Foto: AFP/Scanpix

Vi styrer langt unna Chelsea

1,18 på Chelsea-seier er langt unna våre oddstips lørdag. Vi retter blikket mot Championship.

Kommersielt

Sportspills meny påskeaften:
Oddstips 1: Ny fest med Stuttgart
Tippetips: Slår Liverpool tilbake
V75 Klosterskogen: 40 millioner til alenvinner

Det er full fyr i langoddsprogrammet påskeaften og hele 69 objekter å bryne seg på. Det spilles fotball i Premier League, Serie A, La Liga og Bundesliga denne lørdagen. I tillegg til full runde i Championship og kamper fra Ligue 1 i Frankrike. Stavanger møter Lørenskog i tredje kamp av finaleserien, og i Sverige skal det avgjøres om det blir Skellefteå eller AIK som får møte Brynäs i finalen.

Dagens langskudd
Sporting Braga - Porto

Toppoppgjør i den portugisiske toppserien der Braga, Porto og Benfica kjemper om seriegullet. Braga på tredjeplass har to poeng opp til serieleder Porto, mens Benfica ligger mellom disse lagene. Etter tretten strake seire, måtte Braga gi tapt borte mot benfica i toppoppgjøret sist lørdag. Cesar scoret seiersmålet for Benfica to minutter på overtid. Braga står med kruttsterke 12-1-0 på hjemmebane. Porto har kun tapt en kamp denne sesongen, men er mer menneskelige på bortebane 7-4-1. Her har Norsk Tipping og bookmakerne gjort Porto til forholdsvis klare favoritter. Det er vi slett ikke enige i og 2,75 på hjemmeseier frister og må være et bra langskudd denne lørdagen.

Ajaccio - Saint Etienne
Til tross for fire strake kamper uten tap (1-3-0) og fem lag bak seg på tabellen skiller det kun to poeng ned til nedrykkstreken for hjemmelaget som innfridde vårt helfrekke tips hjemme mot Marseille for noen uker siden (til 3,55 i odds). Sterke poengdelinger borte mot Bordeaux og Caen i tillegg til seieren mot Marseille og øylaget er i form. Det er ikke Saint Etienne som kommer fra tre strake tap. Likevel er bortelaget gjort til ganske klar favoritt her. Vi er uenige og 2,60 på ny Ajaccio-suksess er også et spennende langskudd lørdag.

Dagens avslag
Chelsea - Wigan
Hjemmelaget har løftet seg mye siden Roberto Di Matteo overtok roret på Stamford Bridge, men spillemessig er det fortsatt mye å gå på. Gjorde ingen stor kamp hjemme mot Benfica onsdag, og møter et Wigan-lag i veldig bra form (3-4-1 på de åtte siste). Du skal ha fått mye feriepenger på forskudd for å la deg friste av hjemmeoddsen på 1,18 her. Dagens klareste avslag.

Wolfsburg - Borussia Dortmund
Hjemmelaget står med fire strake seire og kommer nå fra en knallsterk 4-1 seier borte mot Hertha Berlin. Hjemme i bilbyen står laget med 9-2-3. Borussia Dortmund holdt på å rote seg bort hjemme mot Stuttgart sist helg, men klarte ihvertfall 4-4 og ett poeng. Bayern München er nå bare tre poeng bak på andreplass. 1,50 for borteseieren her synes meget lavt all den tid hjemmelaget er i knallform og i tillegg meget sterke hjemme. Vi melder pass.

Dagens spill
Vår første dobbel denne lørdagen er en dobbel fra Championship der to hjemmelag i form og poengnød får tillit.

Coventry - Peterborough
Med 2-4-0 på de seks siste seriekampene, der seirene har kommet i de to siste har Coventry kommet seg på trygg grunn, men det er kun ett poeng ned til Bristol City som ligger tredje sist. Solide 6-2-1 på de ni siste hjemmekampene. MIdtbanespilleren David Bell er tilbake etter å ha mistet de seks siste kampene, men trolig velger manager Andy Thorn å kjøre med uforandret mannskap.

Peterborough tok en svært viktig hjemmeseier mot Leicester sist helg og med 47 poeng, er det ti poeng ned til Bristol City under streken og trolig sikret Peterborough plassen sist helg. 32 av 47 poeng er tatt hjemme, borte viser tallene svake 3-6-11 og de åtte siste borte viser ikke bedre enn 0-3-5. Forsvarsspilleren Gaby Zakuani mistet sist helgs kamp mot West Ham, men er tilbake lørdag. Ellers er det ingen endringer for Posh.

Hjemmesterke og formsterke Coventry må ha en topp sjanse her og 2,00 for hjemmeseieren synes vi er godt betalt. Peterborough fikk sine tre poeng sist helg og berget dermed trolig plassen og er svært sjelden en trusel på bortebane. Coventry ser ut som et av lørdagens aller beste spill.

Nottingham Forest - Bristol City
Vi lanserte Forest borte mot Crystal Palace sist lørdag til flotte 2,65 i odds og Forest ga seg ikke før det stod 3-0. Nottingham Forest har med 3-2-1 på sine seks siste seriekamper fått en luke på seks poeng ned til nedrykkstreken og det er lørdagens motstander Bristol City som ligger tredje sist. med seier her vil Nottingham Forest ta et svært langt skritt mot fornyet kontrakt.

Bristol City har kun kapret tre poeng på sine fem siste seriekamper, selv om tre av disse kampene er spilt på hjemmebane. Coventry ligger kun ett poeng foran på sikker plass, men når Coventry trolig fikser tre poeng lørdag og Millwall som ligger på plassen foran Coventry (fire poeng foran Bristol City) møter et formløst Hull, er det stor fare for at Bristol City blir hektet av ytterligere i nedrykkskampen.

Med mannskapet til Nottingham Forest ser det perfekt ut nå som den innleide Wolves-forsvareren George Elokobi er friskmeldt og Steve Cotterill kan velge på øverste hylle.

Det ser slett ikke like bra ut for Bristol City som må unnvære Liam Fontaine som fortsatt soner karantene. Lewin Nyatanga, James Wilsomn, Marvin Elliott og David Clarkson er alle ute. Ryan McGivern er tilbake etter karantene.

Vi tror hjemmelaget kvitter seg med nedrykksstriden en gang for alle og vinner dette oppgjøre lørdag. Oddsen for hjemmeseier er 1,80 og kombineres altså med seier til Coventry.

Vi får dermed en dobbel til 3,60 i odds i lørdagens andre oddstips og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestoppe kl 15.55):
Kamp 40 Coventry - Peterborough 2,00 2,90 3,00
Kamp 48 Nottingham Forest - Bristol City 1,80 3,05 3,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus