Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips Champions League: Ajax kan overraske fotballverden
V65 Forus: Revansj for V65-bankeren på Forus
Oddstips Champions League: Tottenham lar ikke Dortmund få revansj
V4-lunsj: Topplunsj venter på Axevalla
VM skiskyting: Her er programmet
Lotto: Slapp person foran seg i lottokøen, vant 7,6 milliarder

Champions League er tilbake på skjermen denne uken, og det skal avgjøres i kveld og i morgen om hvilke lag som tar seg til kvartfinalen i den gjeveste turneringen. Real Madrid tar imot nederlandske Ajax og Dortmund skal prøve å hente opp et 0-3-tap mot Tottenham. Ved siden av disse to nydelige kampene, spilles det en match i Championship på balløyen. I Ligue 1 i Frankrike spilles det og en kamp, mens det i tillegg er noen fine oppgjør lenger ned i divisjonene i England. Alt i alt, en deilig fotballtirsdag!

NB! Onsdag er det ca 199 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Salford City – Sutton United 1,80 – 3,30 – 3,30 H (spillestopp kl. 2040)

Salford har rykket opp tre ganger de siste fire årene og ligger på 5.-plass i National League etter 35 serierunder. Klubben har ambisjoner om å rykke opp til League Two denne sesongen, men formsvikt i januar og februar har gjort at de har falt ned til femteplass.

Tirsdagens kamp er utrolig viktig for klubben fra Greater Manchester. Med seier vil Salford henge med i kampen om den direkte opprykksplassen i National League, men skulle de tapte mot Sutton vil gjestene klatre opp på samme poengsum som Salford.

Salford har mektige støttespillere. David Beckham har kjøpt seg nylig inn i Salford City. Den tidligere Manchester United-spilleren har kjøpt seg inn i den engelske fotballklubben med 10 prosent.

Beckham og hans tidligere lagkamerater fra Manchester United-tiden, Gary og Phil Neville, Ryan Giggs, Paul Scholes og Nicky Butt har alle eierandeler i klubben som til vanlig spiller på femte nivå i England.

De seks, som gikk under navnet «Class of 92» eier nå 60 prosent, mens forretningsmannen Peter Lim eier de resterende 40 prosentene. Lim eier også den spanske fotballklubben Valencia, og han eier også Mint Media som har billedrettighetene til Cristiano Ronaldo.

Sutton står uten seier i de fire siste kampene, og de har en tøff jobb på Moor Lane. På bortebane har laget fra det sørvestlige London tapt tre av de fire siste kampene.

Nå møter de et Salford-lag som har vært solide på hjemmebane denne sesongen. De har kun tapt tre av 17 hjemmekamper så langt. Statistikken viser 10-4-3 og 34–19 i målforskjell. Bare Fylde har scoret mer mål på hjemmebane enn Salford denne sesongen.

I det omvendte oppgjøret mellom disse lagene vant Sutton 2–1. Salford tok den gangen ledelsen 1–0 etter 20 minutter, men Sutton utlignet 15 minutter senere og Ross Lafayette ble matchvinner med sitt mål i det 63. minutt. Sutton er bedre hjemme enn borte, og jeg tror de får problemer borte mot laget til de tidligere Manchester United-spillerne. 1,80 i odds på hjemmeseier er brukbart, men jeg synes det er litt lavt til å brukes i et singeltips. Jeg bruker den derfor i en dobbel.


Luleå HF – HV71 1,80 – 3,90 – 3,10 H (spillestopp kl. 1855)
Svensk, SHL, ishockey. Luleå har hatt en fantastisk februarmåned. De har vunnet de ni siste kampene, og er favoritter på hjemmebane mot et formsvakt HV71-lag.

Laget fra Nord-Sverige har ikke tapt siden 31. januar. Da tapte de 2–3 hjemme mot Brynäs.

Luleå topper tabellen i SHL etter 47 serierunder, men de har ikke råd til å tape poeng på hjemmebane itirsdag. Färjestad puster dem i nakken. Laget fra Karlstad er kun to poeng bak dem på tabellen. Fölunda ligger på tredjeplassen, syv poeng bak serielederen.

HV71 er ute av form. De har tapt de fire siste kampene, og laget står kun med én seier på de åtte siste kampene.

Luleå har vunnet de to siste innbyrdes oppgjørene mot HV71. De slo HV71 hele 4–0 i Jönköping i midten av januar, og de vant 3–2 hjemme i Norrbotten i november.

HV71 har tapt 14 av sine 23 bortekamper så langt denne sesongen, og jeg tror ikke de klarer å fikse på den statistikken i tirsdagens match. Luleå er formlaget i SHL, og jeg tror de vinner tirsdagens hjemmekamp. Oddsen er finfine 1,80. Denne brukes i en frisk dobbel sammen med Salford.

Tirsdagens dobbelttips er Salford City + Luleå HF. Denne kombinasjonen gir finfine 3,24 i odds. Spillestopp er klokken 1855.