gang på fremmed gress, og står med 1-7-7. Siste i ligaen ga 1-0-seier hjemme mot Aston Villa, men Villa er svake for tiden. Vi fikk dette bekreftet nok en gang da dem røyk 0-2 hjemme for West Bromwich på Villa Park i går. Nest sist tapte Brentford 1-2 borte mot Nottingham Forest. I fjerde runde slo Brentford ut Barnet etter omkamp.

To lag fra Championship i dette cupoppgjøret. Brentford meget begrenset borte. Vi tror Swansea styrer inn mot kvartfinale. H

3. Valencia - Espanyol
Kamp tre bringer oss over fra engelsk FA cup til den spanske toppdivisjonen La Liga. Espanyol tar turen til bortemøtet mot Valencia på Mestalla. Begge lagene i midtsjiktet på tabellen. La Liga er dog usedvanlig jevn. Det skiller ikke mer enn 12 poeng mellom nedrykk og kvalik for opprykk.

Valencia er bra, og taper meget sjelden hjemme på Mestalla. Det har dog blitt mange uavgjorte kamper, og statistikken lyder på 3-8-1. Alle poengdelingene på hjemmebane er nok det som hindrer en klar Europaspill plass på tabellen. I øyeblikket mangler det fire poeng i så måte. Siste i ligaspillet endte med litt svake 0-0 hjemme mot Real Sociedad. Nest sist 2-2 borte mot Betis. Valencia har tre uavgjorte på rad i øyeblikket. torsdag denne uken var Valencia på tur til Skottland og 1/16 dels finale i Europa League mot Celtic. En flott 2-0 seier åpnet veien for avansement til1/8 dels finale etter returen på hjemmebane. Valencia tapte 0-2 i det motsatte oppgjøret tilbake i runde nummer to.

Javier Jimenez mister kampen, ellers bra på skade/ karantene fronten.

Espanyol ankommer Mestalla tre poeng etter hjemmelaget på tabellen. Laget ligger i midtsjiktet, men det er dog bare fem poeng ned til nedrykk, i den superjevne spanske toppdivisjonen. Espanyol er klart bedre hjemme enn borte. Borte har laget bare en trepoenger å vise til, og står med 1-4-7 så langt. Siste kamp ble vunnet 2-1 hjemme mot Vallecano. Nest sist 2-2 borte mot Villarreal. Naldo og Piatti er skadet og spiller ikke.

Selv om Valencia var i Skottland torsdag mot Celtic tror vi ikke laget taper dette hjemme. Mange uavgjorte på eget gress, gjør dog at vi henger på to tegn. HU

4. Villarreal - Sevilla
Nest siste lag på tabellen Villarreal ønsker Sevilla velkommen i kamp fire. Gjestene fint inne på en sterk fjerde plass så langt.

Villarreal sliter meget tungt denne sesongen i La Liga. Femte plassen fra sist sesong, er gjort om til en kamp for å overleve denne sesongen. I øyeblikket er det bare Huesca som ligger bak, og Villarreal må virkelig opp i ringene i resterende kamper for og forny kontrakten. Det er fire poeng opp til sikker plass, med 15 kamper igjen å spille. Hjemme har laget prestert meget svakt, og står med 1-6-5 på eget gress. Siste i ligaen 0-0 borte mot Valladolid. Nest sist 2-2 hjemme mot Espanyol. I Europa League er situasjonen en annen. Laget kunne torsdag returnere fra Portugal, men en 1-0 seier i bagasjen etter kampen mot Sporting i Lisboa. Det motsatte oppgjøret i runde to endte målløst 0-0.

Sevilla har gjort en meget respektabel sesong så langt. Selv om det er langt opp til topp tre, er en fjerde plass meget bra. Laget er bedre hjemme enn på fremmed gress, og står med 3-4-5 på bortebane. Sevilla spilte 2-2 hjemme mot Eibar sist, og tapte 0-1 borte mot Celta Vigo nest sist. I likhet med Villarreal var også Sevilla ute i Europa League sist torsdag, og i likhet med dagens motstander vant laget 1-0 på bortebane mot Lazio i Italia. Meget sterkt. Dette var en opptur for Sevilla, og dette vil naturligvis laget bygge på inn mot dagens oppgjør.

Sevilla er på en meget respektabel fjerdeplass i den spanske serien. Etter en meget god første halvdel av sesongen, har det ikke gått like mye på skinner den siste tiden. 1-3-3 på de siste syv kampene har vært skuffende, men det er mye kvalitet i dette laget. Og fjerdeplassen i LaLiga er nå blitt et gedigent mål for dagens bortelag. I øyeblikket er det kun et lite poeng ned til femteplassen og to ned til sjette. Det betyr at laget er i desperat poengnød for å holde på fjerdeplassen. Dagens motstander skal man jo normalt slå, for de er ikke spesielt sterke.

Nolito er ute. Arana er tvilsom, ellers ok på skadefronten.

Viktig kamp for begge lag i hver sin ende av tabellen. Begge lag ute i Europa League sist torsdag. Vi heller mot gjestene som bør være best. UB.

5. Real Betis - Alaves
I kamp fem tar Alaves turen til bortemøtet med Real Betis. Hjemmelaget på sjuende plass, gjestene på plassen foran. Begge dermed involvert i kampen om spill i Europa neste sesong.

Real Betis er i ferd med å gjennomføre en fin sesong i årets La Liga. Sjette plassen sist sesong, som ga spill i Europa League i år var ingen tilfeldighet. Igjen er Betis med i kampen om de viktige (ikke minst økonomisk) plassene. I øyeblikket er laget på plass sju og trenger et steg opp. I årets Europa League var Betis ute i første kamp i 1/16 finalen sist midtuke. 3-3 borte mot franske Rennes gir stor mulighet for avansement til 1/8 finalene. I La Liga har Betis 6-3-3 på eget gress, og det er rom for forbedring her. I siste kamp gikk laget på en smell, og tapte hele 0-3 borte mot middelmådige Leganes. Sterk 1-0 seier hjemme mot Atletico Madrid nest sist. Det motsatte oppgjøret tilbake i august, endte målløst 0-0.

Garcia soner karantene, mens Herrera er ute med skade.

Alaves ankommer til denne kampen på sjette plass, tre poeng foran hjemmelaget. Laget presterer noe ujevnt, men meget bra på sitt beste. Alaves har ikke imponert på utebane, og står med 4-1-7 så langt. Denne kampen er særdeles viktig for begge lag, med tanke på spill i Europa neste sesong. Alaves vant siste kamp 2-0 hjemme mot Levante, mens det nest sist ble tap 0-3 borte mot sterke Real Madrid.

Viktig kamp. Betis ute i kamp i Frankrike torsdag. Alaves har vilt i midtuken. Vi tror allikevel ikke Betis taper, og prøver oss med HU.

6. Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach
Kamp seks bringer oss til Tyskland, og Bundesliga. Borussia Mönchengladbach tar turen til Frankfurt og møtet med Eintracht. Begge lag inne blant topp fem, dog med Borussia ni poeng foran sin motstander.

Eintracht har gjort en fin sesong så langt. Laget er inne på en femte plass og det lukter spill i Europa igjen. Denne sesongen har laget spilt i Europa League, og var torsdag i Ukraina og spilte 2-2 mot Shakhtar i 1/16 finalen. Det lukter avansement av det resultatet før returkampen. I Bundesliga er laget omtrent like gode borte som hjemme, og står med 5-2-3 på eget gress. Siste i ligaen endte 0-0 borte mot Leipzig. Nest sist 1-1 hjemme mot Dortmund. Borussia vant den motsatte kampen 3-1. Toure ute med skade.

Borussia har levert varene denne sesongen, og er inne på en meget sterk tredje plass så langt. Det er faktisk bare tre poeng opp til Bayern München på plassen foran, og åtte opp til Dortmund på toppen. Laget er særdeles sterke hjemme, men ikke mer enn middels på bortebane. 4-3-4 på fremmed gress, gir rom for forbedring. Etter tre strake seire i ligaen, gikk Borusssia på en uforklarlig smell, og tapte 0-3 mot Hertha Berlin på hjemmebane i siste kamp. Til tross for en del småskader, er det bare Doucoure som er definitivt ute.

Viktig oppgjør i kampen om spill i Europa neste sesong. Vi lukter en del mål og tror på en avgjørelse. Dog alle tegn på det store spillet. HB (HUB på 432 rekker spillet)

7. Leverkusen - Fortuna Düsseldorf
Velkjente Bay Arena huser kamp sju på kupongen. Düsseldorf tar turen til møtet med Leverkusen. Gjestene i midtsjiktet på tabellen, mens hjemmelaget er for fullt med i kampen om plassene som gir spill i Europa neste sesong.

Leverkusen med Peter Bosz ved roret er gode. I øyeblikket er laget inne på en solid sjetteplass. I likhet med denne sesongen, kan det fort bli spill i Europa League neste sesong. I årets Europa League var Leverkusen sist torsdag på tur til Russland og første del av 1/16 dels finalen mot Krasnodar. Målløst 0-0 gir solide forhåpninger om å være i glassbollen, når 1/8 dels finalene trekkes. I Bundesliga har Leverkusen middelmådige 5-1-4 hjemme, og har faktisk tatt flere poeng på bortebane. Solid 5-1 seier borte mot Mainz sist. Enda mer solid nest sist med 3-1 seier mot Bayern München. Leverkusen har tre strake trepoengere i ligaen.
Leverkusen vant 2-1 i det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen.

Fortuna Düsseldorf ligger i midtsjiktet på tabellen. Bundesliga har rukket 21 av i alt 36 runder, og de siste 15 kan fort bli litt transportetappe for laget. Det er langt både opp og ned på tabellen. Fortuna er ikke all verden borte, og kan vise til moderate 2-4-4 så langt. Fin 3-0-seier hjemme mot Stuttgart i siste kamp. 1-1 borte mot Hoffenheim nest sist.

Ayhan og Stoger soner begge karantener.

Til tross for kamp i Russland torsdag, tror vi Leverkusen tar dette. H

8. Genoa - Lazio
Kamp åtte tar oss fra den tyske Bundesliga, til Serie A i Italia. Lazio legger ut på tur til bortemøtet mot Genoa. Hjemmelaget midt på tabellen, gjestene med heng på plassene som gir spill i Europa neste sesong.

Genoa presterer veldig opp og ned. Har sju poeng ned til nedrykk i øyeblikket, og bør styre greit klar av den bataljen. Laget har bare vunnet fire av 12 hjemmekamper, og står med 4-5-3 på eget gress. 1-1 borte mot Bologna i siste kamp. Samme sifre nest sist hjemme mot Sassuolo. Lazio vant det motsatte oppgjøret hele 4-1. Oscar Hiljemark ute for resten av sesongen.

Lazio ligger på plass sju før denne kampen. Laget trenger å avansere for å sikre en ny sesong med spill i Europa. I årets Europa League var laget ute i 1/16 dels finale torsdag. 0-1 tap hjemme for spanske Sevilla, gjør trolig returkampen i Spania til en for vanskelig oppgave med tanke på avansement. Lazio presterer omtrent likt på hjemmebane og på fremmed gress. Borte lyder statistikken på 5-2-4 så langt. Siste kamp ga seier 1-0 hjemme mot svake Empoli. Seier også nest sist med samme sifre borte mot Frosinone.

Vi heller ørlite mot Lazio, men tar med alle tegn på det store spillet
UB (HUB på 432 rekker spillet)

9. Empoli - Sassuolo
Kamp ni på kupongen tar oss til Empoli, hvor et hjemmelag i nedrykksposisjon, får besøk av middelhavsfarer Sassuolo.

Empoli rykket opp som suverene ligamestere i Serie B sist sesong. Livet i toppetasjen i Italia har vært brutal for laget. Etter 23 spilte omganger er bare Frosinone og Chievo bak på tabellen. Det betyr nedrykk så langt. Laget må virkelig opp i ringene for å overleve Serie A. Dagens hjemmelag har fortsatt ikke vunnet borte, og har en statistikk på 4-2-6 på eget gress. Begge deler må forbedres om ny kontrakt skal sikres. Siste kamp endte med tap 0-1 borte mot Lazio. Nest sist svake 2-2 hjemme mot bunnlaget Chievo. Empoli har nå åtte kamper på rad uten seier. Motsatt oppgjør tilbake i september endte 3-1 til Sassuolo. Lorenzo Polvani ute for resten av sesongen.

Sassuolo ligger i midtsjiktet på tabellen, og mye tyder på at slik vil det bli ut sesongen. Det er lang vei både opp og ned på tabellen. Laget presterer bra på sitt beste, men litt svak stabilitet gjør at man ikke er nærmere plassene som gir spill i Europa neste sesong. Laget har 3-4-4 på utebane og presterer brukbart på fremmed gress. Siste kamp endte med tap 0-3 for suverene Juventus. Nest sist 1-1 borte mot Genoa. Ingen bekreftet ute til dette oppgjøret.

Sassuolo er best av disse to. Kampen er meget viktig i hjemmelagets kamp for å unngå nedrykk. Vi helgarderer kampen. HUB

10. Udinese - Chievo
Bunnlaget Chievo tar turen til Udinese i kamp ti på kupongen. Hjemmelaget også dypt involvert i nedrykksstriden.

Udinese styrte klar av nedrykk med fem poeng sist sesong. Denne gangen kan det bli vanskelig å gjenta den bedriften. I øyeblikket er det bare et fattig poeng som skiller ned til nedrykksstreken. Laget har bare vunnet fire av 23 kamper, og har scoret nest minst i Serie A. Hjemmeformen lyder på 3-3-6 og må definitivt forbedres. Siste kamp endte med tap 0-1 borte mot Torino. Nest sist 1-1 hjemme mot Fiorentina. I det motsatte oppgjøret vant Udinese 2-0. Sebastian De Maio soner karantene, ellers greit på skadefronten.

Chievo hadde like mange poeng som dagens motstander sist sesong. Denne sesongen har vært mildt sakt elendig. Laget er totalt akterutseilt, og et lite mirakel må til om plassen i Serie A skal kunne reddes. Det er i øyeblikket hele ni poeng opp til trygg plass, og nedrykks -toget har nok allerede booket plass til Chievo. Den eneste seieren har kommet hjemme, og borteformen lyder på 0-5-6. Siste kamp endte med 0-3 tap hjemme mot Roma. Nest sist greie 2-2 borte mot Empoli. Pellisier og Seculin er skadet og spiller ikke.

Chievo er desidert sist i Serie A. Vertene bør ta dette. H

11. Inter - Sampdoria
Giuseppe Meazza er arena for kupongens nest siste kamp. Inter på tredje plass ønsker Sampdoria velkommen. Gjestene i midtsjiktet av tabellen, med en viss kontakt opp til plassene som gir spill i Europa neste sesong.
Inter har prestert bra, selv om det er langt opp til Juventus og Napoli på toppen av tabellen.

Laget er meget bra hjemme, og har 7-2-2 etter 11 spilte. Bare utrolige fem baklengs mål på disse 11. Siste kamp i Serie A endte med en fin 1-0 seier borte mot Parma. Nest sist meget skuffende i 0-1 tapet hjemme mot svake Bologna. I Europa League på torsdag var Inter i Østerrike og vant 1-0 mot Rapid Wien. Trolig avansement etter returen i den turneringen.
Inter vant motsatt oppgjør tilbake i september med 1-0. Vrsaljko er kneskadet, og ute for resten av sesongen.

Sampdoria presterer omtrent som sist sesong. Ligger i midtsjiktet, og har fem poeng opp til en plass i Europa neste sesong. Det er mange med i den kampen. og Sampdoria må vise en helt spesiell innspurt i de 15 gjenstående kampene, for å blande seg inn i så måte. Laget er bedre hjemme enn borte, og står med 3-4-5 på utebane så langt. Laget har to tap på rad i øyeblikket. Først 0-3 borte mot Napoli, før det ble 0-1 hjemme mot nestjumbo Frosinone.

Til tross for kamp i Østerrike torsdag bør Inter definitivt ta dette. H

12. Napoli – Torino
Stadio San Paolo huser kupongens siste kamp. Et Napoli på andre plass på tabellen, ønsker Torino velkommen. Bortelaget på plass nummer åtte.

Napoli presterer jevnt og godt. Til tross for hele 11 poeng opp til ubeseirede Juventus er laget på en meget fin andre plass etter 23 spilte. Laget er enormt sterke på eget gress, og 10-2-0 kan nesten ikke gjøres bedre. Svært mye rart må inntreffe om ikke Napoli avslutter som nummer to denne sesongen. Det er ni poeng ned til Inter på tredjeplass, og mye vann mellom båtene i toppen av Serie A. Siste kamp endte 0-0 borte mot Fiorentina. Nest sist i ligaen seier 3-0 hjemme mot Sampdoria. I motsatt oppgjør vant Napoli 3-1. I Europa League sikret Napoli seg et utmerket utgangspunkt før returen, da Zurich ble slått med 3-1 i Sveits torsdag.

Raul Albiol og Mario Rui er skadet og spiller ikke.

Torino ligger som nummer åtte på tabellen så langt. det er fire poeng opp til plassene som gir spill i Europa neste sesong, og Torino er så absolutt ikke kjørt av i så måte. Laget spiller nesten bare uavgjort borte, og står med 2-9-1 på de første 12. Å avgjøre noen av disse jevne bortekampene, er nok nøkkelen til klatring på tabellen. Siste kamp endte med seier 1-0 hjemme mot Udinese. Nest sist 0-0 borte mot Spal. Ingen bekreftet ute.
Normalt er Napoli best her. Meget gode hjemme. Torino har dog uavgjort i 9 av 12 borte.

Vi henger på en uavgjort på mistanke på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet)

96-rekkeren:
1.
Doncaster - Crystal Palace B
2. Swansea - Brentford H
3. Valencia - Espanyol HU
4. Villareal - Sevilla UB
5. Real Betis - Alaves HU
6. Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach HB
7. Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf H
8. Genoa - Lazio UB
9. Empoli - Sassuolo HUB
10. Udinese - ChievoVerona H
11. Inter - Sampdoria H
12. Napoli - Torino H


432-rekkeren:
1.
Doncaster - Crystal Palace B
2. Swansea - Brentford H
3. Valencia - Espanyol HU
4. Villareal - Sevilla UB
5. Real Betis - Alaves HU
6. Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach HUB
7. Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf H
8. Genoa - Lazio HUB
9. Empoli - Sassuolo HUB
10. Udinese - ChievoVerona H
11. Inter - Sampdoria H
12. Napoli - Torino HU