Gå til sidens hovedinnhold

Vi setter penger på bunnlaget

Borussia Mönchengladbach bør vinne i kveld for å unngå nedrykk. Sjekk dagens oddstips.

Les også: Lesernes oddstips fredag

Langoddsen byr på NHL og et pent knippe fotballkamper, fra Tyskland, Frankrike og Irland, blant annet. Fredagens tippeligakamp er Haugesund - Brann, en ganske åpen kamp der utfallet med høyest odds, borteseieren, følgelig frister mest. Vi mener likevel å ha funnet en noe mer sannsynlig og litt bedre betalt borteseier.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach
Mainz fikk en kanonstart på sesongen der de radet opp seier etter seier. Det var ikke før i den åttende spillerunden man avga poeng, da man tapte 0-1 hjemme for Hamburger SV. Før kveldens kamp gjenstår det fem runder, og Mainz har dessverre ikke maktet å holde toppformen gående hele sesongen. Bare tre av tolv kamper i 2011 er vunnet, alle borteseire, mens man bare har 0-2-3 på årets hjemmekamper. Så er da også Mainz langt sterkere på bortebane (9-1-5 totalt) der man klarer å utnytte fordelene av å være underdogs, enn hjemme (5-2-7 totalt) der man sliter litt med å ta kommandoen når motstander ligger lavt. Kun to lag i Bundesliga har tatt færre poeng på hjemmebane enn Mainz, som per i dag holder 5. plassen.

Det er fravær i forsvaret denne gangen. Svensson og Noveski er faste startere, begge er suspendert. Bungert og Kirchhoff skal trolig utgjøre dagens noe alternative midtstopperpar, mens Fuchs er tilbake på backplass etter suspensjon. Førstevalget i mål, Heinz Müller, er skadet, men Wetklo er et godt og mye brukt alternativ.

Borussia Mönchengladbach har gjort mye feil denne sesongen, og de ligger sist med sine 26 poeng når fem runder gjenstår. Men det er bare 2 poeng opp til Wolfsburg på kvalikplassen etter at man presterte oppimot sesongbeste hjemme mot Köln sist søndag. Man vant hele 5-1 til slutt, etter at mange av de unge spillerne tok ansvar, også Norges U21-spiller Håvard Nordveit scoret. På bortebane har Mönchengladbach 4-2-8 og målforskjell 20-32, bedre enn mange av lagene oppover på tabellen.

Det er ingen nye skader eller suspensjoner hos bortelaget.

Historien taler for en hjemmeseier. Mainz har vunnet de tre siste innbyrdes på dagens bane. Men de er ikke i form, og selv om 5. plassen de innehar i øyeblikket gir dem rett til Europa League-kvalifisering, har det blitt uttalt fra klubbens ledelse at dette ikke er noen stor gulrot for Mainz, da man ønsker å ha fokus på Bundesliga både resten av denne og neste sesong.

Borussia Mönchengladbach viste storform for seks dager siden, og nå møter de et noe urutinert og nykomponert forsvar. Med langt tøffere motstand de fire neste rundene, er det i dag man skal vinne og forlate nedrykksplassen. Derfor synes vi 3,35 for borteseieren kan spilles, til tross for at det er snakk om bunnlaget i Bundesliga på bortebane. Man kan også spille UB til 1,65 hos Norsk Tipping, men da må man bruke et kombinasjonsobjekt. Vår innsats blir 100 kroner, spillefristen er klokken 20.25.

17. Mainz 05 - Borussia Mönchengl 1,90 3,10 3,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

Kommentarer til denne saken