I en studie gjort av Vasilis Armatas ved Universitet i Aten i 2007 undersøkte man tidsfrekvensen av mål i VM i Frankrike (1998), Sør-Korea (2002) og Tyskland (2006). Ved å dele kampens 90 minutter i 15 minutters bolker, kunne man i 1998-VM se at hovedvekten av målene ble scoret i den siste perioden (76-90+). En annen observert trend var at flest mål ble scoret i de siste tre periodene av kampene, altså i 2. omgang.

Onsdag er det ca 86 millioner kroner i andrepremiepotten i Vikinglotto

Samme konklusjon hadde undersøkelsen til Soccerex fra 2018. Den karla når scoringene kom i de fem største ligaene i Europa. Den viste at det kom flest mål i løpet av de siste 45 minuttene.

At det scores flest mål i 1. omgang mellom Tyskland og Latvia gir 3,20 i odds

Fotballmagasinet FourFourTwo har også hatt fokus på temaet. I en artikkel i 2002, hvor de skrev at det scores mer i andre (54%) enn i første omgang (46%). Det er antakeligvis også årsaken til at oddsen på at det scores flest mål i andre omgang mellom Tyskland og Latvia står til kun 1,75 i odds, mens oddsen på at det scores flest mål i løpet av de første 45 minuttene er 3,20.


Tyskland - Latvia (Omgang det scores flest mål) - 1. omgang 3,20 (spillestopp mandag kl. 20.40)
Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Privatlandskamp. Spilles i Düsseldorf. Åtte dager før EM starter for Tyskland møter de Latvia i den siste oppkjøringskamp Joachim Löws menn klarte bare 1-1 mot Danmark i forrige uke, men håper å se en forbedring mot et svakt Latvia-lag mandag.

Onsdag er det ca 86 millioner kroner i andrepremiepotten i Vikinglotto

Scoret tre mål mot Norges overmenn

Latvia, som kun tok tre poeng av 30 mulige i EM-kvalifiseringen, slo nabolandet Litauen 3-1 fredag. Dermed spilte de seg frem til finalen i Baltic Cup.

Med bare fire europeiske lag rangert lavere enn dem på FIA-rankingen, vet alle hvilken vanskelig oppgave latvierne har mot Tyskland som fire ganger tidligere har blitt verdensmestere.

Dainis Kazakevics' menn har oppnådd noen overraskende resultater denne sesongen. Tyrkia, som banket Norge 3-0 i VM-kvaliken, fikk en leksjon i effektiv kontringsfotball mot Latvia i Istanbul. Den kampen endte 3-3.

Men vi tror ikke at Latvia klarer å lokke Tyskland i samme fellen.

De leverte også en sterk kamp mot Nederland i Amsterdam i VM-kvaliken, men tapte til slutt 2-0.

Vi tror Löw kommer til å stille med sitt sterkeste mannskap fra start mandag. Det betyr at han slipper til Kai Havertz, Antonio Rüdiger, Timo Werner og Ilkay Gündogan. De spilte ikke kampen mot Danmark. Dette tyske laget skal være i stand til å gi Latvia en kilevink.

Vi tror at Tyskland trøkker til fra start. Oddsen på tysk seier er syltynne 1,02. Det frister ikke i det hele tatt. Da er det mer interessant å se på andre spill varianter på denne matchen. Vi mener det er spennende å gå for at det scores flest mål i første omgang. Det er statistikk som støtter et slikt tips.

Her kan du skrape Flax på nett

Tyskland har scoret flest mål i 1. omgang i to av tre VM-kvalikkamper så langt, og det har også vært scoret flest mål i løpet av de første 45 minuttene i to av de tre gruppespill-kampene til Latvia i kvaliken.

Vi mener det er en stor sjanse for at det også vil bli scoret flest mål i førte omgang i Düsseldorf. Tyskland vil nemlig stille med sitt sterkeste lag fra start, og de vil vise seg frem før det braker løs i EM. Vi tror den tyske førsteelleveren går hardt ut, og at det scores flest mål i løpet av de første 45 minuttene.

At det scores flest mål i første omgang gir spenstige 3,20 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset