Gå til sidens hovedinnhold

Vi jakter tolvern direkte

Det er som vanlig full fres på balløya 1. nyttårsdag og tippekupongen består av hele ni kamper fra Premier League.

Sportspills meny 1. nyttårsdag:
Oddstips 1: Wednesday på en onsdag

Oddstips 2: Beste manageren i Premier League
Tippetips: Vi jakter tolvern direkte

V4/V5 Solvalla: Nye triumfer for Patrik

V65 Bjerke: Austevoll sitter på godsakene

Godt nyttår til våre trofaste lesere og velkommen til 2014. 1. nyttårsdag betyr full fyr på balløya og det spilles full runde i samtlige fire øverste nivåer i England. Tippekupongen er i sin helhet viet kamper fra England og hele ni av kampene er fra Premier League. I Premier League er det uten tvil Manchester United mot Tottenham som er den største attraksjonen. Bonuspotten denne nyttårsdagen er på ca 750 000 kroner og utløses som kjent til den spilleren som eventuelt er alene om å ha tolv rette.

1. Manchester United - Tottenham
To lag som til tross for at de ikke sprudler spillemessig om dagen, likevel henger med i tetstriden på hhv 6 og 7. plass med sine 34 poeng. Åtte poeng opp til serieleder Arsenal for begge lagene idet Premier League akkurat er halvveis. Hjemmelaget kom fra bortekampene mot Hull og Norwich med seks poeng, men du må være United-fan for å mene at det var fortjent. 4-2-3 er svake hjemmetall for United.

Wayne Rooney må sjekkes på kampdagen for å se om han blir klar. Spisskollega Robin Van Persie er tilbake i trening, og kan muligens bli å finne på benken. Marouane Fellaini, Nani, Phil Jones og Rafael er alle skadet, men Antonio Valencia returnerer etter karantene.

Tottenham vant 3-0 hjemme mot et svekket Stoke lørdag og har ikke lykkes tross store spillerkjøp. Nå er det i det minste spillere som Christian Eriksen og Adebayor tilbake i startelleveren og Tottenham har litt mer trøkk i spillet sitt. Tottenham har en sterk bortestatistikk og er uten tvil i stand til å ta poeng på Old Trafford. For Tottenham er Paulinho, Sandro, Townsend, Vertonghen og Kaboul alle skadet, men den viktige backen Kyle Walker returnerer etter karantene.

Folkerekken viser at United blir klar favoritt, vi tar med alle tegn. HUB.

2. Arsenal - Cardiff
Imponerende borteseier av Arsenal mot Newcastle lørdag og ingen tvil om at Arsene Wengers mannskap har tatt steg denne sesongen. Verken Özil eller sesongens gjennombruddsmann Aaron Ramsey var med lørdag og det forsterker jo prestasjonen ytterligere. Har sammen med Manchester City (ett poeng bak) og Chelsea (to poeng bak) fått en "liten luke" på tabellen nå all den Everton på fjerde er fem poeng bak. 6-2-1 er fasit hittil hjemme på Emirates. Matchvinner Oliver Giroud er ikke friskmeldt og sammen med Kieran Gibbs uaktuell til dagens kamp. Det gjør heller ikke midtbanespillerne Aaron Ramsey og Mesut Özil.

Cardiff hadde tre poeng gått ned i lomma i hjemmemøtet med Sunderland lørdag kveld, men to baklengsmål de siste ti minuttene gjorde at den kampen endte 2-2. Med sine 18 poeng er det kun to poeng ned til Fulham under streken. 1-3-5 borte forteller at Cardiff må fikse fornyet en eventuell fornyet kontrakt hjemme i Wales. Velkjente Craig Bellamy rekker ikke kampen for Cardiff, som ellers har et noenlunde intakt mannskap.

Det er slett ikke lett å argumentere med annet enn hjemmeseier her. H.

3. Liverpool - Hull
Bortekampene mot Manchester City og Chelsea har avslørt at Brendan Rodgers og Liverpool mangler det siste steget for å ta opp kampen om seriegullet og det er fjerdeplassen som trolig er maks for laget denne sesongen. Gjorde på ingen måte noen dårlig figur verken mot City eller Chelsea og har uten tvil vokst denne sesongen. På Anfield er Liverpool som alltid råsterke (8-0-1). Kaptein Steven Gerrard kan gjøre et overraskende comeback i ettermiddag etter sitt skadeopphold. Men både Joe Allen og Mamadou Sakho har blitt skadet og mister dagens kamp.

Hull har overrasket mange denne sesongen og Steve Bruce har uten tvil gjort en flott jobb med laget. Ledet 2-0 i hjemmemøtet mot Manchester United 2. juledag, men klarte på uforklarlig vis å rote det vekk og tapte 2-3. Smalt til med 6-0 mot et svekket Fulham nå på lørdag og har 23 poeng og således bra klaring ned til nedrykksstreken. Men borte er tallene meget svake 1-2-6. Steve Bruce har ingen skader eller karantener for sitt lag.

Et skjerpet Liverpool roter neppe vekk poeng her mot bortesvake Hull. H.

4. Southampton - Chelsea
Manchester City (h), Newcastle (b), Tottenham (h), Cardiff (b) og Everton (b) har vært motstanderne i Southamptons fem siste seriekamper og det har gitt 1-2-2 som fasit og fem poeng. Bortekampen mot Everton lørdag viste dog at kapasiteten til Soton er solid og laget kunne utmerket tatt poeng borte mot Everton. Med sine 27 poeng har hjemmelaget havnet litt i ingenmannsland på tabellen på sin 9. plass. Bedring på skadefronten for Soton og både Osvaldo og Clyne kan være tilbake til dagens kamp, og Morgan Schneiderlin er tilbake etter karantene.

Chelsea leverte en bra forestilling hjemme mot Liverpool og er på 3. plass, kun to poeng bak serieleder Arsenal. Knallsterke 9-1-0 hjemme på Stamford Bridge, mens bortetallene viser betydelig mer moderate 3-3-3. Verken Frank Lampard, Branislav Ivanovic eller David Luiz rekker kampen for Chelsea, mens midtbanespilleren Ramires er tilbake etter karantene.

Ingen tvil om at hjemmelaget kan matche Chelsea på eget gress. HUB.

5. Stoke - Everton
To utvisninger i sluttminuttene av den første omgangen i bortemøtet mot Newcastle 2. juledag spolerte julen for Stoke. På det tidspunktet ledet Stoke 1-0 og hadde flott kontroll på matchen. Men ni mann i over en omgang på bortebane ble selvsagt for tøft og det endte med 1-5 i protokollen og en dårlig opplevelse for laget og dermed ble det 0-3 borte mot Tottenham lørdag. Nå er det tilbake på hjemmebane for Stoke der laget står med sterke 4-4-1. Marc Wilson og Glenn Whelan sonet begge karantene mot Tottenham, men er tilbake igjen i dag. Spissen Marko Arnautovi mistet også den kampen, men også han kan være tilbake i dag. Andy Wilkiinson (f) og keeper Asmir Begovic er begge fortsatt skadet.

Everton har overrasket de fleste denne sesongen, og reiste seg mesterlig etter det forsmedelige 0-1 tapet hjemme for Sunderland 2. juledag. Med tre poeng og 2-1 hjemme over Southampton nå sist lørdag, passerte laget Liverpool på tabellen og inntok 4. plassen fem poeng bak serieleder Arsenal. 4-4-1 er identiske bortetall med Stokes hjemmetall. Leighton Baines var tilbake for Everton mot Southampton lørdag, og keeper Tim Howard er tilbake i dag etter sin ene kamps karantene mot Southampton. Phil Jagielka, Darren Gibson, Gerard Deulofeu og Arouna Kone er alle uaktuelle.

Denne er ikke enkel, og kanskje aner vi svakhetstegn på Everton nå. Vi blir ikke overrasket om Stoke vinner denne og bruker alle tegn. HUB.

6. West Bromwich - Newcastle
29. september tok West Bromwich er bejublet 2-1 seier borte mot Manchester United og siden gikk "sikringen". De tretten neste seriekampene har gitt 1-7-5 og altså kun en seier (2-0 hjemme mot Crystal Palace 2. november) og det altså nesten to måneder siden sist hjemmelaget vant en seriekamp. Står nå med tre strake poengdelinger i julen og to av disse har vært på bortebane. Men siden poengfangsten har vært å laber i det siste er det kun to poeng ned til nedrykksstreken. 2-3-4 er ikke veldig sterke tall på hjemmebane. Spissen Shane Long er tilbake etter å ha mistet de to siste kampene, men spisskollega Victor Anichebe er fortsatt skadet.

Ikke uventet så kom Newcastle til kort i hjemmemøtet med Arsenal lørdag og tapte 0-1. Det er veldig typisk Newcastle dette, de er ikke riktig gode nok til å utfordre tetlagene, og samtidig er de litt for gode for resten og havner derfor i ingenmannsland på tabellen. Lørdag var Mike Williamson eneste brite i startoppstillingen. 5-0-4 er ujevne tall på bortebane. Newcastle-manager Alan Pardew har ingen nye problemer med sitt mannskap.

Typisk sånn magefølelse-kamp dette, vi holder en knapp på hjemmelaget. Men siden WBA har sju uavgjorte på de siste tretten må det dekkes for poengdeling. HU.

7. Sunderland - Aston Villa
Til tross for at Sunderland er sist på Premier League-tabellen har det vært klar fremgang i det siste og laget står da også med 1-3-0 på sine fire siste. Den sterke borteseieren mot Everton andre juledag, ble fulgt opp av en gnistrende opphenting i sluttminuttene borte mot Cardiff lørdag. 2-1-6 er tallene hjemme. John O'Shea, Fabio Borini og Adam Johnson må alle testes nærmere kampstart for Sunderland. Wes Brown soner sin tredje av tre kampers karantene.

Aston Villa skiftet og går og har med sine 20 poeng fire poengs klaring fire poengs klaring ned til nedrykksstreken. Men formen er skrøpelig og Villa har 0-1-4 på sine fem siste. Borte står laget med brukbare 3-3-3. Christian Benteke og Ron Vlaar må begge testes nærmere kampstart, mens Cieran Clark soner karantene.

Man blir svært sjelden rik av å satse sine penger på bunnlag, men indikatorene peker Sunderlands vei i dette oppgjøret. H.

8. Fulham - West Ham
Etter sin sterke borteseier mot Norwich andre juledag, stilte Fulham overraskende nok med et svært redusert mannskap borte Hull lørdag og fikk så hatten passet. 0-6 var stygge sifre og Fulham er dermed fortsatt under streken med sine 16 poeng, men det er kun to poeng opp til sikker plass. 2-1-6 er uvanlig svake tall til Fulham å være hjemme på Craven Cottage. Velkjente Dimitar Berbatov rekker ikke kampen.

På plassen bak og poenget bak ligger West Ham., som står med svake 0-2-4 på sine seks siste seriekamper. Men motstanden har vært tøff i flere av disse. 1-3-5 er ikke bortetall som skremmer Fulham. Forsvarsproblemer for Sam Allardyce og West Ham. Fra tidligere var både James Collins og Winston Reid skadet, og lørdag måtte forsvarskollega James Tomkins melde pass og ingen av dem rekker dagens kamp. Andy Carroll er tilbake i trening, men ikke aktuell for dagens kamp.

Vi synes dette er fordel Fulham og tror ikke bortelaget vinner denne. HU.

9. Crystal Palace - Norwich
Tony Pulis har gjort en fenomenal jobb med Palace og Pulis viser enda en gang hvor dyktig han er på å få lag som ikke er blant de beste til å spille på det de kan (slik han gjorde med Stoke i årevis). Palace gjorde en strålende bortekamp mot Manchester City lørdag og tapte kun 0-1. Råsterk borteseier mot Aston Villa andre juledag og selv om det ble 0-3 i siste hjemmekamp mot Newcastle,. så har Palace forbedret seg radikalt og hjemme på Selhurst Park er to av de tre siste vunnet. Målforskjellen holder laget over streken. Spissen Cameron Jerome ble skadet i et sammenstøt med City-keeper Joe Hart lørdag, men rekker trolig dagens kamp. Jack Hunt, Glenn Murray, Jerome Thomas og Adlene Guedioura er som tidligere skadet.

Tre poeng over streken ligger Norwich som hadde fortjent poeng i hjemmemøtet med Manchester United lørdag, men bunnlagene taper jo slike kamper fordi de nettopp er bunnlag. Svært skuffende hjemmetap for Fulham andre juledag og Norwich har ikke hatt en innbringende jul poengmessig. Toppscorer Gary Hooper måtte forlate banen i hjemmemøtet med Manchester United lørdag, men blir trolig klar. Michael Turner (f) returnerer etter karantene.

Som vi skrev under konklusjonen på kamp nummer ni, så blir man ikke rik av å spille på bunnlag. Men mannskapene som ledes av Tony Pulis vinner nesten alltid de "riktige" kampene og dette er en såkalt "riktig" kamp for Palace. H.

10. Leeds United - Blackburn
Lørdag annonserte vi her på Nettavisen at Leeds var et spennende langskudd i sin bortekamp mot Nottingham Forest og når Ross McCormack utlignet for Leeds etter 83 minutter, trodde vi det kunne gå. Men minuttet etter utligningen avgjorde Matt Derbyshire kampen i hjemmelagets favør og Leeds måtte reise poengløse hjem. Hadde 2-3-0 før den kampen og henger med i kampen om playoff på sin sjuendeplass og med 35 poeng er det kun målforskjellen som skilller laget fra sjetteplassen. Solide 6-3-2 hjemme på Elland Road. Toppscorer Ross McCormack scoret sitt 18 mål for sesongen lørdag, men fikk en smell i sluttminuttene og er usikker.

Variable 2-2-2 på de siste seks seriekampene for Blackburn. I en svært jevn Championship er Blackburn på 12. plass med 31 poeng og har kun fire poeng opp til Leeds på 7. plass. 2-4-55 på bortebane forteller at Blackburn også denne sesongen tar flesteparten av sine poeng på hjemmebane. Jushua King og David Dunn er begge høyst usikre for Blackburn, som ellers har en del langtidsskader.

Leeds står med solide 5-2-0 på sine sju siste hjemmekamper og vi tror laget har bra sjanse til tre poeng også her. HU.

11. Derby - Wigan
Steve McClaren og Derby inntok andreplassen og direkte opprykk etter sin 2-1 seier borte mot Barnsley lørdag. Det har laget klart etter formidable 8-1-0 på sine ni siste seriekamper. Hjemme står laget med solide 5-1-0 på sine seks siste hjemmekamper. Manager Steve McClaren har ingen nye skader eller karantener å ta hensyn til.

Uwe Rösler har hatt brukbar suksess etter at han overtok som Wigan-manager og laget står med 2-2-0 etter hans inntreden, men laget har skuffet med 0-0 hjemme mot Birmingham og Burnley i sine to siste. 30 poeng gir en foreløpig 14. plass, men det er kun fem poeng opp til playoff of laget har også en hengekamp tilgode. 3-1-6 er imidlertid svake tall borte. Shaun Maloney, Gary Caldwell og Juan Carlos Garcia er som tidligere skadet for bortelaget, likeså Ben Watson og Scott Carson, men Jean Beausejour returnerer etter en kamps karantene.

Derby får som toget om dagen og viser ingen svakhetstegn. Vi tror laget står med 9-1-0 på sine ti siste seriekamper etter denne kampen. H.

12. Reading -Nottingham Forest
Oppgjør mellom to lag som begge vil være med i opprykkskampen utover vinteren og våren. Hjemmelaget har imidlertid hatt en svak jul og gått på tre strake tap. Spesielt lørdagens 0-3 tap borte for Middlesbrough var urovekkende. Reading har derfor falt til 9. plass på tabellen med sine 34 poeng, men har kun ett poeng opp til Ipswich på 6.plass. Fine 5-4-2 på hjemmebane. Forsvarsspilleren Kaspars Gorkss ble utvist lørdag og soner følgelig karantene her.

Nottingham Forest tok en sterk hjemmeseier mot formsterke Leeds lørdag og ligger på 5. plass, med kun fem poeng opp til Derby på 2. plass. Sterke 4-5-2 på bortebane og formen viser pene 3-3-0 på de siste seks seriekampene. Forest-boss Billy Davies kan gjøre endringer på sin førsteellever i dag, all den tid han stilte med tilnærmet samme mannskaå både 2.juledag og sist lørdag.

To sterke lag dette og selv om det har skrantet for hjemmelaget på slutten, så er kapasiteten udiskutabel. Vi bruker alle tegn. HU.

96-rekker
1. Manchester United—Tottenham HU

2. Arsenal—Cardiff City H

3. Liverpool—Hull City H

4. Southampton—Chelsea U

5. Stoke City—Everton HUB

6. West Bromwich Albion—Newcastle United HU

7. Sunderland—Aston Villa H

8. Fulham—West Ham United HU

9. Crystal Palace—Norwich City H

10. Leeds United—Blackburn Rovers HU

11. Derby County—Wigan Athletic H

12. Reading FC—Nottingham Forest HU

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Manchester United—Tottenham HUB

2. Arsenal—Cardiff City H

3. Liverpool—Hull City H

4. Southampton—Chelsea HUB

5. Stoke City—Everton HUB

6. West Bromwich Albion—Newcastle United HU

7. Sunderland—Aston Villa H

8. Fulham—West Ham United HU

9. Crystal Palace—Norwich City H

10. Leeds United—Blackburn Rovers HU

11. Derby County—Wigan Athletic H

12. Reading FC—Nottingham Forest HU

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken