Gå til sidens hovedinnhold

VIF-keeperen ble sjokkert over Solbakkens valg. Så kom den nedslående beskjeden: - Fikk mange spørsmål

Tabelltips-intervjuet

Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson gikk fra en marerittstart på sesongen til å feire medalje. I løpet av året ble han også norsk landslagsspiller.

TABELLTIPS ELITESERIEN:
4. plass: Vålerenga

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Kristoffer Klaesson?

- Jeg synes vi ser veldig bra ut og har fått inn noe nytt. Det har sett bra ut i treningskampene. Vi er solide og mange av oss er herfra og vokst opp i Vålerenga, så jeg tror vi kommer til å kjempe der oppe.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Amor Layouni har kommet inn og vist seg frem bra. Vi visste han var god, men jeg synes han har vært bra på trening og i de treningskampene vi har spilt. Han er en av de som kan se bra ut i år.

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Et vanskelig spørsmål. Vi har som mål om å kjempe om medalje og ønsker å være høyt oppe. Molde kommer til å kjempe der oppe og det blir spennende å se Bodø/Glimt klarer å dyrke opp noen nye og henge med der oppe. Jeg synes vi ser sterke ut offensivt nå. Det skal mye til å få en rekke som jobber såpass bra og er så gode.

Les også: I Liverpool ble det en dundrende fiasko. Nå skal pappa-Ødegaard prøve

- Hvem rykker ned?

- Det har sett ut som Mjøndalen har gjort det ganske bra i pre-season, så jeg er usikker på om de vil slite så tungt. Lillestrøm skal kanskje være der nede. Det blir spennende å se om de har klart å heve seg etter å ha vært i Obos en sesong. Det har vært lite kamper og man har ikke sett så mye av de andre lagene, så det er vanskelig å si.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Jeg tipper Layouni fra oss, i tillegg til de vanlige som liker å være i media. Det blir spennende å se Helland i LSK om han holder seg skadefri og han kommer inn i varmen der. Ellers kommer de beste spillerne i fjor til å markere seg i år også tror jeg.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien/OBOS har du størst sans for?

- Du spør vanskelig, men man kan jo kalle det Kjetil Knutsen har gjort i Bodø for spektakulært. Han virker jo bra sånn sett. Han har gjort noe helt spesielt, men det blir spennende å se om han klarer å gjenskape det i år med tanke på alle de spillerne de har mistet.

Les også: Ingebrigtsen om ekspertenes marerittspådom om Brann: - Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Du har Emil Ceide i Rosenborg. Han så veldig bra ut i noen kamper i fjor. Det er mange gode yngre spillere i Eliteserien nå. Det å tørre å satse på yngre spillere blir bra til slutt.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Jeg håper jeg kan ta steget videre. Målet er å utvikle meg så mye i løpet av den tiden slik at jeg har oppfylt det. Vi får se om det skjer noe til sommeren, etter sesongen, neste år eller i det hele tatt. Målet er jo å komme seg ut til en stor liga til slutt.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Jeg har opplevd i hvert fall et derby borte mot Lillestrøm. Da satt jeg på benken og man sitter der og har gåsehud. Den kampen var kaos. Som spiller får man en ekstra boost og man kjenner at dette betyr noe mer enn bare oss spillere. Det betyr mye for veldig veldig mange. Det er gøy med de kampene på Åråsen. Også Lerkendal er fint med gress og god stemning.

- Du ble satt veldig i søkelyset etter noen tabber på starten av sesongen i fjor. Hvordan opplevde du den perioden?

- Jeg gjorde noen juniorfeil på starten av sesongen i fjor. Da fikk jeg full tillit av Fagermo og det var ganske stor forskjell på vårsesongen og høstsesongen min. Det var den første sesongen jeg startet og spilte fast. Det er selvfølgelig tøft når man vet selv at man har gjort feil, i tillegg så får man høre det fra media og supportere. Alle rundt skal ha noe å si og du vet selv at du har gjort den feilen. Som ung spiller kan det være jævlig tøft. Man må bruke det til noe positivt og lære av det. Man må bare ikke gjøre det igjen.

Les også: Tromsø-profilen om det tøffe utenlandsoppholdet: - Det var veldig spesielt

- Hvordan opplever du at for eksempel eksperter mener at du må ut av laget?

- Noen ganger er det vanskelig å unngå å lese aviser og hva folk skriver. Det kommer opp sånn som verden har blitt i dag med sosiale medier. Man får det på mange måter slengt i trynet hver dag, men man må forsøke å heve seg over det og blokke det ut.

- Det ble ekstra oppmerksomhet rundt kampen mot Odd i Skien. Fagermo sin første kamp mot gamleklubben og du kom i søkelyset i noen situasjoner. Satt den kampen ekstra preg på deg?

- Det var egentlig to ganske store keepertabber. Jeg merket på det presset at det var Dag Eilev sin første kamp tilbake i Skien og man ville ikke skuffe han. Når man da gjør det, så får man skyldfølelse. Jeg følte da at jeg skuffa mange. Man må bare heve seg over det. Man får kjeft der og da, men så roer det seg ned. Har man dårlig selvtillit, spesielt som keeper, så skjer det feil. Da kan man egentlig være så god man bare vil. Som keeper er selvtillit ekstremt viktig.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2021

- Hvordan har kulturen i Vålerenga endret seg i din tid her?

- Jeg føler at gruppa vi har med spillere, trenere og støtteapparat er veldig oppbyggende. Vi bygger noe som skal bli noe stort til slutt i Vålerenga. Etter Fagermo kom inn så ser det veldig bra ut.

- Du ble tatt ut i Ståle Solbakken sin første landslagstropp. Hvor overraskende kom den meldingen på deg?

- Jeg visste at han hadde vært her litt og sett på treninger, men det var overraskende. Jeg hadde ikke forventet det. Målet var å bli tatt ut i en tropp eller to i løpet av sesongen og vise meg frem, men at det skulle komme allerede nå kom egentlig som et sjokk. Det var veldig gøy å bli tatt ut.

- Hvor skuffende var det da å ikke kunne reise på samlingen på grunn av koronasmitte i Vålerenga?

- Jeg fikk mange spørsmål rundt det. Om jeg var deppa og slikt. Selvfølgelig var det kjedelig, men man får ikke gjort noe med det. Sånn er det i samfunnet nå. Den situasjonen verden er i nå, så kan det skje. Det er ingen sin feil. Jeg må jobbe videre og håpe på å bli tatt ut neste gang.

- Hva har ledelsen på landslaget sagt til deg om fremtiden?

- Jeg har snakket litt med Frode Grodås i etterkant. De forhører seg om hvordan det går og slike ting. Jeg konsentrerer meg om meg selv og har fokus på å utvikle meg. Om de mener jeg er god nok så blir jeg tatt ut.

- I dagens samfunn er det mye som skjer i sosiale medier og ulike plattformer. Hvor lett er det for deg som en ung spiller å holde fokus når «alle» snakker om deg. Enten det er positivt eller negativt?

- Jeg merket det spesielt den første sesongen jeg fikk litt spilletid for to år siden. Da gikk man nesten inn å leste alt enten det var positivt eller negativt. Man oppsøkte det på mange måter. Da går man å tenker på det hele tiden, men etter hvert har jeg blitt mer voksen. Jeg går ikke konkret inn for å lese ting om meg selv, men hvis ting kommer opp så føler jeg nå at jeg har blitt såpass voksen at jeg klarer å unngå det.

- Før kunne det være «søren nå må jeg inn å sjekke om noen har skrevet noe bra». Man lærer jo. Hvis man spiller en dårlig kamp så er ikke det smarteste man kan gjøre å gå inn å lese all dritt folk kan skrive. Det kan stå ekstremt mye stygge ting. Det er også et råd til unge spillere i fremtiden, uansett hvor fristende det er å oppsøke omtalen, enten det har gått bra eller dårlig, så er ikke det det smarteste. Jeg vet det er individuelt fra person om det påvirker deg eller ikke, men som regel er det ikke det smarteste tror jeg.

- Hva har det siste året gjort med deg mentalt og som spiller?

- Jeg lærte ekstremt mye av den vårsesongen i fjor hvor ting gikk litt opp og ned. For min del kom på mange måter alt med en gang. Man vokser mye på det veldig fort. Man lærer å ikke bry seg så mye om alle andre og ha mer fokus på seg selv og laget. Alt det som skjer innenfor veggene i garderoben og i sitt eget hodet er viktigere enn hva alle andre skal mene hele tiden. Jeg føler selv jeg har vokst veldig som person og keeper det siste året.

VÅLERENGA TRENINGSKAMPER:

19. februar: Vålerenga 1-1 Strømsgodset
21. april: Vålerenga 2-1 Sarpsborg 08
25. april: Vålerenga 3-1 Jerv
28. april: Vålerenga 6-1 Raufoss
2. mai: Vålerenga 3-4 Tromsø

OVERGANGER:

INN:

Amor Layouni (Pyramides)
Sakarias Opsahl (tilbake fra utlån)
Amin Mimoun Nouri (tilbake fra utlån)
Fredrik Holmé (tilbake fra utlån)
Aleksander Hammer Kjelsen (Bærums Verk Hauger)
Henrik Udahl (Åsane)
Tobias Christensen (Molde)

UT:

Matthías Vilhjálmsson (FH Hafnarfjarðar)
Bård Finne (SønderjyskE)
Marcus Melchior (Skeid)
Magnus Lekven (Odd)
Benjamin Stokke (utgått kontrakt)
Herolind Shala (utgått kontrakt)
Felipe Carvalho (Club Bolivar)
Ousmane Camara (lån, FC Dila Gori)
Sander Haugaard Werni (Raufoss)
Jørgen Johnsen (Sogndal)
Brede Sandmoen (terminert kontrakt)
Mohammed Abu (terminert kontrakt)
Johan Lædre Bjørdal (terminert kontrakt)

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill