Gå til sidens hovedinnhold

Vi spiller svensk hockey

De nest beste skal gjøre opp om plasser i Elitserien. Her er dagens oddstips.

Det er sjeldent lite fotball på langoddsen nå mens vi venter på landskampene til helgen. Heldigvis spilles det håndball og ikke minst ishockey i flere land, og selvsagt er det mulig å vinne penger i dag også.

Örebro - Södertälje SK
Kvalifiseringsserie til Elitserien. Örebro, Mora, Rögle og Växjö fra Allsvenskan, og MODO og Södertälje fra Elitserien, spiller kvalifiseringsserie om to plasser i Elitserien kommende sesong. Etter 3 av 10 runder ser det ut til at Växjö er det eneste laget fra Allsvenskan som eventuelt kan klare å fravriste de to lagene fra Elitserien fornyet kontrakt. Men det er fortsatt lenge igjen.

Etter tre runde ligger Örebro nest sist. De har tapt i tilleggstid 6-7 hjemme for Rögle, tapt 3-6 borte mot MODO og 2-4 borte for Växjö. Mot Rögle var det innsatsen det skortet på, mot MODO gjorde man noen enkle feil som ble skjebnesvangre, og nå sist mot Växjö var det jevnt, men man dro på seg mange flere utvisningsminutter enn motstander og tapte, til tross for at man hang godt med spillemessig. Trener Lars "Mozart" Andersson forteller på klubbens nettside at spillerne er både gule og blå, men at alle stiller til kamp i kveld.

Södertälje må gjennom kvalifisering for femte gang siden 2000. De fikk én sesong i Allsvenskan 2006-07, men ellers har de klart seg bra i kvalifiseringsseriene og har etterhvert fått tradisjon for å ende i bunnen av Elitserien men i toppen av påfølgende kvalifiseringsserie. Södertälje var preget av stundens alvor i den første matchen denne gangen, en av de antatt vanskeligste, mot MODO. Etter mye klabb og babb vant de likevel 3-2 på straffer og sikret to viktige poeng. Så ble det 6-1 borteseier i Mora, i en kamp man startet svakt men til slutt vant komfortabelt. I den tredje matchen tok man en solid 6-2 hjemmeseier mot Rögle. Her var man på det nivået man ønsker og det var tydelig divisjonsforskjell på lagene. Backen Pierre Hedin er stadig ute med øyeproblemer, fortelles det på klubbens nettside.

Hjemmelaget har press på seg i Behrn Arena denne gangen, for med enda et tap kan de snart glemme å få til noe i denne kvalifiseringsserien. De har blitt et nummer for små i de tre første matchene, og 16 baklengs på tre matcher er alt for mye. De bør heve seg nå, men det passer dårlig at dagens motstander er et Elitserielag som vunnet tre strake og prikket inn toppformen på lørdag. Vi tror dette kan bli jevnt en stund, men er ganske sikre på at Södertälje avgjør dette i den tredje perioden. Vi ser også på en tendens Södertälje har vist i de siste kvalifiseringsseriene, der de vinner de første matchene og først avgir poeng når de er trygge eller rimelig trygge på å havne i toppen. Vi spiller B til 1,50.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Rögle - Mora IK
Rögle spilte i Elitserien for bare få år siden. i Allsvenskan har de vært opp og ned, men mot slutten var de jevnt gode og sikret kvalifiseringsspill. Rögle knep to poeng med 7-6 i spilleforlengelsen i Örebro, og tapte etter det 1-2 hjemme for Växjö i en jevnspilt affære. På lørdag var de sjanseløse borte mot Södertälje og røk 2-6.

Rögle har hatt to backer ute med skader den siste tiden og det har blitt mye spilletid på de resterende. Trener Björn Hellkvist sier det er uheldig både at man sliter mye på få backer men også at det blir liten konkurranse om plassene. De gode nyhetene til i dag er at backen Christoffer Persson er tilbake fra skade, og det er gode muligheter også for Jesper Jensen, så da kan man stille med fire fullsatte rekker igjen.

Mora har tapt alt hittil og ser ut som det svakeste laget i denne serien. Utfra hvordan lagene gjorde det i seriespillet, skal Mora ende sist eller nest sist i dette selskapet. Som resultatene viser har man ikke produsert nok målsjanser og tapt de tre første kampene klart. Man har fått satt inn noen fine taklinger og vist en del positivt spill, man har gått ned med flagget til topps, som man selv sier på egne netttsider. Men når 3. periode er over og målene telles opp, har man vært langt unna hver gang. Det skal samtidig sies at Mora har møtt de tre best i de tre første kampene.

Växjö - Mora 5-1
Mora - Södertälje 1-6
Mora - MODO 0-3

Mora melder på sin nettside at dette ser mørkt ut, men at de ønsker at publikum skal møte mannsterke opp og støtte laget i de tre gjenstående hjemmekampene. Dagens bortekamp sier de ingenting om.

Rögle har tatt to poeng mot Örebro og spilt jevnt med Växjö, og ser ut til å ha mer å by på enn Mora, der enkelte kanskje innerst inne har skjønt at de er sjanseløse i dette selskapet. Med tre poeng i dag får Rögle kontakt med de andre, og det er ingen tvil hos hjemmelaget: Dette er en kamp som skal vinnes. Så får vi se om de klarer det, de skal ha gode sjanser på egen is. 1,75 på H hadde vi håpet på her, men Norsk Tipping tilbyr 1,60 og andre bookmakere er sannelig ikke mye bedre. På en litt vrien dag spiller vi denne hjemmeseieren til 1,60. Vi får en dobbel til 2,40. Den setter vi som vanlig 100 kroner på. Spillefristen er klokken 18.55.

64. Rögle - Mora IK 1,60 4,15 3,20
65. Örebro - Södertälje SK 3,65 4,25 1,50

Odds 2,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken