Gå til sidens hovedinnhold

Vi satser på australsk målfest

MIDTØSTEN/OSLO (Sportspill.no): Alt annet enn en klar seier over India er uakseptabelt. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på 17 objekter denne mandagen. Vi finner ishockey, FA-Cup, skotsk cup, Primera Division og to kamper fra Asiamesterskapet. Selv fra en litt snever meny mener vi å ha funnet en spillbar trippel som vil drøyt tredoble innsatsen når den forhåpentligvis går inn.

Merk tidlig spillefrist for dagens tips, klokken 14.10.

Asiamesterskapet
Ettersom Sportspills medarbeider Thomas Gulbrandsen for tiden befinner seg i Midtøsten, passer det bra å ta med de to kampene fra Asiamesterskapet i dagens tips. Turneringen startet 7. januar, og så langt har det vært flere overraskende resultater.

Vertsnasjonen Qatar ble rundspilt og tapte 0-2 for Usbekistan i åpningskampen, en av de store forhåndsfavorittene, Japan, klarte bare 1-1 for lilleputten Jordan (Japan utliknet i sluttminuttene) i går, og hartsatsende Saudi-Arabia sparket treneren etter skuffende 1-2 for middelmådigheten Syria samme dag.

Nivået har ikke vært mye å skryte av så langt. Kampene preges av feilpasninger, treg ballbehandling og lite bevegelse, og det er få spillere med spisskompetanse av noe slag.

I dag skal imildertid to av de aller største favorittene, Australia og Sør-Korea, i aksjon i gruppe C. Det bør bli lett match for begge to.

Nyhet: Nå kan du spille uten kortleser!

India - Australia
Åpningskampen i gruppe C spilles på Jassim Bin Hamad Stadium i Doha. India har allerede vunnet en stor seier da de kvalifiserte seg til Asiamesterskapet for første gang på 27 år.

De kommer til til mesterskapet som enorme underdogs, de spiller helt uten press og skal bare kose seg og prøve å lære så mye som mulig samtidig som de har det gøy. Oddsen på indisk gull har vært så høy som 500 hos enkelte spillselskaper.

India trenes av Bob Houghton, han er engelsk og har en lang og fascinerende trenerkarriere bak seg, blant annet tok han Malmö til Europacupfinale i 1979. Han har trent India siden 2006. Det så ut til at lagets kaptein og viktige spiller Bhutia skulle miste mesterskapet, men han er med. Trolig spiller han ikke fra start, men et innhopp er ikke helt utelukket. Ellers stiller India med alle sine beste spillere.

Indias siste kamper:

Hatta Club - India 1-3
Fujairah Sports Club - India 1- 0
Forente Arabiske Emirater - India 5-0
Kuwait - India 9-1
Irak - India 2-0

Australia så vi i fotball-VM i Sør-Afrika. De endte på tredjeplass i gruppe med Tyskland, Ghana og Serbia. De slo Serbia og spilte 1-1 mot Ghana, og var meget nær avansement. Trener Holger Osieck rår over en spillerstall bestående av klassespillere fra de beste europeiske ligaene, for norske tippere er Tim Cahill (Everton), Harry Kewell (Galatasaray), Lucas Neill (Galatasaray), Mark Schwarzer (målvakt i Fulham) og Brett Emerton (Blackburn) kjente navn. De er sammen med Japan og Sør-Korea favoritter til å vinne mesterskapet. Ingen hviles i denne antatt enkle åpningskampen, de stiller toppet for å starte turneringen på best mulig måte. Treneren varsler en offensiv 4-4-2-formasjon i stedet for deres vanlige 4-5-1.

Australias siste kamper, to treningskamper og tre fra VM:

Australia - Paraguay 1-0
Australia - Slovenia 0-2
Australia - Serbia 2-1
Australia - Ghana 1-1
Australia - Tyskland 0-4

Det er få som i det hele tatt snakker om at India kan ta poeng i denne kampen. Skulle de klare å score, vil det utløse vill jubel. Skulle de tape for eksempel 1-4, vil det være en liten seier. Det sies fra indisk hold at målet er at alle skal yte maksimalt og at man skal komme unna med æren i behold. Det skiller 116 plasser på FIFA-rankingen, det er åpningskamp og i denne gruppen mener mange at målforskjell vil avgjøre om Australia eller Sør-Korea blir gruppevinner. Her ser vi for oss regelrett smadring og mulighet for tosifret seier til Australia. Norsk Tipping tilbyr 1,05 for B og 1,26 for borteseier med minst to mål. Vi savner flere handicapvarianter men spiller en klar B til 1,26. Objektet må kombineres.

Sør-Korea - Bahrain
Dagens andre kamp i Asiamesterskapets gruppe C. Når denne spilles, har antagelig Australia slått India, og Sør-Korea må følge opp med seier for å være med i toppen av gruppen. Sør-Korea er blant mesterskapets favoritter, og vi så hvorfor i sommerens fotball-VM. Kjappe og tekniske spillere som Manchester Uniteds Park Ji-Sung, Boltons Lee Chung-Yong, Celtic-duoen Cha Du-ri og Ki Sung-yeung og mange andre spillere på toppnivå i Europa herjet med motstanderne og gikk videre som gruppetoer bak Argentina. Landet har også brukbart høyt nivå på hjemlig liga. De slo Hellas 2-0 og spilte 2-2 mot Nigeria. De tapte 1-2 mot Uruguay i 1/8-finalen etter god innsats. Eneste fravær er Park Chu-young som står over mesterskapet med skade.

Bahrain regnes som klart bedre enn India, men svakere enn Australia og Sør-Korea. De kan likevel by på problemer for de fleste lag, de er ikke slått på forhånd. I 2007-mesterskapet vant de overraskende 2-1 over dagens motstander. Ismaeel Abdullatif (24) ble den store helten med sin scoring i sluttminuttene. Samme mann scoret også på overtid mot Saudi-Arabia i kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika, noe som ga Bahrain playoff-kamp mot New-Zealand. Bahrain tapte 0-1 over to kamper og kom som kjent ikke til VM.

Man får 34 i odds på at Bahrain vinner Asiamesterskapet, de er den tiende største favoritten hos mange, så vidt vi kan se. Lagets beste innsats i denne turneringen er en 4. plass fra 2004. Østerrikske Josef Hickersberger trente laget inntil like for nylig, men sluttet brått. Salman Sharida er ny trener, og laget har ennå ikke vunnet under hans ledelse. Uavgjort mot Sudan og tap for Syria og Usbekistan er skuffende. Laget er skadefritt, men to av lagets profiler, Aa’la Hubail og broren Mohammed, er utelatt fra troppen av ukjente grunner.

Sør-Koreas kaptein og største stjerne Park Ji-sung har sagt at han legger opp på landslaget etter dette mesterskapet og han ønsker å avslutte med gull. Da må de slå Bahrain, som på en god dag kunne bydd på en utfordring, men som har prestert svak over tid fram mot dette mesterskapet. H til 1,55 er spillbart i vår bok.

Crawley Town - Derby - over 2,5 mål
Dette er den siste av de 32 kampene i 3. runde av FA-Cupen. I denne runden har vi hittil sett 21 kamper over og 10 under 2,5 mål. 91 scoringer på 31 runde 3-kamper gir et snitt på 2,94 scoringer per kamp. Conference-laget Crawley Town er sterke på hjemmebane og blant ligaens mestscorende. Om de slår Derby er en annen sak, men de skal ha brukbare sjanser. Vi tror på at begge lag scorer i kampen og totalt antall mål over 2,5. Vi spiller over til 1,60.

Dette gir oss en trippel til 3,12 i odds og vi setter 100 kroner på denne. Merk spillefrist klokken 14.10.

102. India - Australia (1-0) 5,45 5,00 1,26
103. Sør-Korea - Bahrain 1,55 3,25 4,50
112. Crawley Town - Derby - over/under 2,5 mål 1,60 1,80

Total odds 3,12

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken