Gå til sidens hovedinnhold

Vi tror på Strømsgodset

Sjekk hvilke lag vi bruker som sikre i jakten på 12 rette. Her er dagens tippetips.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Sarpsborg vinner igjen
Tippetips: Vi jakter 12 rette!
Lesertips: Se hva andre spiller
Trav: Superatrix vinner på Bjerke

Det er full runde i Tippeligaen, og midtukekupongen avvikles i dag torsdag. Vi skal også innom Superettan og dansk Superliga i kamp 8 - 12, også disse spilles torsdag kveld. TV 2 viser Start - Rosenborg klokken 20.00.

En spennende kupong, der lagene i Tippeligaen trolig begynner å kjenne det tette kampprogrammet i mai. 16. mai runden var spekket med overraskelser, og før vi begynner med kampomtalene er det på sin plass i lufte et par tanker rundt det å tippe på Tippeligaen i 2011.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Kun én person klarte 12 rette på søndagskupongen og stakk av med drøyt 5,2 millioner for sin tolver. Hvem var det som i sin ville fantasi klarte å forutse at Rosenborg og Stabæk skulle ryke sensasjonelt på hjemmebane? Svaret er ingen. Kjempepremien gikk til en kvinne i 70-årene, som kjøpte en 64-kroners rekke basert på lyntipping. Vi gratulerer den heldige vinneren, for hun har skjønt noe viktig: Tippeligaen 2011 er ren bingo. Når de store bonuspottene går, er vinnerkupongen gjerne basert på lyntipping, en fast rekke, tipping etter strikkemønster eller enorme tippesystemer levert av tippelag som spiller stort og skrellbasert etter de store premiene.

Når "Erik43" kommenterer at tippeekspertene feiler ved å se i bakspeilet når de kjører fremover, har han rett - hvertfall når det gjelder Tippeligaen. Å se på nær fortid, på resultater, form, motivasjon, kombinert med litt teft, gå over 200 prosent tilbakebetaling på Sportspills oddstips forrige uke. Fordi vi satte nesten alle spill i andre ligaer enn Tippeligaen, i ligaer der det finnes en viss stabilitet. Tromsø til 1,40 hjemme mot Sarpsborg 08 var et av få spill vi røk på, og i tippetipsene burde vi gardert for flere skreller. Per i dag er de norske topplagene slitne, det er jevnt og nivået er snart i en egen bunnklasse i Europa. Med det i minnet ser vi på den 8. runden i Tippeligaen.

Start - Rosenborg
Tap har avløst seier i Starts 8 siste kamper, når vi tar med cupkampene. Mer stabil ustabilitet skal man lete lenge etter. I Tippeligaen har Start tre tap på rad, til tross for at de scorer to ganger hjemme mot Aalesund og én gang i Bergen 16. mai. "En åpen kamp med få sjanser" er trener Tørums karakteristikk av bortekampen mot Brann, som inneholdt en staffe til hvert lag. Nå må vi nullstille, hente energien og vinnerviljen og få med oss det inn i kampen mot Rosenborg, sier Tørum på Starts nettside.

På mandag var ståa at Branislav Milicevic var fortsatt ute med skade og Birger Madsen var heller ikke kampklar, og dette gjelder i dag også, så vidt vi kan skjønne.

Rosenborg på 12, plass med 2-1-4 totalt etter syv runder er overraskende. Laget spiller tidvis uten selvtillit og mangler tydeligvis den evnen til å avgjøre de jevne kampene som de ble seriemestere på forrige sesong. På Lerkendal har man allerede tapt for Stabæk og nå sist det tradisjonelt svake bortelaget Haugesund, som stilte redusert på grunn av mange skader i laget. Å ta poeng fra Rosenborg er plutselig blitt enkelt, og trener Janne Jönsson kan ikke sove godt om natten. Micke Dorsin håper og tror at den dårlige kampen mot Haugesund kan brukes som tennvæske i dag.

Michael Jamtfall (korsbånd/menisk) er ute resten av sesongen. Morten Moldskred (tretthetsbrudd i bekkenet) er heller ikke klar. Jon Inge Høiland og Boti Goa nærmer seg returer, og kan muligens være aktuelle.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

29.08.2010 Start - Rosenborg 2 - 3
22.03.2010 Rosenborg - Start 3 - 3

Tilliten til begge disse lagene er meget lav, hvertfall hos oss. Følger Start opp mønsteret med tap og seier i annenhver kamp, skal de vinne i dag. Rosenborg har mye å bevise etter flausen sist, men dette holder ikke som argument for å stole på dem. Vi tror Rosenborg går hardt for seieren, de kan ikke tape igjen uten å hvertfall ha prøvd å vinne. Lagene har spilt til sammen 14 kamper denne sesongen og kun én har endt uavgjort, det var Rosenborgs 4-4 kamp mot Lillestrøm. HB i kamp 1.

Haugesund - Vålerenga
Haugesund har tap på hjemmebane for Stabæk og borteseier over Rosenborg i sine to siste. Selv med skader i laget tok de en grei seier på Lerkendal, der RBK hadde én kvalifisert målsjanse på 90 minutter. Hvem hadde trodd det, ikke vi. Haugesund må få opp dampen på hjemmebane, der de bare har 1-1-1 hittil. De hadde 9-5-1 her i fjor og det ga dem en flott 6. plass.

Disse var ute sist: Are Tronseth, Juska Savolainen, Jarle Steinsland, Tor Arne Andreassen, Chris Pozniak, Eirik Mæland, Joakim Våge Nilsen og Trygve Nygaard. Det har ikke lykkes oss i skrivende stund å finne ut hvem av disse som eventuelt er tilbake i dag.

Vålerenga er langt nede for tiden, og det begynner å bli lenge siden forrige seier i serien. 0-1-4 på de fem siste er triste saker, og cup-exit for lilleputten Kjelsås hjelper på ingen måte. Dette til tross for at man stiller bortimot toppede lag hver gang.

Amin Nouri var tilbake sist men onsdag er han med i VIF2-troppen mot Senja. Bare Morten Berre (bekkenbetennelse) og Freddy dos Santos (lyske) manglet med skader mandag, i tillegg til at Yssouf Koné ikke var med i troppen. Torsdag morgen er det også klart at Vålerenga er uten både Luton Shelton og Kristoffer Hæstad.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

08.08.2010 Haugesund - Vålerenga 2 - 0
06.06.2010 Vålerenga - Haugesund 5 - 2

Vålerenga har aldri slått Haugesund på bortebane. At de skulle klare det nå, når de ikke får til spillet sitt og bare taper, virker helt usannsynlig. Nettopp derfor blir vi nødt til å gardere for at det skjer. HB i kamp 2.

Molde - Fredrikstad
Molde tok en solid 3-0 borteseier i Lillestrøm, et sted det for tiden er vanskelig å vinne. Hoseth, Angan (via Kippe) og innbytter Moström scoret. Ole Gunnar Solskjær og hans nye, offensive og ballspillende Molde begynner å ligne et topplag. De har bare tapt åpeningskampen mot Sarpsborg 08 og hjemmekampen mot Rosenborg og med 3-2-2 totalt er de som de fleste andre med i toppen.

Kun Børre Stenslid mangler og utfra prinsippet om å ikke endre på et vinnende team tror vi på samme lag som på mandag, men dette er bare vi som gjetter:

Espen Bugge Pettersen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren, Emil Johansson – Daniel Berg Hestad (Thomas Holm fra 46.), Makhtar Thioune, Magne Hoseth (Magnus Wolff Eikrem fra 74.) – Davy Claude Angan (Mattias Moström fra fra 62.), Daniel Chima Chukwu, Pape Paté Diouf.

Fredrikstad er helt i toppen og 2-0-1 på bortebane er sterkt. Aalesund og Brann er slått i bortekamper, mens det ble tap for Stabæk. 16. mai leverte man fin fotball og en solid 3-1 seier hjemme mot Vålerenga som ikke byr på all verdens motstand for tiden. Fredrikstad er i form og på mandag var Raio Piiroja, Alex Valencia og Tarik Elyounoussi alle på banen etter litt skadetrøbbel i forkant.

Vidar Martinsen sonet for rødt kort på mandag, men med mindre det er gjort unntak fra regelen skal han bare sone én kamp for grisetaklingen som berget ett poeng mot Lillestrøm. Da er han tilbake her, mens Dino Mulic (ankel) og Odillon Kashama (menisk) er ute.

Fredrikstad er gode for tiden og hevder seg meget godt. Mot et Molde som har funnet formen og nettmaskene tror vi likevel det blir tap. H i kamp 3.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Odd - Stabæk
Odd fikk med seg ett poeng fra Stavanger 16. mai, mot et Viking som styrte kampen det meste av tiden. Med Børven ute var det godt man fikk i gang Frode Johnsen på topp, som brukte 28 minutter på å score nok et mål i Tippeligaen. Teller vi med et par cuptriumfer har Odd fine 3-1-0 på de fire siste og ser ut til å være i form. 2-2-3 totalt i Tippeligaen plasserer dem likevel på nedre halvdel, men det er tidlig og det er jevnt.

Fredrik Semb Berge (lår) og Torgeir Børven (rygg) var ute på mandag, og er det trolig igjen. Jone Samuelsen forlot banen med skade mandag, og vi setter ham som usikker da vi ikke har sett noen tropp i skrivende stund. Vi leser at Frode Johnsen er klar for kamp og flere scoringer for Odd.

Stabæk skulle toppe tabellen etter 16. mai-fest mot bunnlaget fra Sogndal, men en tafatt forestilling på linje med hjemmetapet for Hønefoss forrige sesong var hva vi fikk se. Det ble 0-1 igjen og dette var en nedtur for innsats, tempo, spill og ikke minst mental styrke. Dette må Stabæk bare legge bak seg, og nullstille seg til dagens kamp. Stabæk har 4-0-3 totalt og det begynner å bli veldig lenge siden de spilte uavgjort, over 20 seire- og cupkamper.

Tor Marius Gromstad (lår) og Johan Andersson var meldt ute på mandag, men Gromstad satt på benken så da er han trolig klar igjen.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

19.09.2010 Stabæk - Odd Grenland 0 - 3
14.03.2010 Odd Grenland - Stabæk 2 - 3

Det ble to borteseire forrige sesong, og i dag kan det bli hva som helst. Troen på uavgjort er liten, siden det har vært enten-eller for Stabæk lenge nå. Ny bingogardering HB i kamp 4.

Sarpsborg 08 - Aalesund
Sarpsborg hadde vunnet de tre første hjemmekampene og tapt de tre første bortekampene før turen til Tromsø på fotballens festdag. At de skulle klare 2-2 mot ligaens trolig beste defensiv hadde vi aldri trodd, men det gjorde de, og på en finurlig måte også. Da Tromsø setter 2-1 i det 91. minutt tror de fleste at kampen er over, men rett fra avspark stormer særpingene fremover og Matland og Røn ordner 2-2 mens Tromsø sover. Det er bare å gratulere det nyopprykkede laget, som kjemper til dommeren blåser. Hjemme i Østfold har de alltid vært gode og Molde, Sogndal og Start har tapt her.

Tobias Henanger er fortsatt uaktuell. Glenn Roberts og Hugues Wembangomo er snart fit for fight.

Aalesund står med sterke 6-1-0 på sine syv siste, cupkamper inkludert. Man er overlegne på bortebane i cupen og sist slo man Start 3-2 i Kristiansand. På 16. mai lå man under 0-1 hjemme mot Godset, men trener Rekdal sendte etter hvert Sander Post og Fredrik Ulvestad innpå, og med hver sin scoring sørget de for 2-1 seier. Igjen er Aalesund å finne i tabelltoppen.

Om skadesituasjonen sier Rekdal følgende, på Sarpsborgs nettside: - Det ser bra ut. Fredrik Carlsen og Pablo Herreira er de eneste som er ute. Vi er mye bedre stilt enn på samme tid som i fjor. Nå håper vi mai blir en god måned for oss. Det har den aldri vært for Aalesund før, så det håper vi å gjøre noe med.

Her møtes to lag som er i god form. Da burde det kunne bli jevnt, men dette er Tippeligaen og igjen vil vi snu logikken på hodet og si at jo flere kamper på rad Aalesund vinner, jo større er sjansen for at neste kamp blir en nedtur. Det samme kan forsåvidt sies om Sarpsborg, men de har hvertfall hjemmebane og vi tror de tar nok en skalp på Stadion. H i kamp 5.

Sogndal - Lillestrøm
Det må ha vært utrolig gøy for Sogndal å ta årets første seier i Tippeligaen på bortebane mot Stabæk. Sogndal gjorde bare det de alltid gjør, kjemper tappert alle mann hele veien, og Mats Solheims nydelige scoring i første omgang holdt til tre poeng. Det laget som gir Sogndal ledelsen, er garantert å stange mot en meget solid forsvarsmur kampen ut, og Stabæk klarte ikke svare selv om de prøvde. Målvakt Kenneth Udjus har holdt buret rent i tre kamper på rad nå.

Barry Kader fikk sitt tredje gule kort på mandag og må stå over. Joakim Rudolfsen er ute med akillesproblemer.

Lillestrøm hadde spilt seks kamper uten tap da de litt uheldig røk hele 0-3 hjemme for Molde på mandag. Med uavgjort i tre av de fire siste i serien, begynner vi å kjenne igjen uavgjortspesialisten fra forrige sesong. Men dog, med ekstremt målfarlige spisser har Lillestrøm denne gangen stått for to av de største seirene i Tippeligaen, 7-0 over Stabæk i premieren og 5-0 over Haugesund.

Vaktmesteren i LSK-forsvaret, Frode Kippe, er fast abonnent på kort og soner her for sitt tredje gule. Stefan Gislason (strekk) og Mathis Bolly (lyskeoperert) er ute. Youssef Sekour (korsbånd) kommer til å være skadet hele kontraktsperioden frem til 1. august. Edwin Eziyodawe er ikke kampklar etter kneskaden.

Denne kampen oser av uavgjort, da Sogndals defensive tilnærming har gjort at de to siste hjemmekampene, mot Tromsø og Viking, har ebbet ut i 0-0. Lillestrøm har tre uavgjortkamper på bortebane på rad. Men, nå er det slik at Sogndal kanskje stiller med økt selvtillit her, siden de vant sist. Kanskje de våger mer enn vanlig denne gangen, og hvis de begynner å sende folk i angrep tror vi de blir hardt straffet av et lynraskt Lillestrøm. UB i kamp 6.

Strømsgodset - Brann
Godset ledet Tippeligaen, men så kom tapet på bortebane mot Aalesund på mandag. Drammenslaget hadde en fin rekke med 2-0 over Odd, 5-2 over Sarpsborg, en sjelden borteseier mot Viking, 1-1 mot Tromsø og to cupseire før det. I våre øyne er og blir Strømsgodset et typisk hjemmelag, og vi tror de vil vinne det aller meste i Drammen og bare ta sporadiske poeng på bortebane.

Kjetil Lundebakken, Razak Nuhu og André Hanssen (kneoperert) er fortsatt ute. Nå er i tillegg Mohammed Abu ute med tre gule kort, han erstattes av Markegård.

Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim Andre Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Lars Christopher Vilsvik, Fredrik Nordkvelle, Omar Elabdellaoui, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Alfred Sankoh, Muhamed Keita, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Gustav Medonca Wikheim.

Brann har nå fire strake seire, Tertnes, Vålerenga, Fana og Start er alle slått. Brann har vært ustabile i Tippeligaen, med en tendens til å vinne de antatt vanskelige kampene og tape som favoritter. Selvsagt hadde de hjemmebane på 16. mai og selvsagt slo de Start, uten at vi turte å sette penger på det. Nå er bergenserne et topplag, og de er ubeseiret med sine 2-1-0 på bortebane. Kim Ojo scorer jevnt og trutt etter overgangen fra Sundet.

Nicolas Mezquida (kne/ankel) og Juninho var ute med skader mandag, men i dag er sistnevnte tilbake.

Følgende 18 mann reiser til Norges niende største by: Birkir Sævarsson, Christian Kalvenes, Lars Grorud, Rodolph Austin, Carl-Erik Torp, Hassan El Fakiri, Fredrik Haugen, Kim Ojo, Erik Mjelde, Bentley, Håkon Opdal, Diego Guastavino, Bjarte Haugsdal, Juninho Cabral, Zsolt Korcsmár, Piotr Leciejewski, Yaw Amankwah, Bjørnar Holmvik.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

21.08.2010 Strømsgodset - Brann 1 - 1
25.04.2010 Brann - Strømsgodset 4 - 0

Vi har hjemmeseieren i tankene, siden Godset spiller rask og god fotball på kunstgresset sitt. Det som taler i mot er at Godset ikke klarte å slå Brann her i fjor og at Kim Ojo kan score når som helst og hvor som helst. Likevel går vi for ren hjemmeseier, da historien viser at Godset vinner de aller fleste hjemmekampene sine. Det er også litt typisk at Brann taper, nå som de var gode sist. H i kamp 7.

Tromsø - Viking
Tromsø skuffet oss voldsomt på mandag da de feilet som store favoritter hjemme mot Sarpsborg 08. Ikke fordi vi tror Tromsø aldri avgir poeng, men fordi de tar ledelsen ett minutt på overtid, for så å tro at kampen er ferdig mens Sarpsborg får sette 2-2 sekunder senere. Dette er langt unna det solide defensive arbeidet nordlendingene er kjent for. Men av og til glipper det, og vi regner fortsatt Tromsø som en klar medaljekandidat. De har ennå ikke tapt og de topper tabellen med 3-4-0 totalt. Det var Mos og Nystrøm som scoret på mandag, så Rushfeldt jakter fortsatt toppscorertittelen i Tippeligaen.

Sigurd Rushfeldt er litt av og på skadelisten med vonde legger, men han spilte på mandag. Viktige Kara på midtbanen er tilbake fra suspensjon i dag. Saliou Ciss er trolig fortsatt ute.

Viking er fortsatt under streken med sine 1-3-3 totalt. Det er klart at én seier på de syv første rundene er langt under forventning, men de har spilt uavgjort i sine to siste og i 1-1 kampen hjemme mot Odd var de det klart førende laget. Det bør de i grunnen også være på hjemmebane, og de bør vinne, men Viking får det ikke til. Ikke ennå. Bengt Sæternes spilte hele kampen sist og Valon Berisha scoret.

Kneskadde Patrik Ingelsten kan miste hele 2011-sesongen. Tomasz Sokolowski (lår) er ute noen uker til. Tommy Knarvik var heller ikke med mot Odd og vi er i skrivende stund usikre på om han spiller mot Tromsø.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

26.09.2010 Tromsø - Viking 1 - 0
14.04.2010 Viking - Tromsø 1 - 1

Det kan godt hende det løsner for Viking snart. De har spillere gode nok til å hevde seg i toppen. Men borte mot Tromsø blir det vanskelig selv om det skulle løsne, og løsner det ikke, blir det umulig. Det kan bli lenge til neste gang Tromsø slipper inn to mål i en hjemmekamp, og vi tror på et lignende resultat som i fjor, 1-0. Når vi er så sikre i vår sak og folkerekka gjør hjemmelaget til favoritt med 62 prosent, er det nok best å gardere for en liten skrell. HU i kamp 8.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Brommapojkarna - Öster
Superettan. Brommapojkarna står med fine 2-1-0 på hjemmebane etter å ha møtt Hammarby, Falkenberg og Jönköpings Södra. Dette er tre brukbare lag, så BP har vært gode i hjemmekampene hittil, og de slo også Allsvenskan-laget Gefle 3-1 her i cupen. BP spilte på øverste nivå uten hell forrige sesong og målet er en rask retur. Denne sesongen har de hatt en litt treg start og tapt borte mot Ängelholm og Värnamo, men nå skal laget være på gang og da skal de kunne hevde seg i toppen.

Trener Roberth Björknesjö har bortimot skadefritt lag, bare Mauricio Albornoz og Dalil Benyahia manglet sist og disse er på bedringens vei.

Troppen, fra klubbens hjemmeside: Kristoffer Nordfeldt, Davor Blazevic, Pontus Segerström, Gabriel Petrovic, HampusJönsson, Nabil Bahoui, Pablo Pinones Arce, Saihou Jagne, Anton Sandberg Magnusson, Tim Björkström, Aziz Corr Nyang, Karl Larson, Pontus Åsbrink, Miiko Albornoz, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Andreas Eriksson, Joakin Lindner, Nicklas Carlsson.

Östers IF fra Växjö ligger poenget over dagens motstander på tabellen. De har 0-3-0 på bortebane, etter 0-0 mot både Ljungskile og topplaget Assyriska. De har slitt i bunnen de siste årene men denne gangen har de åpnet friskt. Troppen er meget ung og målet for sesongen er overlevelse. Trener Roar Hansen er positivt overrasket over at de nå spiller jevnt med de fleste og faktisk vinner et par kamper, slik som 3-1 hjemme over Brage sist.

Det var lite skader i laget forrige runde, men vi har ikke sett noen tropp foran dagens oppgjør.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

05.06.2007 Brommapojkarna - Öster 1 - 1
14.08.2005 Brommapojkarna - Öster 3 - 0
25.07.2004 Brommapojkarna - Öster 1 - 3
16.06.2002 Brommapojkarna - Öster 2 - 2

Innbyrdes oppgjør er kanskje ikke så relevant når bortelaget er ungt og relativt nykomponert. Östers er et lag i medgang, de leverer over forventning og kan fort gjøre det en stund til. På den annen side, BP er blant ligaens aller beste lag og de er i siget med tre strake hjemmeseire. Det er lenge siden disse var på tippekupongen, og de er ikke lagene vi kjenner best, men dette lukter hjemmeseier lang vei. H i kamp 9.

Ljungskile SK - Landskrona
Superettan. Ljungskile husker fra Allsvenskan i 2008-sesongen, da de ikke var veldig langt unna å berge plassen men rykket ned via kvalifiseringsspill. Siden har de holdt seg i Superettan med 9. plass i forfjor og 6. plass i fjor som resultat. De hadde gode 8-6-1 på hjemmebane forrige sesong, men var for svake borte til å rykke opp. Nå har de innledet med 2-2-3 og formen er så som så. 0-2-2 på de fire siste, med to bortetap og 1-1 mot Östers og 2-2 i cupen mot Örebro på hjemmebane.

En spiller ved navn Josemar skal være tilbake fra karantene, men utover det finner vi ingen laginfo onsdag kveld. Ljungskile omtaler for tiden seg selv som en høyrisikoaksje på børsen. De kan være veldig bra, men også gå nedenom og hjem.

Landskrona har innledet svakt med bare 1-1-4 på de seks første. De har møtt et par sterke lag innledningsvis, men de skal kunne bedre, noe de viste med 1-1 mot selveste Helsingborg i cupen, dog intet avansement da Helsingborg avgjorde i ekstraomgangene. Landskrona er laget som trenes av den gamle Helsingborg-, Celtic-, Feyenoord- og Barcelona-stjernen Henrik Larsson. Skadeinfo finner vi ikke onsdag kveld.

Fem siste innbyrdes oppgjør:

28.07.2010 Landskrona BoIS - Ljungskile 2 - 1
18.04.2010 Ljungskile - Landskrona BoIS 0 - 0
13.09.2009 Ljungskile - Landskrona BoIS 2 - 1
21.05.2009 Landskrona BoIS - Ljungskile 0 - 3
21.10.2007 Landskrona BoIS - Ljungskile 1 - 2

Kampen spilles på kunstgress på Starke Arvid Arena. Dette synes ganske så åpent og vi har ikke nok relevant info eller magefølelse til noe annet enn HUB i kamp 10.

FC København - FC Midtjylland
Det er tre runder igjen av dansk Superliga, og FCK er for lengst seriemestere. Det betyr ikke at Solbakkens gutter senker tempoet eller innsats og avgir poeng, de holder koken og spiller med fart og glede, helt uten press. 13-2-0 på hjemmebane sier det meste. I dag lar Solbakken forsvarsspillerne Özdogan og Ottesen hvile, mens de to svenske forsvarsspillerne Wendt og Antonsson er tilbake.

Troppen: Kim Christensen, Zdenek Pospech, Pierre Bengtsson, Claudemir Domingues, Martin Bergvold, William Kvist, Jesper Grønkjær, Cesar Santin, Dame N’Doye, Mikael Antonsson, Thomas Kristensen, Oscar Wendt, Kenneth Zohore, Johan Wiland, Jos Hooiveld, Mathias Jørgensen, Thomas Delaney, Christian Bolaños.

FC Midtjylland kjemper for en 2. plass og det er 4 poeng opp til OB. Dermed kreves det seier i dag, da man ikke kan regne med at OB avgir poeng hjemme mot AC Horsens. FCM stiller sitt vanlige lag, skriver de på nettsiden sin, ingen nye overraskelser eller skadeproblemer.

Troppen: Jonas Lössl, Kasper Jensen, Christian Sivebæk, Alexander Ludwig, Martin Albrechtsen, Jesper Jueslgård, Jesper Lauridsen, Mads Albæk, Izunna Uzochukwu, Adigun Salami, Kasper Hansen, Jakob Poulsen, Mikkel Thygesen, Jonas Borring, Rilwan Hassan, Sylvester Igboun, Mads Hvilsom, Ken Fagerberg.

FCK har 2-0, 2-1 og 3-1 i de tre siste tilsvarende i Parken, og det står 7-2-1 på de ti siste tilsvarende. Selv om hjemmelaget ikke lenger motiveres av intens poengjakt er de alltid gode i Parken, og vi finner ikke grunnlag for å tro at Midtjylland får noe gratis her. Det kan bli målrikt, for bortelaget har ikke bruk for det ene poenget og må fremover med mindre de leder mot slutten. FCK har fire strake hjemmeseire her, og det må nesten bli H i kamp 11.

SønderjyskE - Esbjerg
Det er meget jevnt i bunnen av tabellen, der de to svakeste rykker ned. Sønderjysk Elitesport har både Esbjerg, Lyngby og Randers bak seg, men avstanden er bare ett poeng ned til streken og selv om Randers i skrivende stund tapte sin fredagskamp borte mot FC Nordsjælland, så er Sønderjyske på ingen måte trygge. Men en seier i dag vil gjøre underverker. 5-2-7 på hjemmebane er greit, og etter en elendig periode i april og mai vant man den svært viktige hjemmekampen mot Lyngby 1-0 på søndag.

Bødker er suspendert, han skal ikke være blant de aller viktigste brikkene. Toppscorer Kenneth Fabricius er usikker med en strekkskade. Larsen og Nilsen står også på skadelisten.

Mulig startoppstilling i følge tipsbladet.dk: Coe – Thomsen, Østli, Storbæk, Sidorenkov – Frederiksen, Hedinsson, Skulason, Jessen – Hansen, Antipas.

Esbjerg har kniven på strupen i kveld. Selv med seier over Nordsjælland og 0-0 mot AaB i de to siste, er de jumbo med 29 poeng og tre poeng opp til streken. Med 4-5-5 på bortebane har de tatt flere poeng borte enn hjemme.

Jesper Lange er suspendert, og det er et sentralt fravær da han er lagets arbeidsjern som kan spille både på backen og midtbanen. Mindre viktige Fribrock, Gaardsøe og Braithwaite står på skadelisten.

Mulig startoppstilling i følge tipsbladet.dk: Winde – Nymann, Risp, Høgh, Conboy – Ankersen, Vendelbo, Karlsen, Mehl – Janssen, Smárason.

Fem siste innbyrdes oppgjør:

06.03.2011 Esbjerg - SønderjyskE 0 - 1
31.07.2010 SønderjyskE - Esbjerg 3 - 0
09.05.2010 SønderjyskE - Esbjerg 1 - 0
25.10.2009 Esbjerg - SønderjyskE 2 - 0
01.08.2009 SønderjyskE - Esbjerg 1 - 1

Dette er et lokaloppgjør og det ventes mye publikum til denne viktige kampen på Haderslev Fodboldstadion. En hjemmeseier vil med stor sannsynlighet føre til at hjemmelaget berger plassen og lokalrivalen rykker ned. Hjemmelaget fikk en opptur med seier sist, men i dag tror vi de må belage seg på et skikkelig bikkjeslagsmål der det kjempes om hver eneste ball over hele banen. Vi tror på nerver, mye stopp i spillet og gule kort. Uavjort er resultatet ingen er fornøyd med, og det blir vårt bud. Denne bør helgarderes på store systemer, men på vår 96-rekker blir det U i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.05.2011 18:55
1. Start - Rosenborg H B
2. Haugesund - Vålerenga H B
3. Molde - Fredrikstad H
4. Odd - Stabæk H B
5. Sarpsborg 08 - Aalesund H
6. Sogndal - Lillestrøm U B
7. Strømsgodset - Brann H
8. Tromsø - Viking H U
9. Brommapojkarna - Öster H
10. Ljungskile SK - Landskrona H U B
11. FC København - FC Midtjylland H
12. SønderjyskE - Esbjerg U

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.05.2011 18:55
1. Start - Rosenborg H B
2. Haugesund - Vålerenga H B
3. Molde - Fredrikstad H
4. Odd - Stabæk H U B
5. Sarpsborg 08 - Aalesund H
6. Sogndal - Lillestrøm U B
7. Strømsgodset - Brann H
8. Tromsø - Viking H U
9. Brommapojkarna - Öster H
10. Ljungskile SK - Landskrona H U B
11. FC København - FC Midtjylland H
12. SønderjyskE - Esbjerg H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med