*Nettavisen* Sportspill.

Vi prøver på 12 rette igjen

Et tilnærmet skadefritt Chelsea er en av holdepunktene våre på lørdagens tippekupong. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Vi er revansjelystne etter at 12-eren vår var glapp helt på tampen fredag kveld.

22.11.14 11:18

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens dobbel: Ingen fest for City
Langskudd:
Har ikke scoret på 410 minutter
Oddstips:
Ingen drømmedebut for Moyes
V75 Bjerke:
Superpott på hovedbanen
V4 Bjerke: Tekno Odin utfordres

Vi var bare et sent mål i oppgjøret AC Ajaccio - Angers fra å få 12 rette på fredagens tippekupong. I dag er det imidlertid nye vinnermuligheter, og vi kan glede oss over en god, gameldags lørdagskupong med kamper fra Premier League og Championship.

1. Arsenal - Manchester United
Rotete og ujevn sesong for begge lag så langt. Arsenal ligger på sjetteplass med 17 poeng på 11 kamper etter tapet for Swansea sist. Klarte også kløne det til på stillingen 3-0 mot Anderlecht i Champions League og tapte to poeng som hadde gjort laget klart for sluttspillet. Slo bunnlagene Burnley og Sunderland uten problemer før det.

Som vanlig har Arsenal trøbbel med skader på sentrale spillere. Theo Walcott er høyst usikker med en vond lyske, mens Danny Welbeck (hamstring) og Alexis Sanchez (tøft reiseprogram med Chile) heller ikke er 100 prosent klare.

Laurent Koscielny, Mesut Özil, Mathieu Debuchy, David Ospina og Abou Diabyer uaktuelle.

På den positive siden er Olivier Giroud tilbake etter å ha vært ute i tre måneder med bruddskade. Kaptein Mikel Arteta er også klar.

Etter tre kamper uten seier, ble det endelig full pott for Manchester United i hjemmekampen mot Crystal Palace sist. Klatret opp på sjuendeplass og er ett poeng bak dagens motstander.

Skademessig er det nesten like ille for United som for hjemmelaget. Radamel Falcao rekker ikke kampen, og det gjør heller forsvarsspillerne Marcos Rojo, Phil Jones, Jonny Evans og Rafael. Luke Shawbetegnes som usikker, mens Michael Carrick, David de Gea og Angel di Maria ser ut til å bli klare.

Uavgjort er ikke godt nok for noen av lagene. HB.

2. Chelsea - West Bromwich
Chelsea kom tidlig under i bortekampen mot sist, men klarte å snu kampen mot en hardtarbeidende motstander og tok til slutt alle tre poengene. Har flotte 9-2-0 på de første 11 kampene og har opparbeidet seg et stort forsprang på de antatte gullrivalene.

Hjemmelagets stjerner har kommet gjennom landslagsperioden uten å pådra seg problemer denne gangen, og Diego Costa and Andre Schürrleer begge meldt klare. Det ser også ut til at Cesc Fabregas og Ramires rekker kampen.

West Bromwich spilte en meget svak andre omgang mot Newcastle sist og tapte fortjent 0-2 på hjemmebane. Dermed ble Leicester-seieren nest sist en kortvarig opptur, og Birmingham-klubben ligger på 12. plass med 13 poeng.

Jonas Olsson og Sebastien Pocognoli er eneste skadefravær for bortelaget.

Begge de to innbyrdes forrige sesong endte uavgjort, og West Bromwich har vært en tøff motstander for Chelsea de siste årene. Vi tror imidlertid at et formsterkt og tilnærmet skadefritt hjemmelag begraver det spøkelset i dag. H.

3. Manchester City – Swansea
Etter 2-2 mot QPR sist har City forferdelige 1-2-3 på de siste seks kampene i serie og cuper. Er nå hele åtte poeng bak serieleder Chelsea, og det skal bli meget tungt å ta gull denne sesongen.

Presterte å tape på hjemmebane mot CSKA Moskva og samtidig få to spillere utvist i den siste Champions League-kampen. Har dermed en tøff oppgave med å kvalifisere seg for sluttspillet.

Et av lagets største problem denne sesongen er at Sergio Aguero har vært den eneste stabile målscoreren. De andre spissene har ikke vært gode nok, og Yaya Touré er ikke i nærheten av nivået fra de siste sesongene.

Situasjonen er ikke bedre av at playmaker David Silva for tiden er skadet. Backen Aleksandar Kolarov og spissen Edin Dzeko rekker heller ikke dagens match. Kaptein Vincent Kompany og forsvarskollega Eliaquim Mangala er derimot friskmeldt.

Swansea tok en sen og sterk seier over Arsenal sist og klatret opp på femteplass, tre poeng bak City. Gylfi Sigurdsson har vært i praktslag i høst og en smart midtbanetype som City mangler i Silvas skadefravær. Den ecuadorianske kantspilleren Jefferson Montero hadde en strålende dag mot Arsenal og fremstår mer og mer som et godt sommerkjøp.

Federico Fernandez og Ashley Richards ser ut til å være de eneste fraværene.

Etter tapet for CSKA, er City nødt til å vinne tirsdagens hjemmekamp mot Bayern München for å holde livet i håpet om avansement i Champions League. Den kampen har nok høyere prioritet enn dagens oppgjør, og når vi også tar Citys svake form i betraktning, frister det med en gardering. HU.

4. Everton - West Ham
Everton fikk en tung start på sesongen, men viser klar formstigning og står med 2-2-0 på de siste fire seriekampene etter 1-1 borte mot Sunderland sist. Har klatret forbi erkerivalen Liverpool på tabellen og ligger på 10. plass.

Everton har en lag liste med halvskadde og skadde spillere, og Leighton Baines, James McCarthy, Kevin Mirallas, Steven Pienaar, Seamus Coleman, Gareth Barry og Darron Gibson er nok av spillerne som risikerer å miste kampen. Det lønner seg å sjekke skadesituasjonen før man eventuelt skal tippe eller spille på oddsen med Everton involvert.

Enda flottere utvikling for West Ham, som har klatret til fjerdeplass etter 3-2-0 på de siste fem. Det er imidlertid verdt å merke seg at et formsvakt Manchester City er det eneste topplaget som har vært motstander i denne perioden.

Var det beste laget mot Aston Villa sist, men måtte nøye seg med 0-0. Andy Carroll gjorde comeback i sluttminuttene etter skademarerittet i det oppgjøret og var nær ved å heade inn et seiersmål.

Guy Medel er ute med skade, mens Diafra Sakho og betegnes som usikre Stewart Downing.

Vi stoler ikke helt på Everton og skulle gjerne ha gardert kampen, men må spare litt på kryssene. H.

5. Newcastle - Queens Park Rangers
Newcastle ble latterliggjort i starten av sesongen, men har utført en formidabel snuoperasjon og står nå med fem strake seiere i serie og cup mot til dels vriene motstandere. Har klatret til åttendeplass og har slått Manchester City ut av ligacupen på bortebane i denne flotte perioden.

Sommersigneringen Ayoze Perez er endelig blitt varm i trøya og har scoret i de tre siste seriekampene. Den unge spanjolen er en typisk måltyv med utsøkt evne til å dukke opp på riktig sted innenfor 16-meteren.

En del skadebekymringer i forbindelse med dagens kamp: Kaptein Fabricio Coloccinier uaktuell, og det ser også ut til at midtstopperkollega Steven Taylor også må stå over. Midtbanespillerne Mehdi Abeid, Cheick Tiote og Rolando Aaronser heller ikke klare. I tillegg er Siem de Jong, Gabriel Obertan og Davide Santon ute.

QPR er også spillemessig forbedret i det siste. Motstanden har vært knallhard (blant andre Manchester City, Chelsea og Liverpool), og laget har ikke fått like god uttelling i poeng. Kommer fra 2-2 hjemme mot City og ligger nest sist med åtte poeng.

Har spilt sine beste kamper på Loftus Road i høst, og på fremmed gress er det ennå ikke blitt poeng.

Playmaker Adel Taarabt er ute med en lyskestrekk, mens Rio Ferdinand er suspendert. Litt usikkerhet rundt Mauricio Isla og Eduardo Varga, som har vært på langtur med Chile.

Newcastle stiller skadeskutt i dag, og laget må prestere på høyt nivå noen kamper til før vi er overbevist om at man har klart å kvitte seg med det elendige spillet fra starten av sesongen. Endelig litt bortejubel for QPR? HU.

6. Leicester – Sunderland
Leonardo Ulloa har sluttet å score mål, og dermed har det også stoppet helt opp for Leicester. Har 0-1-5 på de siste seks kampene og kun scoret mål i én av disse. Ligger nå på den øverste nedrykksplassen grunnet dårligere målforskjell enn Crystal Palace.

Litt smårusk for enkelte av spillerne som har vært på landslagsoppdrag, men det ser ut til at Matt Upson og Dean Hammond blir eneste fravær.

Sunderland har hevet spillet i det siste, og det er fullt fortjent at det er blitt fire poeng i de to siste kampene mot Everton og Crystal Palace. Har klatret til 14. plass, og det er nå tre poeng ned til nedrykk.

Manager Gus Poyet kan glede seg over at angriperen Steven Fletcher er friskmeldt til dagens kamp til tross for at skotten måtte stå over kampen mot England med en ankelskade. Billy Jones og Emanuele Giaccherini kan være aktuelle for spill neste uke, og dermed er Patrick van Aanholt den eneste spilleren på sykestua.

Leicester må gå for tre poeng i dag, og det kan gi muligheter for et Sunderland på vei opp. HB.

7. Stoke – Burnley
Stoke mistet to forsvarere tidlig i oppgjøret mot Tottenham sist, men klarte seg likevel utmerket og tok en fortjent borteseier. Klatret dermed opp på niendeplass med 15 poeng.

Anført av Victor Moses og Mame Biram Diouf har laget tidvis spilt hurtig og fin angrepsfotball i høst, og nå har også endelig den tidligere Barcelona-spissen Bojan Krkic begynt å vise spor av klasse.

Eric Pieters og Phil Bardsley ser ut til å bli klare til tross for at de skadet seg mot Tottenham. Forsvarskollega Marc Wilson er derimot ikke blitt klar. I tillegg er Dionatan Teixeira, Robert Huth og Peter Odemwingie uaktuelle.

Så kom endelig sesongens første seier for Burnley. Laget klarte å holde nullen mot Hull, og da holdt det med Ashley Barnes’ hodemål for å sikre tre verdifulle poeng. Oppgaven ble enklere av at Hull måtte spille med ti mann de siste minuttene da kaptein Curtis Davies ble skadet og laget hadde brukt opp byttene.

Steven Reid, Dean Marney og Nathaniel Chalobah ser ut til å rekke kampen. Spissen Sam Vokes og Matthew Taylor er imidlertid fortsatt ute.

Stoke har et spennende lag på gang og har potensial til å ende opp på øvre halvdel av tabellen. Burnley har spilt mange svake kamper i høst, og seieren sist var mer en konsekvens av at Hull hadde en helsvart dag enn godt spill fra Burnleys side. Dersom Stoke ikke faller ned på Burnleys nivå i dag, har vi stor tro på hjemmeseier. H.

8. Watford – Derby
Watford toppet tabellen etter 15 runder, men har falt ned til femteplass etter å ha tapt de to siste kampene (begge borte) mot Ipswich og Birmingham.

Watford er ett av to lag som ennå ikke har tapt på hjemmebane (5-3-0 og 20-9 i målforskjell).

Den sveitsiske landslagsspilleren Almen Abdi er tilgjengelig etter noen uker på sidelinjen. Forsvareren Gabriele Angella er også aktuell etter et skadeavbrekk. Dermed er Gabriel Tamas eneste fravær i dag.

Derby er tilbake som serieleder etter å ha vunnet de to siste seriekampene (5-0 hjemme mot Wolverhampton og 3-2 hjemme mot Huddersfield). Stod med fire strake seiere på bortebane før det ble tap for Brentford for tre runder siden.

Spissen Jamie Ward, forsvareren Zak Whitbread og keeper Lee Granter uaktuelle for bortelaget. Jack Butlands (Stoke) lånekontrakt er derfor forlenget. Simon Dawkins har nylig spilt tre kamper for Jamaica, og det er usikkert om den offensive spilleren starter i dag.

Derby vant begge de to innbyrdes møtene forrige sesong.

Det begynner å bli en stund siden Derby spilte uavgjort sist, og vi satser på at den trenden fortsetter. HB.

9. Bournemouth – Ipswich
Bournemouths opphold øverst på tabellen varte bare én omgang, men det er ingen grunn til å fortvile over at lagets lange seiersrekke ble brutt av Middlesbrough. 0-0 borte mot et av de andre store formlagene i Championship er helt godkjent.

Ingen av lagets landslagsstjerner har pådratt seg noen plager i pausen, og Eddie Howe kan stille med samme lag som sist.

Ipswich har også godt driv om dagen og står med tre strake trepoengere. Har klatret opp på tredjeplass, og kun målforskjellen skiller dagens motstandere. Ipswich har moderate 2-4-2 på bortebane så langt i høst.

Keeper Dean Gerken og midtbanespillerne Cole Skuse og Luke Hyam er tilbake etter å ha stått over sist. Jonny Williams er sendt tilbake til moderklubben Crystal Palace med en skade.

Bortelaget er i så god form at vi må ta med en gardering. HU.

10. Wigan – Middlesbrough
Med 0-2-tapet for Bolton var det nok for Wigan-ledelsen. Klubben sparket Uwe Rösler, og onsdag denne uken ble den kontroversielle skotten Malky Mackay presentert som ny manager.

42-åringen står overfor en formidabel oppgave; etter 17 runder ligger klubben på nedrykksplass med 16 poeng. Og formen er langt fra god.

Mackay kan imidlertid glede seg over at kaptein Emmerson Boyce og spissen Andy Delort har brukt landslagspausen til å overvinne skadeproblemene. Ivan Ramis er usikker til dagens kamp.

Langt lysere for Middlesbrough, som ligger på tredjeplass etter å ha spilt 0-0 mot formlaget Bournemouth sist. Er ligaens beste bortelag med 5-1-2 og 10-6 i målforskjell på de første åtte kampene.

Noe usikkerhet rundt midtstopperne Ben Gibson (smell i ankelen da han var i aksjon for Englands U21-landslag) og Kenneth Omeruo (har vært på langtur med Nigeria). Forsvarerne Jonathan Woodgate, Damia Abella og Rhys Williams og midtbanespilleren Muzzy Carayol er fortsatt uaktuelle.

Åpen kamp. HUB.

11. Blackburn – Leeds
Blackburn har helt sluttet å tape kamper, men laget spiller litt for mye uavgjort til kunne kjempe i den ypperste teten. Ligger på sjuendeplass etter å ha spilt uavgjort mot Brighton og Millwall (begge borte) de to siste rundene.

Det var håp om at Jason Lowe, Tommy Spurr og Joshua King skulle bli skadefrie i løpet av landslagspausen, men alle tre er usikre til dagens match. Dårligst utsikter har den norske landslagsspissen. Angriperen Chris Brown trenger trolig et par treningskamper til før han blir klar.

Leeds tok endelig en seier igjen forrige runde, men noe annet var nesten ikke å vente med tanke på at motstanderen var kriselaget Blackpool. Klatret til 15. plass.

Midtbanespilleren Rudy Austin er usikker grunnet sen hjemkomst etter spill for Jamaica. Zan Benedicic (innleid fra Milan) er ute med skade, ellers ser det ganske bra ut for bortelaget.

Leeds har bare vunnet én kamp påbortebane i høst, og vi ser ikke helt for oss at den gamle storklubben skal klare å få med seg poeng i dag. H.

12. Wolverhampton - Nottingham Forest
Wolverhamptons opprykksplaner har fått et kraftig tilbakeslag de siste rundene. 0-0 hjemme mot Birmingham ble fulgt opp med 1-2 borte mot Ipswich og så et skrekkelig 0-5-tap borte mot serieleder Derby. Har falt ned til niendeplass, men det er fortsatt bare ett poeng opp til playoff.

Spissen Nouha Dicko (fire seriemål) har kommet skadet hjem fra landslagsoppdrag og må stå over i dag. Danny Graham er dermed aktuell fra start etter å ha blitt hente på lån fra Sunderland ut året.

Midtbanespilleren Dave Edwards er fortsatt ikke klar, men backen Scott Golbourne kan være tilbake etter å ha stått over de tre siste kampene.

2-1-seieren over Norwich satte en stopper for Forests endeløse rekke med svake resultater. Det var sikkert deilig for toppscorer Britt Assombalonga (10 seriemål) å finne veien til nettmaskene igjen. Grunnet den gode starten på sesongen er Forest kun tre poeng fra playoff.

Forsvarerne Kelvin Wilson og Danny Fox har fått trent bra i løpet av landslagspausen og kan være tilgjengelig i dag. Jack Hobbs og Andy Reid er også i bedring og kommer trolig til å være tilbake ved juletider.

Vi skulle gjerne ha dekket fullt ut, men har bare to kryss igjen. HB.

384-rekker
1. Arsenal - Manchester United HB

2. Chelsea - West Bromwich H

3. Manchester City – Swansea HU

4. Everton - West Ham H

5. Newcastle - Queens Park Rangers HU

6. Leicester – Sunderland HB

7. Stoke – Burnley H

8. Watford – Derby HB

9. Bournemouth – Ipswich HU

10. Wigan – Middlesbrough HUB

11. Blackburn – Leeds H

12. Wolverhampton - Nottingham Forest HB

Klikk her for å gå til tippekupongen

96-rekker
1. Arsenal - Manchester United HB

2. Chelsea - West Bromwich H

3. Manchester City – Swansea H

4. Everton - West Ham H

5. Newcastle - Queens Park Rangers HU

6. Leicester – Sunderland HB

7. Stoke – Burnley H

8. Watford – Derby HB

9. Bournemouth – Ipswich H

10. Wigan – Middlesbrough HUB

11. Blackburn – Leeds H

12. Wolverhampton - Nottingham Forest HB

Klikk her for å gå til tippekupongen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag