Gå til sidens hovedinnhold

Viking-floppen scorer mot Tyrkia

Kieffer Moore hadde et mislykket opphold i Viking høsten 2015. Seks år senere spiller han for Wales i VM og har en prislapp på 185 millioner.

For fem år siden, da Wales spilte seg frem til semifinale i EM i Frankrike, spilte Kieffer Moore på nivå fem i England. Waliseren ble løst fra kontrakten med Viking i januar 2016 etter bare drøye fem måneder i Stavanger.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Han fikk ni kamper for Viking, men scoret ikke et eneste mål. Da han forlot Stavanger gikk ferden videre til Forest Green, som den gangen spilte i National League i England.

Snakk om forvandling. Nå spiller Viking-vrakgodset på det walisiske landslaget sammen med Gareth Bale, og utligningsmålet hans mot Sveits har gjort at verdien hans har gått til værs.

Før EM var han verdtsatt til fem millioner pund av det anerkjente nettstedet transfermarkt.

Her kan du skrape Flax på nett

Nå er prislappen ifølge wales.online på 15 millioner pund. Det tilsvarer over 185 millioner norske kroner. Klubber i Premier League, og på kontinentet, har antakeligvis lagt merke til hva Moore bidrar med for waliserne. Det er nesten ufattelig at Cardiff City signerte ham for kun to millioner pund for ett år siden fra Wigan. Det må være en av tidenes investeringer.

Onsdag kan verdien på Cardiff-spilleren stige ytterligere. Vi tror han scorer igjen.

Tyrkia - Wales - Kieffer Moore scorer mål - 3,70 (spillestopp onsdag kl. 17.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Viking-vrakgodset Kieffer Moore stanget inn 1-1-målet for Wales etter 74 minutter i åpningskampen mot Sveits, og sørget for at waliserne tok ett poeng.

Wales håper på flere scoringer fra 28-åringen, som har seks mål for landslaget så langt.

Waliserne har nemlig aldri tapt når Moore har scoret.

Den tidligere Eliteserie-spilleren var en konstant trussel for Wales i åpningskampen. Han skapte problemer for Sveits-forsvaret gjennom samtlige 90 minutter. Vel så viktig er det at robuste spissen skaper rom til de teknisk begavede og raskere stjernene rundt seg.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Scoret 20 mål i Championship

Det er utrolig å tenke på at Moore ikke var selvskrevet i startelleveren før EM. Han hadde ikke spilt i betydningsfulle kampene etter at Rob Page tok over som vikar for Ryan Giggs, men det var stadig flere som mente at den midlertidige landslagssjefen til Wales burde satse på den storvokste spissen.

Det gjorde ham, og Page angrer neppe på den avgjørelsen.

Moore var det største uromomentet mot Sveits, og han kunne med litt mer hell scoret et par mål mot sveitserne. Men den tidligere Eliteserie-spilleren bidro med mer enn målet. Han ga laget tilbake troen på at de kan slå Tyrkia og gå videre fra gruppespillet.

Her kan du skrape Flax på nett

Moore er sugen på å score flere mål onsdag, og etter en imponerende sesong i Cardiff, er det ingen grunn til å tro at Wales-spissen ikke skal klare det. Han scoret 20 mål for Cardiff denne sesongen. Kun tre spillere i Championship scoret mer enn ham.

Det tyrkiske laget virket fryktelig sårbare defensivt mot Italia, og selv om Caglar Soyuncu har solid Premier League-erfaring med Leicester ligger det an til å bli en veldig tøff kamp mot en fysisk sterk Moore. Dette kan bli en tett og jevnspilt kamp, men vi tror Moore kan komme på scoringslisten igjen. Oddsen på Moore-scoring er 3,65. Lever dette tipset her