*Nettavisen* Sportspill.

Vi garderer favorittene på tippekupongen

I KAMP: Tyskland, her ved Christoph Kramer, kjemper mot Polens Robert Lewandowski i det forrige møtet mellom lagene. Foto: Janek Skarzynski (Afp)

Med mange favoritter på midtukens tippekupong, satser vi på at noen skreller kan gi gode penger.

03.09.15 10:39

Torsdagens øvrige Sportspill-meny:
Dagens dobbel:
Dzeko sørger for europeisk målfest
Dagens langskudd:
Norge gjør jobben - så vidt

Tennistipset: US Open-dobbel med to servekanoner

V5A Bjerke: Høitomt har bankeren

Det er full landslagsrunde på torsdagens langoddsprogram, så det er bare å finne frem forstørrelsesglasset og lete frem de gode objektene.

Onsdagens dobbel satt som et skudd og gikk inn til 2,61 i odds. August var en ekstremt god periode for oss og endte med hele 111 % tilbakebetaling.

Nettavisen har to mann på plass i Bulgaria for å dekke denne kampen. Mens du venter kan du se den nyeste episoden av Tippemagasinet, med reportasjer fra den bulgarske hovedstaden.

Bonuspotten er på full fart oppover og er nå oppe i 1,1 million kroner.

1. Bulgaria — Norge
Dette er muligens den viktigste kampen i Høgmos landslagskarriere så langt. Med tap her vil Bulgaria gå forbi Norge på tabellen, og vinner de med mer enn ett mål eller scorer mer enn hva Norge gjorde på Ullevaal (2-1), leder dagens hjemmelag også innbyrdes. Det kan bli svært skjebnesvangert om Norge skulle tape denne.

Bulgarias lag er noe profilfattig og viste ikke spesielt gode takter i 1-2-tapet på Ullevaal. De har tatt seks av sine åtte poeng med seiere mot Malta og Aserbajdsjan, og fikk uavgjort mot Italia og Malta.

De har tatt to poeng fra to hjemmekamper, mot Italia og Malta.

Norge har en liten spisskrise på gang, og optimismen for seier er ikke spesielt stor i mediebildet. Joshua King og Adama Diomande er ikke klare til å lede laget på spissplass og Håvard Nielsen har nettopp hatt en lengre skade. Kan Alex Søderlund ta var på sjansen?

På bortebane har Norge tatt seks av ni mulige poeng, med seiere over Malta og Aserbajdsjan, og 1-5-tapet for Kroatia.

Norge vil trolig være mer enn fornøyde nok med uavgjort og bør ha det som skal til for å demme opp for kroatene. HUB.

2. Nederland — Island
Hjemmelaget har mye å revansjere etter at de tapte 2-0 for dagens motstander i oktober i fjor. Nederland har kommet seg noe etter den svært svake innledningen, men de har møtt svak motstand når de har vunnet.

Om Nederland taper denne, er de virkelig ute å kjøre med tanke på førsteplassen (skiller fem poeng favør Island allerede) og den viktige seedingen. Å bytte trener til Danny Blind kan vise seg å være et lurt grep, dette blir hans første kamp som Nederland-sjef.

Island er i en veldig god posisjon og har grepet om teten. De har spilt svært god fotball og kun tapt borte mot Tsjekkia i denne kvalifiseringen. Hellas Verona-stjernen Emil Halfredsson blir sårt savnet.

Nederland er stor favoritt, men vi tar med uavgjort. HU.

3. Tyrkia — Latvia
Også Tyrkia åpnet denne kvalifiseringen helt grufullt, men har bedret seg kraftig de siste rundene - dog mot svak motstand. De siste tre kvalik-kampene har resultert i akseptable syv poeng.

Dette er en kamp de helst bør vinne om de skal ha los på EM i 2016, for både Nederland, Island og Tsjekkia ser solide ut.

Latvia har blitt en hakkekylling i denne gruppen og har kun tatt tre poeng fra seks kamper, uten å vinne. De er allerede sjanseløse på EM og stiller neppe med mye motivasjon

Tyrkerne er nok godt motiverte, dog. H.

4. Belgia — Bosnia-Hercegovina
På papiret har Belgia et glitrende lag, men de har ikke bestandig levert opp mot evne i denne kvalifiseringen. I begge møtene med Wales har de sviktet og fått ett poeng - noe som gjør at gruppeseieren er i fare.

Det er fire poeng opp til Wales og seier er derfor nødvendig. Det er dog neppe et styrketegn at Marouane Fellaini er toppscorer for Belgia i denne kvalifiseringsrunden.

Bosnia har to triumfer på rad, men de mot Andorra og Israel. De har bedret seg klart siden en skuffende innledning, og det er ikke for sent for Bosnia helt ennå. Her går de for ett poeng, og siden Belgia har hele 69 % på folkerekka, spiller vi HU.

5. Kypros — Wales
Hjemmelaget er faktisk med i kampen om EM i Frankrike, men møter tøff motstand i kampene fremover og vil trolig falle gjennom. Likevel skal de ha ære for å ha slått Bosnia på bortebane.

Wales har gruppeledelsen og vil neppe miste den mot Kypros. Laget fremstår svært solid og de har imponert stort i dette gruppespillet. Mot Kypros vil klasseforskjellen mellom disse lagene åpenbare seg. B.

6. Georgia — Skottland
Hjemmelaget har én seier fra seks kamper - borte mot Gibraltar - og har ellers vært et lett offer for de andre lagene i gruppen. De siste tre kampene har de null poeng og 0-1 i målforskjell.

Det er en tøff toppstrid i denne gruppen og Skottland er i høyeste grad med. Formkurven er god, men de har møtt svært svake lag tidligere i år. Hjemmelaget bør ikke ha noe å stille opp med mot et kvalitetsmessig mye bedre Skottland, men en U frister. UB.

7. Tyskland — Polen
Verdensmesterne kom tregt i gang denne kvalifiseringen, men har kommet seg kraftig og har dundret over de fleste så langt. Hjemme er de alltid enorm favoritt og folket krevet seier. De tyske landslagsspillerne har vist seg fra en god side i Bundesligaen så langt.

Polen leder faktisk denne gruppen og har gjort det med en offensiv og overbevisende fotball. 20-3 i målforskjell og 4-2-0 fra seks kamper er rett og slett imponerende. Siden Tyskland er så stor favoritt, tar vi med både U og B. HUB.

8. Færøyene — Nord-Irland
Undertegnede kan ikke huske å ha sett Føræyene med så mye som seks poeng fra seks kamper i en kvalifiseringsgruppe tidligere, men dobbeltseieren over Hellas gjorde virkelig godt på papiret. Slik situasjonen er nå er de faktisk ikke sjanseløse på EM - i teorien.

Kvalitetsmessig er naturligvis Færøyene et av de svakeste lagene i UEFA.

Nord-Irland er på sin side i EM med sin andreplass, men de har bare fire poeng fra de tre siste kampene. Dette er en uhyre svak gruppe og Nord-Irland vil komme langt med seier, men denne vinner de nok. B.

9. Serbia — Armenia
Heksegryte er nok en fin beskrivelse av stemningen som venter Armenia i denne kampen. Det er mye historisk bak denne kampen, men kvalitetsmessig er hjemmelaget klart overlegne - på papiret.

Faktisk er Serbia helt siste i denne gruppen med -2 poeng, og EM-drømmen er alt over. De har mye ære å spille for, dog. 2-2-0 er fasit mellom disse lagene innbyrdes.

Armenia har ett poeng fra fem kamper og skal heller ikke ha noen sjanse på EM. Ingenting å spille for for begge lag, men HB virker som et fornuftig tips.

10. Hellas — Finland
Det er helt krise i Hellas også på fotballbanen og de har bare to poeng fra seks kamper. Selv med seier her, vil det teoretisk sett se veldig vanskelig ut for hjemmelaget.

Finland har heller ikke imponert særlig mye og har fire poeng fra seks kamper. Ingen av disse lagene skal til EM, men hjemmelaget har et godt lag på papiret og her gir vi grekerne full tillit. H.

11. Ungarn — Romania
Denne må Ungarn unngå å tape. Det er jevnt i toppen av denne gruppen og innspurten blir veldig spennende å følge. Ingen av lagene skiller seg veldig ut kvalitetsmessig. Ungarn har 3-2-1 på sine første seks kamper.

Romania er faktisk gruppeleder og har ennå ikke tapt en kamp. Kvalitetsmessig er de ikke mye å skryte av, men har noen enkeltspillere som vil gjøre en forskjell.

Denne kampen er så åpen at vi krysser hele rekka. HUB.

12. Danmark — Albania
Disse to lagene er á poeng, og Albania har en kamp til gode og har således det beste utgangspunktet.

Danmark har en Nicklas Bendtner i god form og de slo også Serbia forrige EM-kval-kamp. De har som vanlig et solid lag og vil alltid gjøre det godt i Parken.

Albania har fått mye oppmerksomhet for for eksempel dronen som ble fløyet inn mot Serbia, men prestasjonene på banen har også vært solide. Danskene er imidlertid favoritt i denne. H.

432-rekker:

1. Bulgaria — Norge HUB

2. Nederland — Island HU

3. Tyrkia — Latvia H

4. Belgia — Bosnia-Hercegovina HU

5. Kypros — Wales B

6. Georgia — Skottland UB

7. Tyskland — Polen HUB

8. Færøyene — Nord-Irland B

9. Serbia — Armenia HB

10. Hellas — Finland H

11. Ungarn — Romania HUB

12. Danmark — Albania H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Bulgaria — Norge HUB

2. Nederland — Island HU

3. Tyrkia — Latvia H

4. Belgia — Bosnia-Hercegovina HU

5. Kypros — Wales B

6. Georgia — Skottland B

7. Tyskland — Polen HU

8. Færøyene — Nord-Irland B

9. Serbia — Armenia HB

10. Hellas — Finland H

11. Ungarn — Romania HU

12. Danmark — Albania H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Annonsebilag