Foto: Reuters/Scanpix

Vi går for nidobling av innsatsen

Vi satser høyt på en vrien tirsdag. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen byr på French Open, U19- og U21-fotball og et par andre fotballobjekter. Ikke det helt store utvalget og en del gjerrige odds, og vi skal for en gangs skyld halvere innsatsen og øke risikoen.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Færøyene U21 - Nord-Irland U21
U21 EM-kvalifisering, gruppe 4. Dette er den første kampen i gruppen, som består av Færøyene, Nord-Irland, Makedonia, Serbia og Danmark. Kampen spilles på Gundadalur stadion i Torshavn.

Færøyene har hatt U21-landslag bare siden 2006. Deres største tap noensinne er 0-5 mot Albania i 2007, men laget har ikke vært noen kasteball. I forrige kvalifiseringsspill noterte de seg for seire over Andorra og Latvia, og faktisk også Russland. Samtidig tapte de også mange kamper og endte nest sist, men dog, med 3-2-5 totalt tok de poeng i halvparten av kampene. Laget består av mange lokale spillere fra Vikingur og B36 Torshavn, men i forrige kvalifisering finner vi også Baldvinsson fra norske Ålgård, Davidsen fra OB og Hansson fra Aberdeen. Edmundsson, som er eid av Newcastle men utlånt til Gateshead, var blant de mest målfarlige spillerne.

Nord-Irland må jobbe hardt for å hevde seg i denne gruppen, der Danmark og Serbia er favoritter, mens Makedonia er en slags joker som trolig er kapabel til å ta en del poeng. Nord-Irland trenger en flying start mot gruppens antatt svakeste lag i dag, før de skal opp mot Serbia og Danmark til høsten. Nord-Irland ledes av Steve Beaglehole, som mener laget har gode sjanser i denne gruppen. Han trekker frem Billy Kee, Oliver Norwood og Eunan O'Kane som gode spillere med internasjonal erfaring, og han roser Nigel Worthington, som trener Nord-Irlands landslag, for å bruke mange U21-spillere på A-landslaget. Lee Hodson, Josh Carson, Liam Boyce og Oliver Norwood slutter seg nå til U21-landslaget etter å ha vært med A-landslaget i Carling Nations Cup.

Det er ikke et toppet Nord-Irland U21-lag vi får se i dag. Adam Thompson er suspendert, Hull Citys Joe Dudgeon, kapteinen Conor McLaughlin og Jonny Gorman er ikke med til Færøyene. Dagens tropp ser likevel brukbar ut:

Målvakter: Conor Devlin (Manchester United), Wayne Drummond (Rangers)
Forsvar: Sean McCashin (Glenn Hoddle Academy), Chris Hegarty (Rangers), Seanan Clucas (Preston), Lee Hodson (Watford), Rory McKeown (Ipswich Town), Chris Ramsey (Portadown)
Midtbane: Josh Carson (Ipswich Town), Matthew Lund (Stoke), Oliver Norwood (Manchester United), Carl Winchester (Oldham), Michael Bryan (Watford), James Lawrie (Telford)
Angrep: Liam Boyce (Werder Bremen), William Grigg (Walsall), Josh Magennis (Aberdeen), Stuart Dallas (Crusaders)

Norsk Tipping gjør nordirene til ganske store favoritter, 1,55 er ikke mye på et middels lag i en åpningskamp i U21-EM-kvalik på bortebane. Vi tror det er muligheter for litt åpningsnerver hos bortelaget, men det vil være overraskende om de skulle tape i Torshavn. Vi mener det er sjanser for en knepen B eller til og med 0-0 eller 1-1 og uavgjort, og siden vi bare tilbys ett av disse mulige spillene prøver vi U til 2,95.

Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Servette - Bellinzona
Dette er en kvalifiseringskamp om spill på øverste nivå i Sveits. Servette ble nummer 2 i Challenge League, nest øverste nivå, mens Bellinzona endte nest sist i Super League. Dette er returkamp etter at Bellinzona vant 1-0 hjemme på lørdag. Vi mener bortemålsregelen gjelder i dette play-off og finner ingenting som tyder på noe annet, men finner heller ikke svart på hvitt noe sted at bortemål teller dobbelt.

FC Servette fra Geneve var beste hjemmelag i Challenge League, der de hadde 12-1-2 hjemme totalt. I den første kampen holdt de Bellinzona 0-0 til det 88. minutt, før de forsvarte seg litt svakt på en corner og kom under 0-1. Nå må de vinne. Den gamle storklubben Servette har hele 17 cup- og seriemesterskap, og mange håper på en ny storhetstid, etter noen økonomisk turbulente år på 2000-tallet.

Det var noen skader i laget sist, men ingen nye ser det ut til, og vi kan få se samme lag.

Bellinzona var det svakeste bortelaget i Super League med sine 3-5-10 totalt. De var noe bedre på hjemmebane, men havnet likevel på kvalifiseringsplassen, på svakere målforskjell enn Neuchatel Xamax. De var i samme situasjon i 2009-10 sesongen, da de berget plassen etter 2-1 sammenlagt over FC Lugano.

Veteran, kaptein og toppscorer Mauro Lustrinelli skulle vært suspendert, men fikk redusert straffen og er klar til kveldens kamp også. Dette har vært anket og anket igjen, men nå ser det ut til at han spiller. Men Ildefonso Lima er suspendert, og et par mann står på skadelisten.

Servette blir favoritter på hjemmebane. Kampen vil ganske sikkert være preget av nerver, og noen stor målfest har vi liten tro på. Bellinzona vil nok gjerne holde 0-0 lengst mulig mens de prøver å drepe kampen på en kontring eller dødball. Vi tror på en jevn krig, og 1-0 og 2-1 er ikke usannsynlige resultater. H kan spilles til 1,80 som single, det er et greit tilbud i skrivende stund. Vi prøver oss på en knepen H til 3,30. Vår tirsdagsdobbel gir 9,74 i odds og vi setter for en gangs skyld ikke 100 kroner, men 50.

11. Færøyene U21 - Nord-Irland U21 3,80 2,95 1,55
13. Servette - Bellinzona (0-1) 3,40 3,30 1,53

Total odds 9,74

Klikk her for å levere dette spillet
(Innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus