JAKTER EUROPA-EVENTYR:. Molde og Haugesund spiller første kamp i Europa League-kvalikens andre runde denne torsdag. Her er Molde representert ved Ohi Omoijuanfo og Haugesund ved Benjamin Tiedeman Hansen og Sondre Tronstad.
JAKTER EUROPA-EVENTYR:. Molde og Haugesund spiller første kamp i Europa League-kvalikens andre runde denne torsdag. Her er Molde representert ved Ohi Omoijuanfo og Haugesund ved Benjamin Tiedeman Hansen og Sondre Tronstad. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)

Vi vedder mot Molde i Europa League-kvaliken

Mens Molde ble trukket mot serbiske Cukaricki Stankom i Europa League-kvalifiseringens andre runde, skal Haugesund opp mot østerrikske Sturm Graz. Begge kampene spilles torsdag kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

En rekke kamper i Europa kvalifiseringen står for tur denne torsdagen. Haugesund, Molde, Eintracht Frankfurt, Malmø og Espanyol er bare noen av lagene på langoddsprogrammet. Tour de France' 18. etappe er et annet spillobjekt.

NB! Denne fredagen er det 355 millioner i Eurojackpot-potten! Spillestopp er 19:00 fredag.

Molde - Cubaricki B 6,30 (spillestopp 18:55)

Serielederen i Eliteserien lekte seg til andre runde i oppgjørene mot KR Reykjavik i første runde. Overbevisende 7-1-seier hjemme og 0-0 borte ga Molde et velfortjent avansement. Søndag vant Molde 2-1 over Sarpsborg 08 hjemme på Aker Stadion. Dermed har Molde vunnet tre av de siste fem Eliteserie-kampene. De resterende to mot Odd og Brann endte begge med uavgjort. De blåkleddes hjemmestatistikk er upåklagelig. Åtte hjemmekamper denne sesongen har gitt syv seire og en uavgjort. Dette er syvende gang laget fra «Rosenes by» spiller Europa League-kvalifisering siden 2010/2011-sesongen, men Molde har bare nådd gruppespillet to ganger. Sist var i 2015/16-sesongen. Da maktet moldenserne å gå videre fra en gruppe med Ajax, Fenerbahçe og Celtic. I første sluttspillskamp måtte imidlertid romsdalingene si seg slått av Sevilla. 

Laget som står mellom Moes menn og en plass i den tredje kvalifiseringsrunden er serbiske Cukaricki Stankom. Forrige sesongs fjerdeplass i serbiske SuperLiga hadde ingen problemer å ta seg videre fra første runde der armenske FC Banants var motstander. 3-0 i Serbia i den første kampen og 5-0 på bortebane gir Molde et varsel om at serberne kan bli en hard nøtt å knekke. Den serbiske ligaen ble avsluttet i starten av april, men første serierunde i 2019/20-sesongen ble spilt lørdag. Cukaricki åpnet med en 1-0-seier hjemme mot Napredak Krusevac, som endte på sjetteplass forrige sesong. Serberne har spilt Europa League-kvalifisering tre ganger tidligere. Alle gangene har de hvitkledde blitt slått ut i den andre kvalifiseringsrunde. 

Molde er favoritter før oppgjøret. De blåkledde topper Eliteserien, men Cubaricki har hevdet seg i en liga som er bedre enn den norske.  Torsdagens kamp blir den tredje på syv dager for Molde. Seieren mot Sarpsborg på søndag var en sliteseier og Molde brukte mer krefter enn ønsket. Cubaricki spilte riktignok også kamp i helgen, men det var på lørdag. De hvitkledde har med andre ord har hatt en hviledag mer enn romsdalingene. Hjemmeseier er nok det mest sannsynlige utfallet, men med borteseier til 6,30 virker det som om bookmakerne undervurderer Cubaricki. Vi spiller på borteseier. 

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør