Liverpool er i meget god form og spilles uten gardering på midtukekupongen.
Liverpool er i meget god form og spilles uten gardering på midtukekupongen. Foto: Peter Byrne (NTB scanpix)

Vi stoler på Liverpool, men ikke Spurs

Sjekk hvordan vi skal få 12 rette på midtukekupongen.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag/torsdag:
VM-sprint herrer torsdag: Ola best når det gjelder
VM-sprint kvinner torsdag: Maiken har ambisjoner
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
Dagens dobbel:  Spennende spill til 3,80 i odds
Oddstips:Nørstebø kalt hjem til Brynäs
V76 Bjerke:To bankere i en herlig omgang


Midtukekupongen
i Tipping består av to kamper fra åttedelsfinalene i Champions League og ti av 32-delsfinalene i Europa League. De to første matchene spilles onsdag kveld, resten torsdag.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil

1. Schalke - Real Madrid
Schalke haltet seg igjennom gruppe G og sikret avansement til åttedelsfinalen først i siste runde. Gjorde det ikke spesielt godt på hjemmebane, der det ble 0-5 for Chelsea, 1-1 mot Maribor og 4-3 over Sporting Lisboa.

Kommer fra 0-1-tap borte mot Eintracht Frankfurt. Skapte mest i det oppgjøret, men klarte aldri å få ballen i mål. Falt ned til fjerdeplass i Bundesligaen.

Midtbanejuvelen Julian Draxler er fortsatt ute med skade, og laget to beste keepere, Fabian Giefer og Ralf Fährmann, rekker heller ikke kampen. Dermed er det duket for CL-debut for unge og uerfarne Timon Wellenreuther (19). Laget har i tillegg tidligere Lyn-spiller Chinedu Obasi og tre andre mann på skadelisten.

Klaas-Jan Huntelaar, som for tiden soner karantene i Bundesligaen, er tilgjengelig i CL.

Tittelforsvarer Real surfet gjennom gruppespillet med full pott og 16-2 i målforskjell. Spilte en håpløs bortekamp mot Atletico Madrid for halvannen uke siden, men slo tilbake fra 0-4-tapet med 2-0-seier over Deportivo i helgen. Leder nå La Liga kun ett poeng foran Barcelona.

Luka Modric, Sergio Ramos, James Rodriguez, Fabio Coentrao og Sami Khedira er ute med skader, men Pepe er tilgjengelig igjen.

Unge Wellenreuther kommer til å få det hett både mellom øra og stengene, og vi tviler på at Real svikter her. B.

2. Basel – Porto
Basel sikret avansement fra B med 1-1 borte mot Liverpool i siste runde. Tok bare 7 poeng og var 11 poeng bak suverene Real Madrid.

Fikk en spiller utvist rett før pause i seriekampen mot Sion i helgen og måtte slite for å klare ett poeng på hjemmebane mot bunnlaget. Leder den sveitsiske ligaen med åtte poeng på Young Boys.

Den sveitiske landslagsstopperen Fabian Schär soner karantene, mens en annen midtstopper, Ivan Ivanov, forsett befinner seg på skadelista.

Den sveitsiske ligaens toppscorer, Shkelzen Gashi (13 mål på 17 kamper), står oppført som usikker på UEFAs sider.

Porto var heldig med trekningen i gruppespillet og gikk ubeseiret gjennom en enkel pulje med BATE, Bilbao og Shakhtar. Har vunnet sju av de siste åtte kampene i den hjemlige ligaen og ligger på andreplass, fire poeng bak Benfica.

Fraværsmessig ser det veldig bra ut for bortelaget.

Denne Basel-utgaven er ikke på samme nivå som laget var på for et par år siden. Porto har nok erfaring og kvalitet til å vinne kampen. HUB.

3. Young Boys – Everton
Young Boys sikret avansement fra gruppe I med 2-0-seier over Sparta Praha i siste runde. På hjemmebane ble det full pott og 9-0 i målforskjell. Kommer fra 4-2-seier over Grashopper og klatret opp på andreplass i den sveitsiske ligaen.

Kantspilleren Matias Vitkieviez ser ut til å være eneste fravær av betydning for hjemmelaget.

Everton stilte sterkt reservepreget i flere av gruppekampene, men gikk likevel til topps i pulje H med 11 poeng. Har bedret spillet noe i den hjemlige serien de siste ukene, men sliter fortsatt med å score mål. Ligger på 12. plass etter 0-1-tapet borte mot Chelsea forrige runde.

Everton har slitt med mye skadefravær denne sesongen, men troppen er blitt sterkere den siste tiden. Til torsdagens kamp er Leighton Baines usikker, mens Aiden McGeady, Tony Hibbert, Leon Osman og Steven Pienaar trolig står over.

Åpen kamp med U-fare. HU.

4. AaB - Club Brugge
AaB tapte den siste kampen i gruppespillet mot jumboen Rio Ave, men klarte å beholde annenplassen ettersom Steaua også tapte siste runde.

3-0-3 og 5-10 i målforskjell vitner om et lag som på ingen måte imponerte i gruppespillet. Den regjerende danske mesteren ligger også så lavt som sjetteplass i Superligaen etter 17 runder. Seriespillet starter igjen til helgen etter en pause på to og en halv måned.

Forsvarerne Donny Gorte og Jakob Ahlmann og spissen Lukas Spalvis er ute med korsbåndskader, men angriperen Rasmus Jønsson er tilbake etter langtidsskade.

Brugge klarte bare 1-1 borte mot Lokeren i helgen og har begynt å få litt kamp om seriegullet i Belgia. Har et forsprang på fire poeng til Anderlecht. Gikk ubeseiret gjennom gruppespillet i Europa League og vant gruppe B foran Torino.

Brugge smadret FC København, som har gjort det langt bedre enn Aalborg i ligaen denne sesongen, 4-0 på bortebane. HJK ble slått 3-0 bort. AaB har vært ute av sesong i en god stund nå, og vi tror klart mest på Brugge i kveld.

Den viktige offensive kraften Victor Vazquez er tilbake i troppen etter skade. Spissen José Izquierdo og Björn Engels rekker imidlertid trolig ikke kampen.

Et AaB utenfor sesong kommer til å få det tøft mot en av turneringens outsidere. B.

5. Wolfsburg - Sporting Lisboa
Wolfsburg har imponert stort i Bundesligaen denne sesongen og har har bøttet inn mål etter at vinterpausen var over i slutten av januar. Har blant annet slått Bayern 4-1, Wolfsburg 3-0 og Leverkusen 5-4. Ligger på en soleklar sølvplass og har åtte poeng opp til Bayern.

Den faste kantspilleren Ivan Perisic sliter med ryggen og er ute av torsdagens kamp. Ellers ser det bra ut for hjemmelaget.

Var ikke like solid i gruppespillet i Europa League og tapte blant 0-2 for et reservepreget Everton på hjemmebane. Tok seg videre med ti poeng og annenplass.

Wolfsburg sliter på midtbanen i torsdagens kamp. Den brasilianske landslagsspilleren Luiz Gustavo og Josuha Guilavogui er ute med karantene, mens den viktige kantspilleren Ivan Perisic er skadet.

Sporting tok bare sju poeng i gruppe G i Champions League, men mistet avansementet først i siste kamp i gruppespillet. Må dermed degradert til Europa League.

Har spilt uavgjort i tre av de fire siste kampene i serie og cup og ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen.

Midtbanespilleren William Carvalho soner karantene, mens spissen Islam Slimani er skadet.

Hvis Wolfsburg kommer opp på samme nivå som laget har vist den siste tiden, bør Sporting være en overkommelig motstander. Det blir langt tøffere i returmøtet, og Wolfsburg trenger et godt utgangspunkt. H.

6. Roma – Feyenoord
Roma skuffet stort i gruppespillet i Champions League og klarte bare å skrape sammen fem poeng på seks kamper. Tapte blant annet 1-7 for Bayern München og 0-2 for Manchester City på hjemmebane. Tapet for City kom i siste runde og innebar at Roma ble degradert til Europa League.

Angrepsspilleren Juan Manuel Iturbe, forsvareren Maicon og midtbanespilleren Kevin Strootman er ute med skade, mens Franscesco Totti og Miralem Pjanic blir trolig klare.

Feyenoord vant gruppe G foran et så godt lag som Sevilla, men tapte to av tre bortekamper. Ligger på tredjeplass i Eredivisie, 20 poeng bak suverene PSV. Kommer fra et skuffende 0-2-tap borte mot bunnlaget Heracles og tapte også lagets nest siste bortekamp (mot Heerenveen).

Kantspilleren Elvis Manu er trent seg opp etter en lyskeoperasjon og er tilbake i troppen. Midtstopperen Sven van Beek må derimot stå over.

Italienske storlag som er slått ut av CL, har ikke for vane å legge for mye krefter i de første sluttspillkampene EL. En gardering her kan være nøkkelen til gode premieutbetalinger. HU.

7. Torino - Athletic Bilbao
Torino slapp bare inn tre mål i gruppespillet og tok andreplassen bak Club Brugge. Scoret heller nesten ikke mål selv før det løsnet med 5-1 borte mot FCK siste runde.

Har gjort det meget bra i Serie A så langt i 2015 og har ikke tapt en seriekamp siden bortemøtet med Juventus 30. november. Falt ned til niendeplass etter en skuffende 1-1-afærre hjemme mot Cagliari i helgen.

Skademessig ser det meget bra ut.

Bilbao har hatt en meget skuffende sesong, med tredjeplass i gruppespillet i Champions League og 13. plass i La Liga. Kommer fra 0-0 borte mot Granada i ligaen og 1-1 hjemme mot Espanyol i semifinalen i Copa del Rey.

Toppscorer Aritz Aduriz og kantspilleren Markel Susaeta hviles og blir ikke med troppen som reiser til Italia. Backen Mikel Balenziaga og den defensive midtbanespilleren Ander Iturraspe er skadet.

En finaleplass i den hjemlige cupen og klatring i La Liga er nok langt viktigere enn denne EL-kampen for Bilbao. Vi tror et formsterkt Torino skaffer seg et bra utgangspunkt for returkampen. H.

8. Tottenham – Fiorentina
Tottenham stilte med alternative lagoppstilling i gruppekampene, men hadde likevel få problemer med å ta annenplassen i gruppe C.

Manager Mauricio Pochettini har gjort gode grep med Tottenham, og laget er klart forbedret fra i høst. Har blant annet tatt fortjente seiere over Chelsea og Arsenal i 2015 og ligger på sjetteplass i Premier League.

Tottenham stiller trolig skadefritt.

Fiorentina er i meget god form i Serie A og klatret til fjerdeplass etter borteseieren over Sassuolo i helgen. Står med 4-2-0 på de siste seks kampene. Er også klar for semifinalen i Coppa Italia etter å ha slått ut Roma på bortebane.

Tok seg videre til sluttspillet i Europa League som gruppevinner.

Skademessig ser det bra ut for bortelaget, og nykommeren Mohamed Salah er inkludert i troppen etter å ha imponert mot Sassuolo.

Angriperne Giuseppe Rossi og Federico Bernardeschi er fortsatt ute for Fiorentina.

Fiorentina er i meget god form og skal ikke undervurderes. Tottenham skal i aksjon mot West Ham allerde tre dager etter denne kampen og har rotert mye på laget i tidligere EL-kamper. HUB.

9. Liverpool – Besiktas
Liverpool er et annet engelsk lag som er bedre enn det som var tilfelle i høst. Mistet sluttspillbilletten i Champions League med 1-1 hjemme mot Basel i siste runde og må spille videre i Europa League.

Har 6-3-0 på de siste seriekampene og har klatret til sjuendeplass i Premier League. Har også markert seg som et godt cuplag i de hjemlige turneringene denne sesongen (knepent semifinale-tap for Chelsea i ligacupen og klar for kvartfinale i FA-cupen etter borteseier over Palace i helgen).

Lazar Markovic må stå over Liverpools neste fire Europa League-kamper med karantene. Raheem Sterling sliter fortsatt med fotskaden og testes på kampdag. Steven Gerrard og Lucas er ute med skader.

Besiktas vant sin gruppe foran Tottenham og gikk gjennom gruppespillet uten tap (3-3-0). Slo Bursaspor 3-2 hjemme forrige serierunde og leder den tyrkiske ligaen med ett poeng på Fenerbache.

Førstekeeper Tolga Zengin er ny på lagets skadeliste. Ismail Köybasi og midtstopperen Alexander Milosevic er trolig også ute.

Liverpool er i så god form nå at vi tviler på at laget svikter her. H.

10. Celtic – Inter
I likhet med Tottenham og Liverpool er Celtic langt sterkere nå enn for noen måneder siden. Har vunnet seks strake i den skotske ligaen og har overtatt serieledelsen. Tok seg videre til sluttspillet i Europa League med andreplass i gruppe D.

Midtbanespilleren Kris Commons sliter med en strekkskade og regnes som 50/50 til torsdagens kamp. Midtbanespilleren Charlie Mulgrew og tidligere RBK-back Mikael Lustig er trolig fortsatt uaktuelle.

Har det endelig løsnet for Inter og lagets nye trener Roberto Mancini? Den tidligere Manchester City-manageren tok over klubben for tre måneder siden, men det er først i de to siste kampene at laget har vist et nivå man forventer at det skal ligge på. 4-1 borte mot Atalanta og 3-1 over Palermo har ført Inter opp på tiendeplass i Serie A.

Gikk gjennom gruppe F uten å tape (3-3-0 og nøkterne 6-2 i målforskjell).

Spissen Mauro Icardi måtte stå over med sykdom mot Atalanta, men er tilbake i troppen til torsdagens kamp. Lukas Podolski er ikke berettiget for spill i Europa League for Inter, mens Yuto Nagatomo, Jonathan, Marco Andreolli og Danilo D’Ambrosio er skadet.

Inter er nok det beste laget av disse to, men kampen betyr nok mest for Celtic. HUB.

11. Sevilla - Borussia Mönchengladbach
Sevilla endte på annenplass I gruppe G med 11 poeng, men sikret avansementet først i siste runde gjennom 1-0-seier over Rijeka.

Kommer fra 3-0-seier over Cordoba, men har slitt litt i La Liga i det siste, spesielt mot de bedre lagene, og har falt ned fra den viktige fjerdeplassen som gir spill i Champions League til høsten.

Liverpool-eide Iago Aspas, som har scoret sju mål på ti kamper i serie og cup for Sevilla, er ute med skade. Førstekeeper Beto og forsvareren Coke Andujar må også trolig stå over. Midtbanespilleren Stephane M'bia soner karantene.

Mönchengladbach gikk gjennom gruppespillet uten tap, og gikk videre som gruppevinner. Spilte uavgjort i begge kampene mot Villarreal – et lag som er på omtrent samme nivå med Sevilla.

Har vunnet tre av de siste fire i Bundesligaen og har klatret opp på tredjeplass.

Skademessig ser det veldig bra ut for bortelaget.

Sevilla er normalt et bunnsolid lag på hjemmebane i slike kamper, men magefølelsen vår sier at bortelaget kan overraske. HU.

12. Anderlecht - Dinamo Moskva
Anderlecht var aldri på nivå med Arsenal og Dortmund i gruppespillet i Champions League og måtte ta til takke med tredjeplass og en plass i Europa League. Spilte uavgjort hjemme mot svake Mechelen i helgen og ligger på annenplass i den hjemlige ligaen.

Hjemmelaget sliter med fravær på flere sentrale spillere om dagen. Kantspilleren Ibrahima Conté, forsvareren Chancel Mbemba, den offensice midtbanespilleren Dennis Praet og spissen Matias Suarez er trolig alle uaktuelle til torsdagens kamp.

Dinamo scoret bare ni mål på de seks gruppespillkampene, men tok likevel full pott og var hele ti poeng foran et så sterkt lag som PSV. Har hatt vinterferie i den russiske ligaen siden 7. desember, og seriespillet starter igjen 8. mars. Ligger på tredjeplass, ni poeng bak Zenit, men har en kamp til gode på serielederen.

På UEFAs hjemmeside står ingen Dinamo-spillere oppført med skade eller karantene. Vi satser på at HU holder.


432-rekke:
1. Schalke - Real Madrid B

2. Basel – Porto HUB

3. Young Boys – Everton HU

4. AaB - Club Brugge B

5. Wolfsburg - Sporting Lisboa H

6. Roma – Feyenoord HU

7. Torino - Athletic Bilbao H

8. Tottenham – Fiorentina HUB

9. Liverpool – Besiktas H

10. Celtic – Inter HUB

11. Sevilla - Borussia Mönchengladbach HU

12. Anderlecht - Dinamo Moskva HU

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekke:
1. Schalke - Real Madrid B

2. Basel – Porto HUB

3. Young Boys – Everton HU

4. AaB - Club Brugge B

5. Wolfsburg - Sporting Lisboa H

6. Roma – Feyenoord HU

7. Torino - Athletic Bilbao H

8. Tottenham – Fiorentina HU

9. Liverpool – Besiktas H

10. Celtic – Inter HU

11. Sevilla - Borussia Mönchengladbach H

12. Anderlecht - Dinamo Moskva HU

Klikk her for å levere 96-rekken.