*Nettavisen* Sportspill.

Vi spiller 3. divisjon

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Kongsberg og Gjøvik FF blir dagens spill. Les hvorfor i dagens oddstips.

Langoddsen byr på mye fin fotball, vi finner som vanlig på en fredag fransk Ligue 2 og irsk toppfotball. Denne gangen tilbyr Norsk Tipping også objekter fra norsk 3. divisjon, og oddsen er heldigvis satt kvelden i forveien, så da ser vi nærmere på to kamper herfra.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Kongsberg - Jutul
3. divisjon avdeling 4. Dette er to klubber som satser på breddeidrett, og det tusser av spillere i alle aldre og mange forskjellige idretter hos begge disse. Begge har habile 3. divisjonslag. Konsberg har vært et av de bedre lagene på dette nivået flere sesonger på rad, og de var ikke langt unna opprykk for et par år siden. Alltid sterke på eget gress.

2011 er innledet med full pott på hjemmebane etter 2-0 over Modum og 3-1 over Hønefoss 2. På bortebane har de ikke lykkes, men klarte 2-2 mot Asker 2 i serieåpningen. Tap for Bærum 2 og gode Birkebeineren, to sterke lag, så det trenger ikke bety all verden. I cupen havnet man under 0-2 for Godset etter bare noen minutters spill, ga opp og røk 0-8. Kongsbergs rutinerte målvakt Ronny Hvambsal hindret at tapet ble enda styggere, mot et Godset-lag som kjørte høyt tempo hele kampen og virkelig lot Kongsberg få svi.

Her har vi ingen lagnyheter, men bare registrerer at oppstillingen mot Birkebeineren sist inneholdt de fleste som startet mot Godset i cupen, og da var laget rimelig toppet.

Jutul holder til på Skuisletta og forrige sesong tok de en fin 3. plass med 12-4-5 totalt, i en avdeling med mange Oslo-lag men som ble vunnet av Nesodden. Det er nok høyere nivå på årets avdeling, etter spissingen av 3. divisjon skulle det egentlig bare mangle, og Jutul har tapt to av to bortekamper. 1-3 for Modum og 0-6 for Birkebeineren er lite tillitsvekkende, selv om borteseier mot Birkebeineren er nærmest umulig. Men på hjemmebane har de 3-0-0 og målscore 12-2, meget sterkt. Tilfeldigheter gjorde at undertegnede fikk sett en del av Jutuls hjemmekamp mot Sparta/Bragerøen, som de vant 3-0. En lagseier, Jutul jobbet bra, men møtte et lag som ikke fikk til noe spill og nivået generelt var ikke skremmende høyt i den kampen.

Det kan se ut som Jutul skal få slite litt mer i bortekampene denne sesongen. De har allerede tapt to av to, og sluppet inn 9 baklengs. Mot et rutinert og samspilt Kongsberg, som vi tror kommer til å fortsette å vinne på hjemmebane, skal det bli vanskelig igjen. Lagene har ikke møttes før, men utfra det lille vi så av Jutul og det vi vet om Kongsberg kan hjemmeseier til 1,65 spilles.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Ottestad - Gjøvik FF
3. divisjon avdeling 2. To rivaler og opprykkskandidater møtes til toppoppgjør. Ottestad er laget vi kjenner minst av disse, men de har åpnet med hjemmeseire over Eidskog, Sundet 2 og Stange. Ikke overlegne seire, og man imponerte ingen med 1-0 over antatt svake Stange, men 3-0-0 og målscore 5-1 hjemme er flott. Bortekampene har gitt solide 6-1 mot Funnefoss/Vormsund, men sist ble det 2-2 mot Flisa og her var man tett på sesongens første tap. I cupen holdt man Adecco-laget Sundet til 0-0 hjemme men tapte i ekstraomgangene.

Gjøvik FF er ambisiøse og målet er opprykk og å bli det beste laget i regionen. De viste muskler ved å slå ut Frigg i cupen, mens det ble 0-2 for Lillestrøm i runde 2. I serien topper de tabellen foran dagens motstander, på lik målforskjell men flere scorede mål. 3-0-0 og målscore 13-3 på hjemmebane lukter opprykk. Men 2-2 borte mot Funnefoss/Vormsund var en liten skuffelse. I denne kampen fikk toppscorer Thomas Fremo rødt kort, og det soner han fortsatt for i dag, kamp 2 av 2.

Fremo vil savnes, men kanskje ikke så mye som man fryktet, for trenerne Jan Erik Simenstad og Tommy Hansen satte inn en Thomas Andersen på topp mot Eidsvold Turn sist, og han gjorde det svært bra. Eidsvold Turn er regnet som meget sterke og kanskje den fremste konkurrenten til opprykk, men Andersen var ikke snauere enn at han gjorde hat-trick. Målvakt Olzstynski briljerte og reddet to straffer i samme kamp. Ellers leser vi at Tor Håkon Sveen og Frederick Wik er tilbake og aktuelle for innhopp. Gjøvik FF har lagt ut forhåndsomtale av kampen på sin nettside og kommer med et bud på egen startoppstilling:

Olsztynski, S.Simenstad, Østberg, Grønstad, Stangeland, Skonnord, Kollshaugen, Solheim, Iversen, E. Simenstad, Andersen.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

02.10.2010 Gjøvik FF - Ottestad 5 - 2
25.06.2010 Ottestad - Gjøvik FF 1 - 1

En veldig spennende avdeling dette, med flere gode lag. To av dem møtes i kveld, og Ottestad vil helt sikkert yppe seg og gå for scoring, for denne kampen vil de nødig tape. Det endte 1-1 i fjor, men Gjøvik FF mener vi er så sterke i år at de skal kunne vinne dette og ta et viktig skritt mot opprykket som vi også tror kommer. Med 1,80 på borteseier frister Norsk Tipping til spill. Vi får en dobbel til 2,97 og satser 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.55.

11. Kongsberg - Jutul 1,65 4,25 2,45
16. Ottestad - Gjøvik FF 2,30 3,90 1,80

Total odds 2,97

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag