Tromsø har kun én seier på de fem siste hjemmekampene i Eliteserien. Den kom mot nyopprykkede HamKam i årets første kamp på Alfheim, og var av det litt heldige slaget. En kjempetabbe av HamKam-keeper Nicholas Hagen ble avgjørende.

Klikk her for å spille på VIF-seier i Tromsø til 2,80 i odds

Sakarias Opsahl banket til fra langt hold, og skuddet gikk så å si rett på Hagen. HamKam-målvakten klarte likevel å slippe ballen over streken, og ga Gutan tre poeng.

TIL får det ikke like lett mot Vålerenga.

Tromsø - Vålerenga

Odds: Vålerenga vinner - 2,80 i odds

Kampstart torsdag 12.mai kl 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

Alfheim

Kampen vises på EurosportN Det får du tilgang til her.

Du kan også se den på Strim - du får 7 dager gratis her

Vi tror at Vålerenga vinner. Det kan du spille på her til 2,80 i odds

Fremskyndet kamp fra 3. juli siden Tromsø skal legge nytt kunstgress på Alfheim . Tromsø slo tilbake etter det pinlige 2-5 tapet hjemme mot Sarpsborg 08 med 1-1 borte mot nyopprykkede Jerv søndag.

Gutan var nærmest seieren i Grimstad, men uavgjort var et helt greit resultat.

TIL står nå med fem poeng på sine fem første seriekamper. Den eneste seieren kom mot HamKam i første hjemmekampen (2-1), hvor vinnermålet var en stor keepertabbe.

Fredag er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Seieren mot hedmarkingene er faktisk også den eneste hjemmeseieren til Gutan på de siste fem kampene på Alfheim i Eliteserien.

Vanligvis hjemmesterke TIL tok flere poeng borte enn hjemme forrige sesong, da de noterte seg for 3-6-6 på Alfheim. Det gjør at vi tror VIF kan ta tre poeng i torsdagens oppgjør i Nord-Norge.

Lang liste med skadde og usikre spillere hos TIL. Oskar Opdahl og Robertsen er definitivt ute , mens Sakarias Opsahl, Psyché, Jenssen, Hafstad og Jones er alle tvilsomme til kampen mot VIF.

Kjartansson er i gang

Vålerenga med 3-1 seier borte mot et naivt Sandefjord-lag og tok sine første poeng på bortebane denne sesongen. Nå skal det riktignok sies at de har møtt gullkandidatene Molde og Bodø/Glimt i de to første bortekampene.

Tromsø holder ikke samme nivå. Det viser tabellen.

Vålerenga imponerte tidvis spillemessig mot Sandefjord, men har ikke imponert i de øvrige kampene.

Kanskje var prestasjonen i Sandefjord det som skulle til for at det løsner for Dag-Eilev Fagermos lag. Vi tror det. Nå har både Aron Dønnum og Vidar Örn Kjartansson kommet i gang, og det er dårlige nyheter for TIL. Duoen kan lage problemer for Tromsø-forsvaret torsdag.

Fredag er det 854 millioner i Eurojackpot-potten. Lever din kupong her

Borchgrevink og Layouni meldes ute med skader her, mens Oldrup Jensen og Thiago Holm er usikre.

Bortestatistikken til VIF er helt ok. De har tatt syv poeng av 15 mulige på de fem siste utenfor Oslo i Eliteserien.

Fem av de siste 16 målene Vålerenga har scoret mot TIL har kommet fra en bergenser som ikke lenger er i klubben. Tromsø-spillerne er nok glad for at Bård Finne ikke befinner seg i startoppstillingen hos VIF. TIL er klubben Finne har scoret flest mål mot på seniornivå. Spissen spiller nå for Brann i Obos-ligaen.

VIF har faktisk kun tapt én av de siste åtte kampene mot TIL på Alfheim. Det betyr kun ett tap på de siste tolv årene.

Riktignok har fire av de åtte kampene i denne perioden endt uavgjort, og det står 1-3-0 på de fire siste tilsvarende på Alfheim, men vi tror at Vålerenga kan få med seg alle tre poengene i torsdagens match.

Vi tror at Vålerenga vinner. Det kan du spille på her til 2,80 i odds