*Nettavisen* Sportspill.

Vi tror Norge får hjelp av Argentina

Fausto Vera feirer scoringen sin mot Sør-Afrika i åpningskampen i U20-VM. (AP Photo/Sergei Grits) Foto: Sergei Grits (AP)

Argentina er allerede videre i U20-VM, men vi tror de vinner mot Sør-Korea og hjelper Norge til avansement i mesterskapet.

31.05.19 11:41

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddssingel U20-VM:
Vi tror Norge får hjelp av Argentina
Oddssingel Finland: Eks-Brann-trener i trøbbel i Finland
V65-lunsj Sverige: Enorm V65-jackpot med 1,9 millioner ekstra
V65 Jarlsberg: Vinn eller forsvinn i V65-1 på Jarlsberg
V64 Sverige: V64-jackpot med Ove A. Lindqvist i hovedrollen
Tottenham - Liverpool: Dette gjør finalespillernes kjærester og koner

Fredagens langoddsprogram er tamt, men det er ofte på slike dager det er mulig å finne noen lure objekter. Det er med norske øyne fire spennende kamper fra U20-VM. Etter at Norge slo Honduras 12–0 på Kristi himmelfartsdag har de norske guttene mulighet til å ta seg videre i mesterskapet, men da trenger de hjelp. Allerede klokken 1225 skal Casper Ruud i aksjon mot Roger Federer i French Open i tennis. Ellers er det kamper fra Segunda Division, Veikkausliiga i Finland, Europa League-playoff i Danmark og full serierunde i den irske toppserien.

NB! Husk å spille Eurojackpot. Ca 302 millioner kroner i førstepremiepotten fredag. Lever kupongen før klokken 19:00 her!

Sør-Korea – Argentina 3,85 – 2,45 – 2,15 B (spillestopp kl. 2025)

Klikk her for å levere dette spillet

U20-VM, gruppe F. Can Klarer Sør-Korea å skaffe seg en plass i åttendedelsfinalen fredag? De vet at de trenger en seier mot gruppeleder Argentina for å ta seg videre i mesterskapet i Polen, men det er enklere sagt enn gjort.

Argentina har imponert i starten av turneringen. I åpningskampen banket de Sør-Afrika 5-2, og deretter slo de Portugal 2–0. Søramerikanerne er en av favorittene til å vinne U20-VM.

Sør-Korea på sin side tapte sin åpningskamp mot Portugal, og det gjør at de trenger poeng i denne kampen for å sikre seg avansement i turneringen. Sørkoreanerne ligger på annenplass på tabellen etter at de vant 1–0 mot Sør-Afrika, men en seier til Portugal i sin siste kamp mot Sør-Afrika vil sende portugiserne til åttendedelsfinalen. Det ligger an til å bli en thrilleravslutning i gruppe F.

Og det er ikke bare portugisere og sørkoreanere som biter negler før disse kampene, også Norge følger spent med på resultatene i disse kampene. Etter 12-0-seieren mot Honduras kan Norge gå videre som en av fire treere, og et av lagene som kan hjelpe dem er Argentina. De må vinne mot Sør-Korea for at Norge skal kunne booke en plass i åttendedelsfinalen.

Det som er helt sikkert er at Polen og Ecuador allerede er videre som gruppetreere med sine fire poeng. Også Nigeria er nummer tre i gruppen sin med fire poeng og er dermed foran Norge på «treertabellen».

Håpet er likevel ikke helt ute for Norge som nå er avhengig av at dette må inntreffe: 1.) Saudi-Arabia må minst ta poeng mot Panama fredag kveld, og 2.) Sør-Korea må tape mot Argentina, eller Portugal må tape mot Sør-Afrika fredag.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Begge de ovennevnte scenarioene må gå inn for at Norge skal gå videre, med mindre det ikke kommer noen svært overraskende resultater i form av svært store seire.

Argentina har levert i de to første kampene sine, men spørsmålet er om de roer ned og hviler sentrale spillere i den siste kampen eller om de fortsetter å kjøre på. Argentinerne vant turneringen i 2007, men siden har de ikke klart å ta seg til semifinalene.

Laget som gikk til topps i U20-VM i 2007 besto av flere spillere som i dag er nøkkelspillere på det argentinske A-landslaget. Sergio Agüero var den største stjerne i turneringen i Canada for tolv år siden. Han ble toppscorer i mesterskapet med seks mål, og argentinerne håper at en spiller av hans kaliber skal vokse frem i det argentinske laget som nå er i Polen. Det er flere interessante typer i laget, men de fleste spiller i klubber i hjemlandet nå.

Argentina virker å ha et solid lag i år. De har scoret syv mål på de to første kampene og kun sluppet inn to. Søramerikanerne skal være i stand til å slå et svakt Sør-Korea-lag som har tapt fem av de siste seks kampene sine.

Argentina viser strålende form. De har vunnet fem kamper på rad, og har åtte seire på de ti siste matchene. Det hjelper også at i Sør-Amerika så er det stort fokus på de unge landslagene, særlig U20-lagene.

Jeg tror Argentina vinner mot Sør-Korea og hjelper Norge. Oddsen på seier til søramerikanerne er 2,15. Det mener jeg er ok. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.