Gå til sidens hovedinnhold

Vidåpent i Fredrikstad

Kveldens tippeligakamp synes helt uviss og vi finner kveldens godbit i Tyskland. Sjekk våre oddstips.

Mandagens langoddsprogram inneholder 26 objekter og er slett ikke verst. Hovedkampen for oss nordmenn er selvsagt Tippeligaoppgjøret mellom Fredrikstad og Brann. Ellers består dagens liste av kamper fra Allsvenskan og Superettan i Sverige, noen kamper fra Fair Play-ligaen og innslag fra Danmark og Island.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Forrige uke ble en super uke både for våre oddstips og tippetips. Tolveren satt på midtukekupongen, og søndag ble det tolv rette både på det lille og det store forslaget. I tillegg ble det flott pluss på våre oddstips. Vi skal gjøre vårt beste for at denne uken også blir innbringende for våre lesere.

Dagens avslag:
98. Fredrikstad - Brann 1,95 3,10 3,20
Kveldens direktesendte TV2 Zebra-oppgjør mellom Fredrikstad og Brann ser vidåpent ut. Fredrikstad har ikke bedre enn 3-2-3 hjemme i plankebyen denne sesongen og to av de tre siste hjemme i Fredrikstad er tapt. Brann tok tre seire på sju dager før ferien og tar tilbake tredjeplassen med seier i kveld. Bergenserne har vunnet to av de tre siste tilsvarende oppgjørene og vi ser på dette som en helt åpen affære.

106. Kalmar - Helsingborg 2,25 2,80 2,65
Toppoppgjør på nye Guldfågeln Arena mellom svært hjemmesterke Kalmar (7-1-0) og tetlaget Helsingborg som står med 4-3-1. Hjemmelaget har riktignok fire strake seire i tilsvarende oppgjør, men et sterkt og solid Helsingborg-lag er istand til å snu denne trenden. Oddsen er laber på alle mulige utfall og vi synes dette er et dårlig spilleobjekt i aften.

Dagens langskudd:
108. Landskrona - Falkenberg

Henke Larssons Landskrona var en av outsiderne til opprykk fra Superettan, men vårsesongen har vært en gedigen skuffelse. Med 3-2-0 på sine fem siste kamper så det ut som at Landskrona var på riktig spor, men i den siste kampen før den korte ferien ble det aldeles buklanding da laget tapte 1-5 borte for kveldens motstander Falkenberg. Etter gårsdagens kamper er Landskrona helt nede på 14.plass, men det er faktisk kun 12 poeng opp til ledende ângelholm. Falkenberg har gjort sine saker svært bra på fremmed gress (4-0-2) og avsluttet vårsesongen med tre strake seire. Dermed synes vi 2,65 på borteseieren er et aktuelt spill i kveld, og det er også verd å merke seg at Falkenberg har to av de fire siste tilsvarende.

Dagens spill:
112 Fortuna Düsseldorf - Bochum 2,30 2,80 2,60

Vi finner det vi mener er dagens beste spill i tysk 2. bundesliga som startet opp igjen denne helgen, og avsluttes med Fortuna Düsseldorf mot Bochum i kveld.

Meget hjemmesterke Fortuna Düsseldorf kan skilte med en formidabel hjemmestatistikk de seneste årene. Gjør sin tredje sesong på rad nå i 2. bundesliga. I sesongen 2008/2009 ble laget nummer to i 3.liga og rykket opp til nest øverste nivå. Hjemme leverte laget 11-6-2, det er solide tall, men tallene har faktisk vært enda bedre i de to sesongene i 2. bundesliga. I den første sesongen på nest øverste nivå (sesongen 2009/2010) hadde Fortuna ursterke 13-4-0 hjemme på Esprit-Arena og tallene var ikke mye svakere i fjor. Da ble det 13-1-3. Pussig nok kom de tre tapene i de tre første hjemmekampene. På de tolv siste hjemmekampene var tallene knallsterke 11-1-0.

Når det gjelder bortelaget Bochum så var de med i opprykskampen i det aller lengste, men endte tilslutt på tredjeplassen som gir kvalik. Der møtte laget Borussia Mönchengladbach i dobbeltoppgjør. Tapte bortekampen med 0-1, og klarte ikke bedre enn 1-1 hjemme og dermed ble det intet opprykk. På fremmed gress hadde Bochum 9-3-5 i fjor.

For hjemmesterke Fortuna Düsseldorf er troppen i det store og hele intakt, og laget har ingen spesielle skadeproblemer før kveldens serieåpning. Og dersom Fortuna klarer å forbedre seg noe på bortebane, er det ikke utenkelig at laget kan henge med i toppen.

Bochum er også denne sesongen ett av lagene som er ventet i toppen, men før kveldens kamp ser laget svekket ut. Forsvarsspilleren Anthar Yahia (spilte 28 kamper i fjor) er forsvunnet til Saudi-Arabia, spissen Mahir Saglic (26 kamper og tre mål) er også solgt. Spissen Chong Tese (25 kamper og 10 mål) og midtbanespilleren Mimoun Azaouagh er begge skadet og rekker ikke kveldens oppgjør.

Vi synes forutsetningene således er på hjemmelagets side i kveld, og spesielt er det interessant å merke seg at seiersprosenten er så høy for Fortuna Düsseldorf (76,4 prosent av hjemmekampene er vunnet i de to foregående sesongene).

Norsk Tipping tilbyr heldigvis singelspill på denne kampen. Merk at kampstart er 20.15 og innleveringsfrist således er 20.10. 2,30 på at Fortuna Düsseldorf vinner spilles og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag mandag:
Kamp 112 Fortuna Düsseldorf - VfL Bochum 2,30 2,80 2,60
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Kommentarer til denne saken