Foto: Scanpix/Reuters

Vi slår til med en høyoddser

Med treff på fire av fem spillforslag så langt denne uken, tillater vi oss en dobbel til over fire ganger pengene.

Kommersielt

Langoddsen byr på tysk og fransk fotball, i tillegg til Brann - Tromsø, storkampen Barcelona - Porto og enkelte andre fotballkamper.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
12. Ajax - Vitesse Arnhem (0-1) U 4,05

Begge disse har startet bra i Nederlandsk serie. Ajax knuser det meste på eget gress, men nå som Vitesse spiller klokt og tar poeng i hver kamp, kan de vel for én gangs skyld komme seg unna med et hederlig nederlag på Amsterdam Arena. 4,05 for at Ajax vinner med bare det ene målet blir dagens langskudd.

Dagens avslag
22. Barcelona - Porto H 1,30

Denne oppvisningskampen i Monaco, Super Cup kaller de den, går mellom regjerende mester i Champions League og regjerende mester i Europa League. Barcelona er ikke kommet i gang i La Liga, men som vanlig kan de vise til flotte resultater i diverse oppkjøringskamper. Oddsen på 1,30 for at de slår Porto blir likevel alt for lav for oss. Kampens betydning kan diskuteres, og Porto er ikke mye dårligere enn Barcelona.

Dagens spill
Etter mange gode objekter i Europa League i går og de tre utvalgte inn med tilsammen 16-1 i målforskjell, synes dagens utvalg mer snevert. Det er mange åpne kamper, både i Ligue 2, Conference og i Tyskland. Brann - Tromsø ser også åpen ut, for ikke å snakke om toppkampen i 3. divisjon mellom Eidsvold Turn og Gjøvik FF.

Vi har god følelse for at MSV Duisburg kjemper inn sesongens første seier i 2. Bundesliga, og kombinerer med en noe mer dristig borteseier til Greuther Fürth, som er i kjempeform om dagen. I dag spiller vi til ganske høy odds og risikoen er deretter.

VfL Bochum - Greuther Fürth
Bochum kjempet om opprykk forrige sesong og klarte play-off, der de tapte for Borussia Mönchengladbach (som nå leder 1. Bundesliga). De var en gjenganger i våre tips som vinnere på hjemmebane, og leverte ofte varene, anført av Mahir Saglik og Chong Tese på topp. Men i dag er de fleste av dem som var dominerende forrige sesong solgt eller skadet. Nye spillere er hentet inn, ikke de aller største kanonene, og alt i alt virker laget svekket.

Kapteinen Dabrowski (m) er ute igjen, Concha (f), Eyjolfsson (f) og Azaouagh (m) ser ut til å være ute denne gangen.

Greuther Fürth kjemper tradisjonelt i toppen, dog aldri helt øverst, og denne sesongen har de startet meget godt. Borte er to av to vunnet, 4-0 over Union Berlin og 1-0 mot Paderborn. Klar hjemmeseier forrige fredag mot Ingolstadt, 3-0 og kroner i kassen hos oss og mange andre. Kun åpningskampen mot sterke Eintracht Frankfurt er tapt (2-3).

Spissen Kingsley Onuegbu skal være eneste fravær. Det gjør ingenting, for Nöthe og Occean herjer på topp og bøtter inn mål for tiden.

Fürth vant 2-0 her forrige sesong og det står 2-2-0 fordel Fürth på dagens bane på innbyrdes oppgjør. Bochum i mer tvilsom forfatning nå enn for et år siden. Norsk Tipping har hjemmelaget som ørliten favoritt, mens vi mener bortelaget har best sjanser. 2,50 på Fürth spilles.

Følg 2. Bundesliga LIVE

MSV Duisburg - Dynamo Dresden
Duisburg-tap var en del av vårt tips på mandag. Det gikk inn, men det var sannelig på håret. Duisburg kjempet tappert borte mot favoritten St. Pauli og holdt 1-1 til det 92. minutt. Det betyr at Duisburg, som var sterke forrige sesong men mistet en del kvalitet i sommeren, fortsatt jakter sin første seier i 2. Bundesliga. De har bare 0-2-3 på de fem første, etter kjedelige 0-0-kamper mot Hansa Rostock og FSV Frankfurt, og tap for Karlsruher, Energie Cottbus og nå sist St. Pauli.

Trener Sasic klarte å stable den 1,92 meter høye nykommeren Emil Jula (a) på bena forrige kamp, han har vært skadet men er tydeligvis bra nok for spill igjen. Høyreback Berberovic var skadet på mandag og kan være ute fortsatt. Pliatsikas (m) er suspendert, Baljak (a) og Grlic (m) er ute.

Dynamo Dresden rykket opp fra 3. Liga og har åpnet sesongen med 1-1-3 på de fem første. Seieren kom med hele 4-0 hjemme mot Union Berlin. Ellers ble det 1-2-tap hjemme for Paderborn forrige søndag, og de har også tapt borte for Energie Cottbus og Greuther Fürth.

Målvakt Kirsten, Fiel (m), Jungnickel (m) og Müller (m) er ute grunnet sykdom og skader.

MSV Duisburg jager sesongens første seier i ligaen, og det var nære på at de tok med seg et bonuspoeng fra Millerntor-Stadion i Hamburg på mandag. Vi tror de har en fandenivoldsk innstilling til kveldens kamp, og kjemper seieren inn selv med et noe skadeskutt mannskap. 1,70 for hjemmeseieren kan vel gå an. Fredagens dobbel gir 4,25 i total odds. Vi setter 100 kroner igjen, spillefristen er klokken 17.55.

1. VfL Bochum - Greuther Fürth 2,40 2,80 2,50
3. MSV Duisburg - Dynamo Dresden 1,70 3,10 3,75

Total odds 4,25

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus