*Nettavisen* Sportspill.

Vi jakter tolveren

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

På en helnorsk lørdagskupong er det nok av utfordringer for oss spillere. Sjekk våre tippetips.

23.06.12 10:21

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fana testes til flott odds
Oddstips 2: Spania fikser Frankrike

V75 Drammen: Vi spiller to bankere

Lørdagens tippekupong er helnorsk og består av fem kamper fra 2. divisjon og sju kamper fra 3. divisjon. Bonuspotten er på ca 400 000 kroner og tilfaller som kjent en eventuell alenevinner ved fulltid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Birkebeineren - Lillehammer FK
Kun ett tap på de siste su for Birkebeineren nå, tapet kom borte mot Elverum nest sist. Men skuffet med kun å klare 2-2 hjemme mot tabelljumbo Brumunddal sist lørdag. I den kampen var endelig Kenneth Dokken. 15 poeng gir en foreløpig 7.plass og det er sju poeng ned til Ørn Horten under streken. Hjemme i Drammen står laget med 2-2-1. Det skal ikke være særlig med fravær.

Etter 0-5-4 på de ni første kampene, kom endelig sesongens første seier for Lillehammer sist helg når gode Elverum ble slått 3-2 hjemme. Dette til tross for at Magnus Breiland ble utvist etter en halvtime og han soner følgelig karantene. Med åtte poeng hittil klatret Lillehammer over streken, men det er kun på flere scorede mål at laget er foran Ørn-Horten på tabellen (begge har åtte minusmål). 0-3-2 er tallene på bortebane.

Birkebeineren holder ålreit form, mens Lillehammer fikk en opptur sist. Vi tror minst å borteseier i denne kampen. HU.

2. Elverum - FK Tønsberg
Oppgjør mellom to lag som skuffet i siste serierunde. Elverum stod uten tap på de ni første (4-5-0) før sist helgs bortemøte med Lillehammer, men selv med en mann mer på banen i over en omgang ble det 2-3 tap. Elverum er på femteplass med sytten poeng og har kun seks poeng opp til serieleder Nybergsund. Hjemme på Elverum er det ikke blitt tap hittil, men heller ikke så mange seire (2-3-0).

FK Tønsberg ledet 3-0 til pause mot svakt plasserte Grorud i hjemmemøtet sist lørdag, men presterte å rote vekk ledelsen og to poeng. Det endte 3-3 og det var samtidig Tønsbergs første poengtap på hjemmebane (4-1-0). Borte har det foreløpig vært sørgelig svakt (1-0-4) og seieren kom i den første bortekampen for sesongen (mot Brumunddal) og laget står følgelig med fire strake bortetap. Ligger på plassen bak Elverum med 16 poeng.

Hjemmesterke Elverum må få et klart utgangstips her, men over halvparten av hjemmekampene har altså endt med poengdeling. HU.

3. Ørn Horten - Nybergsund
Megaskuffelsen Ørn opp mot serieleder Nybergsund. Hjemmelaget var tippet i toppen før seriestart, men når 10 av 26 serierunder er unnagjort er Ørn Horten i trøbbel og ligger tredje sist. Fire tap på de fem siste nå og sist helg ble det 0-1 på Gjøvik. Prince Mambouana ble utvist på overtid i den kampen og soner følgelig karantene her. 1-2-2 er tallene hjemme i Horten.

Nybergsund har med sine 23 poeng fått fire poengs forsprang ned til Raufoss på andreplass. Fjorårets nedrykkslag fra Adecco har åpenbare planer om å returnere på første forsøk. Står med fem strake seire nå og fikk sitt eneste tap i starten av mai mot FK Tønsberg. Bortetallene viser solide 4-0-1.

Det er umulig å tro på Ørn Horten om dagen og bortelaget må få et klart tips her. B.

4. Kristiansund - Byåsen
Suverene Kristiansund måtte slite for poengene i Molde sist lørdag, men rodde i land tre poeng med sin 2-1 seier over Træff. Ingenting kjennetegner topplag mer enn at de ror i land den typen bortekamper. Med ti av ti mulige seire har Kristiansund fått åtte poengs forsprang ned til Byåsen som har overtatt andreplassen ettersom Fyllingsdalen gikk på en stygg smell borte mot Fana. 4-1, 6-0, 2-0, 3-0 og 5-0 er sifrene i Kristiansunds hjemmekamper hittil og altså kun ett baklengsmål.

Byåsen holdt Aalesund til 0-0 til pause i onsdagens 3.runde kamp i cupen, men fikk det tungt utover i den andre omgangen og det endte med 0-4 tap. 3-0-2 er tallene på bortebane.

Kristiansund viser fortsatt ikke svakhetstegn og er knallsterke hjemme. H.

5. FK Mjølner - Finnsnes
Ivar Morten Normarks Mjølner fikk en pangstart på sesongen, men på slutten har det buttet kraftig. 1-1-4 på de siste seks seriekampene har sendt narvikingene ned på 9. plass med 13 poeng og det er kun tre poeng ned til Stabæk 2 under streken. Johnny Nerbø skal være skadet. Variable 2-1-2 hjemme i NArvik.

Etter sju tap på de åtte første seriekampene har Finnsnes fått sårt tiltrengt oksygen ved å vinne sine to siste kamper. 1-0 seieren hjemme mot Moss, ble etterfulgt av en råsterk borteseier mot Asker og dermed er Finnsnes oppe på ni poeng. Det gir fortsatt jumboplass, men nå er det kun tre poeng opp til sikker plass. Trepoengeren borte mot Asker var lagets første bortepoeng, de fire foregående var alle tapt.

To lag med motsatt formutvikling dette og da utelukker vi ikke at bortelaget kan ta sin tredje strake seier. HUB.

6. Oslo City - Sprint Jeløy
Over til 3. divisjon og avdeling 1. Tre seire på de fire siste for hjemmelaget som tok sesongens første borteseier mot Follo 2 sist etter at de fire første borte alle var tapt. Hjemme går det betydelig bedre (4-0-1). Det gir en foreløpig 8. plass med 15 poeng, men det er hele åtte poeng ned til trøbbel.

Bortelaget Sprint Jeløy er oppe på 4. plass med sine 22 poeng og har kun tre poeng opp til serieleder Drøbak/Frogn. Kun en kamp er tapt , det var hjemme mot Skeid 2 i den fjerde serierunden. Borte er fortsatt Østfold-laget ubeseiret (2-3-0). 4-1-0 på de fem siste seriekampene og i følge rapportene årsbeste hjemme mot Sarspborg 08 sitt andrelag mandag (2-0).

Et solid hjemmelag mot et formsterkt bortelag. Åpent. HUB.

7. Arendal fotball - Skarphedin
3. divisjon avdeling 5. Arendal har feid all motstand til side og står med elleve strake seire og fenomenale 67-7 i målforskjell og har strak kurs mot 2.divisjon. Har altså scoret seks mål i snitt per kamp, det er solide tall.

Da må det være kjipt for Skarphedin å ha åtte poeng frem til tross for flotte 8-1-2 på de elleve første seriekampene.

Det endte 2-2 i fjor og Skarphedin er et av få lag i denne avdelingen som kan skape trøbbel for Arendal som før eller siden ryker på et poengtap. HU.

8. Stord - Arna Bjørnar
3. divisjon avdeling 7. Normalt hjemmesterke Stord måtte gi tapt for Haugesund-rekruttene søndag (3-4) og røk dermed på sitt første nederlag hjemme siden serieåpningen mot Sandnes Ulf. De fire øvrige hjemmekampene står 3-1-0. Det er tett i denne avdelingen og selv om Stord ikke er bedre enn nummer sju, er det kun sju poeng opp til serieleder Os (som de for øvrig slo 4-2 i nest siste hjemmekamp).

Arna Bjørnar har ikke like bra herrelag som damelag, men er helt oppe på tredjeplass med 22 poeng, kun to poeng bak serieleder Os. Noenlunde lik pongfangst hjemme (4-0-2) som borte (3-1-1). Slet med karantener og fravær sist helg hjemme mot middelmådige Åkra, men uansett skuffende med 2-3 tap.

Stord slo altså Os nest sist hjemme og bør ha en bra sjanse til tre nye hjemmepoeng lørdag. H.

9. Florø - Saga
Prestisjeoppgjør mellom Florø og Førde-laget Saga i 3. divisjon avdeling 8, selv om det ikke kan sammenlignes med hatoppgjørene mellom Florø og Førde. Ti poeng på de fire siste for Florø som dog ikke avgjorde hjemmekampen før fem minutter på overtid mot Årdal sist helg. All den tid serieleder Førde stort sett vinner (28 poeng) har Florø åtte poeng opp til Førde nå og ligger på 4. plass med 20 poeng. Hjemme står laget med 4-0-2.

Saga holdt på å rote seg vekk hjemme mot Stryn (kampen ble spilt i Eikefjord - tre mil fra Førde), men tok seg sammen og vant 3-2. Med tre seire på de fire siste har Saga avansert til 9. plass med sine 15 poeng og det er åtte poeng ned til Tornado Måløy under streken. Borte har foreløpig laget ikke vært noen stor trussel (1-0-4). Øystein Halbrend ble utvist mot Stryn og soner følgelige karantene her.

Normalt hjemmesterke Florø bør ha en bra sjanse her mot bortesvake Saga. H.

10. Årdal - Voss
Toppkamp i 3. divisjon avdeling 7 mellom de to lagene som trolig vil utfordre Førde om avdelingsseieren. Årdal slet med både skader og sykdom i bortemøtet mot Florø sist helg, men holdt likevel 0-0 til langt på overtid. Fem minutter på overtid kom vinnermålet for Florø og det ble nok en lang tur hjem (20 mil i buss - samt ferge) for laget fra industribygden. Nå skal mannskapssituasjonen være klart forbedret for Årdal som står med sterke 6-0-0 hjemme på Jotun stadion og innehar tredjeplassen på tabellen med sine 22 poeng.

To poeng mer har Voss som dermeder kun fire poeng bak serieleder Førde. Voss står med fire seire på de fem siste. Kjedelig nok for Voss kom tapet mot nettopp Førde. Det var på bortebane og i en kamp Voss ledet i det lengste, men måtte returnere til Voss med 1-2 i bagasjen. 3-0-2 på bortebane.

Tricky kamp dette, vi bruker alle tegn. HUB.

11. KIL/Hemne - Steinkjer
3. divisjon avdeling 10. Etter ni strake seire måtte KIL/Hemne gi tapt borte mot Verdal i toppoppgjøret sist helg (1-2). Selv med bunnsolide 9-1-1 på de elleve første seriekampene, er det fem poeng opp til serieleder Strindheim som ikke har avgitt ett poeng. Hjemme står laget med 4-1-0.

Steinkjer åpnet høyst middels, men står nå med 4-3-0 på de sju siste seriekampene. Med 16 poeng er laget nummer sju og det er åtte poeng ned til trøbbel. Men det skal tillegges at Steinkjer stort sett har møtt lag fra nedre tabellhalvdel på slutten. Borte står Steinkjer med 1-2-2.

Det skal være en flott sjanse for hjemmelaget dette, selv om bortelaget har fin statistikk i innbyrdes oppgjør. H.

12. Bossekop - Lyngen/Karnes
3. divisjon avdeling 12 og duket for toppkamp. Vi hadde en viss feeling for at Bossekop kunne gå på et poengtap i bortemøtet med Skarp sist helg og satte derfor UB på den kampen. Det ble helt rett, kampen endte 3-3 og det var samtidig Bossekops første poengtap for sesongen etter å ha innledet med åtte strake seire. Selv med 25 poeng på de ni første seriekampene har Bossekop to lag hakk i hæl, Fløya og Lyngen/Karnes som begge står med 22 poeng.

Lyngen/Karnes møtte nettopp Fløya hjemme sist helg og den kampen endte 2-2 og dermed var det altså status quo i toppen etter den kampen. Toppscorer Steffen Dreyer har for øvrig scoret lagets fire siste mål. Lyngen har ett tap denne sesongen det kom borte mot brukbare Norild.

Bossekop har feid all motstand til side hjemme i Alta, men møter nå et annet topplag. Vi tror ikke hjemmelaget taper, poengdeling virker ikke usannsynlig. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.06.2012 15:55
1. Birkebeineren - Lillehammer H U
2. Elverum - FK Tønsberg H U
3. Ørn Horten - Nybergsund IL-T B
4. Kristiansund BK - Byåsen H
5. FK Mjølner - Finnsnes H
6. Oslo City - Sprint-Jeløy H U
7. Arendal Fotball - Skarphedin H U
8. Stord - Arna-Bjørnar H
9. Florø - Saga H
10. Årdal FK - Voss H U B
11. KIL/Hemne - Steinkjer H
12. Bossekop - Lyngen/Karnes H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 23.06.2012 15:55
1. Birkebeineren - Lillehammer H U
2. Elverum - FK Tønsberg H U
3. Ørn Horten - Nybergsund IL-T B
4. Kristiansund BK - Byåsen H
5. FK Mjølner - Finnsnes H U B
6. Oslo City - Sprint-Jeløy H U B
7. Arendal Fotball - Skarphedin H U
8. Stord - Arna-Bjørnar H
9. Florø - Saga H
10. Årdal FK - Voss H U B
11. KIL/Hemne - Steinkjer H
12. Bossekop - Lyngen/Karnes H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.