*Nettavisen* Sportspill.

Vi satser på Spanias supertalenter

Foto: Tony Marshall/Claus Fisker

Vi setter pengene på to meget unge lag i dagens oddstips.

25.06.11 10:20

Sportspills meny lørdag
Tipping: 5,5 mill ekstra i tippepotten – sjekk tipsene
Oddstips 2: LSK uten stjernespillerne
Sjekk også: Lesernes oddstips lørdag
Få oversikt: Disse er skadet i Tippeligaen
Travtips: 65.000 kr innspilt - ny fullklaff i V75?

Langoddsen lørdag består blant annet av diverse norsk fotball og finalen i U21-EM i Danmark.

Vi kommer med to oddstips i dag, og starter med en dobbel fra 2. divisjon og den nevnte finalen. Men først dagens langskudd og avslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
51. Brumunddal - Lillehammer
Det er mange oppgjør fra norsk 2.- og 3. divisjon på programmet i dag. Ettersom det jevnt over spilles færre uavgjorte kamper i disse divisjonene enn i Tippeligaen og Adeccoligaen, setter Norsk Tipping gjerne U-oddsen høyt. Det fører igjen til at oddsen på skreller ofte ikke blir så attraktiv (skalaen må jo følges). Brumundal og Lillehammer er naboer og rivaler, og selv om førstnevnte ligger et stykke foran på tabellen, er Lillehammer i ferd med å komme til hektene etter en tung skadeperiode. Hjemmelaget er også svekket av at toppscorer Michell Haidari er ute med skade. Lillehammer har spilt uavgjort i fire av ni kamper denne sesongen, og tilsvarende oppgjør endte 2-2 i fjor. Dagens langskudd blir dermed U til 4 i odds.

Dagens avslag
49. Steinkjer - Moss (1-0)
1,57 i odds på at Moss vinner med minst to mål? Nei, takk! La gå at Steinkjer bare har tatt tre poeng og slipper inn mål i bøtter og spann om dagen. Men et bortelag som har 0-1-4 og 4-13 i målforskjell på fremmed gress, skyr vi som mosselukta til den begredelige oddsen.

Dagens spill
53. Follo - Raufoss
Follo mistet mange spillere etter nedrykket fra Adeccoligaen og står igjen med et lag med talenter født i 1986 og senere (bortsett fra VIF-trener Martin Andresen).

Ungguttene har klart seg bra, og etter fire poeng borte mot topplagene Valdres og Elverum i de siste to kampene, er Akershus-laget helt klart med i kampen om opprykk. Det skiller fire poeng opp til Valdres, men Follo har én kamp til gode.

Martin Andresen er eneste skadefravær i dag, og det meldes om optimisme og god stemning i troppen.

Raufoss har fått opp dampen etter en svak start på sesongen og ligger på sjetteplass, ett poeng bak Follo. Det er blitt tre strake trepoengere, men motsanden har ikke vært av den mest habile sorten.

Raufoss er - og har nesten alltid vært – langt bedre hjemme enn borte. Hjemme er det blitt full pott på fire kamper, mens bortestatistikken viser 1-1-3 og 8-16 i målforskjell.

Å møte hjemmesterke Follo (3-0-1) på naturgress er noe helt annet enn å spille for hjemmepublikummet i Raufoss storhall, og vi mener at Follo skal ha en fair sjanse til å stikke av med alle poengene.

2,05 i odds er helt greit, men vi gaper litt høyere og kombinerer med finalen i U21-EM.

90. Spania U21 - Sveits U21
Selv om det holdt på å gå galt i semifinalen mot Hviterussland (sent mål reddet ekstraomganger), har Spania imponert stort i U21-EM.

Laget bugner av kommende og etablerte stjernespillere, og i troppen finner vi navn som David de Gea (20, førstekeeper i Atletico Madrid og ønsket av Manchester United), Javi Martinez (22, fast på Athletic Bilbao), Juan Mata (23, fast på Valencia og ønsket av Liverpool), Adrián López (Deportiva La Coruna, turneringens toppscorer med fem mål) og Barcelona-trioen Jeffren Suarez (23), Martín Montoya (20) og Thiago (20).

Spanias trener Luis Milla har få problemer i troppen, men endrer trolig startoppstillingen fra semifinalen ved å sette inn Jeffren for Iker Muniain i angrepet.

Selv om Sveits ikke kan skilte med like store stjerner, har landet klart å bygge opp meget gode ungdomslag de siste årene. Mange av de beste spillerne består av andregenerasjonsinnvandrere med røtter fra land som Italia, Tyrkia og tidligere Jugoslavia.

Sveits tok ni av ni mulige poeng i gruppespillet og gikk videre til finalen med 1-0 etter ekstraomganger mot Tsjekkia. Så langt har man ikke sluppet inn et eneste mål, og målforskjellen er 7-0.

Sveits må klare seg uten forsvareren Francois Affolter, som skadet seg før semifinalekampen. Granit Xhaka er tilbake etter karantene og kan ta hans plass.

Selv om Sveits har vist gode takter, spesielt defensivt, er Spania likevel store favoritter her, og vi setter pengene på at ungguttene gjør som A-laget gjorde i EM i 2008.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
53. Follo - Raufoss 2,05 - 3,60 - 2,25
90. Spania U21 - Sveits U21 1,40 - 3,55 - 5,55

Total odds 2,87

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag