*Nettavisen* Sportspill.

Vi går for Tromsø og 12 rette

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz (Scanpix)

Serielederen viser ingen svakhetstegn og bør ta poeng i Drammen.

05.06.10 10:00

Lørdagskupongen ser overkommelig ut. Vi skal tippe Godset-Tromsø, 10 oppgjør fra 2. divisjon og toppkampen i 3. divisjon mellom Tornado Måløy og Stryn. Innleveringsfristen er klokken 15.55. NRK1 viser Godset-Tromsø klokken 17.00.

Sjekk allerede nå Sportspills skaderapport for Tippeligaens runde 14.
Oddstips lørdag: Hødd bør vinne toppkampen
V75-tips: Kjempeutbetaling med tre bankere
Vinn i Lotto: Her kan du levere kupongen!

Strømsgodset - Tromsø
Lørdagskamp fra Tippeligaens runde 14. Godset var suverene hjemme frem til 05. mai, da Odd vant 4-0 i Drammen. Fra da av har Godset tapt alle seriekampene sine, 1-3 mot Lillestrøm, 1-3 hjemmetap for Stabæk og 1-3 for Aalesund. Godset har ikke det samme grepet om spillet som de pleide å ha på hjemmebane. De har rast ned til 11. plass på tabellen. Noen vil si at Stabæk var heldige som vant i Drammen. Det er likevel ingen tvil om at Godset har mistet den gode formen de hadde på hjemmebane i seriestarten.

Serieleder Tromsø viser ingen svakhetstegn. De er suverene i nord og på bortebane har de 3-2-1, og har ikke tapt siden de var på Åråsen i sesongens første bortekamp.

Skaderapport Godset: Fredrik Nordkvelle (skulder), Steffen Nystrøm (kne) og Kim André Madsen er ikke med i troppen som møter Tromsø.

Skaderapport Tromsø: George Mourad (hæl) og Fredrick Björck er ikke i tipp topp form, men begge er med mot Strømsgodset. Jade North kom skadet hjem fra landslagssamling med Australia og er uaktuell lørdag. Tommy Knarvik (hæl) og Kevin Larsen (korsbånd) er fortsatt ute.

Godset vant tilsvarende kamp i fjor 2-1. Det var første gang de slo Tromsø i serien siden 2001. Siden 2001 har Tromsø 3-1-1 mot Godset i Drammen, det står 6-2-2 i favør Tromsø uansett bane. Dette er uvanlig svak statistikk for Godset, som tradisjonelt slår de fleste lagene på hjemmebane. Tromsø har de ofte slitt med.

Strømsgodsets Marcus Pedersen scoret det ene av Norges to mål i U21-landskampen mellom Finland og Norge onsdag kveld. Han er en mann Tromsø-forsvaret må passe godt på i dag.

Strømsgodset er ikke helt i slaget om dagen, men det vil nok snu ganske fort. Men trolig ikke i dag, mot serielederen. UB bør holde i kamp 1.

Alltid oppdatert: Få PL-ryktene på sms

Frigg - Notodden
Det eneste ubeseirede laget i 2. divisjon avdeling 1 tar i mot avdelingslederen til toppoppgjør. Dette blir spennende. Frigg ligger på tredjeplass med 3-4-0 og gjerrige 11-6 i målforskjell. På hjemmebane har de spilt 0-0 mot Bærum og 2-2 mot Stabæk 2. Begge disse er gode lag som vil kjempe i toppen. I den tredje hjemmekampen slo Frigg Os 1-0. Frigg-forsvaret viser en imponerende disiplin, og har sluppet inn kun 2 mål på hjemmebane. Samtidig har ikke laget scoret mer enn 3, mens de fleste andre i toppen har scoret tosifret allerede.

Notodden topper med 5-0-2 totalt. På bortebane har de ikke bedre enn 1-0-2 og 2-4 i målforskjell. De har tapt for Førde og Bærum. Nest-Sotra er slått 2-0. Isolert sett er ikke dette veldig imponerende. Det er på hjemmebane Notodden er suverene så langt. For eksempel sist, da de gikk opp til 1-0 over Vålerenga 2 etter bare 24 sekunders spill, og etter mye sjansesløseri bare vant 9-0 til slutt. Man burde etter eget utsagn scoret langt flere mål i denne kampen.

Frigg melder på sine nettsider: "Helt problemfritt er det ikke i Friggstallen om dagen: Magnus (ankel), Krenar (lår), Granit (fotbladet) , Sandstad (tåbrudd), Tønne (lår), Helge, (lår), Georg (ankel) har alle hatt besøk på skadelista den siste uka. I tillegg er Joakim nylig tilbake fra et langt skadeavbrekk og Kjartan er langtidsskadd. Tønne og Sandstad spiller trolig. Magnus er spørsmålstegn. Krenar og Granit er de eneste av de seks gjenværende som har hatt spilletid så langt, men disse er også ute denne gangen.Vi må bruke dagens økt til å vurdere situasjonen til de enkelte før vi offentligjør en tropp."

Notodden vant 3-2 over Frigg i en cup-kamp på Tørteberg (gamle Friggfeltet) i 2008.

Vi holder Frigg som favoritter i dag. De er nyopprykket, men laget er sterkt, og de er ubeseiret på Marienlyst kunstgress. Notodden skal rykke direkte tilbake i Adeccoligaen sier de, og det håper og tror vi de klarer, men seier i dag blir nok for vanskelig. Frigg spiller bemerkelsesverdig mye uavgjort og derfor må vi bruke en HU.gardering i kamp 2.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Nest-Sotra - Fana
Lokaloppgjør i Bergenstraktene. begge lag har åpnet middels. Nest-Sotra ligger tredje sist med 2-1-4 og 9-11 i målforskjell. De er klart best på hjemmebane der de slo Førde 5-0 sist, og har en seier over Stabæk 2 fra tidligere i sesongen. De tapte 0-2 for Notodden.

Fana ligger femte sist med 2-3-2 og sparsomme 7-8 i målforskjell totalt. Formen er oppadgående etter 1-1 hjemme mot Manglerud Star sist og en litt overraskende 2-0 borteseier over et annet bergenslag, Åsane, før det. Åsane har slitt i år, riktignok, men skal være det beste bergenslaget i denne avdelingen. Ellers er Fana svake borte med tap for Førde og Stord.

Fanas Nils Gunnar Thomle gikk skadet av banen mot Manglerud Star sist, og er usikker i dag.

Innbyrdes oppgjør er ekstra interessant i dette tilfellet, siden vi snakker om et lokaloppgjør. Nest-Sotra vant 3-2 her i fjor og 1-0 året før det. På Nesstun hos Fana har Fana vunnt 3-1 i fjor og det ble 2-2 året før. Ikke overraskende er det hjemmeseirene som dominerer.

Fana har vist bedring i det siste, men Nest-Sotra er også i form. En ny hjemmeseier virker sannsynlig. H i kamp 3.

Les også: Hødd bør vinne toppkampen

Hødd - Nardo
Hødd var tippet helt i toppen sammen med Skeid, og de er ikke langt unna, men det er faktisk Nardo som topper avdeling 2 i øyeblikket. Hødd ligger på fjerdeplass med 4-1-2 totalt. På bortebane har det skurret litt, mens man er suverene hjemme. 3-0-0 og 9-2 i mplforskjell er fasit her, og Hødd er avdelingens beste hjemmelag.

Ingen kimset av Nardo før sesongstart, men at de skulle toppe etter 7 runder kunne man nok fått fin odds på. 5-0-2 er fasit hittil. Tapene har kommer på hjemmebane for Byåsen og Strindheim, rimelig lokale rival begge to, og det viser seg at Nardo har slitt litt på hjemmebane i Trondheimsderbyene denne gangen. På bortebane derimot står Nardo med meget imponerende 3-0-0 og 7-0 i målforskjell og er avdelingens beste bortelag. De har slått Skarbøvik, Kolstad og Aalesund 2.

Hødds midtstopper Thomas Lid Kleppe var ute med skade sist og ble da erstattet av debutant Ørjan Engen Grimstad, som gjorde sine saker bra. Mulig vi får se et lignende oppsett i dag: Nyland-Wingsternes-Klock-Grimstad-Nilsen-Viddal-Edinsen-Torset-Ludviksson-Magnussen-Sandal. Innbytte: Brandal for Nilsen, Olsen for Edinsen og Mork for Grimstad.

Kjenner ikke til noen skader eller suspensjoner hos Nardo i skrivende stund.

Hødd vant 2-1 her i fjor og 4-2 to år tidligere. De har 3-0-1 i innbyrdes statistikk mot Nardo. Dette skal Hødd klare å gjenta i år, og vi tror Nardo slipper inn mål på bortebane for første gang denne sesongen. H i kamp 4.

Levanger - Kristiansund BK
Levanger leverer kun på hjemmebane så langt denne sesongen. 2-1-0 og 15-5 i målforskjell på hjemmebane holder dem oppe på en tiendeplass på tabellen. Det har blitt 2-2 mot Strindheim, 6-1 over Molde 2 og 7-2 over Oslo City hjemme. Det skal i retferdighetens navn sies at Levanger har hatt en del tøffe bortekamper hittil, og de vil helt sikkert vil kapre bortepoeng etter hvert. Samtidig har de møtt et par av avdelingens svakeste lag på hjemmebane hittil.

KBK ligger midt på tabellen etter 3-2-2 på de syv første. De har 1-1-1 på bortebane etter 1-1 mot Strindheim, 2-4 tap for Molde 2 og 2-1 seier over Oslo City.

Levangers Fredrik Aune snakket på seg rødt kort sist og må vel stå over i dag. Vi leser også at KBKs Christoffer Hildrestrand gikk av banen med skade sist, men vi har ikke sett noen tropp fra KBK ennå og vet ikke om han er med i dag.

Dagens motstandere kjenner hverandre godt etter tre sammenhengende sesogner i samme avdeling. Innbyrdes oppgjør forvirrer mer enn det hjelper. Det har blitt 2-1, 1-5 og 2-2 i tilsvarende oppgjør tidligere. Med KBK som hjemmelag har det blitt 1-1, 7-0 og 4-1.

Dette er en åpen affære og et fornuftig sted å bruke dagens helgardering. HUB i kamp 5.

Strindheim - Steinkjer
Vi holder oss i Trøndelag. Strindheim henger bra med, bedre enn forventet vil mange si, der de ligger på femteplass med 3-3-1 totalt. De er ubeseiret på hjemmebane etter 1-1 mot KBK, 2-1 over Skarbøvik og 1-1 mot Byåsen. 9-7 i målforskjell totalt forteller om en del tette og jevne kamper. Fin borteseier 1-0 over Kolstad sist.

Steinkjer ligger poenget bak Strindheim. De har 3-2-2 totalt, 1-1-1 på bortebane. Borte har de tapt 1-2 for Nardo, spilt 2-2 mot Byåsen og vunnet 3-1 over Kolstad.

Disse trønderne har også oppholdt seg i samme avdeling en stund, og innbyrdes oppgjør viser at Strindheim vant 3-0 her i fjor, 5-1 i 2008 og 4-0 i 2007. I bortekampene mot Steinkjer har de 1-1-1 i samme periode

Dette ser ut som nok en åpen kamp på dagens tippekupong. Med Strindheims gode hjemmestatistikk mot Steinkjer er det fristende å gå for en ren H her, men Steinkjer klarte 2-2 mot gode Byåsen tidligere og hjemmelaget har spilt uavgjort i to av tre hjemmekamper så langt. Vi tar oss råd til en HU-gardering i kamp 6.

Flekkerøy - Kopervik
Flekkerøy er et av topplagene i avdeling 3. De ligger foreløpig på en tredjeplass, bak suverene Randaberg og gode FK Tønsberg. På hjemmebane står de med 2-1-0 og 8-2 i målforskjell etter 2-2 mot Pors, 3-0 over Start 2 og 3-0 over Stavanger. Alle disse er lag fra nedre halvdel av tabellen, der dagens motstander også befinner seg.

Kopervik så nesten fortapte ut etter tap i de fire første kampene, men så ble det 3-0 over Fram Larvik og nå sist 2-2 mot Vard. Mellom disse to tapte Kopervik bortekampen mot Randaberg 0-1, så noen vanvittig oppsving i form kan man ikke kalle det, men de har hvertfall begynt å ta poeng i noen av de jevne kampene. Vi sier noen, for kampen mot Randaberg var visst helt jevn den også. 3-0 over Fram er et overlegent resultat, men kampen var faktisk jevnspit, så Kopervik ser ut til å ha litt hell på sin side nå etter den heller uheldige starten. Likevel, 0-0-3 og 0-7 i målforskjell på bortebane er ursvakt, selv om motstanden har vært sterk.

Kan ikke finne noe om skader hos Fløy. Koperviks Glenn Helge Thomsen ble båret av banen og rett inn i en ambulanse i 2-2 kampen mot Vard sist, etter å ha gått i knallhard duell med Vards keeper og scoret. Her bløs det for drakta, eller knekkes bein rettere sagt. Vi ønsker Thomsen god og rask bedring. Leif Johan Johannesen fikk rødt kort (to gule) i samme kamp.

Dette skal ende med hjemmeseier, selv om Kopervik har hevet moralen og spillet betraktelig den siste tiden. Kopervik vil nok selge seg dyrt og det er ikke sikkert hjemmeseieren blir stor, men vi har stor tro på den. H i kamp 7

Sjekk allerede nå Sportspills skaderapport for Tippeligaens runde 14.
Oddstips lørdag: Hødd bør vinne toppkampen
V75-tips: Kjempeutbetaling med tre bankere
Vinn i Lotto: Her kan du levere kupongen!

Fram Larvik - FK Tønsberg
Fram ligger sist med 1-1-5 og stusselige 4-13 i målforskjell. De har tatt poengene sine hjemme mot Odd 2 (1-1) og borte mot Vidar (2-1). Spesielt sure er nok bortetapene for de andre bunnlagene, Kopervik og Pors, lag man etter egen oppfatning burde slått, men tapte for på grunn av sjansesløseri. Det er nå 630 minutter siden Frams forrige spillemål. I løpet av denne tiden har ganske mange skudd truffet stolper og tverrliggere rundt omkring, men det blir det ikke poeng av.

FK Tønsberg ligger andreplass med 4-2-1. Målforskjellen er 19-10, så man er ikke potte tette bakover. På bortebane har det blitt 3-3 mot Ålgård, 1-0 over Odd 2, og 1-2 tap for Randaberg.

Frams Jacob Jacobsen måtte ut med skade sist, men kan være tilbake i dag.

Lite skader hos FK Tønsberg, som ellers har skaffet seg ny spiss: Jimi Akinyemi (21) fra Lørenskog. Før det har han vært innom Ullern, Stabæk og Holmlia, der han startet sin karriere.

Da lagene møttes i fjor ble det 5-0 til FK Tønsberg på dagens bane og 5-1 til FK Tønsberg i Tønsberg.

Det er nok ikke så lenge til Fram begynner å sette litt fler av sjansene og ta poeng i flere kamper. Men sjansen for at det skjer i dag vurderer vi som så liten at vi markerer ren B i kamp 8. Folkerekka viser at FK Tønsberg er favoritter med 44 prosent, og det skal de trolig være også, så det er skjev nok fordeling av tippetegnene her til at vi garderer for noen overraskelse.

Ålgård - Vindbjart
Ålgård har spilt mye uavgjort hittil. 2-4-1 totalt holder til en plass midt på tabellen. Hvis vi ser på Ålgårds seire først, så den første med 2-1 borte over svake Kopervik i første serierunde, og deretter 2-0 borte over like svake Fram Larvik. At man ikke har slått noen andre enn disse to på syv forsøk, er svak statistikk. På den annen side har Ålgård kun ett tap, det kom på hjemmebane mot Vard, et knepent 1-2 tap. Start 2, FK Tønsberg, Pors og Vidar er alle holdt til uavgjort.

Vindbjart ligger på fjerdeplass med 3-2-2 totoalt. Fin 5-0 seier hjemme mot Ørn Horten sist. Ikke like imponerende på bortebane der man har 0-1-2 og 2-8 i målforskjell så langt. Det har blitt tap for Start 2 og Randaberg og 2-2 mot Odd 2.

I 2008 vant Vindbjart 3-2 på dagens bane og 6-0 på hjemmebane. Vindbjart vant også 5-1 i en treningskamp i vinter.

Vi satser på at Ålgård ikke rader opp enda en uavgjort, og garderer HB i kamp 9. Selv om Ålgård har spilt mye U hittil betyr ikke det at det nødvendigvis fortsetter slik. Det er mye tilfeldigheter som spiller inn, men en pekepinn kan være at Ålgård hadde 15-5-6 på fjorårets 26 kamper, et uavgjort-antall som var helt normalt. Lagene i denne avdelingen spilte uavgjort 4,42 ganger hver (i snitt) i løpet av fjorårets 26 kamper. HB i kamp 9.

Brumunddal - Lørenskog
Nyopprykkede Brumunddal tok to fine borteseire i begynnelsen av sesongen, 1-0 over Tromsø 2 og 2-1 over HamKam. Siden har det blitt ett poeng hjemme mot Godset 2, men dette er også alt man har fått til, og 2-1-4 totalt er ikke helt bra nok. Spesielt hjemmestatistikken 0-1-2 og 3-5 i målforskjell er svak.

Lørenskog ligger på andreplass med 4-1-2 og avdelingens peneste målforskjell 17-5. Man er ikke veldig gode på bortebane med tap for Harstad og Valdres, men dette er jo sterke hjemmelag. Eidsvold Turn er slått 2-1 borte, og i dag møter man et lag med lignende kvaliteter.

Brumunddals spiss Marius Holt har vært litt frem og tilbake med sin ryggskade. Magnus Nysveen er langtidsskadet, men er tilbake i trening. Men begge disse er usikre foran dagens kamp.

Ingen innbyrdes møter i nyere tid. Brumunddal spilte i 3. divisjon 2007 - 2009.

Lørenskog er sterke nok til å vinne på Sveum i dag. B i kamp 10.

Raufoss - Lillehammer
Lokaloppgjør i innlandet. Raufoss topper avdelingen med 6-0-1. Tapet kom i bortekampen mot Valdres i slutten av april. Hjemme har de 3-0-0 og 7-1 i målforskjell.

Lillehammer ligger midt på tabellen med 3-1-3 totalt. Bortetallen er ikke mer imponerende enn 1-0-2 og 4-6 i målforskjell. Det har blitt tap for Senja og Tromsø 2, samt en 3-1 seier over ikke skremmende sterke Ull Kisa.

Det ble 1-1 i begge fjorårets møter.

Selv om dette er et lokaloppgjør med mye prestisje på spill, og til tross for at det ble 1-1 i fjor, er Raufoss svært sterke hjemme nå og dette skal være en H. Kupongens sikreste hjemmeseier slik vi ser det. H i kamp 11.

Tornado Måløy FK - Stryn
Vi er fremme ved kupongens 3. divisjonsoppgjør, som er et meget spennende toppoppgjør i Sogn og Fjordane-avdelingen. Begge lag står med 6-1-0 og grådig gode målforskjeller etter syv runder.

Tornados 4-0-0 og 18-3 i målforskjell forteller at de er nærmest umulig å slo hjemme. Forrige hjemmekamp var mot et av avdelingens klart beste lag, Årdal, som nå ligger på tredjeplass, men selv Årdal var sjanseløse og tapte 0-4 til slutt.

Stryns bortetall er 2-1-0 og 15-8 i målforskjell. Høyang og Dale ble knust 7-3 og 5-2 før det ganske overraskende ble 3-3 mot bunnlaget Sandane i siste bortekamp. Stryn ledet kampen 3-0 og burde vunnet komfortabelt, men i stedet slipper man til motstanderen og det endte 3-3. Unødvenig og et lite svakhetstegn. Stryn hentet seg fin inn igjen med 3-1 seier hjemme over Fjøra, men også her var man nær et poengtap. Stryn spilte en svak førsteomgang og lå under til pause. Ikke før i det 89. minutt putter Stryn 2-1 målet og på overtid 3-1. Det sier seg selv at mot Tornado i dag må det være 100 prosent fokus hvis man skal være i nærheten av å ta poeng.

Tornado melder på sine hjemmesider at "Til oppgjøret mot Stryn er definitivt Rune Myre (bryllup), Birger Silden (skade) og Kim Andre Gangeskar (militæret) uaktuelle. Samtidig er Endre Kupen høyst tvilsom til oppgjøret med sin strekkskade. Dermed blir det trolig Runar Televik Blaalid og Erlend N. Kvalheim som får oppgaven med å bekle backene i Gangeskar & Myre sine fravær. Dette er forholdsvis udramatiske bytter, selv om både Kim Andre og Rune har vært sentrale i sesonginnledningen. Fremover mønstrer vi nok samme oppstilling som mot Jølster."

Stryns tropp er ikke lagt ut, men det er ingen suspensjoner i laget. Christian Holko som har banket inn utrolige 14 mål på sine 7 første kamper, er med i dag. Vi kan forvente et toppet og fullt skjerpet Stryn-lag.

Det ble 3-2 til Stryn her i fjor, 1-1 i returoppgjøret. På innbyrdes oppgjør står det 1-1-6 fordel Stryn på denne banen. Opp gjennom årene står det 14-3-1 fordel Stryn. Tornados 4-0 seier fra 2004 er alt de har å slå i bordet med.

"Slaget om Nordfjord" som denne kampen kalles, er i sannhet en avdelingsfinale som ingen av lagene har råd til å tape med tanke på opprykk. Tornado virker meget sterke i år, mens like sterke Stryn har statistikken på sin side. For en sjelden gangs skyld ser vi uavgjort som det mest sannsynlige resultatet i en 3. divisjonskamp. Vi garderer med hjemmeseier på Tornados suverene hjemmestatistikk i år, og markerer HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vårt 96-kroners spillforslag

Klikk her for å levere vårt 486-kroners spillforslag

Vi har også satt opp det store systemet i TippStation for deg til 96 kroner, slik at du kan levere det store systemet til samme pris som det lille. TippStation har da tatt i bruk sine kalkyler for å redusere innleveringsprisen mer enn vinnersjansene. Sjekk ut TippStation her .

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.06.2010 15:55
1. Strømsgodset - Tromsø U B
2. Frigg - Notodden H U
3. Nest-Sotra - Fana H
4. Hødd - Nardo H
5. Levanger - Kristiansund BK H U B
6. Strindheim - Steinkjer H U
7. Flekkerøy - Kopervik H
8. Fram Larvik - FK Tønsberg B
9. Ålgård - Vindbjart H B
10. Brumunddal - Lørenskog B
11. Raufoss - Lillehammer H
12. Tornado Måløy F - Stryn H U

-

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 05.06.2010 15:55
1. Strømsgodset - Tromsø U B
2. Frigg - Notodden H U B
3. Nest-Sotra - Fana H
4. Hødd - Nardo H
5. Levanger - Kristiansund BK H U B
6. Strindheim - Steinkjer H
7. Flekkerøy - Kopervik H
8. Fram Larvik - FK Tønsberg B
9. Ålgård - Vindbjart H U B
10. Brumunddal - Lørenskog H U B
11. Raufoss - Lillehammer H
12. Tornado Måløy F - Stryn H U B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag