Foto: AFP/Scanpix

Vi setter pengene på Chile og Spania

To klare favoritter skal aksjon i dag, og vi tror begge leverer varene.

Kommersielt

Nedover i artikkelen har vi satt opp diverse tipsforslag.Dersom du ønsker å levere spillene på nett, kan du registrere deg som nettspiller hos Norsk Tipping her.

Dagens langoddsprogram minner om gårsdagens, med tre spennende oppgjør fra VM og litt ymse skandinavisk fotball der mye av oddsen ikke er satt i skrivende stund.

VM er uhyre spennende, morsomt og interessant. Rimelig forutsigbart har det også vært hittil, så vi ser ingen grunn til å spille på noe annet, tvert i mot, vi skal ta godt vare på de mulighetene som ligger foran oss frem til og med finalen 11. juli. Vi leverer to spill i dag, fra Honduras - Chile som du ser på TV 2 klokken 13.30, og Spania - Sveits som går på samme kanal klokken 16.00.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Honduras - Chile
Honduras kvalifiserte seg som det tredje laget fra North-Central America and Caribbean-gruppen, bak favorittene USA og Mexico. De hadde et par fine resultater i kvaliken, blant annet mot Mexico, men de tapte også to kamper mot Mexico og to (alle) mot USA. Samtidig var de ikke mer stablie enn at de gikk på smeller mot lag som Trinidad og Tobago og Jamaica.

Honduras er kanskje det laget som har hatt den stusseligste oppkjøringen til VM. Treningskamp er treningskamp, men hvis målet var å spille på seg selvtillit inn mot mesterskapet, oppnådde man trolig det motsatte etter 2-2 mot Hviterussland, 0-3-tap for Romania og 0-0 mot Aserbajdsjan. De hadde alt spillet mot Aserbajdsjan, men klarte ikke skape målsjanser. I tillegg fikk man skade på sentrale Carlos Costly mot Romania, og nå er det usikkert om han rekker dagens kamp. Det samme gjelder Genoa-spissen David Suazo, som er meget viktig. Han skal testes rett før kampstart.

Har du husket Viking Lotto? I kveld kan du vinne 35 millioner kroner!

Chile gjorde en overbevisende kvalifisering, og endte på annenplass i Sør-Amerika gruppen, poenget bak Brasil. På 18 kamper tapte de to ganger for Brasil, spilte to uavgjorte mot Uruguay, men slo både Argentina og Paraguay en gang hver. Oppkjøringen har vært god, det ble tap for Mexico men ellers fem seire, mot habile motstandere som Israel, Zambia og New Zealand.

Chiles Humberto Suazo ble toppscorer i kvaliken, men dessverre pådro han seg en skade i treningskampen mot Israel. Han kan rekke dagens kamp, men gjør han ikke det, får vi trolig se Paredes i stedet. En svekkelse for Chile eventuelt, men ikke større enn at Honduras skal slås. Chilensk seier kan spilles til 1,50 i odds. Det er grei odds, selv om det blir litt spennende å se hvem av de usikre spillerne som eventuelt ikke rekker kampen. Objektet kan spilles som single, men vi bruker det i en dobbel.

Dagens tippetips: Får vi 12 rette på VM-kupongen?

Spania - Sveits
Spania er en av de store gullfavorittene, til tross for at de ikke har lykkes på flere VM-forsøk opp gjennom tidene. At de vinner gruppe H innledningsvis har vi meget god tro på, og da må Sveits slås i dag. Spanias kvalifisering og oppkjøring til VM har vært meget god, og det er lenge siden dette laget tapte nå. De rundet av med 6-0 over Polen i siste treningskamp.

Det ser bra ut med troppen, med unntak av Iniesta som dessverre fikk en smell mot Polen. Ikke sikkert han spiller i dag, men Spanias tropp er bred og sterk. Torres er tilbake etter skade, Fabregas er på plass, og David Villa er i storform.

Sveits vant sin kvalikgruppe foran Hellas. Ellers besto gruppen av Latvia, Israel Luxemburg pg Moldova. Lag som er gode når de spiller opp mot sitt beste, men denne gruppen var ikke den tøffeste. Oppkjøringen til VM inkluderer tap for Costa Rica og 1-1 mot Italia.

Få VM-scoringene på sms

Sveits kaptein Alexander Frei skadet seg på trening og spiller ikke i dag. Midtbanespiller Valon Behrami hviles også på grunn av skade.

Det må være store sjanser for at Spania tar tre poeng mot Sveits i åpningskampen i dag. 1,20 på Spania i dag er et selvsagt spill, og vi spiller den i en dobbel med seier til Chile. Spillefristen er allerede klokken 13.25, og vi satser 200 kroner på denne til 1,80 i odds.

31.Honduras - Chile 5,05 3,50 1,50
37.Spania - Sveits 1,20 4,65 9,90

Total odds: 1,80

Klikk her for å levere dette spillet.

Spania vinner med to mål eller mer
Det må være rimelig gode sjanser for at Spania klarer for eksempel 2-0 eller 3-0 i dag, selv om dette er en åpningskamp. Et par favoritter har ikke klart å dekke handicap hittil, Slovakia feilet, mens Argentina og Brasil kun vant med ett mål. Tyskland derimot, vant 4-0, og det på samme bane som dagens. Det er også vanskeligere å se for seg Spania med åpningsnerver enn for eksempel Slovakia. Det var vel egentlig bare hos Norsk Tipping at Slovakia var så store favoritter, for øvrig. Vi setter 100 kroner på spansk seier med to mål eller mer. Objektet spilles som single. Spillefristen på denne er klokken 15.55.

38. Spania - Sveits (0-1) 1,65 3,70 3,35

Klikk her for å levere dette spillet.

Dagens tredje VM-kamp, Sør-Afrika - Uruguay er en mer åpen affære der sjansen for uavgjort er stor, men ikke så stor at vi setter penger på U til 2,95. Vi er heller ikke så sikre på at denne går under 2,5 mål, så 1,40 på under 2,5 blir for snaut. Vi omtaler denne kampen nærmere i dagens tippetips.

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus