Viking har i likhet med mange andre norske lag svake resultater å vise til på bortebane i Europa.

De har kun vunnet to av de siste 15 bortekampene i Europa. Den siste seieren kom tilbake i 2005.

Slik får du 2,75 i odds på Viking-seier mot Sligo i kveld

Begge seirene kom mot britiske motstandere. De slo Portadown (2-1) borte i første runden i UEFA-cup-kvalifiseringen i 2005, og i andre runden vant de 1-0 mot den walisiske klubben Rhyl.

Siden den gang har Viking spilt seks bortekamper i europacupene. De har tapt fire av dem og to har endt uavgjort. Torsdag kan de pynte på statistikken.

Sligo Rovers - Viking

Odds: Viking vinner og holder nullen - 2,70 i odds

Kampstart torsdag 11. august klokken 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

The Showgrounds

Slik ser du kampen:

Den vises på VG+

Vi tror at Viking vinner og holder nullen. Det kan du spille på her til 2,70 i odds

5-1-seieren fra første oppgjøret mot Sligo Rovers i Stavanger gjør at Viking er så godt som klare for Conference League-playoff, det siste hinderet til den europeiske turneringen som er rangert bak Champions League og Europa League.

Viking snubler ikke i Irland, selv om Sligo kun har tapt to av tolv hjemmekamper denne sesongen etter 90 minutter. De tok blant annet en overraskende seier mot det skotske topplaget Motherwell. Resultatet viser at irene kan gi siddisene kamp på en god dag.

Men etter å ha blitt smadret i Stavanger er det lite sannsynlig at Sligo skal slå tilbake hjemme på The Showgrounds.

Viking har ti dager til neste kamp i Eliteserien, og det betyr at de kan bruke sine beste spillere i denne kampen, selv om kampen langt på vei er avgjort.

Trenger et Barcelona-comback

For skal gjestene fra Stavanger ryke ut av Conference League nå, må Sligo levere et comeback på samme nivå som Barcelona mot PSG i 2016-2017-sesongen. Den gangen tapte Barca 0-4 i Paris og alle trodde løpet var kjørt for katalanerne, men Messi & Co. slo tilbake hjemme på Camp Nou og vant 6-1.

Et tilsvarende comeback virker helt utenkelig i Sligo.

Men de som venter at Viking skal valse over irene igjen kan bli skuffet.

Å spille hjemme og borte i Europa er to vidt forskjellige ting, uansett hvem man møter. Det fikk Bodø/Glimt erfare tidligere denne uken. De ledet 5-0 mot Zalgiris før returkampen i Vilnius, men de klarte bare 1-1 mot litauerne selv om de spilte mot ti mann de siste 35 minuttene.

Sligo har slitt i den hjemlige ligaen denne sesongen, og de ligger nede på en skuffende femteplass. I helgen fikk de en opptur da de slo tabellnabo Bohemian 2-1. Newzealenderen Max Mata scoret begge målene.

Men det er Aidan Keena som er toppscorer hos irene. Ja, 23-åringen er faktisk toppscorer i den irske ligaen med sine elleve nettkjenninger. Det har ifølge Irsh Times gjort ham aktuell for Dublin-klubbene som kjemper i toppen. Keena er spilleren Viking må passe på. Åtte av de elleve scoringene hans har kommet på hjemmebane. Mata og Keena har scoret til sammen fire av de seks målene til Sligo i Europa denne sesongen.

Oddsen på Viking-seier er 1,70, og det er et greit spill. Men vi jakter et spill med litt høyere odds.

Vi vurderte å spille på at Viking leder til pause og vinner etter fulltid til 2,65 i odds, men siddisene har kun ledet til pause i én av ti bortekamper denne sesongen i Europa og i den hjemlige ligaen. Det gjør oss litt skeptisk

Fasiten viser at siddisene kun har fem seire på 34 bortekamper i Europa. Å spille hjemme og borte er to forskjellige ting.

Stavanger-laget har holdt nullen i fire av de fem seirene de har på bortebane i Europa. Sligo klarte ikke å score på hjemmebane mot svake Bala fra Wales. Scoringen mot Viking i Stavanger kom fra straffemerket. Vi er fullt klar over at de scoret to ganger mot Motherwell, men da lå skottene under 0-1 etter første kampen og måtte angripe. Viking kan kontrollere denne kampen.

Vi tror at Viking vinner og holder nullen. Det kan du spille på her til 2,70 i odds