Gå til sidens hovedinnhold

Viking får trøbbel på lørdagens tippekupong

Viking reiser til Skien for å møte Odd som er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Vi tror Odd blir en tøff nøtt å knekke også denne gang.

Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, sju kamper fra OBOS-ligaen og tre kamper fra PostNord-ligaen. Bonuspotten har økt til 1,4 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er ca. 14 millioner i Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
Med tre tap på de fire siste har Sarpsborg 08 falt helt ned på en 12.plass på tabellen. Likevel er de en topplags-killer, for deres to siste seire har kommet mot Molde (1-0) og Rosenborg (1-0). At de er ganske så gode defensivt hjelper likevel lite når de er laget som scorer minst i hele Eliteserien med sine åtte fulltreffere på elleve kamper. Hjemme har de 1-2-2, og 2-3 på fem kamper viser tydelige tegn på et lag med defensiv innstilling. Mos, Ofkir og Vetti er ute med skader.

Bodø/Glimt på sin side er også inne i en litt dårligere periode nå med 1-2-2 på de fem siste kampene i serien. Senest ble det noe skuffende 2-2 hjemme mot Viking før ferden gikk ut i Europa-cupspill mot Legia Warszawa. Det gikk ikke særlig bra, for det ble tap 2-3 hjemme på Aspmyra før det ble et nytt tap 0-2 nede i Polen. Dermed er det et Bodø/Glimt langt utenfor særlig form som kommer hit denne helgen. Sørli, Solbakken og Bjørkan er fortsatt ute, men en lyspunkt er at Bodø/Glimt ikke har tapt her siden 2016.

Et Sarpsborg som ikke scorer mål tar imot Bodø/Glimt som sliter både med form og skader. Typisk U her, men vi dekker opp med UB.

2. Odd - Viking
Odd har vist flott hjemmeform hittil denne sesongen, og står med 2-2-0 på sine fire kamper på Skagerak Arena. Sist ble det derimot et kjempetap borte mot Molde når det endte hele 0-5. Likevel er 3-1-1 siste fem fine tall og det har ført Odd opp på en 8.plass på tabellen med 16 poeng. Særlig toppscorer Bakenga er viktig for Odd, og han står med hele ni mål på ti kamper denne sesongen. Her kommer han tilbake fra karantene, mens Hagen må stå over med skade.

Viking er fortsatt like ustabile. Nå er de dog mer stabilt ustabile, for nå har de tre poengdelinger på rad. Sist ble det 1-1 hjemme mot Strømsgodset i en ganske tam kamp der Viking utliknet helt på slutten etter en frisparkperle av Tripic. Til tross for det ujevne spillet plukker de poeng jevnt og trutt, og de ligger ganske så overraskende høyt oppe med sin 6.plass og 18 poeng. Bjørshol, Furdal, Henriksen, De Lanlay og Torsteinbø må alle stå over med skader, mens Løkberg er klar her.

Odd har vunnet de to siste innbyrdes her på Viking Stadion, og det samme skjer fort igjen. Likevel vet man ikke helt med Viking og vi dobler opp også her. HU.

3. Sandnes Ulf - HamKam
Etter en fryktelig sesongstart med bunnplassering og kun ti poeng på elleve kamper var det tid for trenerbytte i Sandnes. Landro fikk nemlig fyken tidligere denne uken, og det var ikke særlig overraskende etter 0-2-3 på de fem siste. Sist ble de ydmyket 0-4 mot Ranheim oppe i Trondheim, og nå må de virkelig begynne å ta noen poeng om det skal bli noe playoff. Hjemme taper de ikke ofte, men 1-3-2 er ikke særlig pent det heller og HamKam har også vunnet de fire siste møtene her.

Øverst på tabellen troner HamKam med 23 poeng. Ledelsen ble dog litt mindre eter at de overraskede tapte 1-2 hjemme mot Åsane sist runde. 5-0-2 på de siste sju nå, og på bortebane har de 3-1-1. Ni baklengs er minst i hele OBOS-ligaen, og mot et Sandnes Ulf som ikke scorer særlig mål kan det holde til en ny seier. HamKam har fine tall mot akkurat Sandnes Ulf med 5-2-1 på de siste åtte uansett bane.

Sandnes Ulf kan få et kick av trenerbytte, men HamKam virker veldig solide for øyeblikket. Det blir UB på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

4. Sogndal - Grorud
Etter en fryktelig start har Sogndal sakte men sikkert vist bedre og bedre takter. De er fortsatt ustabile, men 4-1-2 på de siste sju er klar forbedring. 7.plass like under playoff er status nå, og det er seks poeng opp til opprykk. Denne ligaen er dog meget jevn, slik at ingenting er umulig her. Etter en skuffende kamp hjemme mot Strømmen (1-1) slo de tilbake med en sterk seier over Bryne borte i sist kamp (1-0). Et stort minus var dog at talentet Mannsverk måtte ut med skade, og man får håpe at det ikke blir noe alvorlig.

To tap på rad har ført Grorud ned på en 13.plass med tolv poeng. Først ble det tap 0-2 borte mot Stjørdals-Blink før Aalesund tok med seg alle poengene når de besøkte Oslo sist mandag i kampen som endte 1-2. På bortebane er Grorud ganske svake med 1-2-3, men de har faktisk tatt poeng mot HamKam, Fredrikstad og Raufoss denne sesongen. Fjorårets kamp endte med 2-1 til Sogndal.

Sogndal virker å ha funnet rytmen, og selv om Grorud har tatt noen skalper på bortebane denne sesongen blir det er ganske klar H her.

5. Start - Raufoss
Etter tre strake tap fikk Start endelig en seier sist når de slo KFUM med 2-0 borte. Etter fem tap på seks kamper før det møtet var nok den trepoengeren ganske etterlengtet for Start som har hatt en sesong langt under pari. 11.plass er meget skuffende, men det er tross alt bare tre poeng opp til playoff. Hjemme på Sparebanken Sør Arena har de vært fryktelige, noe også 1-0-4 også viser.

Raufoss er to helt forskjellige lag når det kommer til fotball. Hjemme er de det tredje beste laget i serien med tolv poeng på seks kamper, men på bortebane er de mye mer ordinære med kun to poeng etter fem kamper. Sist kamp ble det et sjeldent hjemmetap mot Fredrikstad (0-1), mens de tok en fin seier 4-1 hjemme mot Bryne kampen før. Raufoss har spilt en del underholdende kamper med mye mål, og nå møter de Start som heller ikke har gått av veien for målrike kamper i det siste.

Start fikk en kraftig opptur sist. Nå møter de bortesvake Raufoss, og det bør gi muligheter for tre poeng. Likevel står Start med tre strake tap, så det blir H på 96-rekkeren, mens vi dobler opp med HU på 432-rekkeren.

6. Stjørdals-Blink - KFUM
Tre seire på de fire siste har gitt Stjørdals-Blink litt pusterom fra nedrykksstriden og sendt de opp på kvalikplassen med tolv poeng. Nest sist tok de en fin hjemmeseier mot Grorud (2-0) mens sist kjempet de hjem en viktig borteseier mot Strømmen når de til slutt vant 2-1. De står med to strake hjemmeseire over Ranheim og Grorud, og akkurat denne hjemmekampen vant de klart i fjor med 4-0.

KFUM er en av ligaens dårligste bortelag denne sesongen med 0-3-2, og det er hovedgrunnen til at de ikke ligger bedre plassert enn 9.plass. Nå har det blitt dårlig fangst de siste kampene med tap 1-2 for Fredrikstad før det ble et skuffende hjemmetap for Start med 0-2 på mandag. Det gir svake 1-2-2 på de siste fem, og her kan det komme nok en ny vrien bortekamp.

Stjørdals-Blink har gjort det bra den seneste tiden, og kan fort ta en ny seier her. Likevel vet man aldri med noen av disse lagene og gardering er påkrevd. HUB.

7. Ull/Kisa - Strømmen
Den lille oppturen Ull/Kisa fikk når de tok tre strake seire er bare et vagt minne, for nå begynner det å ble lenge siden sist seier. To strake tap mot Aalesund (0-1) og HamKam (0-3) har blitt avløst av to strake poengdelinger mot Ranheim (1-1) og Jerv (3-3), og med 0-2-2 har de sunket ned til en 12.plass på tabellen. Akkurat Strømmen har de dog et godt tak på, for de står med 5-5-0 på de ti møtene de har siden 2010.

Strømmen har en del spesielle tall denne sesongen, for selv om de faktisk har sluppet inn nest minst mål i hele ligaen ligger de likevel under nedrykksstreken med elleve poeng. Det skyldes for det meste at de scorer klart minst av alle med sine åtte mål, men også at borteformen er meget svak med tre poeng på fem kamper på fremmed gress. Sist kom deres første tap på seks kamper når bunnlaget Stjørdals-Blink tok med seg alle poengene hjem til Trøndelag etter at Strømmen tapte 1-2.

Ull/Kisa trenger en seier nå, og 3-3 på slutten borte mot Jerv sist viste bra moral. Strømmen er i motsatt ende, og gikk på et veldig skuffende hjemmetap sist. Vi prøver H.

8. Aalesund - Jerv
Med tretten poeng og 4-1-0 på de fem siste kampene har Aalesund for alvor funnet formen. 20 poeng holder til en 4.plass på tabellen, og ettersom lagene foran har rotet litt den siste tiden er det plutselig bare tre poeng opp til HamKam i topp. Sist ble det en sliteseier 2-1 borte mot Grorud, og med bare to baklengs på de siste fem har de også snurret igjen sekken bakover på banen.

Jerv kommer også med fin form, og 3-2-0 på de fem siste er meget bra også der i gården. Etter et sent utligningsmål sist mot Ull/Kisa endte det riktignok bare 3-3, men en 3.plass og 21 poeng er nok uansett langt over forventning for laget fra Grimstad. Borte er de veldig enten eller der de står med 3-0-2. Sist disse lagene møttes her tilbake i 2019 ble det dog hele 4-0 til Aalesund.

Aalesund virker å ha funnet formen, og skal ha den klart beste stallen her. Vi prøver en H selv om Jerv har imponert hittil.

9. Åsane - Ranheim
Åsane smalt til med en skikkelig borteseier når de slo serielederen HamKam 2-1 sist mandag. Etter fire tap på de fem kampene før det var det nok en viktig seier med tanke på selvtilliten i laget. De har nå den siste playoffplassen der de ligger på en 6.plass, men det er uhyre jevnt og det skiller kun fem poeng mellom playoff og nedrykk. Akkurat som i fjor er Åsane bedre på bortebane enn hjemme, noe som må sies å være ganske spesielt. 2-1-2 er status så langt, og denne kampen har de tapt alle fire gangene disse lagene har møttes siden 2015.

Ranheim derimot. de fikk en skikkelig opptur i Hugo Pereiras første kamp som trener når de nedsablet Sandnes Ulf og vant 4-0. 2-2-1 og åtte poeng er en kurant fangst på de siste fem nå, og med det har de kommet seg bort fra nedrykksplass og opp på en 10.plass. Problemet ligger fortsatt på bortebane der de er svake med 0-2-3 så langt, noe som er svakest av alle lagene i OBOS-ligaen. Ranheim har dog et kjempetak på Åsane, der de har flotte 8-1-1 på de ti siste møtene lagene mellom.

Åsane med en sterk borteseier sist, men på hjemmebane klaffer det ikke like bra. Ranheim fikk seg også en opptur sist, og ny trener kan bety mye. Her må det garderes, og vi prøver HB på 96-rekkeren, mens det blir helgardering og HUB på 432-rekkeren.

10. Alta - Brattvåg
Trykk her for å se kampen live hos direktesport.no kl 16.00
Etter seks kamper er Alta fortsatt ubeseiret i PostNord-ligaen. De ligger med det som nummer tre på tabellen, kun ett poeng bak ledende Kongsvinger. 4-2-0 er fine stats, og 1-1 borte mot Hødd var heller ikke ille. Eneste feilsteget de har er når de kun klarte 2-2 hjemme mot Vålerenga 2, men de slo tilbake sist og vant 2-1 borte mot Asker som er en av favorittene til å rykke opp. På hjemmebane er de alltid sterke, men denne kampen endte faktisk 1-1 i fjor.

Brattvåg har hatt en litt tråere start på sesongen, og ligger nede på en 11.plass med kun fire poeng. Seieren kom ganske forventet hjemme mot Florø (3-1), men etter det har de gått på to smeller igjen med 4-5 mot Kongsvinger og 0-2 mot Eidsvold i to vriene bortekamper. Nå kommer den tredje på rad, så får man se om de klarer å hente noe her.

Alta skal være ganske så klare favoritter her, men Brattvåg klarte 2-2 mot Tromsdalen sist de var oppe i nord, og de klarte også 1-1 her forrige sesong. Derfor dobler vi opp, og håper på en liten smell. HU.

11. Hødd - Moss
Trykk her for å se kampen live hos direktesport.no fra kl 16.00
Hødd var forventet å ligge i toppen denne sesongen, og etter 4-2-0 på sine seks første kamper venter de fortsatt på sitt første tap. Kun Alta og Asker har klart å ta poeng mot laget fra Ulsteinvik, og det er også lagene de nok vil kjempe med i toppen utover. (+ Kongsvinger). De har vært meget sterke bakover denne sesongen, og fire baklengs er meget sterkt når de har møtt lag som Alta, Asker ++ allerede. Sist ble det det en fin hjemmeseier 3-0 mot Kvik Halden, og de må finne seg i å bli store favoritter også her mot Moss som de slo hjemme både i 2019 og 2020.

Moss ligger på nedre halvdel på sin 9.plass. men de er faktisk ubeseiret på sine fire siste nå. Det har dog vært ganske så laber motstand, så Hødd vil bli deres største hinder på god stund. Nest sist slo de Florø 2-0 borte, mens sist klarte de 2-2 hjemme mot Bærum. På bortebane har de to strake seire mot Fløya og Florø, mens det ble poengdeling mot Senja og tap mot Alta.

Hjemmesterke Hødd skal være noen hakk bedre her, og H er det eneste rette.

12. Tromsdalen - Kongsvinger
Trykk her for å se kampen live hos direktesport.no fra kl 17.00
Etter tapet mot Kvik Halden i serieåpningen har Tromsdalen aldri sett seg tilbake, og etter to poengdelinger står de nå med tre strake seire. Florø (3-0), Senja (3-1) og Eidsvold Turn (2-1) er dog ikke den tøffeste motstanden, men seirene gjør uansett at Tromsdalen nå er oppe på en 5.plass med elleve poeng. Sist disse lagene møttes var tilbake i 2019, og da vant Kongsvinger begge møtene.

Kongsvinger er forventet å ligge i tet, og etter seks kamper gjør de akkurat det. 5-0-1 er status, og Kvik Halden er det eneste laget som har klart å ta skalpen på fjorårets nedrykkere fra OBOS-ligaen når de slo de 3-2 nest sist. Etter tapet mot Kvik Halden slo de dog kjapt tilbake med 4-0 hjemme mot bunnlaget Florø.

Kampene mellom disse to lagene bruker å være ganske jevne, men Kongsvinger virker å være det beste laget av disse denne sesongen. Vi prøver en halvfrekk B.

Sportspills 96-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt UB

2. Odd - Viking HU

3. Sandnes Ulf - HamKam UB

4. Sogndal - Grorud H

5. Start - Raufoss H

6. Stjørdals-Blink - KFUM HUB

7. Ull/Kisa - Strømmen H

8. Aalesund - Jerv H

9. Åsane - Ranheim HB

10. Alta - Brattvåg HU

11. Hødd - Moss H

12. Tromsdalen - Kongsvinger B

Sportspills 432-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt UB

2. Odd - Viking HU

3. Sandnes Ulf - HamKam HUB

4. Sogndal - Grorud H

5. Start - Raufoss HU

6. Stjørdals-Blink - KFUM HUB

7. Ull/Kisa - Strømmen H

8. Aalesund - Jerv H

9. Åsane - Ranheim HUB

10. Alta - Brattvåg HU

11. Hødd - Moss H

12. Tromsdalen - Kongsvinger B