Spania er store favoritter mot Ukraina, og tippepremiene vil øke betraktelig dersom laget skulle feile.
Spania er store favoritter mot Ukraina, og tippepremiene vil øke betraktelig dersom laget skulle feile. Foto: Reuters/Scanpix

Vi stoler ikke helt på Spania

Spania er litt for store favoritter på tippekupongen. Sjekk tipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens dobbel: 
Sjekk den hjemmestatistikken
Dagens langskudd: 
Leksand på kanten av stupet
V64 Bergsåker:
Gedigen jackpotomgang
Bli travspiller:
Så lett er det å spille
Nyhet!Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
V65 Biri:  Anton for alle penga
V75 lørdag:Gedigen pott med 4 mill. ekstra

Grunnet magert utvalg av fotballkamper tidligere i uken, er midtukekupongen lagt til fredag. De 12 kampene er hentet fra EM-kvalifiseringen, League Two i England og irsk Premier Division.

I EM-kampene er det en rekke store favoritter. Dersom alle disse skulle vinne, vil premieutbetalingene bli svært magre. Vi har valgt å gardere hele fire av de største favorittene på det store tipsforslaget. Det gir oss færre kryss til rådighet i de mer jevne kampene, så dette er en bære eller briste-kupong.

Bosnuspotten er for tiden på 1 million kroner.

1. Spania – Ukraina
Spania hadde som kjent et skuffende VM, og det tidligere uovervinnelige laget har heller ikke spilt helt på toppnivå i EM-kvalifiseringen. Ligger på annenplass i gruppe C etter å ha tapt for Slovakia og slått svake nasjoner som Hviterussland, Luxembourg og Makedonia.

Tapte 0-1 på hjemmebane i en treningskamp mot Tyskland i november i fjor og har ikke vært i aksjon siden.

Chelsea-stjernen Diego Costa sliter med en strekkskade og spiller ikke i kveld. Det er ventet at Juventus-spilleren Alvaro Morata tar hans plass på topp.

Mulig lagoppstilling: Casillas - Juanfran, Ramos, Pique, Alba - Busquets, Iniesta, Fabregas - Pedro, Morata, Silva.

Ukraina har identiske resultater som Spania (mot de samme nasjonene), men er bak på målforskjell. Har ikke spilt kamper siden 0-0-kampen mot Litauen på hjemmebane i november i fjor.

Landslagstroppen består nesten utelukkende av spillere som holder til i den hjemlige ligaen, men landets tre beste klubber, Dynamo, Shakhtar og Dnipro, holder høy kvalitet. Angriperen Andriy Yarmolenko er i sitt livs form og bøtter inn mål både for landslaget og Kiev.

Kievs midtbanespiller Serhiy Sydorchuk har trukket seg fra troppen, ellers ser det bra ut skademessig.

Spania har ikke tapt på de siste 29 obligatoriske hjemmekampene og er naturlig nok favoritter i kveld. Ukrainia skal imidlertid ikke undervurderes, og det frister å ta med en gardering når hele 82 prosent av kryssene på folkerekka er plassert på hjemmeseier. HU.

2. Makedonia – Hviterussland
Ingen av disse lagene var levnet store sjanser til avansement da EM-kvalikgruppene ble trukket, og etter fire runder er det svært lite sannsynlig at noen av dem blir å se i Frankrike i 2016.

Makedonia har tapt for Spania, Ukraina og Slovakia, og klarte så vidt å beseire mikronasjonen Luxembourg på hjemmebane. Enda dårligere har det gått for Hviterussland, som kun står det ene poenget laget tok mot Luxembourg i den første runden. Slo imidlertid til med seier over Mexico i en treningskamp i november i fjor. 

Hjemmelaget har en ung og tynn tropp, og skader på Mario Gjurovski og Arijan Ademi har gjort komponeringen av midtbanen til en hard nøtt for landslagssjef Bosko Gjurovski. Situasjonen er ikke bedre av at Breda-spilleren Uros Matic fortsatt venter på klarering fra FIFA for å kunne spille for Makedonia.

En åpen kamp der alle tegn bør med. HUB.

3. England – Litauen
Prikkfri start for England, som står med full pott og ti plussmål etter fire runder. Har allerede en luke på seks poeng ned til konkurrentene Sveits og Slovenia, og det vil være en bombe av dimensjoner dersom ikke Roy Hodgsons mannskap tar seg videre til EM.

Spilte også meget solid i en treningskamp mot høytflyvende Skottland i november i fjor og vant 3-1 på bortebane.

Tottenham-backen Danny Rose trakk seg fra troppen grunnet skade onsdag. Fra før har Fraser Forster, Luke Shaw, Daniel Sturridge og Adam Lallana meldt forfall. Leighton Baines ser derimot ut til å bli klar.

Litauen møtte svak motstand i de to første rundene av kvalifiseringen og tok full pott mot Estland og San Marino. Klarte imidlertid verken å ta poeng eller å score mot Sveits og Slovenia i de to siste rundene og ligger á poeng med de sistnevnte nasjonene.

 Spilte uavgjort borte mot Ukraina i en privatkamp i november i fjor.

Vi tror ikke England svikter på hjemmebane mot denne begrensede motstanderen. H.

4. Sveits – Estland
Sveits skuffet stort de to første rundene og endte opp mot null mål og like få poeng mot England og Slovenia. Har slått tilbake med 4-0-seiere over San Marino og Sveits og ligger á poeng med Slovenia og Litauen.

Philippe Senderos (forsvar) er ute for hjemmelaget, men Inter-stjernen Xherdan Shaqiri er inkludert li andslagssjef Vladimir Petkovics 23 mann store tropp til tross for at han trøbler litt med en skade. Forsvarerne Fabian Lustenberger og Silvan Widmer og midtbanespilleren Granit Xhaka er også tilgjengelige i det som er en erfaren tropp.

Estland har pussige 1-2 i målforskjell på fire kamper og står med fire poeng etter å ha slått Slovenia og spilt 0-0 mot San Marino. Det er bare to poeng opp til de tre lagene på delt annenplass, og estlenderne er ikke ute av kampen om EM-billettene dersom laget ikke taper i kveld.

Tapte 0-3 for Qatar i en treningskamp i romjulen, men slo Norge og Jordan i privatkamper i november.

Hele 82 prosent av kryssene på folkerekka er satt på H, og da føler vi oss nesten forpliktet til å ta med en gardering. HU.

5. Liechtenstein – Østerrike
Liechtenstein har ikke gjort det så aller verst til landet å være så langt i Gruppe G. Med fire poeng (seier borte mot Moldova og uavgjort hjemme mot Montenegro) på fire runder ligger landet bare to poeng bak Sverige på annenplass. Godt gjort med tanke på at Liechtenstein bare har scoret ett mål.

Østerrike har fått en pangstart på kvaliken og topper gruppen med ti poeng. Landet åpnet med uavgjort hjemme mot Sverige, men har siden slått Moldova, Montenegro og Russland med ett mål hver. 

Østerrike er med rette stor favoritt, men et hardtarbeidende Liechtenstein-lag på det som trolig blir en bløt og dårlig bane (det er meldt regn i Vaduz i dag), er ingen drømmeoppgave for noe landslag. Vi tar med en gardering også her. UB.

6. Moldova – Sverige
Moldova overrasket med 1-1 borte mot Russland i den tredje runden, men har tapt de tre øvrige kampene i gruppe G og ligger sist på tabellen. Står med kun én seier på de siste 11 hjemmekampene, og den kom mot elendige San Marino.

Sverige har slått Liechtenstein og spilt uavgjort i de tre andre kampene (mot Montenegro, Russland og Østerrike). Ligger på annenplass i gruppen, fire poeng bak Østerrike.

Svenskene har spilt tre treningskamper siden forrige kvalikmatch. Det ble tap borte for Frankrike og seier hjemme mot Elfenbenskysten før det skuffende hjemmetapet for Finland for drøyt to måneder siden.

Pontus Jansson, Alexander Farnerud, Jimmy Durmaz, Mikael Lustig og Mikael Antonsson er ute med skader for Sverige.

Disse to møttes også i forrige EM-kvalik. Da vant Sverige begge oppgjørene, og langet stakk også av med seieren i en treningskamp i fjor vinter. 

Moldova har mange fysisk sterke spillere og kan true Sverige på dødballer. Vi utelukker ikke en liten overraskelse her. UB.

7. Montenegro – Russland
Det er tett bak ledende Østerrike i denne gruppen, og både Montenegro og Russland ligger ett poeng bak Sverige på annenplass med sine fem poeng.

Montenegro har spilt uavgjort mot Sverige og Liechtenstein og slått Moldova, mens Østerrike ble for sterke på bortebane.

Russerne har også tapt knepent for Østerrike og spilt uavgjort mot Moldova og Sverige. Seieren kom mot Liechtenstein. 

Hjemmelaget har ikke samme bredde i troppen som Russland, men profiler som Mirko Vucinic (tidligere Juventus-spiss som for tiden bøtter inn mål for Al Jazira) og Manchester City-angriperen Stevan Joveticer i stand til å skape alvorlig trøbbel for Russlands forsvar.

Vi krysser fingrene for at UB holder.

8. Accrington – Newport
Vi gjør et kort opphold i League Two. Accrington er inne i en tung periode og har ikke vunnet på de siste kampene (0-3-3). Det eneste positive i denne perioden var 2-2-kampen borte mot topplaget Wycombe nest sist.

Accrington ligger på 16. plass, og det skiller 9 poeng ned til Cheltenham på nedrykk. Laget har sluppet inn 63 mål på 38 kamper, noe som er mest i ligaen.

 Den West Ham-eide angriperen Sean Maguire, som har vært på landslagsoppdrag for Irlands U21-lag, har en viss mulighet til å rekke kveldens oppgjør. 20-åringen scoret i 2-2-kampen mot York forrige runde og vil bli savnet dersom han ikke blir klar. Den faste midtbanespilleren Andy Procter er ute med skade. Nykommerne Tony Warner (keeper) og Ryan Jennings (innleid fra Wigan) er med i troppen.

Newport fikk en litt treg start på sesongen, men har stort sett ligget på playoffplass på senhøsten og i vinter. Har tatt fem av ni mulige poeng på de tre siste kampene og ligger for tiden på sjuendeplass – den siste plasseringen som gir playoffspill. To lag jager rett bak, så Newport har ingen poeng å miste i innspurten.

Angriperen Rene Howe ble løst fra kontrakten med klubben tidligere i uken grunnet personlige årsaker.  Den unge forsvareren Regan Poole er opptatt med spill for Wales' U17-landslag.

Accrington har spilt uavgjort i tre av de fire siste kampene, mens Newport har delt poengene i to av de tre siste. De to siste innbyrdes oppgjørene har også endt uavgjort, og tar en råsjanse på at oppgjøret ender med U.

9. Derry – Drogheda
Derry endte på åttendeplass i fjor og ligger på samme plassering fire runder ut i årets sesong. Nyopprykkede Galway ble slått på bortebane i premieren, senere er det blitt tap for sterke Dundalk og uavgjort mot Sligo. Stilte med mange fravær mot St. Patrick’s tirsdag og gikk på sesongens andre tap.

Hjemmelaget får tilbake angriperne Anthony Elding og Cillian Morrison til kveldens kamp. Midtbanespilleren Seanan Clucas har også endelig fått papirene i orden og kan debutere. Førstekeeper Gerard Doherty, backen Shaun Kelly, Philip Lowry (midtbane) og kaptein  Ryan McBride, sliter med skader og betegnes som høyst usikre. Midtbanespilleren Stephen Dooley er uaktuell.

Drogheda endte på plassen bak Derry forrige sesong, men har plukket brukbart med poeng så langt i år. I de to første kampene ble det seier over Bray og Sligo. Forrige helg tapte man mot Galway, mens det ble uavgjort mot Limerick tirsdag.

Det er verdt å merke seg at disse fire lagene innehar de fire siste plassene på tabellen.

Spilte med ti mann halve kampen mot Limerick, men klarte likevel å utligne på tampen av kampen.

Forsvareren Alan Byrne soner karantene i kveld.  Forsvareren Neil Yadolahi og midtbanespilleren Sean Thornton er trolig ute med skader.

Vi skulle gjerne ha gardert denne fullt ut, men har ikke nok tegn igjen. HB.

10. Dundalk - Sligo Rovers
Dundalk er regjerende mester i Irland og har fått en flott start på året. Full pott og 8-0 i målforskjell er fasiten etter fire runder. Tapte ikke en eneste hjemmekamp forrige sesong (12-4-0 og 45-9 i målforskjell).

Kaptein Stephen O’Donnell ser ut til å være eneste fravær i kveld.

Sligo endte på femteplass forrige sesong, men det var hele 19 poeng opp til Shamrock på plassen over. Sligo var ikke noe stort bortelag i fjor, og kun 5 av 17 kamper endte med seier. Har fått en skuffende start på året med 0-2-2 på de første 4 kampene. 

Forsvareren Jeff Henderson, keeper Richard Bruh og John Russell (midtbane) er ute med skader.

Hjemmesterke Dundalk bør ta en grei seier her. H.

11. Galway – Longford
Galway endte på tredjeplass på nivå to i Irland forrige sesong, men gikk seirende ut av playoffspillet og spiller i året i Premier Division. Så langt er det blitt seier over brukbare Drogheda og tap for Derry, Cork og Bohemians. Det meldes om en rekke forfall til kveldens kamp. Fire spillere er helt sikkert ute med skader, mens tre er usikre grunnet skader og sykdom.

Longford tok 11 poeng mer enn Galway forrige sesong og rykket direkte opp som serievinner. Tapte for topplagene Dundalk og Shamrock i de to første lampene, men har siden spilt uavgjort mot svake Limerick og slått tabelljumbo Bray.

Det endte 2-1-1 i favør Longford i innbyrdes oppgjør forrige sesong. 

En liten kuriositet: Galway-trener Tommy Dunne Longford-trener Tony Cousinser fettere.

Longford skal være et lite hakk bedre enn Galway. Hjemmelagets skadesituasjon er også såpass tung at vi satser på at UB holder.

12. Shamrock – Bohemians
Det var fire lag som skilte seg ut som de klart beste forrige sesong, og Shamrock kom sist av disse med 62 poeng på 33 kamper. Har fått en flott start på 2015 med tre seiere og en uavgjort. Poengdelingen kom mot sterke Cork, mens det er blitt seier over Sligo, Longford og St. Patrick’s.

Bohemians endte på sjuendeplass forrige sesong, 22 poeng bak dagens motstander. Åpnet 2015 med full pott mot svak motstand i de tre første kampene, men gikk på en smell (0-3) mot regjerende mester Dundalk tirsdag.

Den defensive spilleren Anto Murphy ble utvist mot Dundalk og soner i dag. Ingen nye skadebekymringer, men to mann er langtidsskadet.

Shamrock er en av gullkandidatene i årets sesong og bør vinne hjemmekamper som denne for å holde tritt med tittelrivalen Dundalk. H.

384-rekker:
1. Spania – Ukraina HU

2. Makedonia – Hviterussland HUB

3. England – Litauen H

4. Sveits – Estland HU

5. Liechtenstein – Østerrike UB

6. Moldova – Sverige UB

7. Montenegro – Russland UB

8. Accrington – Newport U

9. Derry – Drogheda  HB

10. Dundalk - Sligo Rovers H

11. Galway – Longford UB

12. Shamrock – Bohemians H

Klikk her for å levere 384-rekken.

96-rekker:
1. Spania – Ukraina HU

2. Makedonia – Hviterussland HUB

3. England – Litauen H

4. Sveits – Estland H

5. Liechtenstein – Østerrike B

6. Moldova – Sverige UB

7. Montenegro – Russland UB

8. Accrington – Newport U

9. Derry – Drogheda HB

10. Dundalk - Sligo Rovers H

11. Galway – Longford UB

12. Shamrock – Bohemians H

Klikk her for å levere 96-rekken.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus